icon

Ako zarobiť?

21. nov 2019

Ahojte, ako to u vas funguje, ked mate dieta a nema vam kto pomoct?. My mame 4rocne dieta, ktore chodi do skolky, byva kazdy druhy az treti tyzden chora. Manzel pracuje v automobilke na 2smeny a ja pracujem na skrateny uvazok, 3,5h denne aj to na dohodu a kde zarobim ledva 200€. Stale pozeram nejaku inu pracu, ale mozem pracovat len v case od 8h do nejakej 14h,aby som mohla odviest aj vytiahnut dieta zo skolky a to je velky problem, lebo nikde ma tak nechcu zobrat. Ste tu aj take co robite na opacne smeny ako vas manzel? My si to nevieme vobec predstavit, a vobec sa mi to nepaci, ze sa mame vidiet len cez víkend a mala by to vobec nezvladala keby som mala poobednu a nevidela by ma cely tyzden, da sa zarobit normalne a byt aj s rodinou?

autor
21. nov 2019

@brita7777 uz uzivala hocico, cebion ma aj teraz. To Arko som uz rozmyslala ze vyskusame

tenerifka
21. nov 2019

Deti to zvladali uplne super, zvykli si odmalicka, ze ked mama pracuje, tak vysava a vari otec, a naopak

lienkaam16
21. nov 2019

Práve pre tento dôvod sme s manželom zvolili škôlku v meste a nie na dedine, kde bývame. Je pravda, že ja chodím autom a preto je to aj jednoduchšie, ale tým, že ho berieme do mesta ostáva mi viac času poobede a tak môžem pracovať na plný úvezok.
Neviem si predstaviť cestovať 45min a isť do práce len na 4 hodiny... myslím, že viac precestuješ ako zarobíš.

tenerifka
21. nov 2019

Napr. rano som isla do roboty na 8,00, manzel ich na 8,30 zaviedol do skolky, vratil sa, upratal, navaril, prip.isiel nakupit,o 13,30 pre decka, doma sa najedli, pospali hodinku-dve siestu, ja som sa vratila o 16,05 a 16,10 isiel manzel do prace( mali sme 5 minut od domu), a zase niekedy som ja bola do 16 doma a on robil. A 2 dni v tyzdni som mala volno a manzel 1 deñ. Akoze takto u nas fici 90%rodin, ktore maju male deti, je to tak vyhovujuce aj v pripade ak deti ochoreju

danusskaaa
21. nov 2019

Treba hľadať cestu ako to zmeniť a nevyhovarat sa na bus. Tak treba urobiť vodičák a behať autom - ak sa inak nedá. Prípadne zmeniť škôlku, aby bola pri práci a stíhali ste to, napadla ma aj nejaká opatrovateľka (študentka, ktorá by napríklad chodila do škôlky po malú)... ja viem, že je to ťažké na zaciatku6, ale keď nájdete systém- pôjde to. Veľa rodín funguje rovnako...

autor
21. nov 2019

Tak baby, je dost mozne ze sa to cele vyrieši a budeme aj spolu. Uz som si poslala aj zivotopis do jedneho obchodu, a mohla by som pracovat tak, ze ked ma manzel poobednu ja by som mohla byt v robote uz 5:30 do 14h a ked ma rannu by som mohla potom uz od 8h aj do vecera. Takze by sme boli aj spolu a aj by som mohla pracovat normalne 8hodin.Uz len aby ma zobrali 👏

alexandraalexandrova
21. nov 2019

neviem ake mate vydavky...ale je nutne aby ste zarobili viac? neda sa uskromnit a vyzit z toho co zarabate teraz? Z mojho pohladu je to lepsie ako rodinu vidiet iba cez vikend, my tak zijeme, mame financii pomenej, zato sme spolu tak casto ako sa da a nemenila by som. Peniaze nie su vsetko...Ak ale musite splacat pozicku a inak to nejde, da sa privyrobit z domu ak nieco vies, naprikald piect torty, hackovat, nieco take...

