Ako viete žiť z takej výplaty?
Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť
@kvietocek87 to kazdy dochodca ma zly zdravotny stav? To mi je novinka.
@mamula20 áno, aj my tak rozmýšľame, keby sme prišli k zitiu na hrane, ide muž DO zahraničia, na 2-3 roky, aby sme sa zmohli.....ale takéto dohody si majú v rodine manželia dohodnúť skôr, nie ako autorka, ze bedaka čo robit, to ich nenapadlo???sa cudujem
Inak muž na zmeny 1000€ je malo, najmä ak dochádza a cestou neberie nikoho🙈🙈🙈...ach....my žijeme na dedine a do fabriky keď idú ludia, berú plne auto kolegov, sofer na tom doslova ešte zarobí....to len mladí 20 roční chodia po samom, lebo im ešte nedošlo 😆
@onedaynick islo o princip. Porozmyslat co mam k dispozicii (zahrada pri dome, co viem robit) a co z toho viem vytazit....
baby ku vsektetmu nic som necitala len prve tri prispevky...za vsetko si moze SLOVAC KTORA LEN VYPLAKAVA NA INTERNETE!!!! MALI BY SME BYT J AK FRANCUZI, TI VEDIA DAT DO PORIADKU AJ POL PARIZA KED SA IM NIECO NELUBI!!!takze stazujme sa na seba a na svoje povahy ohneme chrbat
kazdy prispevok je o tom usim ze esete viac ohnime chrbat a este viac setrime, no nie!!!! mame vyjst do ulic a konecne ukazat ze je tu drahota a malo vyplaty, vsettko platime mlada rodina je skoro o dpisana ked nema zazemie a lepiu robotu...plati sa u lekara, na objednanie a to 5 eur uz neni nic, to je 30 a viac..jeine co s a neplativ lekarrni je atb ale uz aj to sa doplaca, mam 37 rokov, a ano zlate roky ked ja om mala 4 -5 rokov, platili sme si len vitamin C a sirup na kasel ostatne bolo vsetko platene poistovnou, necakali ste pol roka na ziadneho lekara, lebo dal lekar p apier a v ten den ste si lofli pred jeho ambulanciu!!! a n ie nebolo nas menej , boli sme silne rocniky a taktiez aja n asi rodicia takze co nato ovedat..?ivat americky system
Autorka si tu ešte? Prebehla som diskusiu len narýchlo. Vidím že máte prerobený starší dom a už aj zateplený. Skús zaziadat o eurofondy. ,,Obnov dom,, ak chces viac info napíš mi správu. My sme si dávali žiadosť teraz v tomto prvom kole. Max čiastka je 19000 €. Treba skúsiť aj takéto možnosti. 😉
@kvietocek87 jasne,mozno aj na ulici(skor sa spolieham na noclaharen ako na ulicu),ale zatial som vo svojom dome a bavi ma to😉a k tym dochodcom..keby si videla zahradu mojej skoro 70 rocnej svokry a 75 rocneho svokra,tak neuveris,co dvaja stari ludia dokazu a to tiez nie au najzdravší.ale chapem,ze musis najst nejaku utechu,tak hladas aj argumenty,co su.mimo
@kamatopo tam treba mat aj vlastnu investiciu?
@angelinja prosím ťa, čo má tvoj príspevok spoločné s tým, že si dvaja ľudia nepremysleli kúpu starého domu niekde pánu Bohu za chrbtom alebo minimálne ďaleko od svojich prác a precenili svoje možnosti, zárobky, povahu (hnily chlap do domu rozhodne nepatrí)?
A tvoj príspevok je mimochodom tiež len také vyplakavanie na internete.
Inak všetky tu píšete , že 800€ za bývanie vlastne je otras. Skúste mi povedať, v BA, napríklad, lebo to je pupok sveta, že keď mladá rodina, si prenajme dvojizbových byt, tak koľko platí za bývanie - komplet aj s najmom? Ja nemám ani v päte, ale predpokladám , že to nebude o moc menej. A je v cudzom .
@mooonika1975 Ahoj, byvala som v nsjme od 2019 do 2022 a platila som za 2-i 600,- eur so vsetkym. Ked som minuly rok odchadzala, daval ho uz za 770,-.
@dadis veď vravím. 800€ za cudzie bývanie . A mladi to inak asi urobiť na začiatku nemôžu.
@mooonika1975 Mladi vscsinou byvaju v najme ked nemaju deti, snazia sa vziat si hypoteku predtym, nez maju dieta. Naklad mesacne je sice podobny, ale maju aspon istotu, ze su vo svojom
@mooonika1975 tu sa ale prevazne diskutovalo o nakladoch na VLASTNE byvanie, resp vlastne so splacanim hypoteky, co je sice mozno porovnatelna suma ako najom, ale rozhodne lepsie ako platit cudzim 😉 a na ceny najmov kdekolvek si staci otvorit nehnutelnosti.sk alebo nieco podobne
@lelelienka benzín 250 asi na dve autá.. Ak jazdia denne 30km tak to tak aj sedí. Veľa asi jazdia.
A inak nezapočítala do toho ešte aj náklady na auto - servis a iné.
Ja som zarabala 540e v čistom a už v polke som mala čo robit.peniaze mi nikdy nevyjdu do konca mesiaca.platam ako sa dá.Teraz som nezamestnana zivotopisy snáď v celom meste+mimo mesta nedarí sa.podpora 320e.to bude ešte zaujímavé
@kvietocek87 tak ja optimisticky dúfam a verím, že starobu prežijeme v našom chorvátskom apartmáne na pláži, s drinkom v ruke, líznutí stareckou demenciou, vďaka ktorej sa budeme každý deň znova a znova spoznávať 😉 😅 Ale keby to nevyšlo, tak jeden z našich domov je bungalov rozumných rozmerov, tam si to ako dôchodca, ktorý nemá problém s financiami, viem dosť dobre predstaviť. Ak budeme v stave, že o tom budeme schopní rozhodovať, tak do paneláku už proste never ever. V tomto máme s manželom jasno obaja.