icon

Ako vychádzate s peniazmi?

6. sep 2020

Ahojte baby, rozmyslame nad domcekom s muzom. (Cca 120 000 €) nasetrenych mame 30 000 - to len pre predstavu)
Zarame celkom dobre dokopy mame 2000 €.
Teraz vsak planujeme babatko a ja sa bojim ze nebudeme vychadzat s peniazmi (zrejme nas standard bude musiet ist nizsie). A ked si predstavim ze budeme mat len jeden prijem a moje RD.. tak neviem :( aj babatko nieco stoji ..
Ma to niekto podobne ako my ? Da sa to vobec ? Ci stresujem zbytocne ? Alebo radsej zostat v byte ?!
Len by som rada pocula skusenosti zo zivota.
Dakujem pekne

Strana
z2
lujza123
6. sep 2020

@diewcatqoo tak ale to sú už vonkajšie faktory podľa toho kde je nehnuteľnosť umiestnená. Pri hlavnej ceste bude hluk všade, je jedno ci byť alebo dom.
No v dome ti odpadnú ti bezprostredni susedia, hrkotanie stoliciek, hlasy spoza stien, búchanie dverí...

lujza123
6. sep 2020

@ckatka súhlasím s bodom 2 a čiastočne aj 3 (ale myslím ze nikdy nieje taky rok že by človek nemal absolútne žiadnu úrodu ničoho) ostatne sú skôr nevýhody vášho konkrétneho domu, viac upratovania, vyššie náklady súvisia s veľkosťou a stavom domu, ale naozaj väčšina ľudí má tie náklady vzhľadom na m2 v dome menšie ako v byte (teda pokiaľ nejde o dom v prapovodnom stave s kotlom ešte z 2 svetovej, pripadne gamatami tam sa ľudia fakt nedoplatia)
Aj s tými deťmi je to asi podobne, keď ich vidí človek z okna a ma tu záhradu v stave že im nic nehrozí tak sa nebojí ich pustiť samé ale pokiaľ je tam ešte stavenisko tak radšej nie...
Tak isto umiestnenie domu mesto verzus dedina verzus satelit to ma tiež každé svoje výhody, nevyhody, na všetkých týchto miestach sa dá kúpiť dom, dokonca aj na okraji sídliska (niekde aj v strede)

Myslím ze to rozhodnutie ci dom alebo byt je na každom zvlášť a každý má svoje dovody. Ja som bývala aj v byte aj v dome, aj s dietatom a pre mňa jednoznačne malý mestský dom, ja som taky vonkajší terasoví grilovaci typ, mňa išlo v byte porazit.

gelifil
6. sep 2020

@nikolka1986 kde kupis ten vacsi dom za 120tis?

Strana
z2