icon

Ako zrušiť druhý pilier?

duracelko
10. jún 2012

Poradte mi ako zrušiť dds v tatry-Sympatia, je to myslím 2 pilier, zamestnávateľ mi platil 5% z platu ja som si platila vtedy 100 sk mesačne. som už na druhej materskej po sebe, a ked mi chodia výpisy, tak si všímam že ma tí zlodeja každý rok oberaju o moje našetrené peniaze 😠

usacek79
12. apr 2013

@shirer nie, nebudu vratene

shirer
14. apr 2013

Je to stale tak lebo ja som v druhom pilieri od roku 2004 . Takže to bude lepsie ked ho zrusim a peniaze si budem sporit doma pod vankusom ze :D

ivanusssenka
28. jan 2014

da sa zrusit 2pilier axa?

anarypakova
28. jan 2014

To či sa dá a za akych podmienok zrušiť druhy pilier na to sa môžeš opytať môjho znameho na ktoreho ak by si mala zaujem ti dam kontakt.Určite ti poradí.

ivanusssenka
28. jan 2014

da sa zrusit 2pilier axa?

enapenap
21. mar 2014

Dobrý deň, obraciam sa na vás s prosbou o radu, mám 50 rokov a v januári tohto roku som išiel do invaliného dôchodku, šetril som si v 2 pilieri, ale ke´dže som býval dlhodobo PN, išlo tam v poslednej dobe málo príspevkov. Volal som do DDS-ky, a že tam je okolo 8000E, a že keď nebudem ďalej prispievať nič sa nestane. Vystúpiť sa dalo iba do 31.12.2013, keby vláda otvorila 2 pilier /vbudúcnosti/, mám vystúpiť????
Ako, alebo akým pomerom /1. a 2. pil./sa vlastne vypláca starobný dôchodok?
Ďakujem peter

enapenap
21. mar 2014

@andreah25 dobrý deň, poprosím o názor príp. radu, podrobnosti môžem vysvetliť, ďakujem
Dobrý deň, obraciam sa na vás s prosbou o radu, mám 50 rokov a v januári tohto roku som išiel do invaliného dôchodku, šetril som si v 2 pilieri, ale ke´dže som býval dlhodobo PN, išlo tam v poslednej dobe málo príspevkov. Volal som do DDS-ky, a že tam je okolo 8000E, a že keď nebudem ďalej prispievať nič sa nestane. Vystúpiť sa dalo iba do 31.12.2013, keby vláda otvorila 2 pilier /vbudúcnosti/, mám vystúpiť????
Ako, alebo akým pomerom /1. a 2. pil./sa vlastne vypláca starobný dôchodok?
Ďakujem peter

aamonka
22. mar 2015

@enapenap sice je to uz stare rok, idem vam odpovedat, aby ste v ziadnom pripade nevystupili!!!! tie peniaze uz neuvidite. ak mate nejake otazky, kludne sa pytajte

