icon

Ako vám ide šetrenie?

4. feb 2021

Mala by som taku otazku. Koľko eur mesačne odkladate bokom ? Lebo mne sa nedari ani euro odložiť ☹

medulienka81
5. feb 2021

jedna rodina sa rovná spoločné peniaze...to je najlepšie riešenie...a nechápem rodiny typu ty daj polku ja dám polku...my tak nefungujeme...my máme výplaty, ktoré zrátame a z toho aj vychádzame...myslím, že to spraví aj menšie zlo a možno by sa aj ušetrilo nejaké to euro aj u vás...navrhni mu to a uvidíš čo on nato

jenny257
5. feb 2021

mala som takeho partnere jak ty , do bodky ....odid a hned usetris ..... ja z toho mojho biedneho prijmu odlozim tych 100 eur, nepracujem , staram sa o starku ...nie je to ziadna slava ale lepsie ako nic ...

erienka
5. feb 2021

ja by som zrusila tie poistky. Ja sporim pre deti mesacne po 50 eur. Minuly rok som kazdej zalozila ucet vo Finaxe, investuje sa tam do ETF a co je dolezite, neplatia sa z vynosu dane. Vynos tam mam uz vyse 18 percent a to este nepresiel ani rok od zalozenia. Mozes investovat uz od 20 eur mesacne. Urobila som printscreen z uctu mojej starsej dcery:

autor
5. feb 2021

@medulienka81 nechce to tak on ma svoje ja mam svoje a ked mi da navyse potom pocujem to aj cely mesiac

negymama
5. feb 2021

a s prepacenim ked z "tvojich" zere, to mu nevadi? casom budete mat vydavky na stravu ako deti rastu, ovela vacsie ako jeho prispevok na najomne. a deti su spolocne, zivis aj jeho deti, nie ze on a ty s detmi sa zivte sami, budte radi ze vam davam strechu nad hlavou? co ste si cudzi ludia? o tom kolko ty davas jemu vo vareni, upratovani, sexe ani nehovorim...cudzej zenskej by totot vsetko platil. Len vtedy by videl svoje realne vydavky.

negymama
5. feb 2021

ja len vidim vetu "On mi da" ...hned mi je jasne, ze taky vztah je zalozeny na sebectve. ako by si bola zobracka, ktorej "da" z nejakej laskavosti, inak na to nema narok.

alvaluka
5. feb 2021

To si robis srandu?! Ako dlho ste spolu? On ma svoje a ty mas svoje? A deti su koho? Ako pisali vyssie, v restauracii zaplati za jedlo, aj za upratovanie by platil.

medulienka81
5. feb 2021

to mi je luto, ale veľa to svedčí o vašom vzťahu, láske a úcte....nemyslíš?

autor
5. feb 2021

@alvaluka 7 rokov sme spolu a stale to tak je s peniazmi . On mi povie preco mi nevyslo kde som dala peniaze atd uz som mu viackrat povedala a moje potreby su kde aj ja by som zasla si nakupit nove handry, novy uces si dala a mozem? Nemozem radsej kupim detom ako sebe a jemu to je ukradnute vraj saty mam uces mam dobry no stale nieco podla mne je sebecky a co je jeho je jeho.

autor
5. feb 2021

@negymama no asi vie ze som taka ticha a ze mu robim sluzku uz ma asi viznal ale uz mam toho fakt dost

negymama
5. feb 2021

normalne mi je zle z neho aj za teba. zober si ze deti su spolocne, a ty ich vlastne zivis sama. a vsetko co davas navyse do domacnosti svoju pracu a usilie to berie ako samozrejmost ze mu zadarmo patri. Mam kamosku co zije s muzom len formalne, a oni su aspon spravodlivo napoly. On zivi seba a jedno dieta...cize jeho, stravu, osatenie, tabory, kruzky a ona zivi seba a druhe dieta. Byt platia napoly, obaja pracuju. a kto si kolko usetri - tam ma pre seba. Sice je to strasne chladne a antirodinne, ci ako to mam nazvat, ale aspon ona na to vyrazne nedoplaca a jemu nevari, neupratuje, neperie...len sebe a detom, samozrejme na to dieta , ktore ma on na starosti jej stravu a suroviny doplati.

