Ako vám ide šetrenie?
Mala by som taku otazku. Koľko eur mesačne odkladate bokom ? Lebo mne sa nedari ani euro odložiť ☹
ano sama si si odpovedala... ale tym sa napr. vzdal aj danoveho bonusu, ktory ma len pracujuci clovek, ty nepracujes a on nie je otec. mali by ste tak na usetrenie 60 eur k dobru. alebo aspon 40 eur na dieta co je jeho.
@negymama to uz je jedno
otcovstvo sa da priznat aj dodatocne. ale asi schodnejsie bude, ked ty budes pracovat a uplatnis si dan. bonusy na seba. s hajzlom tazko nieco riesit. velmi ustupujes, vzdavas sa prijmov, vyzivneho, prav a povinnosti otca ako rodica... a potom skrblis a hladas haliere kde usetrit. On je sice hajzel, ale aj ty by si sa mala spamatat a viac bojovat za svoje deti.
Nejaka kocka vyssie spominala, ze si na materskej. To som si vobec neuvedomila, ked som ti vcera odpisovala. Mas teda dve deti, a jedno je v skolke a druhe v skole? Ci mas tri? Ak len dve, tak to potom v podstate mozes nastupit do prace. Urcite sa ti ulavi aj po psychickej stranke. Navrat do pracovneho procesu je oslobodzujuci. Zvlast ak si mala tandem. Mne uz by asi hrabalo doma...
A teda výživné na prvé dieťa je kde?
Prosím ťa, žena, maj hrdosť.... Dom je tvoj, máte kde bývať... Takéhoto chlapa zbaliť a vyhodiť okamžite.... Potom doriešiť otcovstvo a vyzivne aj na druhé dieťa
Mladsi mohol mat tvoje priezvisko a on mohol i tak uznat otcovstvo, v tom by nemal byt problem si myslim. On je unaveny, aj ked ma volno si zdriemne? No tak ja tiez byvam unavena a nepospinkam si ked mala spi, lebo nieco robim a tiez si unavena ty ako kazda.
Som nastvana uz len ako to tu citam. Ja by som asi zacala zistovat, ako od neho dostat vyzivne, aj na konikovi su poradne, tusim aj pravna a ak ho z nejakeho dovodu nemilujes bezhlavo tak sa zariadujem aby som nevysla s holym zadkom a rozidem sa s nim.
Vycita ti, ze ti da peniaze, s detmi nepomoze ani sa nezahra s nimi, v domacnosti asi tiez nepomoze, neviem akym je prinosom v zivote tvojom a deti.
Je mi to luto hlavne kvoli tomu, ze uz ti ta situacia dlhodobo lezie na nervy a iba pride moment, ked vybuchnes, dohadate sa, preto by bolo asi lepsie zacat to riesit s chladnou hlavou, aby si sa zabezpecila ako tak.
@janai1 prvy otec neplati nic nakolko je v zahranici a nema zaujem od narodenia takze nechcem s nim mat nic spolocne nepracuje nikde takze nic by mi ani neplatil. A nwmam zaujem aby sa stykal so synom. A keby ze sa rozidem s priatelom teraz tak pochibujem ze on by mi platil ked teraz nechce prispievat tak potom by sme mu boli ukradnuty
ked neplati , tak exekutor , trestne oznamenie , platit by musel ci by sa mu to pacilo alebo ne .... ale ak by mu to neplatenie stalo za problemy
@solange7 jeden je prvak druhy skolkar dve deti mam som este na materskej ano
Nenachaj si skákať po hlave, platiť musí každý na svoje dieťa a ak nie dobrovoľne, exekútor si to vyrieši 😬 a to že platí výživné, neznamená ze sa s dietatom aj bude stretávať
Rieš to! Ak mu to pri vážnej situácii - rozchode - nedôjde že sa ma zmeniť, môžeš si gratulovať, že si sa zbavila príťaže
Toto ti poradí právnik, ale pokiaľ viem existuje niečo ako náhradné výživné keď ti platí štát (neviem ako to funguje, čítala som o tom v jednej právnickej skupine)
Milá autorka, v prvom rade, otec 1. dieťaťa má prispievať, platiť výživné, a to už je na ňom, či sa má záujem stretávať alebo nie. Platiť aspoň minimum by mal.
