Ako viete žiť z takej výplaty?
Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť
@kristiii nemám pôžičku
Banka to dala ako hypotéku ale časť ako pôžičku lebo nám nedali (tak veľkú hypotéku) to nie sú zavádzajúce veci (platím toľko ) a tiež plat mám 800 však toľko mi pipa
A hej je v Tom bonus aký je v Tom rozdiel
Ja som mala tiež financne problémy v dome. Predala som dom a presťahovala sa do bytu v meste, kde nepotrebujem ani auto. Chodím busom alebo taxíkom. Odvtedy je to lepšie.
@nelca84 ja neprskam 😆 ja píšem že platím toľko a toľko
Ja nepotrebujem rozpisovať presne sumy
@evamarek77 nie nie skúšali sme
@evamarek77 hypo nemaju ani rok a brali asi maximum co im prijem dovolil, kedze museli brat k tomu aj spotrebak, ich prijmy sa nezmenili, tak tazko mozu navysovat hypo.
@jsbb lenže autorka na tieto rady ani nereaguje. Jej situácia sa v podstate nikdy nevyrieši, keďže jedine možné riešenie odmieta.....
@simona20201309 určite nepredam dom 🙂
@simona20201309 zatiaľ ale nadala len mne a mojmu mužovi, este aj s otrasnou gramatikou 🤣 tak čakám kde až to vyeskaluje, či nám sem hodí IBAN, že ona chce len ísť na dovolenku, nech sa jej poskladáme, alebo vám nada všetkým ako mne a pôjde spať do svojho auta 😂
Tak rozdiel je v tom presne 140 eur. Keby zarobis 800, máš k tomu ešte nárok na 140 eur bonus. Takto zarobis v skutočnosti len 660 a štát ti k tomu vyplatí bonus 140. Ale tie náklady na dom by ma zaujímali aj tak viac, keďže toľko neplatím ani na byte, kde musím platiť aj fond opráv. 370 eur mesačné náklady v dome na tri osoby (2+1) je jednoducho brutál veľa. Proste ste si na seba vzali očividne viac než zvládnete dlhodobo utiahnuť.
Ved si o ňom sama napísala že je hnily 🤣 môj je retard, len tak z princípu, chudák jeden 😂
@kristiii ale áno
A je to tých 800
Však neklamem 😆
Uprimne nechápem, na čo ste stavali/kupovali dom, lebo očividne na to nemáte, 800 eur okolo domu nechápem
400 eur na stravu mesačne mi príde tiež celkom pálka
Chyba ľudí ktorí sú nevedia nič našetriť, alebo žijú ako žijú, je hlavne v tom, že si doprajú pomaly viac ako tí ktorí na to majú..
@simona20201309 keďže tu odmieta všetky rady od ludi ktorí sú finančne gramotnejsi, vychádza z toho ze sa len chcela postazovat a uistiť, ze nie je jediná na tom tak zle...
Núdza ho prinúti hľadať si brigádu snáď nebude sedieť doma a čakať týždeň do výplaty.
@gejb zjavne jej to ale nevyslo, lebo sa zda, ze matika tu vacsine ide lepsie 🙂 @autorka pytas sa ako zijeme z takej vyplaty.. no nijak, ja by som si v zivote pri takom dlhodobom prijme nevzala hypoteku so 400€ splatkou a dalsimi 400€ s pravidelnym vydajom (co si stale nevysvetlila nikomu co tolko preboha platite )... ani pozlateny dom by mi za to nestal..
@evamarek77 dá sa to obísť. Len musíš mat klienta ktorý platí v hotovosti. Ale autorka evidentne nad predajom domu ani neuvazuje
Vyžiť vieme tak ,že máme bývanie ,ktoré nestojí 800 eur ,benzín šetríme a keď nemáme na dovolenku tak nejdeme ....
Tak potom neplač. Kúp sliepky, pestuj, v lete zavaraj, mráz co sa da, aby ste aspoň od hladu nepomreli.
@elizabet173 aká posmešna? Môj prvy komentár bol, že mať dve auta pri tomto prijme je luxus.. odvtedy som trafená, zlatokopka, sliepka, akože ako sa mám baviť s takýmto človekom, zas sa aj ty trochu uvedom, dakujem 🙂 úplne si si ohla pravdu, aby ti sedela do komentáru, že spoje chodia otrasne.. mať dve auta pri tomto prijme je luxus a ja si za tým stojím..
Keď nechceš predať dom, tak tu potom nenariekaj....Všetky rady odmietaš a si vzťahovačná...A ako sa k celému problému staviaš, tak dovolenku budeš mať "bicyklom po dedine" 😝😝😝
Mne z tohto príspevku vychádza len to, že gramatiku, finančnú gramotnosť a slušnosť sa v škole neučila (to si malí škôlkari nadávajú do sliepok a nie dospelá žena s dieťaťom 😑). A keďže autorka odmieta všetky rady a fixuje sa len na odpovede, ktoré chce, tak asi ani čítanie s porozumením nebolo.

Potom žijete nad svoje pomery. Ak to nevychádza, sú len dve rady:
1. Utiahnuť opasok a šetriť.
2. Zarábať viac.
Je len na Vás ako na to pôjdete.