icon

Ako viete žiť z takej výplaty?

12. máj 2023

Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť

youngmom
16. máj 2023

Mame uplne rovnake prijmy ako autorka, kazdy rok chodime na dovolenku. Lenze byvame v byte. Treba si uvedomit,ze byvanie v byte ma pre a proti. Mozeme si dovolit dovolenky pretoze do bytu neinvestujeme nic. Pokial je prerobeny, clovek ma dlhu dobu skutocne pokoj. Co sa o dome povedat neda. Tam idu peniaze, vedela by som si predstavit zit v dome ale potom ziadna dovolenka. Treba si v zivote nastavit ciel a prioritu. Ja zarabam malo preto som si zacala dorabat skolu. Je vhodne poradit sa, ale zacat je nutne od seba. My sme tiez chceli domcek so zahradou ale chceme vela cestovat tak sme si vybrali inu volbu. Byvanie v byte sa neda porovnat s domom a jednoznacne sa to tyka financii. Mame okruh ludi ktori ziju s detmi v podnajme, pretoze si nemozu dovolit ani hypo. Treba zit s rozumom. Ja stale vravim,ze prikryvam sa takou perinou na aku mam a dovolim si napisat,ze to v zivote funguje, netreba hojnost v zivote, ale kto je sikovny a pracovity dosiahne co si zaumieni, len nech nam zdravie sluzi. Ja mam kamosky ktore sedia doma a ustipacne komentuju nase vylety a dovolenky, ale toto uz nevidia,ze skoro rano vstavam do prace. Nesudme druhych, je tazka doba, kazdy nech zije podla seba, predsa kazdy mame ine priority aj hodnoty 😉

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lelelienka
16. máj 2023

@petedea prepac, ale ak ma niekto podobny pristup, ani sa necudujem, ze sa nebude mat dobre. V mojom okoli sa maju ludia prevazne dobre, ale su to ludia vzdelani, ktori na sebe makali a najma, necakaju, ze im niekto nieco da - a preco by aj mal! Myslim, ze by bolo na case, aby sa ludia na Slovensku naucili, ze nie stat ani nikto iny sa o nich ma postarat, ale oni sami. Kto to pochopil, problem nema. 😉

zuzulka558
16. máj 2023

@youngmom pekne napísané my sme jediný z rodiny co bývajú v byte, jedine co počúvam zas ste niekde boli? A to chodíme z deťmi na turistiky tam sa veľa peňazí neminie alebo na výlety ktoré ich potešia, bicyklovanie,, švagriná ta sa už dva roky trápi z domom ktorý kúpili a stále prerábaju, ďalší majú odrastene deti môžu si užívať ale každý ma asi svoje hobby tak tiež frflu lebo sedí doma, a tak môžem pokračovať,, oni kupujú blbosti aj co až tak nepotrebuješ dá sa bez toho žiť a my len čo je potrebné a to sa nezdá ušetrí sa vela

0902573215
Autor odpoveď zmazal
jaroslav81
16. máj 2023

@0902573215 200€ mesačne na stravu pre 5 ľudí? To si robíš srandu? My toľko máme asi na týždeň. 200€ mesačne sme nedávali ani v roku 2010 keď boli v obchodoch 3x nižšie ceny ako dnes.

anetka34
16. máj 2023

@tamtumdo Súhlasím s Tebou, veľa prác je stále slabo platených. Ja sa tiež niekedy zamýšľam keď čítam MK či ja nerobím niečo zle, som kvalifikovaná, dlhoročná prax a nemôžem si nájsť prácu kde by mi ponúkli viac ako 800 € v hrubom, 900 € už pri tom cestovaní 35 km tam.
Prídem na pohovor a ponúknu 750 € v hrubom, očakávajú dlhoročnú prax, ktorú mám v danom odbore a nepáči sa im môj vek, že som po 40-tke. Mne sa zase na nich nepáči ich plat. Tak ja ani nejdem zakladať tému "Zarábate aj vy takto málo?". Som v podobnej téme. A áno odpovedám. Zarábame mnohí málo, aj keď sme kvalifikovaní. My našťastie nie sme zaťažení hypotékou. Ale tiež v obchode už veľa potravín obchádzam. Sladké už pečiem doma, vyrábam si tvaroháčiky z jemného tvarohu a smotany občas. Varíme, nechodíme na obedy. Ale áno tiež ma občas trápi, keď si uvedomím, že zarábam príšerne málo. A mám VŠ, robila som roky fakturantka a čiastkové účtovníctvo. Nemohla som brať OČR, PN, Paragrafy, lebo práca mi stála na stole. Tak chodil s deťmi muž po lekároch. Hoci zarobil viac, jemu 1 deň dali voľno. Naozaj neviem kde som ja urobila chybu, že nemám aspoň tých 1200, ktoré sa tu väčšinou ospevujú ako klasický plat.

