icon

Ako vyžiť zo 420 eur?

24. aug 2022

Ahojte, dáte mi nejaké rady ako vyžiť z 420e. Nejaké lacné recepty, kde kupujete lacnú drogériu. Po zaplatení poplatkov nám toľko ostane. Som sama a mám 3 deti, cca 70e mesačne precestujem. Takže ostáva 350e a neviem či to zvládnem so stravou a drogeriou. Dáte mi pls nejaké rady? Nechcem tu rozoberať naše poplatky ani nemám ako skresať výdavky a ďalšia práca neprichádza do úvahy kôli deťom. Prosím naozaj len o rady ako ušetriť. Na čom šetríte? Dá sa vlastne z tak mála vyžiť? Na stravu a drogériu.

karolinka1991
26. aug 2022

.

hendikep
26. aug 2022

@bluka2
@hilda08 co pouzivate za tuhe sampony? mne sa vzdy minuli skor ako normalne

A pre autorku : Ja som sice na svoje drogerijne finty prisla tak ze som chcela byt bez chemie, ale popri tom som extremne usetrila … Napriklad ako deodorant pouzivam solny mineral ( kamenec na holenie ) , staci ho trochu okropit a potriet si pazuchy… ten mi vydrzi doslova roky, a pri jeho pouzivani necitit vobec pot ( pri klasickych som sa vzdy “ citila” musela som ich nosit vzdy so sebou, lebo som extremne hakliva na to ked sa “citim” :D dlho som sa ho bala ale funguje na principe ze sol zabranuje bakteriam sa mnozit a preto sa clovek sice poti ale pot nesmrdi cize je to zdrave pre telo..,dalej… uz dva a pol roka nepouzivam sampon , umyvam si vlasy mydlovymi orechmi, vlasy su hrube,huste, nepadaju a drzia tvar… jeden sacok zomletych mydlovych orechov terra verde za 8,50 mi vydrzi tak na 3 mesiace, ale chcela by som sa dopracovat k umyvaniu vlasov len vodou, trojrocnej dcere umyvam vlasy len vodou, aby si na sampon ani nenavykli… potom oblecenie kupujem tu na MK alebo na bazosi, a rovnako aj vsetko ostatne od elektroniky cez hracky atd… pri troche hladania clovek vie najst super veci za fakt nizke ceny… a je to zaroven ekologicke..dceru sa tiez snazim takto vychovavat, ze nie pre vsetko treba utekat do obchodu.. potom este najnovsi objav miesto sucheho samponu pouzivam ryzovy skrob 400g balenie za 2,50€ , ten sa dava aj do predavanych suchych samponov ale pridavaju sa tam aj parfumy atd. a dalsie zbytocne zlozky… fakt niekedy sa staci zamysliet co vlastne clovek naozaj potrebuje… a ze niekedy ludia nemali z dnesneho luxusu skoro nic a zili… 🤷‍♀️

labkosuch
26. aug 2022

@summer23456 na sprchovanie pouzivam nechtikovu weledu klasicke mydlo (kupis v dm v detskom za cca 5€) nie to čierne mydlo je ako tekutejsie zele..praveze mas po nom ultra ciste vlasy (citis pri zmyvani)

labkosuch
26. aug 2022

vidim ze sa tu spomina solny mineral ako antiperspirant (kupite v dm znacka balea) ja ho mam uz rok a naozaj clovek pri poteni nesmrdi, nefarbi saty a kedze je bez vone nebije sa s parfemom )

evica17
26. aug 2022

@kiki234 s tým s tebou súhlasím. U nás pekáreň vždy dávala zľavy 50% n všetko o 18:30. A vtedy chodili ľudia, doslova že rady boli,lebo to je mini obchodík. Asi dva mesiace to tak fungovalo,potom prestali, aj my sme tam chodili a kupovali iba vtedy. A taktiež akvienv Kauflande že za 1c, 8c ...to už som dávno nevidela,tiež som tam nakúpila dobre a dôchodkyne vyslovene chodili po obchode po 20:00 a počúvali,sledovali ceny a brali,aby ušetrili.

