icon

Ako vyžiť zo 420 eur?

24. aug 2022

Ahojte, dáte mi nejaké rady ako vyžiť z 420e. Nejaké lacné recepty, kde kupujete lacnú drogériu. Po zaplatení poplatkov nám toľko ostane. Som sama a mám 3 deti, cca 70e mesačne precestujem. Takže ostáva 350e a neviem či to zvládnem so stravou a drogeriou. Dáte mi pls nejaké rady? Nechcem tu rozoberať naše poplatky ani nemám ako skresať výdavky a ďalšia práca neprichádza do úvahy kôli deťom. Prosím naozaj len o rady ako ušetriť. Na čom šetríte? Dá sa vlastne z tak mála vyžiť? Na stravu a drogériu.

ursula22
24. aug 2022

@13riska13 a akú poznáš značku?

sasitimi17
24. aug 2022

Tak podľa mna pri troch deťoch s takou sumou veľmi neusetris ako povedzme si narovinu…
Veď musíš rátať aj s inými výdavkami ja nechám aj 50€ na liekoch keď treba dokúpiť všetko napríklad a teraz bude jeseň - zas choroby. Tak isto veci do školy /škôlky, neviem ako staré máš deti, ale ja mám jednu dcéru a keď vidím koľko peňazí mi na ňu treba..
pohladaj dačo na doma aby si nemusela odísť od deti, lebo rátať každý cent je o hubu.

misinka0611
24. aug 2022

@zobaka Ináč toto je fakt, tie obchody toľko toho vyhadzujú. Sú ľudia, kt. by si určite potraviny zobrali, veď zas oni nevyhadzujú úplne nepoužiteľné veci, často je to 1 deň po minimálne trvanlivosti a to normálne s dá ešte zjesť, ale samozrejme oni to už predávať nemôžu.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lasoli
24. aug 2022

ake stare mas deti?

summer23456
24. aug 2022

.

zobaka
24. aug 2022

@misinka0611 ved to, ja sama by som bez hanby prijala zeleninu, ktora je ok, ale vyradena, aj pecivo im kolko krat ostane a nikomu sa to nedaruje, ci ako pises den po zaruke nejaky mliecny vyrobok je castokrat v poriadku. Co ma este nemilo prekvapuje, ze ked som vzala v koši vyhodene listy, co ludia povyhadzovali z kalerabu, pre nasho zajaca, tak nam predavac povedal, ze to musi vyhodit a je zakaz si vziat listy domov, chore, radsej to znicia

misinka0611
24. aug 2022

@zobaka Presne, jablka buchnuté trochu vyrezeš ten kúsok a je to OK, pečivo ktoré nepredajú. Je toho veľa a ako by to pomohlo. Naozaj toto je jedna z vecí že nechápem prečo sa to nerobí. A potom chudák hladný človek tam zoberie jeden rožok a už naňho volajú SBSkara. Ale to že 20 rožkov o pár hodin vyhodia do kontajnera ich netrápi 🥲 To je tiež choré, žiadna logika v tom nieje.

sunyrose
24. aug 2022

@13riska13 Kde predávajú také tuhé šampóny? Bežne v dm-ke, či v 101-ke? Ďakujem

zobaka
24. aug 2022

@misinka0611 na panete je taky prebytok jedla, ze kazdy by sa nasytil a chudobni ludia s nizkym prijmom by mali vykrytu jednu z najdrahsich poloziek - jedlo, smutne, kym sa system nezmeni nikdy dobre nebude

evica17
24. aug 2022

@sunyrose v Dm kúpiš ich značku,tuším baleaalebo aj v tých eko obchodoch bezobalovych, len drahšie, značka ponio

evica17
24. aug 2022

@ursula22 ponio značka tuhého šampónu alebo v Dm majú tiež.

meringe70
24. aug 2022

@sunyrose v dm majú bežne🙂 cenovo dostupné, napr alverde značka stojí do 5€ sa mi zdá, videla som odporúčania na alverde tuhý šampón kokosový, ten si viacero báb chvalilo tak keď sa mi minie môj, chcem vyskúšať tiež 😁 mala som kedysi inú značku, tiež bol fajn ale už ho nemôžem zohnať. A tieto tuhé šampóny vydržia veľmi dlho naozaj

euka210
24. aug 2022

Da sa vyzit...drogeria nie je denny nakup, tam nejde vela a jedlo do 300e sa musite vojst. Skor, ze este take oblecko a topanky do toho musia vojst.