dankanka
17. máj 2023

@0902573215 carujete? Ved co stoji iba take krmivo, veterinar..200e mesacne jedlo? To si zrejme vela dopestujes a maso tiez nekupujes..kazdopadne si myslim, ze 200e mesacne za jedlo pre 5 ludi je hlupost.. ved potrebujete aj mliecne, aj pecivo..v restike len za menucko nechas od 6e vyssie na hlavu..kde nakupujete?

natalka13
17. máj 2023

@0902573215 tak rataj aj jedlo pre xy zvierat, ked mas svoje mlieko vajcia maso vyrabas jogurty jasne ze neminas v potravinach.🙈 a restika pre 5 ludi aspon 2x mesacne + potraviny ktore musis kupit je tvoj vymysel ze 200e.
100 restika a 100? Co konkretne za ten mesiac kupis?

babulkomale
17. máj 2023

@0902573215 neexistuje, niekde mas chybu.

0902573215
Autor odpoveď zmazal
dankanka
17. máj 2023

@0902573215 ale ved to robime aj my...ale 200e? Nijako...to potom kupujes tie basic najlacnejsie veci asi..

matabb73
17. máj 2023

@0902573215 neexistuje aby ste mesačne minuli na stravu pre 5 ľudí a zvieratá 200 Eur mesačne ak vám nikto nepomáha. Všetko stravu si kupujete sami? Píšeš si výdavky a máš istotu, že to tak je? Ja som si odkladali bločky a všetko zapisovala a na troch minieme mesačne minimálne 450 Eur. Pritom tiež kupujem akciové veci.

slniecko5
17. máj 2023

@0902573215 toľko minime na stravu tak za týždeň 😀✌️.

0902573215
Autor odpoveď zmazal
0902573215
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
slniecko5
17. máj 2023

@0902573215 veď super, si skvelá gazdinka, ja som trochu mizerná, tak to bude tým 😀. Ale neriešim, je to, ako to je, netrápi ma to. Zase do stravy rátam aj drogériu.

0902573215
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
0902573215
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
17. máj 2023

@0902573215 chcela by som vidieť nákupný zoznam s kusmi momentálne sme dvaja dospelí doma a 500 mesačne na stravu není našich to nerátam restiky,keď si len vezmem koľko stoji ovocie, jogurty kvalitné šunky parky, sto eur za nákup je minimum zvyčajne 150 a to ešte nerátam položky ako čistiace prostriedky a drogeria. To varím každý deň kvalitné jedlo ale všetko stoji veľa

kamatopo
17. máj 2023

@mamula20 iba na rok STK?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kamatopo
17. máj 2023

@mamula20 aha, lebo muž tam robí a nikdy nespomínal že iba na rok. No sú to teraz pálky. No bez auta ani na krok.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kamatopo
17. máj 2023

@mamula20 to je bežná vec. Nie každý si vie obehnúť auto sám. A šetrí to aj čas.

dankanka
17. máj 2023

@0902573215 tak to ja zase celozrnnu muku kupujem, ryzu tiez drahsiu, lacne cestoviny co sa rozvaria mi ani nechutia..asi sme potom narocni..ale zase ja malokedy idem do restiky, len ked musim, mna to jedlo vzdy iba sklamem..doma si lepsie navarim.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
17. máj 2023

@mamula20 to robia v kazdom lepsom servise ze das auto na servis s tym ze chces aj STK a len prídeš pre auto a papiere. Nemusi ls mat znamych.
Neviem co je mysak ale zatial nam to urobili s kazdym autom.