Ako viete žiť z takej výplaty?
Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť
@mira0611 ano aj ja som teraz brala kartón mlieka
A aj to mäso do mraziaka a tak
No je to na trt doba
@mira0611 nie 1-2 denne
Zruš jedno auto a máš po problémoch ... kupuj potraviny v akcii, ušetríš ... všetko sa dá ... kde je vôľa, tam je cesta ... máme auto ... muž chodí do roboty firemným autobusom, ja pešo ... zbavte sa vlastnej pohodlnosti a pôjde to ... máš sa dobre, mnohí nemajú ani to, čo vy.
@autorka
Chápem, že je to niekedy frustrujúce byť s financiami len tak tak. Ja si vždy vravím,že som vďačná, že sme zdraví a môžeme pracovať. Potom to nejako dáme. Lebo keby prišla choroba,ani nemyslieť... Prajem Ti všetko dobré 🍀
@nadazdi ty si dobrá brzda inak
Keby mám ako chodiť do práce
Tak idem busom .
Ja musím dieťa zobrať do škôlky aj s nej
Tak keď si mudra môžeš ju nosiť ty ... Prídeš ?
@dzulli1980 peso 35km tam a nazad 😆
Ja dieťa nosím ráno aj poobede domov 🙂
Muž chodí iným smerom 🙂 nemá firemné🙂
@kikulienkadd aj ja tebe 🍀
Tak hľadajte robotu bližšie, keď vám nestačí to, čo máte ... my s mužom síce zarábame viac, no ja kupujem v akciách, viem za mesiac takto ušetriť aj 100 EUR a rodina tým netrpí.
Určite už bežím 🤣 cca 178litrov paliva kúpiš za 250€, keď ti auto žerie cca 7-8 litrov na 100 km tak precestujete v aute mesačne tak 2500km 😂 sak to máte vyhliadkove jazdy kazdy den miesto dovolenky, pól Európy 🤣🤣 ja fakt nemôžem za to, že aj keď sa muž o dieťa nestará, ze je to cele tebe na pleciach, tak nevie zarobiť viac a musíš žiť od výplaty k výplate
To mate veľmi málo na tie výdavky. Sa čudujem že z toho dokážeš zaplatiť stravu. Hypo by sa nedali zmeniť splátky na nižšie?
@podmostom nie nie ešte 5rokov musia takto ostať
Nemáme ju ani rok
@podmostom hypo na nižšie? akože teraz? 😀
@dzulli1980 hľadala som nie je
Alebo nevyhovuje kôli malej
1050€ na dom a benzin? Kalkulacka mi ukazuje byvanie za 240000€. Za tolko by ste si mohli byvat niekde v meste kde by ste neminuli nic na benzin... (a mohli chodit napriklad na bicykli).
@hiro ? Nechápem čo ukazuje kalkulačka
Ale hádam viem koľko mesačne odchádza s účtu 🙂
800 za dom je zrejme s hypotékou? Vaše výdavky sú bežné. Necuduj sa, že neušetrite. Jedine zvýšiť príjem..... . Čo sa samozrejme ľahko hovorí, ťažšie vykoná
Ze za taku sumu mesacne by sa dal kupit poriadny bejvak niekde v centre (no, okrem BA) ;)
@martinka13 jasné že aj s hypotékou
A čo platíte tých 370 na dome? To mi príde strašne veľa, keď hypo je "len" 430. Spomínaš dieťa, čo daňový bonus?
@zuzanka.zuzu akože teraz. Že natiahnuť na dlhšie. Ak sa nedá, my sme si dali s mužom odklad na 2 roky a mali sme vtedy fix. Ono to nebol úplný odklad žeby človek neplatil nič, polku sme platili tie dva roky, keď sme boli na tom najhoršie, dosť to pomohlo. Či sa to dá aj teraz a v akej banke, neviem.. Zatiaľ by som asi hľadala lepšiu prácu, možno niečo na doma, aby ste nemuseli obaja cestovať.. Ja kebyže mám takto zivorit bez vyhliadky na zlepšenie, tak predám dom, kúpim menší alebo byt.. No to už je o prioritách.
@kristiii veď to máme vo výplate teda ja .
Tak akí píšem. Výdavky sú štandardné. Ak chceš šetriť a chodiť na dovolenky, treba zvýšiť príjem.
@hiro nám taku hypotéku ale nedajú
Brali sme 75000€ 🙂
Ja takéto zmýšľanie fakt nepochopím. Prerábať starý dom je neskutočne finančné náročné. Prečo ste sa vôbec pustali do domu s takými platmi?
A ešte k tomu píšeš, že veľký dom. Načo????? Fakt načo?
Takto budete otrocit do konca života. Z výplaty do výplaty. Latať, platať a aj tak to nikdy nebude dokoncene, pretože na starom dome sa vždy niečo pokazí. Bývať 35km od roboty vo veľkom neprerobenom dome s nízkym platom je z môjho pohľadu stratený prípad.
Ja ti teraz nenapíšem, čo by som urobila na tvojom mieste... ja som to totiž urobila. Bola som takmer presne tam kde si ty. Starý nonstop prerabany dom, 2 auta, stále tankovať....
Odišla som. Povedala som odchádzam a odišla som. Bohužiaľ, bez manžela. Ale to bola jeho voľba a mne sa nič lepšie stat nemohlo. Dnes sa na to pozerám tak, ze od začiatku to bola obrovská kravina a preto predajte ten dom a kúpte si menší byt v meste. Autá nebudete potrebovat. A dá sa to, keď sa chce. Keď sa nechce nájdeš milión výhovoriek a budeš sa takto trápiť do konca života.
(my napriklad byvame na okraji mesta, jazdim denne hore dole aj 3x, deti a vsetko a na benzin ide cca 50€ mesacne, teda toto byvanie nam setri 200€ mesacne, keby som byval v centre tak by som mal mozno 5 :D)
28 ročná sliepka zarobí viac ako celý váš rodinný príjem a ešte sa jej aj manžel retard podieľa na výchove, že deti vie aspoň do škôlok zaviesť 😂 fakt nemám problém ísť aj pri omnoho vyššom prijme busom, neviem aký máš so mnou problém, počkaj keď sa ti auto pokazí, ešte budeš mať srandy v rozpočte

Pripadne kup si cez MK alebo bazos joghurtovac, ak mala spapa vela joghurtu, ak len 1denne, tak by to neriesila.