icon

Ako ušetriť s dieťaťom a rozpočtom 500 eur?

29. aug 2024

Ahojte, potrebujem momentálne čo najviac ušetriť. Žijem sama s 12 ročným dieťaťom. Po odpočítaní platieb za byt,elektrinu,tv a internet potrebujem vyžiť z Max. 500 eur, čiže 500 eur mať na stravu, drogériu, oblečenie, všetko pre mňa a dieťa. Máte nejaké tipy? Hlavne matky samozivitelky, ktoré viete čarovať s peniazmi. Prosím bez urážok a ponižujúcich komentárov. Ďakujem

autor
29. aug 2024

@fairyy ináč to je pravda, keď sme mali lístky, tsk normálne im to v lidli už v kase preratalo len stravu a zvyšok platiť normálne

medda_beda
29. aug 2024

@saraxyz Ja mám na karte, manžel na účte a akože žiaden rozdiel v tom nevidím.

saraxyz
29. aug 2024

@michaelam2 no veru je. Ale u nás sa to malo doriešiť, tak uvidíme. Lebo ak by sa zlepšila kuchyňa, tak dcéra nemá s tým problém.

doriiis
29. aug 2024

Neviem,kde niektoré žijete ale dostávať stravné 120 € nie je nič scifi.Ja za 8 dní,čo v mesiaci odrobim dostávam 60 € na gastro kartu.
Okrem Tesca na ňu nakupujem všade inde úplne všetko.

saraxyz
29. aug 2024

@katarinaforever ja som sa v pôvodnej správe pýtala na zamestnávateľa😆 nech viem. Ale nemyslíš diety

saraxyz
29. aug 2024

@medda_beda nerozumiem.

autor
29. aug 2024

@doriiis teraz som pozrela lásku. Príspevok na stravné lístky za 15 dní (zvyšok dom mala dovolenku,) som mala 74 eur

autor
29. aug 2024

*pasku

doriiis
29. aug 2024

Autorka.....žiaľ,zákon udáva to,aké najnižšie stravné a najnižšie lístky musí zamestnávateľ dávať.A väčšina zamestnávateľov dáva iba to,čo musí.Ale strop neexistuje takže môže aj viac

autor
29. aug 2024

@doriiis jasne, to viem. Väčšina dáva minimum

doriiis
29. aug 2024

Áno,žiaľ je to tak.Ale čo sa týka toho,či sa to oplatí vo výplate alebo na Up kartu tak sa mi zdá,že je to úplne skoro rovnaké alebo stravenky sú trošku výhodnejšie.Ale najeky obrovský rozdiel medzi tými spôsobmi nie je

autor
29. aug 2024

@doriiis nám v práci odporučili hotovosť, už neviem z akého dôvodu,tak všetci tak máme.

doriiis
29. aug 2024

Mne Up dejeneur vyhovuje viac.Mam appku,kde si to viem krásne sledovať a mám ešte zdroj,odkiaľ viem na tu kartu presúvať ďalšie €.

doriiis
29. aug 2024

No odporučili ti to preto,lebo oni s tým majú menej roboty a je to pre nich finančne výhodnejšie.Ty môžes požiadať o zmenu na stravenky.Len potom musíš ďalších 12 mesiacov mať stravenky.Zmena je zo zákona možná raz za 12 mesiacov.Ak sa nič nezmenilo v tomto

namornicka
29. aug 2024

Ja som stravenky zrušila, viac mi vyhovujú peniaze. Navyše nechcem podporovať “zbytočné” firmy, ktoré v podstate majú biznis postavený na tom, že zamestnávateľ ma zo zákona povinnosť platiť stravné. To sa potom ľahko robí biznis.

autor
29. aug 2024

@doriiis mne to viac takto vyhovuje

maranta_leuconeura
29. aug 2024

@doriiis v com je ta vyhoda oproti tomu ze by si mala peniaze na ucte a minula ich na co chces?

deti95060810
29. aug 2024

nemá 12 ročná obedy zadarmo? škoda to nevyužiť - aspoň niečo nech zje.

doriiis
29. aug 2024

@maranta_leuconeura ....ako som písala,ja mám možnosť si presúvať na Up dejeneur € aj z iných zdrojov,takže toto je pre mňa najväčšia výhoda.A mám takú skúsenosť,že okrem Tesca ňou viem platiť všetko v iných reťazcoch.Aj v Tescu sa ňou dá platiť,ale rozdeli to to automaticky nákup na potraviny a nepotraviny.A nepotraviny potom musíš platiť inak.
A nie som si istá,ale sa mi zdá,že príspevok na stravu je na deň troška v nižšej sume ako gastrac ( podľa zákona)

adabise683
29. aug 2024

Pokial ide o oblecenie odporucam vyuzit rozne swapy ... a teda vlastne aj na ine (knihy, izbove rastliny, hracky ...) ... sestra pre deti tak vzdy "najde" kopec dobrych kuskov a potom tolko nemusi dokupovat ... vstupne byva symbolicke, niekedy je aj treba nieco na vymenu priniest, niekedy nie

medda_beda
29. aug 2024

@saraxyz Že je úplne jedno kde ti chodí stravné.
Mne príde niekedy 100€, niekedy 120€ záleží od mesiaca a manželovi tak isto nepríde o nič horšia suma na účet.
Ja som si nechala stravenku lebo mi tam príde vyššia suma hneď, manželovi príde nižšia a potom ostatok vo výplate.
Za stravné kúpim minimálne v 3 reťazcoch všetko.

andyj
29. aug 2024

Dobry den, prosim napiste mi IP. Rada pomozem

mamina7070
29. aug 2024

@katarinaba my mame prispevok na stravu 147 € (za august schvalne som pozrela do IB) doplaca sa tam zo soc fondu myslim a muz ma podobne

@autorka neboj to das treba nakupovat a varit ekonomicky, varene je lacnejsie ako suche vecere

autor
29. aug 2024

@deti95060810 na obedy nechodí, nejedla ich

autor
29. aug 2024

@andyj joj nie dom na tom tak zle, ale ďakujem. Skôr hľadám tipy,triky,kde ako ušetriť.

autor
29. aug 2024

@mamina7070 to máte pekné stravne

maranta_leuconeura
29. aug 2024

@doriiis tak potom jedine peniaze navyse, ak je to naozaj tak, ze dostanes viac ako by si dostala na ucet.

victoriab
29. aug 2024

Oblecenie sebe aj detom kupujem za par drobnych v sekaci,su aj darovacie skupiny, oblecenia je plna prdel, kazdy sa toho zbavuje. Kozmetiky neviem, kolko potrebujete - sprchac, pasta, toaletak, sampon. Podstatna je strava, ostatne sa da v pohode.

katarinaforever
29. aug 2024

@saraxyz 😂 nemyslím diéty, som v štátnej správe

andyj
29. aug 2024

Prepacte prosim. Nechcela som sa Vas dotknut. Samozrejme. Ak bude treba - piste som tu. Zasluzite si pomoc.