Ako vyžiť z rodičovského príspevku?
Neviem či má vôbec význam písať, pretože viem že každá z Vás má svoje starosti. Ale už si ozaj neviem pomôcť sama, bola som žiadat pomoc aj na sociálnom úrade, a vyšli mi v ústretí aspoň so škoplskými pomôckami pre moje dve staršie deti a zlavnenými obedami. Avšak je to strašne málo. Kedže naša vláda schválila zákon o rodičovskom príspevku, po 20 mesiacoch mojej Milky mi znížili rodičovský z 256 na 190 Eur + prídavky. Manžel nepracuje a odmieta sa isť zaevidovat na UP, a aj preto som už 2 x odišla od neho, ale kedže nemám kde so 4 detmi bývat musela som sa vrátit. Verte že za jeho zodpovednosť nemôžem ani ja ani deti. Nechcem sa stažovat ale vyžit z 270 Eur 2 dospelý a 4 deti a platit pritom šeky, úvery, elektrinu, stravu, hygienu... oblečenie, teraz zase ide zima a nemáme začo kúpit ani drevo alebo uhlie...žijeme naozaj skromne, ešteže deti si nevyberajú stravu, pretože masko vidia raz za čas, no napriek tomu sa najviac do mesiaca okrem šekov minie na stravu a drogeriu. Ani neviem či je to dobré alebo zlé ale teraz už 3 den nie je manžel doma a ani netuším kde je. Ostala som navšetko sama...
No tazko sa nám žije ale som štastná že mám zdravé deti. Chcem poprosit dobrých ludí o pomoc aspon trošku spríjemnit mojim detom život. Dakujem
matasdetmi
@stardust no ja som akosi natvrdlá 😀 , ale nejak nevidím suvislost ale to je asi môj problém.
Chcela som tým len napísať že nerobím si deti preto aby som parazitovala na štáte a pýtala si prídavky dobrovolne a úmyslene.
Samozrejme, dneska mám hojno a zajtra to môže byt totálne hov..... . S tým súhlasím , stačí úraz môjho manžela, alebo skrachovanie môjho klienta alebo ochorenie dieťata. Na sociálnych dávkach som už žila, nie raz som to písala, ale bola to taká škola že až . A toto škola nech bola akokolvek ťažká mi dala určité pochopenie, empatiu lebo aj ja som ju vtedy potrebovala ked som sa s ročným dietatom prosila o prácu v jednom obchode, druhom obchode a nakoniec som uspela v obchode uplne na hornom konci dediny, kde som každé ráno aj s malou ked ešte spala chodila dokladať tovar. Tej pani som doteraz za to nesmierne vďačná a aj za to že som mala jogurty pre seba po jednom dni spotreby , pečivo z druhého dňa ked ho chcela vyhodit.
XY podvodníčok je na nete a žobrajú! Ked neverím a nemám overené, tak jednoducho neposielam! Aspon u mna to tak funguje 😉 Popravde boli sme tiež na tom zle ked nás vytopilo, nikde som nežobrala, no aj tak mi prišli asi 4 krabice vecičiek. Čumela som ako puk, ale asi nás videli v TV tak som to dalej neriešila, darcom som srdečne podakovala a veci, ktoré nesadli som posunula dalej, určite by som na nich nezarábala.
baby normálne žasnem čo ste tu od rána popísali ☹ ☹ ,ale už sa nezapájam 🤐 ,každý si tu rieši svoje....
@matasdetmi napíš do IP porozprávame sa 🙂
@estterka ved to, peceny holuby nikomu do ust nepadaju ani v usa. Ekonomika je aj tu zla, aj tu si ludia dlho hladaju pracu, My me mali tiez dobry obrat v zivote, obaja sme mali dobru pracu, vzali sme dom na uver, nato som otehotnela s dvojickami,(dvojite vydavky) bola na rizikovom cize namala prijem, muz stratil pracu 2 mes. pred porodom, tak 4 ludia bez prijmu a hypotekou. Stat nedava ziadne prispevky. Nastastie sme mali uspory par mes. sme tak zili, a muz presiel 3 pracami aby si nasiel dalsiu dobre platenu, ja som tiez zdvihla zadok od deti, a ked sa dalo isla zarobit.