Otec 2. dieťaťa mal uznať otcovstvo, to s priezviskom nič nemá, dieťa sa môže volať po tebe stále. A potom by som si dala aj na toto dieťa vypočítať výživné normálne súdom, keďže spoliehať sa na to, že ti peniaze len tak dá, evidentne nemôžeš.
Dom je tvoj, on je iba "priateľ", takže mu vypočítaj nájomné - takých 350-400E na začiatok. Ak platiť nechce, nech sa poberie kade ľahšie... takých príživníkov po svete behá, keby si mala neskôr záujem. Prečo s takým chlapom si?
Nerozumiem tiež, že to druhé je škôlkár, ale ty sedíš doma s málom peňazí na materskej ... to kvoli korone teraz? Hladaj si robotu, byť doma 3 roky nie je povinnosť, skôr luxus pre tie ženy, ktoré si to môžu dovoliť. Ty máš finančné suchoty, takže tak.
autorka: Ja len dve otazky? Preco je ten clovek este v TVOJOM dome a preco ho este zivis z TVOJICH financii? Priezvisko mohol mat po tebe aj keby priznal otcovstvo, ale vychcancovi to zrejme vyhovovalo. Ak chces veci riesit (ja myslim, ze tam etse nie si, ale rada by som sa v tomto mylila), tak poziadaj o urcenie otcovstva a urcenie vyzivneho a pokojne aj spätne.
@hettinka uz som to s nim riesila vraj mi kazdy mesiaac da 220€ a to je vsetko viac nech necakam . A co sa tyka mna maly je v skolke do 12 nie na cely den ked budem v praci kto sa mi postara o deti? A teraz je ta korona praca sa hlada tazko a este ked ste romka uz som sa snazila viac krat si najst ale nic ...
Žiadne take. Ty mu predloz nájomnú zmluvu. Ak nepodpíše, nech sa zbalí a ide. Dovidenia...
Poplatky za dom si plat sama.
@hettinka no sama by som dom nezvladla nakolko beriem 319€ jedlo inkaso internet kredit atd nezvladla by som to . Museli by prist byvat ku mne rodicia
Tvoj problém veru nie je šetrenie, ale žgrlavý chlap a tvoj laxný prístup 🤷 tebe je vlastne asi všetko jedno, že? Postazujes sa na internete, ale doma tíško suchas nohami. Mohla by si mať: prácu, keď mladšie dieťa už chodí do škôlky, v práci daňový bonus na deti, náhradné výživné na staršie dieťa, výživné na mladšie dieťa. Lenže tebe je všetko jedno.
@viki_lv nieje mi vsetko jedno preco tak pisete nie stw v mojej situacii tak neviete . Urcite niesom ticho doma kazdy den sa s priatelom hadam a on to ma s prepacenim v riti tak co mam robit
Máš ho vysťahovať!
A prestaň ho kŕmiť, prať, starať sa... Tiez mu povedz, že ty si svojich 220€ minula na deti
Nájsť si prácu keď aj na polovičný úväzok, zapísať priateľa do rodného listu dieťaťa, žiadať o výživné na staršie dieťa a následne ho vyhodiť zo svojho domu a žiadať o výživné aj na mladšie dieťa
Toto je ešte zbytočnejšie, než hrach na stenu hádzať.. Drevo nosiť do lesa.. No jasne ze chlapovi to vyhovuje, ďalšiu takú dojnú kravu ťažko bude hľadať a ty miesto toho aby si ho zbalila a vykopla tak tu len nariekaš. No tak v tom pokračuj a lutuj sa ďalej.