alvaluka
5. feb 2021

Som neskutocne vytocena tym tvojim chlapom a bohuzial s nim to v tomto nikam nevedie a nezmeni sa, ak je taky od zaciatku.
Nedokazem pochopit ako moze byt taky, to detom kupujes vsetko iba ty? Veci, hracky, plienky ked boli male?
Neviem aky je ako otec, tiez chapem ze ostat sama mas vacsie vydavky, ale aby mi chlap vycital ze mi da peniaze ak ich teda neminam na blbosti tak ja neviem co by som mu robila.

nina255
5. feb 2021

Nepride mi vobec fer ze ty z rodicaku platis sama vsetko jedlo aj veci pre deti...co su to len TVOJE deti ??? Akoze halo raz ked si vie spravit decka ma sa o ne aj starat... ocividne si chlapec zije stale svoj zivot SAM a ty mas zivot sama s VASIMI detmi... normalne som sa vytocila.. taketo “hospodarenie” s peniazmi by som stopla po prvom mesiaci

negymama
5. feb 2021

zober si ze ako sme my zili so styrmi detmi. sme rodina a za to kolko deti mame zodpovedame obaja a aj za to, ze to obnasa, ze jeden clen rodiny, zvycajne matka sa nacas obetuje, vzda sa svojej kariery a prijmu a dava svoj cas a usilie detom a rodine.

On chodil do prace, chodili NAM /nie mne/ materska, rodicovsky a prid. na deti ako prispevok statu na starostlivost/. Ja som bola skoro 10 rokov na rodicovskej, a dalsie 3 roky na neplatenej. Prijmy ci horsie ci lepsie, sme mali spolocne, tiez vydavky, dve ucty na nase mena na tom nic nemenili.
Nehovorim, ze sme vzdy jak holubkovia, kazda rodina moze mat aj nezhody ci problemy,...ale tento zaklad, co sa tyka hospodarenia a financii sme mali jasne medzi sebou este predtym ako sme mali deti. toto je velmi dolezite. s takym modelom hospodarenia ako je u vas, by som s chlapom ani rodinu neplanovala.

autor
5. feb 2021

@nina255 no on na fajcenie da 100€ kolkokrat som mu povedala nech prestane s fajcenim a moze 100€ usetrit alebo dat do domacnosti tak to nie vraj mam setrit zo svojich asi nevidi kolko beriem a kolko minam

autor
5. feb 2021

@alvaluka ako otec je tiez na nule detom sa nevenuje vobec nechce sa s nimi hrat pisat ulohy travit s nimi cas vobec skor sa vyhyba radsej si pusti tv alebo samozrejme kazdy den musi pospat 2-3 hodinky denne vraj je unaveny z prace ale spi aj ked ma volno cize ja som s detmi nonstop som uz s toho zufala smutna neviem ako dalej

janai1
5. feb 2021

Je to ťažké ale žiadať výživné 😉 súdnou cestou

negymama
5. feb 2021

a k rodicom ist s detmi nemozes? vies co, moja sestra mala podobne s muzom, dokonca ten jej bol "stedrejsi" a aj detom sa povenoval, hlavne ked boli mladsie, a odisla od neho, aj ked primarne nie kvoli financiam ale z ineho dovodu...

to chcem ale povedat, ze kym predtym ani nevedela kolko on zaraba, platil byt a pozicky, aj potraviny kupil ci daco detom sem tam kupil. , ale v globale nevedela kolko jemu ostane. Ona tahala domacnost, starostlivost o deti, nebola ani na jednej materskej, pomaly z porodnice do prace, platila opatrovatelku, ako inac zo svojich penazi. Nic absolutne nic, neusporila. a ked od neho odisla a dostala vyzivne,...zrazu s prekvapenim zistila, ze sa ma financne lepsie, dokaze aj usporit aj deti zivit, a to nema celu jeho vyplatu len vyzivne. Az teraz vidi, kolko sa on na nej a rodine prizivoval.