@veve39
Skutocne veriaci clovek - tam je kamen urazu..jak ho pozname? kdyz napriklad je toto moje zkusenost:
Pri krtu mych deti bylo Kostelem pozadovana anonymni obalka, ktera obsahovala "dar kostelu"v podobe penez..
a predstav si, ze jeste pred obradem se tato obalka rozlepila a zapsalo se do Zlate knihy jmeno ditete a hned vedle CASTKA prispevku...a podle teto castky byl obrad bud kratky ci delsi... 😠
Vecer jsme se setkali v supermarketu s Knezem a nebyl oblecen ve svem kostelnim, ale ve znackovem a nekupoval obycejne pivo...vybiral si....Zazitek z rana po rozlepeni obalky a souhra nahod v obchode mne zaskocila..
V mistnim kostele kazal knez, ktery zneuzival deti...knez jmenem "Seppia" je i na internetu...a neni zdaleka jediny...
Farnost je sice spolek lidi silne vericich, ale vede je Knez...jsou to jakysi jeho pomocnici...poradaji organizovat sbirky pro chude, slavnosti.....uci cirkevnictvi, ale nehresi vice nebo mene...
😉
Pani ucitelka mych deti, ktera je uci cirkevnictvi, je clenkou farnosti...a vis co udelala? Vzala nasim detem ve tride (cele tride)za "spatne chovani-vyrusovani v hodine" jejich skolni pridel ovoce...pry pro dobry skutek za jejich tridni prohresek..a darovala to "chudym pred kostelem"...Zvlastni to Janosik..nebo se mylim??
@stardust no asi sa nejak nerozumieme, ano aj o dávky si musíš požiadat a dobrovolne .
lenže je rozdiel ak robíš deti s umyslom o tie dávky žiadat hned a preto ich robíš, alebo ak máš deti s umyslom sa o ne postarat sama ale bohužiaľ sa to tak nejak debilne zvrtlo že si donutená o tie dávky požiadať.
Nechytajme sa prosím za slovíčka 🙂
ahojte ...citam tuto temu od zaciatku ...no a pise sa tu hoci co....:((( Veru je velmi tazka doba a kedsi clovek sam sebe nepomoze tak sa moze tak akurat..... Je to tazke takto cez net......ale viem si co to moze byt si 4-mi detickami ....:(
A manzel...achhhhh ....mozno je aj lepsie ze ho nevidis a nevies kde treti den...ale ak si sama samucicka ..a psychika je je na tom zle tak je to tazke..
My zeny vzdy musime byt tie silnejsie ....
Nechcem ani radit a ani sudit to uz vobec nie...ale nejaka cesta z bludneho kruhu urcite exituje.....vela stastia a sil.....prajem
@irriss urcite nepopieram ze su jednotlivci, ako medzi knazmi, tak medzi laikmi, ktori kazia meno cirkvi - je to ich zlyhanie, ak ide o knaza, je to o to smutnejsie....
ja poznam skvelych knazov, skvelych reholnikov, ktori su velmi citlivi na akekolvek stradanie nudznych a pomahaju kde sa da...svet vsak nechce pocut o dobrych skutkoch v cirkvi, to sa dnes nenosi ...kolko sa pise o zlyhaniach knazov a kolko o dobrych skutkoch a realnej pomoci, ktore sa v ramci cirkvi udiali ?
od nas pri krste nikto nic neziadal, dala som zo srdca s radostou prispevok na chod kostola, kedze viem, ze bude pouzity na dobru vec ...ani pri krstoch kde som krstna mama nebola nikdy financna poziadavka
@matasdetmi ja mám menšie dieťa ako ty, tak pre deti ti moc nemám čo poslať. Prosím ťa povedz mi čo vieš robiť? Vieš niečo šiť, štrikovať, niečo podobné? Ak áno, kúpim si od teba niečo, tak sa ozvi 😉
@veve39
zrejme se jedna o uzemi jeste nezkazene..tady je "globalizace" zasazena do vsech sfer..ale ted stranou tyto negativni zpravy..