@lesana25 rozist sa s nim.uz chcem.dlhsie len stale pozeram na chlapcov ze budu bez otca ale ked nato pozeram akeho otca maju tak mi je s toho zle
Necitam vsetky komenty, no vies, kazdy iny prijem, kazdy ine hosodarenie atd.U teba je problem nie,ze nevies usetrit,ale nemas z coho a podla mna to plynie z toho ako mate doma blbo podelene financie.S ex sme to mali tak isto ako vy a nikdy to nebolo dobre,jednoducho tak zena nikdy nevyjde a nic neodlozi.On neviem aku ma vysku splatky..ale asi mu aj tak zostava viac ako tebe a v riadnom nepomere,kedze ty mas cca tretinu jwho prijmu pre 3-seba a dve deti plus ešte potraviny.To on nikdy nenavrhol,ze prispeje viac?S terajsim muzom mame spolocne vsetko+ja mam este svoj účet kam mi chodi materská.Vacsinu hned miniem na zakladne veci pre deti,vacsinou oblecko,mame 4deti,2 moje a 2 jeho a co zostane preposlem na sporenie a zvyšok naa spolocny a z toho uz idu vsetky platby,hypo,auto,poplatky skoly,skolky, poistky,odvody,potraviny.Muz ma tiez ovela vyssi prijem,ako kazdy kto ma zensku materskej.😉Lenze nevie absolutne hospodarit.Takze hned bokom odšikujem tak stovku-dve aby to neminul na kraviny,inak pekne vyjdeme.Nekupujem ziadne zbytočnosti,jedine ak deckam obcas niwco pre radosť,chalani sportuju,ale to su male polozky,max 30€ na kazdeho,dorabame dom tak všetko co ostáva ide do toho.Mali by ste si dat nejaké pravidla ohladom financii,bud nech ti da priatup k jeho účtu alebo spolocny.Pokial mate deti nie je o com.A zvlast ak su jeho,
@kubkovamama pristup na jeho ucet mi nechce dat vraj mam svoj a viem presne kde minie pwniaze ale ked ma dat mne tak.uz.je.to velka veda a pritom aj on z tych penazi je lebo len jedlo drogeriu kupujem pre vsetkych nie pre seba .
a co ocakavas od tejto diskusie?
Hádky nikam nevedú, ty sa hádaš a jemu to je jedno. Drzi ta v šachu, zaplatí energie a ty ho živíš. Do kedy chceš takto fungovať? Ja by som hádam radšej bývala prechodne s rodičmi, ako s takým chlapom.,
No nedalo mi a prečítala som celu diskusiu.Vyhod ho prosim ta. 🙏 Ja viem, tazko to, aj ked sama vies,ako by vam bolo super.Iba nabrat odvahu a pojde to.Tiez som sa bala,uplne hrozne a cakala na neviem co a samozrejme,ze k lepšiemu sa nic nezmenilo a nakoniec som odisla a krava mala som to urobit ovela skor.No a ak sa bojis,ci utiahnes dom?Coby nie.A ak si najdes aspon brigadu-co je teraz jednoduchšie urcote to zvladnes.Boze na co ti je taky cap doma.Po mesiaci bez neho hned uvidis kolko usetris
a inak ma zaujima, ste na dome a to mate take naklady? zaujimave, lebo my mame dom cca 105 m2 a sme siesti a mame tak 110 eur naklady ...v tom elektrina, plyn, voda, a smeti. 220 sa mi zda celkom dost.
@negymama 220€ elektrika, plyn, voda vsetko spolu
Myslim, ze rad si tu uz par dostala a dost dobrych. Ja byt s niekym, co sa nestara o mna, o deti, byva zadarmo lebo zaplatit iba inkaso a vodu je malo.
Radsej by som ho vyhodila a riesila sudnou cestou kolko ma platit na malejho a byvala s rodicmi, prispeju ti na byvanie a mozu postrazit deti.
Skus si najst pracu, co by ti casovo vyhovovala, jeho vyhod z domu, pories s rodicmi ci nebudete spolu byvat. Ty vies aku mas prax v praci, v akej oblasti hladat, ty vies v akom regione byvas, ake su tam moznosti, a tiez dufam chapes, ze s tymto to nikam nevedie, lebo ak sa nestara o nikoho a nic ma status spolubyvajuceho a preto by mal platit najom s energiami, stravu a varenie si moze riesit sam a rovnako drogeriu a mal by dostat harmonogram upratovacich prac, lebo tak funguju spolubyvajuci, ze sa v upratovani striedaju.

@negymama spravny otec prispieva aj bez otcovstva a ktory nie tak je hajzel nie otec