Ako ušetriť na hypotéku pri platení nájmu?
Dlhšiu dobu mi vŕta hlavou ako je mozne našetriť v nájme na hypo?
Sme mladá rodina, ja zarábam v cistom 650, muž 2300. Bývame u svokrovcov ale muz ma aj tak úver - splátka cca 600€. Svokrovcom prispievame a robíme aj nákupy do domácnosti. Máme syna, druhaka. Snažíme sa minimalizovať náklady no aj tak nam to casto vychadza že ušetríme dosť malo na to, že nemame vlastne bývanie a v podstate by sme nemali mat take veľké náklady.
Chcela by som aby sme sa odsťahovali no neviem si to predstavit, ako by sme dokázali ušetriť na hypotéku v najme. Ako dlho to trvalo vám? Našetriť aspoň tak aby vysli tie % na hypo.
@ivuska027 tak potom klobúk dole. Ak teda nemáte 2300 dokopy, máte dve deti, hypo a dokážeš kúpiť v hotovosti nové auto. Až neuveriteľné pre mňa...
nepises ako dlho uz muz splaca tych 600€ a kolko este bude... to pre boha kolko bral na podnikanie?

Proste matematika nepusti. Tvrdo sa drzat faktov, cisiel. Vsetko pisat.
Toto ma furt udivovalo. Napr. dlhorocny kolektiv, dobre zarabajuci ludia, aj 20 rokov kolegovia .. vacsinou uz maju ti ludia normalne domy v meste,
ale niekto z nich "vytrca" - len daky maly dom 20km od mesta ... a aj to s odretymi usami splacal, a cele roky len pomaly svojpomocne prerabat a stazovat si, ze nie su peniaze.
To musia ti ludia sami vediet, kde utapaju peniaze, ked ini vedia s podobnymi peniazmi, alebo este dokonca mensimi - lepsie vyjst.
A nie, nebude to tym, ze ti vsetci ostatni dedili.
Toto ma zvykne vytacat .... kedze viem o mnohych pripadoch ze vlastnou sikovnostou. To je ta matematika. Jednoducho si pozriet , kto kolko rokov pracoval, ake mal prijmy, co ako postupne kupoval, napr. najprv mensi byt .. potom vacsi atd. .. casto vsetko pekne vychadza, ze nemusela byt ziadna pomoc zvonka.