ajka6
26. aug 2022

Nečítala som všetky príspevky. Ak však ešte nikto neporadil, na pranie odporúčam mydlové orechy. Originál škrupiny. 1kg sa dá kúpiť za približne 13€ a ako štvorčlennej rodine nám vydrží aj na 4 až 5 mesiacov prania 🙂

marilin51
26. aug 2022

Pošli mi adresu ak chceš, rada sa podelím s nejakou kozmetikou 🙂

labkosuch
26. aug 2022

@ajka6 ahoj, toto ma zaujima..ako to funguje? hodis do pracky a po prani co? sa davaju vysusit? kolko orechov davas na pracku? co silne skvrny? Dakujem

ouwecka
26. aug 2022

Musis varit,ziadne polotovary,zeleninu riadne umy aj zo supiek urobis zeleninovy vyvar,je to prevarene,a odlozis,pouzijes inde,napr na ochutenie ryze,pod maso..
Zeleninu z vyvaru nevyhadzuj,odloz,na druhy den mixni,daj vajko a muku a mas halusky (koreňovú zeleninu ale myslim) pridaj troska šunky,slaniny,aj natierkovy syr,nemusi byt bryndza,nakupuj v akcii a planuj jedlo,vyzijes,neboj,da sa to ale je to o plánovaní veľmi a mozu mat stale denne čerstvé ovocie a aj zeleninu,vzdy daj aspon kusok,nekupuj vela naraz ale menej,v akcii a castejsie az sa nepokazi a vsetko spapate 🙂 vela sil ❤️❤️❤️

bluka2
27. aug 2022

@hendikep Ja mam tento z Portugalska, po odporúčaní a je fantastický: https://pt.mindthetrash.trade/loja/champo-solid...

bluka2
27. aug 2022

Ako hovorim, mne vydržal rok. Proste len trochu suchnem mokrou rukou po ňom a už dosť peny na umývanie. A vlasy boli lepšie než s tekutým šampónom. Ten mám teraz, lebo mi ho v hoteli vyhodili, ale už čoskoro si kúpim zas tento

terka533
27. aug 2022

@rachel978 zoznami sú fajn, aj mi mávame k nákupom ked toho máme viac

terka533
27. aug 2022

Ja si myslím že dobre je nakupovať aj sezonne zeleninu a ovocie ked je lacna a dostupna. Inokedy aj mrazená je dobra alebo ja som niekedy urobila tak že napríklad mrkvu som kupila na trhu od záhradkarov a som si ju ovarila a zamrazila. A tak všeliake nápady su a tak isto aj vnaťku ked je pekna nakrajam a zamrazím do kelímkov krasne sa od tial vybera ked je nakrájana padaju akurát také kuštičky do polievky ako potrebujem. Alebo aj bežne aj keď treba na tu polievku ale najlepšia je mrkva napríklad z trhu. Tie z hypermarketov sa mi nepáčia ostavaju časom ako špongia akési. Aj my sme tento týžden si naplanovali že nebudeme z jedla kupovat moc sprostostí ale hlavne základ ked tak detom sem tam ozaj raz za čas kupime aj dajaky keksík alebo čo. Ale chceme sa tiež snažiť niečo ušanovať a som si skusila písať dopradu jedálniček uvidíme ako to bude fungovat. Lebo vždy sa mi ta varianta páčila ale ešte som to tak nevyskúšala. Uvidíme.

hilda08
27. aug 2022

@hendikep ponio, ak si dobre pamätám aj musk dlho vydržal..tiez som sa k tomu dostala kvoli vyhýbaniu chémii. Normalne ma potešilo, ze nedávate šampón dietatu, nedavam ani ja a ked to dakomu poviem pozrie na mna ci som normálna, nikdy žiadnu drogeriu nepoužíval, od narodenia len zinková masť a marhulovy olej a ma nádhernú zdravú pokožku

mvagusta
27. aug 2022

Na cistenie ocot..vycisti vsetko vanu toaletu kachlicky vsetko proste. A noe je to chemia kt.ta omraci a hlavne stoji par centov🙂 inak drogerka ako uz baby pisali znacky obchdnych Retazcov. A na riad ano Jar,dobra kvalitna a v akcii sa da kupit za dibre prachy a dlho vydrzi.

renyreny
27. aug 2022

napriklad ja kupujem cistiace prostriedky v Lidli su za super ceny a kvalitne podla mna, napr cistic kupelni vyjde euro aj dake centy v porovnani so Sanytolom, ktory stoji takmer 4€ , takze aj takto sa da usetrit a taktiez aj drogerku ma Lidl fajn a za dobre ceny 🙂

wroni87
27. aug 2022

Ja som čítala minule recept na domáci prací gél. Ešte som to neskúšala, ale ľudia písali dobré recenzie. Že vraj 250g mydla Vanish treba nastrúhať do 8l vody, rozmiešať aby sa roztopilo a variť cca 3 minuty. Keď sa to trošku vychladne preliať do fliaš a na druhý deň sa to mierne zhustne. Vraj dávkovať ako klasický prací gél.

