Ako zvládnuť finančnú krízu v rodine?
Manžel prišiel v priebehu 2 mesiacov o 2 práce kde pracoval vyše 10 rokov...mame 2 malinke deti, obrovskú hypotéku, keďže dorabame dom, žiadne úspory keďže každá koruna ide do domu, ja na rodicaku..manžel mal pohyblivu prac.dobu cize mohol vozit dcéru do a zo skoly , ja neschopná budem musiet začať šoférovať co je môj najväčší strach ktorý som doteraz nedokázala prekonať..dom nemôžme predať keďže nemáme peniaze ani na dokončenie a kolaudáciu,bývame krátko..neviem ani dýchať..pomoc nemáme od rodiny žiadnu..urobili sme veľa chyb za ktoré teraz budeme platiť,zvykli sme si ze sa mame dobre a s týmto nikdy nepočítali..manžel je zničený,ja úplne na dne..mam chut odísť navždy,ale to nemôžem deťom urobiť...kľudne si do mňa kopnite,ze tak vám treba keď ste si mysleli ze život vás nezrazi na kolená a nepripravili sa na to..len som sa potrebovala vykecat..
@eliska13 čítaš po sebe?
@alessavandervelden top 🤣🤣🤣
Hlavu hore. Deti do jasiel, vy do prace. Poziadat banku o znizenie splatky. Predat dom, kupit mensi. Prip byt. Pokial ste zdravi a podporujete sa, vsetko sa vyriesi.
Je veľká škoda, že nemáme žiadne reakcie od autorky..
@buberova milujem, keď založia tému, a potom sa vôbec nevyjadrujú.
@sasa1310 a takýchto rodin na Slovensku je aj jaj . človek len pozerá na akých autách chodia a aké domy si postavia niektorí, len nerozmýšlaju že zadlžiť sa je lahké. No čo potom keď pridu o prácu , dostanú do pekných sračiek celú rodinu. Doba je ťažká. Hold a rozumných ludi ktorí sa vedia uskromniť a nemusia mať všetko čo sused je málo. Treba trošku rozmýšlať a byť pri zemi.
@alessavandervelden tak toto je topka 🤣🤣🤣
@vykrik1111 to je jasne ale píše ze o dve roboty prišiel naraz tak možno aspoň z jednej by mu to čosi mohlo pokryť ale pochybujem ze majú vôbec poistku
@hellwant Dakujem. Vies co, ja som stedry clovek, cely zivot taham vsetko, pretoze moj spolubyvajuci je extrem zgrlos, hoci peniaze ma. Isla som makat pri 2. dietati po pol roku. Plati byt co je cca 300 eur, ja vsetko ostatne - dovolenky, strava, drogeria, oblecko, vylety, mobily, skolske poplatky, kruzky, doucko. To je totalne ina palka ako 300 eur byt, ktory je jeho. Nedavno som si kupila vlastny.
Synovi som platila skolku sukromnu 3 roky sama, nedal mi ani cent. Preto ma vie extremne vytocit, ked sem niekto hodi taku nehoraznu loz @eliska13
To len na margo. Kazdopadne nie som nijako frustrovana, naucila som sa spolahnut samu na seba
@siminick rozumny nazor, ta moja by tiez chcela aby sme viac cestovali , ci kupili si lakocinky a uzili si peniaze, ktore mame , vzdy jej poviem, musime si na to zarobit a nie tahat z investicii na to. Ak z vyplat a prenajmu odlozime na investicie a usetrime na tie extra veci, nemam problem. Ale tahat z portfolii rezervy, ci prilepsenia na nas dôchodok to nie.
Pride den, môzes prist o nohu, manzelovi/ke diagnostikuju rakovinu, to su veci a nie strata prace a vtedy treba pouzit tie peniaze a nie na prkotiny.