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
21. nov 2019

@mogaa Ale nájdeš ale musíš aj nieco vediet.😀😉

evittam
21. nov 2019

My sa reálne vidime po 4tyzdnoch-samozrejme odhliadnuc od Skype. A kde je skolka len do 14.00?
Doma som cca max.okolo 15.00-bud dcéru vyzdvihnem po ceste alebo idem neskôr.
Btw. ja pracujem na skrátený úväzok s možnosťou homeoffice ak deti su chore. Všetko uplne v pohode.

evittam
21. nov 2019

@alexandraalexandrova Nielen piect a hackovat sa da z domu.

lenka2710
21. nov 2019

@evittam no nie všade su škôlky do večera, v dedine odkiaľ som ja,je škôlka dokonca len od 8 do 12, a to nekecam! To je ozaj len pre rodičov,co su matky doma! Ráno zavedies, a ani nezavries za sebou poriadne dvere a musíš ísť nazad, takže su ešte aj také diery,bohužiaľ

alexandraalexandrova
21. nov 2019

@evittam jasne ze nie, ale to su take univerzalne veci co zvladne vacsina zien bez toho aby musela mat prislusne vzdelanie...

evittam
21. nov 2019

@lenka2710 Tak to u nas tiez nie je do večera. Do nedávna len do 16.00, predĺžili do 16.30 ale rodičia su už tak zvyknutí že po 16.je tam málokedy nejake dieta.m

evittam
21. nov 2019

@alexandraalexandrova No len na tom bohviečo nezarobí...

evittam
21. nov 2019

@lenka2710 Btw.to mate naozaj skolku len pre tie co sedia doma. Pritom skolka ma byt hlavne pre deti pracujúcich rodičov. To kde žijete?

evittam
21. nov 2019

@lenka2710 A tie učiteľky tiez potom asi nic moc zárobok..

alexandraalexandrova
21. nov 2019

@evittam mozno nepotrebuje zarabat vo velkom, mozno by jej stacilo si privyrobit k tym 200 euram co zaraba teraz...to uz je na nej

tslobik
21. nov 2019

@anonym presne toto riešim aj ja☹

kikusa008
21. nov 2019

@evittam tak napríklad u nás funguje škôlka len do 13tej, potom, keby som potrebovala, by som ich musela previesť do inej ako keby družiny, kde sú úplne ine deti ako zo škôlky....
Pozri,my tak veru pracujeme, keď mám ja rannú, manžel má poobednú, keď ma manžel nočnú, mam ja poobednú, aby sa vyspal...a ide to, vidíme sa možno menej, ale zato keď sme doma, snažíme sa to naplno využiť...

evittam
22. nov 2019

@kikusa008 To asi nepatrilo mne. Ja stiham vsetko co potrebujem. No a o takomto systéme skolky som este nepočula. Dik za info.

emma_932
22. nov 2019

Pisala som na tuto temu, v blogu mam nejake clanky + FB skupina biznismamky. Pomaham firmam s marketingom, z toho som vychadzala.

luccija
22. nov 2019

@petkaaa veď píše, nestíha malú dať do škôlky a autobusom prísť na taký čas do prace

luccija
22. nov 2019

@evittam nie každému dieťaťu či matke vyhovuje vidieť otca, muža raz za mesiac.

petkaaa
22. nov 2019

@luccija A ja som napísala, nech skúsi vybavovať škôlku v meste, v ktorom bude ona pracovať... veď čítaj aj ďalej

lyci
22. nov 2019

podla mna mas len jednu moznost. kupit si auto. ked budes mat plny uvazok, tak bude aj viac penazi, aby si si ho mohla dovolit. tiez to mame tak, ze bez auta sa to jednoducho neda zariadit. a bude to este komplikovanejsie, ked pride druhe dieta

eva112014
22. nov 2019

@nevludna Postarala by sa aj nejaká študentka a zadarmo? Potom jej to vychádza tak, že je viac preč, dieťa nevidí a ani moc nezarobí. (náklady na cestovanie)

eva112014
22. nov 2019

@janka2501 To je život! Nevadí, malá bude mať kopec spomienok na družinu a škôlku.

laska201
22. nov 2019

Akurat tuto temu riesime aj u nas doma.aj ked mame babku co nam zavazala deti.3ja isli na bus do skoly a malu zaviedla do skolky.u nas sa stava aj to ze sme obaja ci rano ci po obede v praci takze je babka s detmi.no len ma uz 75rokov a teraz si co si porobila s nohou takzze ma to donutilo vsetko prehodnotit.ze proste musime ci chceme ci nechceme ist na opacne smeny.lenze v mojej terajsej robim len na 2 smeny muz ma 4smeny takze musim ist aj ja na 4 smeny ale opacne.sice klucky si podavat budeme ale aspon cez to leto ci vianoce budeme dlho spolu doma.lenze mne sa ani do debilneho zavodu neda dostat.stale pocujem ako tam beru a ked tam zavolam neberu.takze uz len urad prace a snad ma uz od tial zoberu.

janka2501
22. nov 2019

@eva112014 co uz, aj starsia bola vzdy prva v druzine uz o 6h, inak sa to neda,zial... ale aspon mame do 17h...a aj tak pridem, tak pozeraju na mna ako na vraha...ze neskoro... len cesta s prace mi trva poobede 45-50 minut