666peter666
Odpoveď bola odstránená
doktor_od_hrona
26. mar 2015

Zdravim kurník
Tak takto bude to dlhsie

doktor_od_hrona
26. mar 2015

Zdravim kurník
Mozno vas to prekvapi ale opakuju sa tu bludy ktore siri Kanik a MIklos. Prva najdolezitejsia mantra je co sa tu opakuje, je ze tie peniaze su len vase a sporite si ich pre seba do dochodku. A myslite si ze tam mate naozaj peniaze. No tak pre mnohych to bude novina ale VY V II.PILIERY NEMATE NASETRENE ANI EURO, ANI CENT VY STE SI ZA VASE PENIAZE KUPILI AKESI DOCHODCOVSKE JEDNOTKY, KTORYCH CENA SA POHYBUJE PODLA TOHO AKO SA SPOLOCNOSTI DARI. PODLA ICH VZORCA CENA DOCHODCOVSKEJ JEDNOTKY RASTIE AJ PODLA TOHO KOLKO DO SPOLOCNOSTI VLOZIA PENAZI INY VKLADATELIA, A TEDA SA JEDNA O PYRAMIDOVU HRU. Takze prestante opakovat tie nezmysli ze si tam sami setrite nejake peniaze. Vy si nakupujete dochodcovske jednotky, a moze sa stat tak ako v 70 rokoch v Chile (ano tento system bol rozsireny v 70rokoch v juznej amerike a vsetko to tam skrachovalo) ze si pridete vypytat dochodok a oni vam povedia. No nasporili ste si 100000eur, teraz sa nam velmi nedari takze cena dochodcovskej jednotky je v sucastnosti 0,01 takze 100000x0,01=1000eur. Ako vam mame vyplatit tych 1000eur? VIETE KOLKO MATE V SUCASNOSTI NAKUPENYCH DOCHODCOVSKYCH JEDNOTIEK A AKA JE ICH CENA? Kto to nevie nech radsej na II a III. pilier zabudne. Su to len nastroje kde zase zbohatnu len ti bohati lebo ma nakupenych viac DJ(doch. jednotiek) a ked cena jednej stupne tak ten co ich ma viac zarobi samozrejme viac. (prestudujte si ekonomicky vyraz paka)
2. ti co hovoria ze sa radsej spolahnu na seba a nie na stat ze radsej budu v II.piliery, tak sukromne spolocnosti a zvlast financne domy krachuju daleko castejsie ako staty. A nech si prestuduju ako skoncil II. pilier v juznej amerike kde to testovali v 70rokoch.

SOCIALNA POISTOVNA
3. Socialna poistovna je pyramidova hra zalozena na tom, ze vzdy bude viac mladych pracujucich ludi ktori budu prispievat na dochodcov. Pri sucasnej demografickej krivke je socialna poistovna pred poriadnym krachom. Je to zufala situacia co? Stat sa o mna nepostara a sukromne spolocnosti ma ozobracia o posledny cent a za Dochodcovskymi Jednotkami si neutriem ani zadok. TAKZE SA ASI PYTATE KDE MAM TEDA INVESTOVAT, ABY SOM NA DOCHODKU NIECO MALA?

No odpoved je velmi jednoducha a situacia nie je taka beznadejna ako sa zda. Len musite prestat žrať tie nezmysly z medii ako sa mate starat sami o seba a nikto vam nepomoze hladte si len svojho a ked vidite niekoho lezat na chodniku tak mu nepomahajte lebo aj tak je to strata casu a ta rodina vas len brzdi v podnikani. Prestante takto uvazovat!!! Ludstvo sa dostalo takto daleko prave preto ze sa naucili komunikovat, spolupracovat a pomahat si. TAKZE ODPORUCAM INVESTOVAT DO VYCHOVY SVOJICH DETI, ICH VZDELANIA A HLAVNE MYSLENIA, DO RODINY A SVOJHO OKOLIA. Je uplne prirodzene ze sa moji rodica postarali o mna ked som bol maly, potom sa starali o moju starku a teraz sa ja staram o svoje deti , pomaham ako sa da a pride cas ked sa budem starat aj o svojich rodicov. A postaram sa o nich ci budu mat nejaky dochodok alebo nie, pretoze mi dali vsetko co som potreboval a ja im to teraz rad vratim aby sa dozili dostojnej jesene zivota, nemuseli sa doprsovat u nejakych oligarchov aby im dali nejaky groš. TAKZE NAJLEPSIA INVESTICIA NA SVETE NIE JE BANKA S VYSOKYM UROKOM ANI SOCIALNA POISTOVNA A ANI II. III. CI 15ty PILIER, JE TO INVESTICIA DO VASICH POTOMKOV A DO VASEJ RODINY. Pretoze mladi sikovni ludia vo vasom okoli su poklad. Moja suseda ma uz 80rokov a deti ma v zahranici a kazdu chvilu jej musim s niecim pomahat. Tam jej zateka, tam sa jej pokazil zachod, vietor jej vyvalil strom, tam jej pada plot a vsetko jej opravujem ja. Jej totizto usiel pomedzi prsty ten najvacsi poklad co mala, svoje deti.

