Ako zvládnuť finančnú krízu v rodine?
Manžel prišiel v priebehu 2 mesiacov o 2 práce kde pracoval vyše 10 rokov...mame 2 malinke deti, obrovskú hypotéku, keďže dorabame dom, žiadne úspory keďže každá koruna ide do domu, ja na rodicaku..manžel mal pohyblivu prac.dobu cize mohol vozit dcéru do a zo skoly , ja neschopná budem musiet začať šoférovať co je môj najväčší strach ktorý som doteraz nedokázala prekonať..dom nemôžme predať keďže nemáme peniaze ani na dokončenie a kolaudáciu,bývame krátko..neviem ani dýchať..pomoc nemáme od rodiny žiadnu..urobili sme veľa chyb za ktoré teraz budeme platiť,zvykli sme si ze sa mame dobre a s týmto nikdy nepočítali..manžel je zničený,ja úplne na dne..mam chut odísť navždy,ale to nemôžem deťom urobiť...kľudne si do mňa kopnite,ze tak vám treba keď ste si mysleli ze život vás nezrazi na kolená a nepripravili sa na to..len som sa potrebovala vykecat..
Zoberes do ruky ruzenec a zacnes prosit Boha o pomoc...
V prvom rade hlboký nádych ,výdych a hlavu hore ! Spadli ste na dno ale ak ste zdravý tak rýchlo vstávať ! Hľadať prácu ty aj manžel ....kto prvý nájde ide pracovať . Ak je veľmi zle tak zbehnúť do banky a riešiť problém s úverom ...... Vždy sa to dá riešiť ,otázka je či to chcete prijať 🤷. Každopádne buď rada,že máš po boku manžela ktorý žije . Sú prípady kedy sa im už milovaná osoba domov nevrátila😔
@zmrzlinka2021 pni su v kritickej situacii o to ide nie o nejaky rozmar, ze zena chce peniaze na kabelky
@alessavandervelden nič výstižnejšie som tu doteraz neprecitala. Si super 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😂
@juliacenc u mna zahranicie je absolutne krajne rozhodnutie, ked uz su vsetky ostatne moznosti vycerpane. Nie prve rozhodnutie, absolutne to posledne, ktore rozdeluje rodiny. Podla teba je lepsie, ak deti vidia otca 1 vikend z mesiaca, nez byt s otcom doma a vidiet mamu kazde poobedie?
.. no to je ta pekna realita hypotek, uverov a podobne ...vsetko je krasne kym clovek ma prijem a zdravie ...ale to sa moze hocikedy zvrtnut ...preto je mensie zlo ked aspon "suma" ktora sa splaca je cim mensia... ale pri tych cenach ake su teraz ...v dubaji byt je lacnejsi ako na Slovensku ... hold treba mysliet aj na zadne vratka a mat nieco odlozene vzdy ...manzel nech si najde dalsiu pracu, alebo co mate predajte a ist do mensieho, uz podla moznosti a preferencii ...vzdy ked si take nieco precitam tak dakujem bohu , ze nemam hypo ani uver...drzim palce..
@aaadkaaa tak nevies aky ma ona plat, ci by im to na vsetko stacilo a este popri tom vyzit. Zahranicie je docasna aleternativa, ako sa dostat z najhorsieho. Snad sa nezruti svet ak by takto docasne fungovali. Asi lepsie ak bude doma klud, akoby sa mali denno denne hadat kvoli situacii
@juliacenc ty si fakt myslíš, že tam príde a čakajú na neho, že tu ťa máme a zamestnáme ťa? Pýtam sa už viackrát, prečo by sa ona nemohla vrátiť do práce? Veď má nárok na podporu. Mal 2 práce, tak je čas, kedy môže ísť aj žena do práce. Prečo by stále mal makať len chlap a ešte aj v dvoch robotách a ešte má on odísť chudák do zahraničia od detí. Zarábať musel dobre, keď majú vysokú hypo, tak aj podpora bude vyššia. Ona by mala rodičák ako doteraz, k tomu svoj plat a jeho vyššiu podporu. A možno by ani neboli v mínuse
@evelyn246246 veľa možností, okrem hypotéky, na získanie vlastného bývania nie je.
Neboj všetko bude dobré. Odrazíte sa od dna a zas sa všetko na dobré obráti. O pár mesiacov si vydýchnete a poučíte sa z tejto situácie.
