Ako zvládate stúpajúce ceny potravín?
Ako to zvládate tie ceny v potravinách? Kde podľa vás sa da najvýhodnejšie nakúpiť? Ja chodim často do cba potravín mám ich tu najbližšie ale ceny podľa mňa dosť drahé.
@blondiee83 Súhlasím, kvôli salámam, šunke a syru idem do Jednoty, nakrájať podľa uváženia. Ja tie balené v plaste ani cítiť nemôžem, rozbalíš šunku v plaste z Lidla a už je taká osliznutá, nejaká divná. Keď majú akcie, dá sa tam pekne nakúpiť.
Menej jem. Ušetrím a este aj schudnem.
Ako by sme ich zvládali? Veď všetko išlo dole v porovnaní z pred roka. Žena minule kúpila vo Freshi olej 1L za 0,72€..ešte pred rokom stál 2.50€..Maslo ani nevravím, kúpite veľké za 0.99€, pred rokom stálo 3€....Vajcia, muky atď... všetko išlo dolu...
Takže teraz zvládame tie ceny normálne, pred rokom - dvomi to bola katastrofa, naštastie sa to ukľudnilo...
@drahomirrra a hlavne to natenko nakrajaju😁 ja som raz v lidlu kupila balenu sunku 250 g a bolo tam 10! Koliesok. Jedno malo vyse 1mm 🤣
@mk1111111111 maslo ked je v akcii, tak kupujeme aj 10-20 ks a dam do mraznicky...😆. Ale ja vela peciem aj vianociek detom, zaviny, plus takto, ked mame narazovo narodky, tak vyberiem z mrazaku a do plnky. A na chlieb okrem natierok prave maslo. Takze zasobujem sa.
Mne vyjde najlepsie Kaufland a najdrahsie Jednota, CBA a billa.
Snazime sa o sebestacnost, babka nam dava vajicka, mame zahradu aj radi ideme do prirody na ovocie... zavarame, susime, mrazime... chlieb peciem ked stiham. Maso nejeme. Nakupujeme v podstate hlavne mliecne vyrobky (velke balenia jogurtov), olej, strukoviny, muku...
@zuzubb007 kola tolko normalne nestoji, jedine ak v akcii. vreckovky neviem. toaletak ako ktory a ako kedy, uz sme kupovali v Lidli, lebo bol lacnejsi. vseobecne zavisi od akcie. no trba porovnavat mimo akcie.
v akcii maju vsade neico vo dobrych cenach, len sa akcie prestriedavaju a dokonca mavaju niekedy akcie aj naraz
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
klasicke velke balenie akejkolvek koly ( tym ymslim originaol pepsi, coca ... ziadne nestoji tak malo v Tescu )
Tipujem, ze nejlacnejsi je Kaufland, jednak vlastna skusenost, jednak kvantum spoluobcanov... ako naozaj masaker. Hned vedla Billa, kde to nehrozi, tak radsej idem niekedy tam a kaslem na ceny, kto nezazil, tak neuveri :(. Specialita zobrajuce deti z ich etnika, teraz tie vratne flase k tomu, to maju biznis. Ale oni maju kosiky vzdy vrchovate plne a potom sa odvezu taxikom 🙂
Väčšinou do Billy mam ju skoro pod balkónom,, inde ma to nebaví behať z roboty , mäso mam chvalabohu z roboty za nákupnú cenu
Zvládame to normálne. Ideme, nakúpime, zjeme a stále dookola...
No ja neviem, ľudia, ale mne Lidl príde neskutočne predražený v poslednej dobe. Bola som tam naposledy pred asi mesiacom. Jedna igelitka a 50 eur.
Mäso napríklad kupujem v Bille. V akcii tam vyjde koľkokrát lacnejšie ako v Lidli alebo Kauflande (a hlavne je slovenské a nie poľské patoky).
Inak nakupujeme v Tescu také veľké nákupy a drogéria z DMky.
@zuzubb007 aj ja som voľakedy nakupovala len tam, lebo som tam robila, potom som dala výpoveď a s manažérkou sme sa celkom v zlom rozišli, tak reku, už tam nebudem chodiť, nech nemusím vídať jej ksicht. Začala som chodiť do Billy, lebo tu mám najbližšie a neverila by som, že ozaj sú lacnejší ako Lidl čo sa mnoheho sortimentu týka. No a Tesco, to je podľa mňa asi najlacnejší obchod, keď má človek Clubcard.
Mňa teší, že som na tom fyzicky stále lepšie - kedysi som nákup za 100 € ledva odniesol, a dnes - ako nič!
(bonusový poznatok: ceny môžu byť vysoké, ale nie drahé)
@zuzubb007 mam, ale nejake zazracne nizke mi to nepride. kolkokrat fakt len par centov na kus, lebo musis kupit niekolko kusov, kolkokrat mam kupony na nieco co ani nekupujem, resp som to kupila 1x za 3r a oni mi daju zlavu na to. cize pre mna je polovica uplnene nevyuzitelna. a druha taku extra zlavu neurobi.
Ja si myslim, ze kazdy tu porovnava ceny hlavne podla toho, co kupuje. Tym padom sa nazory lisia. Ono to v podstate funguje tak, ze kazdy obchod ma akcie, ktore sa vyplatia. Dalej ma lacne vyrobky a zvysok su tie drahsie. Je to proste taky mix. Davnejsie mi hovoril jeden clen rodiny, ze acidko v kauflande bolo drahsie nez v jednote, a ze celkovo kaufland uz nie to, co byvalo. Ja som si zase minule vsimla, ze kinder bueno 3-kusove mali v lidli drahe, vobec sa to neoplatilo v porovnani s tym keby som ho kupila po kuse, ale zato v jednote mali paradnu akciu na 3-kusove a 5-kusove. Kazdy si proste najde to svoje a porovnava. Za seba hovorim, ze jednota je podla mna predrazena, ale urcite vyrobky maju v super cene.
@drahomirrra presne tak, 4 kruzky šunky a pol kola plastu...nemám rada takto balené veci
@zuzubb007 tak v lidl nastastie nakupujem len velmi vynimocne, mam ho po ceste z prace a kupujem tam jedine vlhcene cistiace utierky do kuchyne, a ked maju v akcii nejake tie detske veci (nepotravinovy tovar), teraz napr. tieto montessori hracky za 10€ kus (https://www.lidl.sk/p/playtive-drevena-montesso...)
potraviny v lidl nekupujem, to je pre mna len cisto prilezitostny obchod a teda 99% tam kupujem ked tak nepotravinovy tovar.
najlacnejsi sa mi vidi kaufland a tesco veru
@dejka77 Možno aj kvôli kauze z Chorvátska (pár ľudí kvôli nezistenej šarži ostalo s popáleninami žalúdka v nemocnici - dali veľa ky. fosforečnej..). Zatiaľ sa nevie aká je to šarža, takže do Coca Coly by som sa tento december nehnala. Možno tak na čistenie záchoda bude "kvalitnejšia" :D

@zuzuliennka1
@majamat ano baby najdrahsi lidl suverenne uvediem priklad vytahovacie vreckovky 1,39 v tescu 1,10, toaletak 0,89 v tescu 0,79, cokolady a sladkosti ani nehovorim, kola 1,49 v tescu 0,99 a mohla by som pokracovat do zajtra naozaj to mam presondovane ked mas clubcard tak chodia brutalne akcie, dakedy som chodila len do Lidla odteraz tam idem nahodou raz za mesiac a som sokovana