kadri
26. mar 2015

@doktor_od_hrona az na ten kurnik suhlasim 😉

doktor_od_hrona
26. mar 2015

@kadri Ten kurník je uplne že super

celiakia
22. máj 2015

Prosim ako je to s dedenim penazi. Peniaze z druheho piliera by mohli zdedit moje deti, jneviete ci je to len v pripade keby som zomrela v produktivnom veku, alebo ich mozu zdedit aj v pripade ummrtia uz v dochodkovom veku. dakujem

domeli
24. jan 2016

@aamonka zdravím, môžem napísať IP ohľadom 2. piliera, v ktorom som sporiteľkou? Nech sa v tom zorientujem 🙂 Ďakujem.

mijo53
24. jan 2016

@celiakia myslím, že je to len vtedy, keď sporiteľ zomrie skôr ako sa dožije dôchodku

aamonka
24. jan 2016

@domeli ano, jasne

aamonka
24. jan 2016

@celiakia mozu ich zdedit aj ked si na dochodku, myslim do 7 rokov

sabinka777
18. mar 2016

Ahoj chcem sa spitat moj manzel zrusil pilier na zaciatku marca a kedy by mal dostat tie peniazki teraz marca alebo az aprila

emily76
18. mar 2016

@sabinka777 on tie peniaze z 2. piliera nedostane do ruky, jemu ich automaticky presunu do prveho...

sue
18. mar 2016

@sabinka777 záleží od toho, koľko má rokov. Ak má 30, tak ich s najväčšou pravdepodobnosťou neuvidí nikdy...pretože v čase, keď pôjdu terajší tridsiatnici do dôchodku už takéto niečo existovať nebude, keďže na tých dôchodcov nebude mať kto robiť...
Manžel urobil poriadnu kravinu ;)

sabinka777
18. mar 2016

@emily76 to ako ze co znamena

lucka1987
18. mar 2016

@sabinka777 ze to co mal doteraz nasporene v 2 piliery, a nasledne 2 pilier zrusil, ze tie peniaze realne nikdy neuvidi .. bezalo milion clanov na nete, aj v telke, komu sa oplati 2 pilier rusit a komu nie .. urcite nie cloveku, ktory je v produktivnom veku a chodi do prace a nejde na dochodok

sabinka777
18. mar 2016

@sue ja som napisala manzel pomilila som sapomilila otec si to zrusil ma uz 40 rok a on to cez volcvagen mohol si to urobit uz to zrusili pred dvoma tizdnami a kedy by maly dostat

lucka1987
18. mar 2016

@sabinka777 ale to nie je 2 ale 3 pilier, to je rozdiel . v tom pripade ako je stavana zmluva standardne by mal dostat peniaze v aprily , ak to zrusil pred 2 tyzdnami

sabinka777
18. mar 2016

@lucka1987 aha lebo tam mu povedali ze bud tento mesiac este ale do 15 musi dostat

lucka1987
18. mar 2016

@sabinka777 no tak ma aj odpoved, ak to stihol do 15 teho, a oni t stihli vyuctovat tak poslu tento mesiac... vzdy zalezi aka je to spolocnost a ako ma nastavenu zmluvu . kazda ma ine podmienky, su aj take co vypôlacaju do 60 dni od zrusenia

sabinka777
18. mar 2016

@lucka1987 tak ze ma ju cas mozu aj teraz poslat a mozu aj 15 zalezi uz nanich

lucka1987
18. mar 2016

@sabinka777 hovorim, ako je postavena zmluva. ale ked mu povedali ze aj do konca mesiaca ak stihne zrusit do 15, co teda sttihol tak pocitam, ze netrepali do vetra a poslu tento mesiac

sabinka777
18. mar 2016

@lucka1987 dobre tak dakujem