zmrzlinka2021
24. aug 2022

Dovoľ ľuďom pomôcť ti. Veľa z nás má dosť toho, čo by sme posunuli

lujza123
24. aug 2022

Drogeria: tuhý šampón, mydlo (kľudne môžeš kúpiť aj kvalitnejšie vydrží naozaj dlho), menštruačný kalisok namiesto vloziek, na umývanie všetkého ocot + sóda.

ukulela
24. aug 2022

@misinka0611 lenze obchod to nemoze dat kvoli hygiene. Keby sa zmenil zakon, je to mozne.

ckatka
24. aug 2022

Co sa drogérie týka - tak.napriklad ja sa už roky sprchujem len čistou vodou. Seba aj deti. Na vlasy si dávam malinko šampónu alebo tuhého šampónu a na telo ide len ten oplach z vlasov. A netreba mi ani krémy ani mlieka nič. Kožu mame konečne bezproblémovú.
Pracích a čistiacich prostriedkov používaj menej ako zvykneš. Do pracky pol vrchnaka stačí. Miesto avivaze ocot.
Naučiť deti míňať menej- všetkého. Od pasty cez vodu či šampón...
Napísať rodine, čo vás poteší na sviatky.

Jedlo...základ je kupovať veci vtedy, keď sú v akcii, variť veľké množstvá a nevyhadzovať.
Ja napríklad veľa používam jednu značku müsli. Bežne stojí veľké balenie 4€. Teraz som našla v Kauflande po 2,29. Kúpila som 6 ks...
Alebo kupujem.veci, ktorým konci záruka a sú za 50% a dávam.do.mrazaku.

kompi111
24. aug 2022

ako sorry budem asi svina ale prečo si niekto robi tolko deti ked to nema ako uzivit. k teme ak maju deti aj otca riesit vyzivne ak nemaju tak proste jednoducho hladat dalsiu popripade lepsiu pracu. nepoznam sice detailne situaciu ale 3 deti si narobit a nemat sam pomaly nato z coho vyzit.... ludsky mi je tych deti luto. a na čom usetrit tak jedine drogeria v akcii pripadne cez internet. zrudukovat pausal a pod a strava cestoviny strukoviny polotovary..... uz sa tesim na tu sprchu co mi tu date....

sigma510
24. aug 2022

Záleží aj od toho, ako veľké deti sú, a koľko pojedia. Iné je prestravovať škôlkara a iné "nenažrateho" pubertiaka. Druhá vec je co všetko ideš z 350 eur pokryť. Ci celodennú stravu, alebo iba obedy, alebo iba večere. Pre mňa osobne na strave 350 eur/ 4 osoby je nereálne, sme dvaja, a dvaja toľko prejeme, a to sme boli kobylky na sladké, ktoré už viac menej kupujeme výnimočne. Za mňa ti viem poradiť iba toľko, že si plánovať, my fungujeme tak, že keď sa urobí pečene mäso, tak z kapusty co zostane uvaríme napríklad segedin, keď zostane aj knedľa, doje sa k segedinu. Keď uvaríme koleno, z vyvarenej vody polievka/omáčka, vieš ju urobiť na veľa spôsobov. Záleží aj či ste v byte, alebo máte k dispozícii záhradu, v lete sa dá na takýchto položkách ušetriť, ak si vieš dopestovať a máš tu možnosť samozrejme. Pripadne teraz cez sezónu ak má niekto prebytky zo záhrady a daruje, fungovať aj tak, zavarit co najviac na zimu, rajčiny a papriky do pohárov, potom len otvoríš hodíš na panvicu na lečo alebo pod mäso. Co sa drogérie týka, kupovať v akcii, veľké balenia, hlavne pracie prostriedky. Na umývanie riadu, no keď hneď umyješ a oplachnes horúcou vodou, netreba ani extra veľa saponatu, pokiaľ sa nejedná o zamasteny plech. Najem sa, opláchneme horúcou vodou, vybavené.