Ako ti radia baby, zájdite do banky a požiadajte o odklad splátok.
Ver manželovi, že si opäť nájde dobrú prácu. Musí byť šikovný, keď zvládol dve práce. To znamená že to nie je žiadny pecivál a vie sa o vás postarať. Takže aj keď sama nemáš tej energie na rozdávanie, premôž sa a ukáž ku že mu veríš a spolu to zvládnete
@sheila121 myslim, ze si to uplne zle vykladas. Ako hovorim nevieme kolko ona zaraba a ci sa ma vobec kam vratit. Ako krajne riesenie na ukludnenie situacie by mohol vycestovat. A tiez si nemysli, ze on ked bude robit v zahranici tak ona bude automaticky chodit po kavickach a rozhadzpvat peniaze
@sasa1310 mozno by boli mozno nie. A preco by mala ona odchadzat od dietata? Preco sa nemoze muz postarat o rodinu ked im treba nie len zit ale dokoncit dom a akoludovat. Tak to je idealna prilezitost ist si zarobit viac. Ale treba sa asi hrat na hrde feministky kt vobec vlatne muza nepotrebuju. Otvor si internet a najdes XY inzeratov s pracou do zahranicia
Zvladnete to, tak ako to zvladli aj viaceri pred vami. Manzel nech si najde hocijaku pracu, trochu sa uskromnite, potom nastupis do prace aj ty. Je to aj skuska vasej lasky a o tom uvedomit si prave hodnoty.
@alessavandervelden lepsie by som to nenapisala 👌😄
Autorka hlavu hore, toto nie je dôvod na rucanie sa, máte dve malé deti. Šoférovanie zvládneš, to je najmenej, uvidíš, že to dáte. Chápem, že je to šok, aj že ste urobili chyby, ale všetko sa dá vyriešiť. V najhoršom predať dom, len sa nerucajte. Musíte sa navzájom.podporit.
Dámy, preskrollovala som diskusiu a nemám slov. Podľa niektorých príspevkov som totiž hľadala nejaké doplnenie od zakladateľky, kde by popisovala niečo navyše, ale buď som prehliadla (tak sa ospravedlňujem) , alebo tam nič okrem úvodného prispevku nie je.. hlavne že ste si zgustli, dobre sa zabavili. Celkovo v poslednom čase krútim hlavou nad úrovňou diskusii, a to som tu z tých "starších" a tiež viem byť aj menej príjemná.. ale v poslednom období mám naozaj pocit, že sa tu pluje síra, či už ide o banálne otázky typu "môžem si zobrať tieto šaty" po partnerské problémy či problémy s deťmi. Aspoň že v tejto téme sa tu (ešte) nestihli stretnúť dve skupiny, čo sa tu navzájom do seba pustia ako sliepky a pohádajú sa medzi sebou na cudzom probléme. Jedna zrútena žena sem napísala, aj sype popol na hlavu, je v koncoch, a tu sa do nej ešte kopne. Keď nabudúce sa postaví pred vlak ďalšia zúfalá žena s dietatom v narucí, tak nezabudnite ponadavat na systém.
Inak temy ako tato su vyborny argument, ked niekto zacne dobiedzat, ze zena by sa mala vysrat na vzdelanie a karieru, a len robit jedno decko za druhym.
čo to znamená malinké deti? Keď minimálne jedno je už školopovinné, nie je malinké, nuž pokiaľ si práve neporodila, hľadaj si prácu, je málo rodín, kde si žena môže dovoliť sedieť doma a čakať na mužovu vyplatu, neboj sa, zvykneš si, len nepanikar
Zhlboka sa nadýchni a zhodnoť možnosti. Mám podobnú skúsenosť. Zostala som sama s troma deťmi /najmenšie malo 9mesiacov/ a hypotékou. No a dala som to nakoniec. Je pravda, že život sa mi prevrátil naruby a aj rebríček hodnôt. Proste som vyselektovala, čo je nutné, dôležité a nepodstatné. Našla som si prácu na doma, spávala som max. 4 hodiny, ale vyhrabala som sa. Nič nie je také zlé, ako to spočiatku vyzerá. Len netreba panikáriť. Predýchaj prvý šok a ...zhodnoť možnosti....

@alessavandervelden a ešte si vynechala že rodina ich nechce živiť pretože nechce dať dvojročné dieťa do jaslí aby nemalo z toho následky 😂