Ja sama jsem zakladatelce doporucila FARNOST 😉 🙂 a trvam na tom, ze v jejim pripade by mela byt prvotni, ne-li jedinou...Urcite bych se snazila o informace, jakym zpusobem funguje socialni pracovnice v jejich miste bydliste, drive nez bych se na ni obratila....Ne kazdy si svou praci-profesi odpracuje srdcem...pokud je pro nekoho jeho "prace" jen PRACE 😖 tak se bude ridit stanovami, tabulkami a na srdce zapomene...
no prebehla som tému-nečítala všetko
ale predpokladám, že na 10-tich stranách už problém bol rozobratý z každej strany a rád je tu viac než dosť 😉
takže ja radiť nejdem 😉
len som zazrela jeden taký postreh:
prosím vás, nesúďte a nepýtajte sa maminy, prečo myslí na samovraždu, keď má 4 deti 😔
kto nezažil, nepochopí
určite je mamina v depke, to je jasné,asi sa nemá velice čomu vytešovať
a ľudia v depkách a myšlienkach na samovraždu, sú na tom-možno len v danom skratovom momente-veľmi zle, nie na dne-ale možno niekde až pod dnom 😔
nejeden medializovaný prípad bol tiež o matke s deťmi, čo si siahla na život
tak skúste si predstaviť tú bolesť a zúfalstvo,aké práve vtedy matka pociťuje, keď ani to, že má 4 deti, ju nevie udržať na tomto svete 😔
skrátka Maťa-máš to ťažké,ale ver, že raz sa karta obráti 😵
moc ti držím palce 🙂
@pink_lady no ja to mám práve z tej praxe, nezvyknem sa baviť o veciach ktorým nerozumiem
tuto temu este nezamkli? 🙄 🙄 🙄
stacilo by, aby pani napisala meno s adresou tuto na nastenku(mozno aj v domneni ze jej ideme nejake veci poslat).
jedna z nas zavola na obecny urad, opyta sa starostu blizsiena tuto mamicku...
...................................a az potom!!! by sme tu mohli sudit, odsudzovat, radit, pomahat, osocovat, lutovat atd atd atd 🙄 🙄
takto sa tu len vadite zeny 🙂 🙂
Ďalšia víkendová téma... ženy, veď si to dobre prečítajte.... Keby som mala manžela, ktorý sa nestará o svoju rodinu, v ktorej sú dve deti, isto by som zabránila tomu, aby som s ním mala ďalšie deti, o ktoré by sa taktiež nevedel postarať....Keby mi domov nedoniesol ani korunu, nevarila by som mu, neprala, nestarala sa oňho....
Ak niekto chce dostávať od štátu viac, nech si to najskor zaslúži.... veď si uvedomte, že pracujeme na takých ľudí, ktorí len zisťujú ako dostávať čo najviac peňazí za čo najmenej roboty....
Teraz ma označíte za necitlivú a podobne, ale kto mne dal niečo zadarmo?? NIKTO!!! Musím sa starať sama....Nehľadám možnosti ako dostávať peniaze ale ako si ich ZAROBIŤ! A isto by som minimálne prefackovala svojho chlapa, keby bol ľahostajný voči rodine....
@diid promiň, ale to nemyslíš vážně, ře ne (13:53)? Tak já teda nezažila že by stát uživil třeba jen jedno dítě... Děti živí rodiče, ne stát, ale i sebevětší jistota se přes noc může stát obrovskou nejistotou, těžko teď můžeš předpovědět co bude za rok, dva, tři... Teď si můžeš žít jak král a zítra, nevlastní vinou můžeš spát u popelnic a co ti bude platné že jsi měla 100% jistotu?