darina_planavska
27. aug 2022

Autorka by sa mohla vyjadriť k otázkam, vidím tu veľa tipov, užitočných rád, ale i otázok, ktoré sú dosť podstatné.
Aj ja by som jej rada pomohla, ale vôbec k ničomu sa zatiaľ nevyjadrila, tak neviem neviem....

akinomel
27. aug 2022

@terka533 jedálniček dopredu používam aj ja. Je to super vec na zorganizovanie si aj času, aj na zadelenie financií.

aksal1
27. aug 2022

To máš vážne 420€ na stravu ? Ako das na cestu ale kde je ubytko náklady na bývanie.

enemi55
Odpoveď bola odstránená
ivkarel
27. aug 2022

@aksal1 ved uviedla ze to je po úhrade všetkých poplatkov

ivkarel
27. aug 2022

@enemi55 no tak keď neviete dvaja vyžiť z 1000e po úhrade základných výdavkov, niekde je chyba. To by som sa hanbila aj napísať.

enemi55
Odpoveď bola odstránená
ivkarel
27. aug 2022

@enemi55 jop, mladost-pochabost 🙂 užívajte ale aj trochu šetrite 😉

kiki234
27. aug 2022

@sandrasofia nepisem ze kupujem toaletak v dm, este raz si treba precitat prispevok. Ano dala som 300 eur a teraz 3 mesiace nedam ani cent. Ja tak hospodarim uz roky a aj s potravinami. Este raz sudokrem najvacsii sgoji od 13 do 16 eur.. Najlacnejsi je prave v dm, mozete si overit.. A teraz bola este aj akcia.. Nemam dovod nekupot a viem ze ho 3 mesiace kupovat nebudem. Tak isto aj sprchace bolo z nich vela bodov kupim a rok mam pokoj. Napriklad aj vukor teraz bol v ajcii v kaufe, ok kupila som 30kg a mam na viac ako 1 rok pokoj, to iste robim so vsetkym. Ako kupim vela ks naraz, ale nakoniec sa to oplati. Neviem co znamena chodit 1x tyzdenne do onchodu. Do obchodu chodime 1x mesacne a nakupujem len takto. Cgcela kupim 5ks a dam do mrazaku a este je aj nakrajany. Cgcem cvcleba vyberem len dva platky a je ako cerstvy. Mlieko detto teraz je v tesciu tusim za 60c, no v porovnani s inymi dnami je zo ok, treba pozriet trvanlivost a kupit viac. Doma mam spajzu stale tam mam nejake veci z akcii, a podla toho aj varim. A nie ze jeden den si zmyslim taky recept a na druhy den idem do obchodu.. Treba kupovat vo velkom a ked su zlavy. Moje deti maju sunar, cena je 12 eur. Teraz ich mali v tescu v ajcii za 8eur. Co to znamena ze obom som kupila po 10 baleni a usetrila som 80 eur len na sunari. Tak mi nepovedze ze sa to neoplati. Setrit sa da len slovac to nevie

kiki234
27. aug 2022

@misinka0611 moj nazor je taky, ak si myslite ze by to bola dobra a pekna cesta, otvorte si obchod a robte to tak.

misinka0611
27. aug 2022

@kiki234 Veď ale ja nepíšem o malooobchodoch ale o obchodoch ktoré bežne aj venujú peniaze ako napr. Lidl. Nikde som nepísala že by to mala byt pre majiteľov večierok, obchodov ako Malina a pod. Ako majiteľka Tesca, Lidla a pod. obchodov o kt. cely čas píšem by som to pokojne zaviedla. Na druhej strane otvárať si na Slovensku nejaké mini potraviny sama o sebe by som si neotvárala 🙂 Ja o voze a ty o koze 😁 A to že ty si išla večer do obchodu aj keď to nepotrebuješ to je zas niečo iné. Toto by bola pomoc ľudom kt. to potrebujú.

deana1
27. aug 2022

@kiki234 prosím Vás keď chodíte do obchodu 1x mesačne odkiaľ mate ovocie a zeleninu? všetko si dopestujete? pýtam sa len pre zaujimavost, ja žijem v paneláku a už len kvôli ovociu a zelenine nakupujem často.

bluka2
27. aug 2022

@kiki234 to by aj mňa zaujímalo, keďže väčšina stravy sa snažím z čerstveho robiť. Cukor a také suroviny môžu byť pre mňa aj za 5 centov, nepoužívame vôbec.