Ja by som ta v celej tejto diskusii chcela len povzbudiť. Prežijete, ale musíte chciet. Ste zdraví, máte kde žiť, máte moznost pracovať - akokolvek. Stále máte výhodu oproti mnohym inym ľuďom, ktorí taku moznost nemajú. Ja mam za sebou dosť zle obdobie, tiež musim skonštatovať, že kvôli blbym rozhodnutiam a nie celkom dobrej fin gramotnosti v minulosti. Nebudem to tu rozpisovať, nie je to podstatne pre diskusiu, ja len že v dôsledku vysokych splatok boli časy, kedy mi ostalo 5 eur v peňaženke a ja som mala 10 dni do výplaty. A dve školopovinné deti. Nikdy to už nechcem zažiť, ale vlastne mi to dalo celkom pekny preplesk 🙂 a vždy sa to dalo zvladnut, ťažko, ale prežili sme. Ver mi, mala som chuť milionkrat to ukončiť, ale čo by to vyriešilo? máte dve možnosti - bud sa budete ľutovať a opúšťať, ako vam je zle alebo sa dáte dokopy a zvládnete to. Ste na to dvaja, to je dosť velka výhoda. Ja som tieto veci musela ťahať sama. Hlavu hore, sadnite si, rozpiste si možnosti, prijem/vydavky a skúste sa poobzerať po novej, akejkoľvek praci. Jasne, chápem, človek je zvyknuty na istý komfort, ťažko sa upúšťa z takých veci, ale inak to nejde. Nepíšeš viac o veku deti atd, ťažko radiť konkrétne, ale urcite sa dá utiahnuť aspoň na čas opasky, aby ste sa zvládli otrepat a vykročiť zase vpred. Len musíte chciet, to je často úplne to najtazsie. Drzte sa
@hellwant Vies co, skor sme uz boli stari, ked sme sa zoznamili a isli sme na to dost rychlo. Mala som tiez problem otehotniet. Akurat ja tu nechodim vyplakavat, ani sa stazovat. V podstate som spokojna, normalny partner by bol fajn, akurat neviem ci taky existuje🙂 Som uz stara, aby som to dako riesila, uz mi je to je dost suma fuk, zvykla som si.
Rozhodne som ale opak zlatokopky, skor som taky debil, co sa necha vyuzivat a este si je aj toho vedomy.
@juliacenc lenže odísť do zahraničia znamená odísť od rodiny. Ty by si opustila muža a dieťa kvôli vyššej mzde? Dieťa práve teraz potrebuje rodiča, nie nepritomneho rodiča ale neviem aku životný štandard. Čo je to za život aj pre toho rodiča celé dni bez rodiny v zahraničí. Predsa si nezakladame rodiny, aby sme ich opúšťali.
Typicka tema zalozena adminmi...dat nieco kontroverzne, za co "autorku" ostatne zeny zozeru, ale odpoved ani jedna...
@sisa_s Presne! Treba vždy niekoľko diskusií, kde to poriadne žije, aby sa tu plamenne diskutovalo a aby sa zvýšila návštevnosť stránky, tými číslami sa potom majitelia oháňajú pred zákazníkmi, čo si tu platia za reklamu, pretože vysoká návštevnosť, vyššie sumy za reklamné bannery. Logické, nie? Chválim marketingové oddelenie 😂
Tak, ako tu už žienky písali, kaša sa neje tak horúca, ako sa varí. Vaša situácia má niekoľko pozitívnych riešení.
Mám pocit, že máte depresiu. To je bežné. Aby ste mali dostatok síl na zmeny v živote a starostlivosť o manžela a deti, skúste navštíviť obvoďáka/psychoterapeuta ...
Výborne podcasty :
Držte sa 🙂 zvladnete to !

@eliska13 A fakt tu nepis svoje dojmy a lzi, pretoze si mimo. Ja som ta, co taha domacnost, tak netrep. Btw neviem sa dockat, kedy sa odstahujem. Tak toto bol vrchol. Co ma vie nasrat, su sproste lzi.Ale asi si sa nasla, ze sa ta tema tyka