U nás se nežije nějak valně, jako skoro každej máme hypotéku, platíme to co všichni, něco musíme jíst, ale i přesto bych ráda čtyři děti a pokud se něco zásadně nepodělá, tak je mít budem a opravdu se těším na ty chytré co budou řešit jak ožebračujem stát (ha ha ha 😝 ), jak nemáme televizor, jak jsme špatný protože v dnešní době... Co je dnes jiného, každá doba má své pro i proti a každý se se životem musíme poprat, já raději budu mít děti a budem šťastný, než abych dvakrát do roka jela na dovolenou... Nikdo, ani zde ani jinde nemá právo soudit to proč mám tolik dětí, nikdo z těch "moudrejch" stejně na chleba nepřidá.
A ano z rodičáku se vyžít nedá a spoléhat na to že pořídit si další dítě je řešení, je kardinální pitomost, ale proč každý kdo má více dětí jak dvě (což je společenský standard a nejlépe páreček) je ostatníma hodnocen jako vyžírka, nemakačenko, nezodpovědnej asociál? Trochu se někteří proberte, každý má hodnoty jiné a nikdo nemá právo ho za to soudit, každý ať si zamete před vlastním prahem a pak přes plot řeší sousedovo trávník... 🙄
Omlouvám se, toto je mimo téma, ale některé příspěvky už mě dostávají do hrobu... 😖
@anjelicek26 napadlo ťa, že jej manžel je možno agresívny a tak ťažko ona môže zrealizovať to, čo jej tu radíte - vykopnúť ho z domu, neživiť ho a pod. somariny. Okrem toho, asi ťažko je to je len jej bývanie. Som zvedavá, ako by ste vyhadzovali agresívneho dvojmetrového muža. Keby bol normálny, tak nesedí na zadku a nenechá sa živiť ženou, ktorá má s ním štyri deti a je na pokraji psychického zrútenia. Tiež mi je proti srsti posielať peniaze a vedieť, že ich prežerie niekto, kto sedí na zadku ale s oblečením a hyg. potrebami môžem pomôcť. Jej problém to však nerieši, ani nepremyslené rady typu avon lady, háčkovať čiapky, prečo - už bolo napísané. Je naozaj ťažké vžiť sa do situácie niekoho, kto je na samom dne. Tiež som toho názoru, že spamätať sa až po štvrtom dieťati je dosť neskoro, ale situáciu pisateľky to absolútne nerieši.
@mamavera - hackovat ciapky je prosim investicia 2-3€ na vlnu a 50 centov na hacik 😕 Zvysok je jej vlastna kreativita. Preda ciapocku za 7-8€. Teda za tu cenu ich kupujem ja 😅 Velmi dobre tu napisala @liv1 - rada od nej kupim, pomozem jej si privyrobit, ale chce to vidiet SNAHU si pomoct sam.
A pisanych tu bolo moznosti o hodne viac, neviem co kazdy vytahuje prave avon lady 😅 Upratovacka, dokladacka tovaru, robotnicka na pase... nic mat/vediet dopredu nemusi.
A z agresivnym dvojmetrovym muzom ti pomoze policia.
inak ma napadlo pise ze nemaju na drevo romovia dostavaju niake listocky od obecneho uradu a za to si mozu poodvazat drevo co lezi na zemi zadarmo tak by som sa sla spytat tam ci by som si nemohla drevo nazbierat tiez kedze podla toho co napisala pravdepodobne byva v rodinnom dome.
baby-kašlite na to, zas sa pohádate, už nezachádzajte do detailov
myslím,že ak zakladateľka chodí tému čítať, má si z čoho vybrať 😉
a zas nie každá žena je "žena činu", každá sme iná, inak priebojná, fakt ťažko súdiť a možno aj radiť 😉
sú večné "zúfalky", "obete", "ukrivdené",...... tak asi tak 😉
a zakladateľka tu ani už nereflektuje, tak myslím,že téma bola vyčerpaná a naozaj je to už len o dokazovaní si navzájom, ktorá je tu múdrejšia v radách 😉 🙂
plno suhlasim s macamac 😉

@maminuska ved, si ako tak zabezpecena a je predpoklad ze 4 deti vychovas.