kompi111
25. aug 2022

my sme trojclenna rodina a realne si neviem v dnesnej dobe predstavit ist zo stravou pod 500-600e ak nemas svoje dopestovane veci a nechces zivorit a tri deti ? opakujem sa ved to je nonsens si urobit tri deti a sama nemas co jest.... deti potrebuju pestru a vyvazenu stravu a ano aj taku sladoskost za odmenu nie cele dni jest cestoviny strukoviny a sackove polievky. ja si neviem predstavit sam zo sebou zit v takej situacii. chudak deti :(

chouette0157
25. aug 2022

Pozri sa na zúbok minimalizmu, je to životný štýl, zaujímavý, ... Aj o tom, ako ušetriť...plus na Facebooku sú podľa mesta také stránky že Darujem Nitra, Darujem Poprad, tam sa dá strašne veľa vecí zohnať zadarmo... A na stravu tzv. Meal planning, že plánuješ všetko jedlo na týždeň alebo istú dobu dopredu, na oblečenie bazár tu na MK a vinted...

chouette0157
25. aug 2022

@ckatka to sprchovanie vodou aj ja tak už cca 15 rokov, predtým som mala kožu suchú na totálku, teraz sa zriedka kremujem a pohoda

terka533
25. aug 2022

ak bude aj nadalej na sk takéto vedenie aké máme, chudobných bude len pribúdať. Dnes ti zadarmo nikto nič nedá. A minimalizmus nieje dobrý ako uskromnit sa ano ale to je naschval vymyslene aby ľudom mohli uťahovat opasky aby posluchali. Kto nemá tak spraví všetko preto predsa aby získal aspon trochu pre živobitie. Ak to takto pôjde na Sk nebude dobre budú tažké časi pre všetkých.

terka533
25. aug 2022

@chouette0157 inač v tomto s tebou súhlasím aj ja sa len občas ako nakremujem netreba to prehanat a koža potrebuje aj sama dýchať a aj si vytvarať prirodzenu imunitu atd..

nwnw
25. aug 2022

Cistiace a pranie kupujem v metre aj mydlo na ruky.
Varenie slovenske kura s tymi stehnami na vyse ked je v akcii, kupim aj do mraznicky. Inak perkelt, pecene stehna, z prs robim rezne alebo podusim.. potom mavame dni bryndzove halusky, granatir, pecene zemiaky, vela krat robim privarky. Zeleninu na jesen kupim vela a dam do mraznicky hotove balicky na polievky. Tento rok chcem skusit pozavarat.

lasoli
25. aug 2022

lebo napriklad do 6 r si mozes vybavit aj predlzenu rodicovsku-platenu, a moze popri pracovat aj dieta dat do skolky.Lekar by ti mohol pomoct.Aspon by som to skusila,nvm to by ste si prilepsili.alen to toez zalezi od veku deti.A skus sa poputat aj na ine ppmoci ,mozno su aspon zadarmo obedy a pod.

radacak
25. aug 2022

Ja keď kúpim kura tak to sa dá rozdeliť a z trupu máš vývar,stehná tiež môžeš neskôr vyvarit a mať polievku a upiecť,prípadne len tak na cibuľke,zo smotanou ako paprikáš alebo aj bez len na paprike,k tomu ryža alebo cestivina,a s kostí sa tiež dá potom vývar.
A tak isto prsia rozdelis a dáš do mrazáku.A hneď máš na viac varení..My keď aj prsia kupujeme tak si to vždy Delik je tam napríklad 4-5 kusov (záleží od veľkosti balenia)ale nikdy nevaríme viac ako z jedného kusu, nám to stačí a dokonca keď sú veľké tak zvyknem aj na polku dávať.Zamrazis,a vytiahnem keď potrebujeme.Dalej rôzne polievky zo strukovín, nemusíte variť každý deň.Da sa aj na 2-3 dní a aj tak sa dá ušetriť.Dalej,Ked kúpiš vrece zemiakov,u nás stojí 6-6.50 tiež sa dá na tom fungovať.Zemiaky máš základ do veľa jedál.Kupis kilo mrkvy(nejaké 1-1.09 )a tiež máš na viac polievok, stačí pár zemiakov,mrkva,prípadne pridas fazuľu/šošovicu a máš polievku .Tak isto aj na kyslo fazuľová,šošovica.Ten balík strukovín tiež vydrží aj na 2-3 varenia.Zemiaky paprikove je tiež lacná varianta a nám to chutí.Viem že teraz je všetko veľmi drahé a veľmi ťažko sa vymýšľa.Ale.myslim že keď si kúpiš tieto základné veci (zemiaky,strukoviny,mrkva, nejaké mäso/kura ono sa to dá podeliť a toho mäsa ozaj netreba veľa ,) držím palce

vladimir85
25. aug 2022

Dobry den rad pomozem kontaktujte ma na email alebo ako to tu funguje .