negymama
5. feb 2021

on velmi dobre vidi, kolko beries a minas. ale preco by to menil, ked je to preno vyhodne. Asi laska a stedrost k rodine su mu cudzie pojmy.

autor
5. feb 2021

@janai1 deti nemaju jeho priezvisko nema otcovstvo cize tak isto by som nic nevyhrala

autor
5. feb 2021

@negymama mi byvame v dome ktory nam kupili moji rodicia cize je to akokeby moj dom nie jeho uz som rozmislala aj nad rozchodom

negymama
5. feb 2021

coze???? ani nepriznal otcovstvo? to je otec roka. a teraz citam ze tvoj dom??? pani, vsak to mas super, mas vlastne byvanie. neviem, kolko ma to mladsie, ale ked je skolkar, tym mozes pracovat a ten jeho "prispevok " na najomne ziskas pracou. a odpadne ti jeho zivenie a pranie... no mala by si to z rozchodom lepsie. a deti otca nestratia, ak on chce moze mat styk s detmi, este na tom usetris ked ti ich bude niektore vikendy aj prazdniny zivit.

negymama
5. feb 2021

to nie je "akokeby" tvoj dom, to JE tvoj dom.

negymama
5. feb 2021

a nechapem, preco nepriznal otcovstvo... asi preto, aby nemusel nic platit.
A inak ked budes pracovat, dostanes navyse aj danovy bonus. na dieta do 6 rokov dokonca dvojnasobny a od leta ma byt vacsi dan. bonus aj na deti az do 15 rokov, to uz mas takych 60-80 eur k dobru.

autor
5. feb 2021

@negymama no ja som nechcela aby priznal otcovstvo nakolko prvy 7 rocny syn je z prveho vztahu ma moje priezvisko a 3 rocny je jeho a nechcela som aby mal ine priezvisko ako ja a starsi syn a jemu to tiez vyhovovalo takto nebranil sa tomu .

nikiki29
5. feb 2021

Po tom čo píšeš v komentároch si myslíš, že to, že nič neušetríte je váš najväčší problém??? 😳 wau.
V prvom rade si daj dokopy život, nech prizná otcovstvo, zapíš ho do RL, priezvisko môžu mať obe deti tvoje, to je na dohode. A potom by som ho vykopla prvými dverami ak sa nezačne lepšie starať...

hettinka
5. feb 2021

Odkladam hneď po výplate istú sumu, zvycajne 100€. Tiež odkladam peniaze zarobené navyse na dohodách, odmeny, priadne bonusy (20% si nechám pre radosť a zvyšné odložím na horšie časy).
Okrem toho mám zriadene sporenie pri ucte - zaokrúhľovanie platieb, tam sa podari 50-60€ mesačne, ak viac platím.
Okrem toho sporím v 3. pilieri, to mi sťahujú rovno z výplaty a prispieva aj zamestnávateľ, tak sa oplatí.

Manžel sporí tiež, nepije, nefajčí, nerozhadzuje. Vyššie položky platíme spolu, on dá niečo, niečo ja. Alebo na splátky a to platí potom on.

jenny257
5. feb 2021

po precitani vsetkeho co pises, zbal mu veci a adios

negymama
5. feb 2021

on mohol mat priezvisko tvoje aj s jeho otcovstvom. nepriznanim otcovstva, si sa vzdala jeho rodicovskych povinnosti. priezvisko dietata je irelevantne pre rodicovske prava.

hettinka
5. feb 2021

Teraz citam, že si na materskej a príjem máte 1000-1100€ ... tak z toho by som ani ja nič nenasporila. Toľko zarobím ja sama a ešte mame manželov plat.
Na materskej sa nesporí, vtedy sa skôr úspory minu. Alebo si nájdi prácu popri RD.