Aký je váš mesačný rodinný rozpočet?
Zaujíma má to žienky lebo ja neviem kde robíme chybu ale ledva vychádzame z mesiaca na mesiac a nemáme nič ušetrené…
U nás to funguje tak že ja viem len cca kolko má muž výplatu , ale teda on mi vždy vyberie alebo posle cca 900€(zo zvyšku čo mu ostane hradí poistky , ďalšiu hypotéku a živnosť ) mne príde 650€ (rodicak a prídavky) … a z toho musíme vyžiť.
Čiže cca 1550€. Ja z toho zaplatím 300€ inkaso, 200€ hypotéku , 10€ cca môj telefón , 36€ tv +internet … ďalej teda mame auto takze tankovanie(+výdavky okolo autá) , drogeria a strava …
Ja neviem , či neviem narábať z peniazmi alebo čo už robiť aby sme mohli aspoň normálne žiť. 🙄
K tvojej otázke prežijes z toho, ale ak si este ty bezlepkova, máš z toho platiť dane, smeti, auto,phm a taketo veci tak carujes. Však tento mesiac nám naraz prišli zaplatit poistky za auta, dom, minule všetky smeti , dane za dom atd však to každý mesiac čosi, teraz zubari, lieky máš toho dosť
@pandorra nie sme zobratý … ale teda áno , navrhla som mu to , kolko krat by som si to radšej vymenila , no potom si hovorím že ja asi nedokazem zarobiť 2000€ aby som mu mohla vyčleňovať … 😏
@doriiis asi tak u nás neexistuje , ze niekto nevie kto kde koľko zarobil. Všetko je spoločné, moje príjmy, jeho príjmy z firmy, dokonca aj peniaze z prenájmu môjho bytu za slobodna. Nikto nikomu nič nevydeluje. Kto potrebuje peniaze vie kde sú a funguje. Každý platíme iné účty lebo sme dohodnutí zkade co a to je cele
@lakebabe hej, ani u nás nikdy nebolo tajomstvo. Normálne keď sme iba chodili spolu ( teda sme sa stretli iba cez víkend ) a začali sme riešiť spoločné bývanie, otvoril si predomnou aplikaciu banky a videla som všetky jeho účty, financovanie, sporenie, výdavky a pod a aj on potom uvidel môj stav účtu
@sisska96 presne toto nič dobré neprináša, moja švagriná tak funguje , všetko je strašne tajne, jej muž robí vyšší manažment a nikto nevie koľko vlastne zarobi, celú matersku od nej účtoval polovicu za všetko a potom chodila placuci , že nemá na nič peniaze. My sme od začiatku vedeli kto ma co kde, koľko kde platí kde, koľko zarába a problém nikdy nebol .
Oni dvaja ale zobratí nie sú, takže to je úplne iná situácia.
@zuzanockamt ale majú deti a to je ešte zavaznejsie ako keby boli len zobrati
@lakebabe Však vyživovaciu povinnosť si otec detí plní.
@zuzanockamt Nie je. Písala som vyššie, pred manželstvom sme boli taktiež na spoločnej kase, žiadne tajomstvá a rozdeľovanie, vydeľovanie
@sisska96 Tak toto je pre mňa úplne neprijateľné.
@zuzanockamt ....je to taká istá situácia.Maju rodinu,majú deti.Ak jej muž tají kam dáva 1000 € mesačne tak je to prúser.
Veľký 🚩🚩🚩 pre autorku.Aj keď už je asi neskoro,keď takémuto človeku porodila deti.Toto lepšie nebude
@zuzanockamt mne by bolo neprijateľné mat deti s človekom, ktorý to berie ako plnenie vyzivovacej povinnosti. To už rovno môže byť sama a brat alimenty to ma to isté. Bud sú rodina alebo nie su
@zuzanockamt Tak to je tvoja vec. Kľudne majte tajomstvá a rozdeľovanie ... a potom sa nečudujte že po rokoch bude vzťah rozpadávať
My máme príjem cca 3000€,a máme nory problém niečo odložiť,aj keď máme sporenie,poistky,ale ešte by som chcela šetriť na nejaké nečakané výdavky,a je to fakt problém,sme 2+2
Bože tu zas všetky zarábajú minimálne 2500€ 🤦
@barbie2023 To je ten imaginárny konský svet 😉🙂
@barbie2023 a aj keď 3000 je málo.... neviem ako môže byť málo
To co je ze "muz mi da" 900 eur? Napr my takto nefungujeme. Nase peniaze su spolocne. Nie ze muz si necha a mne posle kolko uzna za vhodne. Nam ked pride vyplata a rodicak tak od toho odratame vydavky vsetko co platime cize energie, hypo, telefony, tankovanie, poistky(to je cca 800 eur), stravu (600 eur) a zistime kolko nam zostane. To volame ze "bežné". To sa dava na vylety,zmrzliny, pizza, oblecenie, darceky ak ideme napr gratulovat niekomu. Cize mame kazdy mesiac obaja. Teraz mame dokopy prijem cca 2000. Ale ked sa zamestnam tak to bude o cca 500 viac.
@zuzanockamt no tak môj mu zarobí cca 1200€ teraz niečo viac (učiteľ) ja som učiteľka na materskej takže mám toľko ako autorka cca 600€ a vyzijeme. Není to na vyskakovanie ,ale tie komentáre ako je aj 2000€ plat malo tak ja neviem kde tí ľudia zarábajú a čo s tými peniazmi robia. Tu v našom okolí nemajú ľudia dokopy 2litre a žijú .
@sisska96 asi majú 300 tisícové hypotéky a leasingy a neviem čo lebo ja už nechápem kde žijem.
@barbie2023 Presne tak, mám podobnú skúsenosť. Ja dokážem krásne ušetriť každý mesiac.
Bola tu spomenutá suma 3000€ pre rodinu. Ja by som z toho ušetrila mesačne 1000-1500€ bez problémov.
@zuzanockamt .... a máš dve malé deti,auto a hypotéku?
@barbie2023 presne. My mame 2000 a aj pri mori sme boli. Nezda sa mi ze sme nejaki chudaci. A ked zacnem robit tak kludne 500 mesacne si budeme vediet odlozit. Niektorym ludom sa máli aj 3000.
@doriiis Okrem hypo všetko spomenuté.
@zuzanockamt tak asi len sedíte doma,deti nechodia na žiadne krúžky, nemusíš platiť hypo atď,veď my len na stravu dáme 700€,tak to fakt nie je až tak veľa tých 3000€

@sisska96 ...u nás tak isto.Muz platí niečo fix,ja platím.nieco fix.Pozicku platíme spolu.Ostatne ide spoločne.Nikto nemá peniaze iba pre seba.A pritom máme všetko pre každého.
@lakebabe ....asi tak.V manželstve autorky je neschopnosť sporiť asi tým najmenším problémom🤭