Meniť starú poistku domácnosti za novú?
Poisťovák nás už nejaký čas presviedča, že poistka domácnosti, ktorú máme asi 25 rokov, je dnes už prakticky na nič a mali by sme uzatvoriť novú. Vraj sú tam nízke poistné sumy a pri škode by sme mohli byť nepríjemne prekvapení. Len stále rozmýšľam, či je to naozaj v náš prospech alebo hlavne v jeho 😅 Má niekto ešte takúto starú poistku a riešil jej zmenu? Alebo by som si vedela niekde online porovnať poistky? ďakujem.
Jasné, že po 25 rokoch treba prerobiť
https://www.superpoistenie.sk/poistenie-domov-d...
bez poistnych sum to tazko vyhodnotit, v kazdom pripade rozhoduju aj VPP ktore sa v case menia a nemusis tam mat poistene napr zemetrasenie alebo uder blesku a podobne
Ano, určite ma výhody aj on, ale ma v tom pravdu. Aj ja som teraz menila.
Áno, má to význam. Cena nehnuteľnosti za také dlhé obdobie určite stúpla. Ja som menila teraz, po 5 rokoch.
@anonym_autor odporúčam prečítať si tento článok:
https://www.union.sk/podpoistenie-vas-moze-stat...
Menili ste aspon pocas tych rokoch poistnu sumu? Lebo mat 25 rocnu poistku, kde sa nic nemenilo, to akoby si ani poistku nemala. Ak by si mala vaznu poistnu udalost, tak dostanes tak nizke plnenie, ze ti to pokryje minimum nakladov. Poistku treba pravidelne prehodnocovat. Ine boli ceny nehnutelnosti pred 25 rokmi.
A este riesis poistenie domacnosti alebo aj nehnutelnosti. Lebo kazda kryje nieco one.
starsiu ako 5 rokov som asi ani nemala pravidelne bolo potrebne cosi upravit zmenit pripoistit... plus ked sa menila hodnota nehnutelnosti tak vzdy... neviem si predstavit ze vo vasej 25 rocnej poistkenje vsetko v dokonalom poriadku
@anonym_autor čo? 25 ročná poistka? Veď to v prípade udalosti by si dostala pár eur. Ceny stavebného materiálu išli hore, keď si uzatvárala poistku, všetko bolo lacnejšie. Určite si daj prerobiť. Ja som dávala po 7 rokoch prerobiť minulý rok v októbri. Platím 138 € a pripustili aj dielnicku, keďže má pevný základ.
@anonym_a58738 to nejako malo platíš za dom. To mas domácnosť či nehnuteľnosť poistenú?

@anonym_autor takto bez toho, aby to clovek videl tazko povedat, ale 25 rocna poistka je asi fakt dost mimo... to sa zase musi uznat... daj sem poistne sumy co mate teraz a popripade, co vam ponukol... alebo si niekde skus vypytat "druhy nazor"...