Aký je váš mesačný rodinný rozpočet?
Zaujíma má to žienky lebo ja neviem kde robíme chybu ale ledva vychádzame z mesiaca na mesiac a nemáme nič ušetrené…
U nás to funguje tak že ja viem len cca kolko má muž výplatu , ale teda on mi vždy vyberie alebo posle cca 900€(zo zvyšku čo mu ostane hradí poistky , ďalšiu hypotéku a živnosť ) mne príde 650€ (rodicak a prídavky) … a z toho musíme vyžiť.
Čiže cca 1550€. Ja z toho zaplatím 300€ inkaso, 200€ hypotéku , 10€ cca môj telefón , 36€ tv +internet … ďalej teda mame auto takze tankovanie(+výdavky okolo autá) , drogeria a strava …
Ja neviem , či neviem narábať z peniazmi alebo čo už robiť aby sme mohli aspoň normálne žiť. 🙄
@mariana0915 ktorý živnostník platí 600 eur sociálky?
@sisska96 švagrovi teraz prislo platiť necele 600€ za mesiac
@mariana0915 tak veľmi veľa zarába
@dadis aké sú malinké ? 10, 8 a rocne
Som matka samozivitelka mam 1500€ plus rodinné prídavky 120€. Niekedy je výplata 1600 inokedy 1400 hýbe sa to. Vyzijeme aj si doprajeme aj odložíme.
@barbie2023 No uvidis, ked budu starsie, kolko pojde na kruzky, oblecenie/obuv ako pre dospelych, zjedia 2x tolko, telefon, notebook, lyziarske, sustredenia, jazykovy pobyty, stuzkova, vodicak, dovolenka ako pre dospelych
@dadis moje dve deti chodia do zusky a nie na krúžky a nepoznáš má tak nevieš čo platíme a čo nie. 8 a 10 ročná majú aktivit až až.
@barbie2023 Ok, o 5 rokov si spomen..
Čo robí muž s tým zvyškom peňazí???
@dominikamacakova Ved to nie je jasne, ale kedze je zivnostnik, tak odvody, na dan si setrit, nejake naklady so zivnostou(predpokladam).. asi tych zvysnych penazi nebude vela, ale bolo by fajn, ak by mali o spolocnych peniazoch obaja prehlad..
@dadis ono to znie horibilne tá suma, ale vo výsledku nie je. Pretože ak platí ďalšiu hypo, poistky (čo písala autorka), tak keď si poplatí ZP+SP, odloží na daň a k tomu réžiu ako telefón, auto, možno materiál alebo priestory, tak mu toho moc zostať nemôže. A ako píšeš, na prd je hlavne to, že autoka nemá o peniazoch prehľad.
@dadis no ja neviem..pohybujem sa medzi ľuďmi,nežijeme v jaskyni a keďže sme v takej spoločnosti kde mávajú aj 4-7deti v rodine a nikto netrpí núdzou ani o šaty ani o aktivity ani o vzdelanie a naozaj sa nezarába v takých cifrach ako sú tu uvedené za štandard. Ale je pravda,že hodnoty máme úplne inde.
@barbie2023 takže sa nepohybujete v štandardnom okruhu ľudí. Okolo nás majú ľudia jedno, zriedkavo niekto dve deti ,lebo im chcú dat co najviac aj po materiálnej stránke, dovolenky, výlety, zážitky , oblečenie, kvalitnu stravu ....Nepoznám ozaj nikoho so 7 deťmi a žiaľ je to dosť sebecké v dnešnej dobe pokiaľ tým deťom nevedia dat všetko aj po materiálnej stránke...
Kamarátky počas MD pracovali alebo podnikali, aby malo dieťa ozaj všetko a potom sa niekto na MK rozčuľuje, že si ľudia vedia za tie roky zarobiť viac peňazí
@lakebabe povedzme si úprimne, sekať deti ako Baťa cvičky, to je disciplína, v ktorej by vynikala väčšina ľudí😉 Ale mnohí z tých, ktorí to praktizujú nepremýšľajú nad budúcnosťou. Po hlave sa začnú škriabať až v momente, keď príde škola a s ňou rôzne lyžiarske, výlety, školy v prírode a podobne... Keď sa to zbehne a ešte krát 4/5/6, tak to je pre väčšinu mnohodetných rodín neuplatiteľné a bohužiaľ tieto deti počujú akurát to, že ani rodičia neboli, tak oni tiež nemusia...
@barbie2023 uff 4 az 7 deti? To je aka oblasť? Ja sa pohybujem v oblasti Horne Kysuce - 2, ci 3 deti najcastejsie.
Môj príjem plus výživné plus pridavky 1550 eur
Keď zaplatím všetky vydaje ako nájom energie škola skolka ostane mi cca 900 eur pre mňa a dve deti ,aj si doprajeme aj odlozim (malo ale lepšie ako nič )
Dievčatá,ale zas nemôžete porovnávať východ a západ.
Mam 2 deti teraz uz odrastene ,byvame na dedine,najst taku prácu aby vyhovovala rano skolka na 7 poobede max do 16.00 vybrat deti a domov veľmi malo bolo ponúk.
Muz v zahraničí,od rodicov byvame 50km.
Teraz uz je to lepsie deti samostatne aj prácu mám.
Kto to nezazil nepochopí.
@hellwant nejde o oblasť ,ale sme krestansky založeni takže v našom okolí nie je úplne nezvyčajné mať viac deti. Samozrejme, nie sme z osady ani nič také 😂
@barbie2023 to je ok aj horne Kysuce su a malokto tu ma 4 a viac Nie je to 100 % ale napr. u krestanov su plodne a neplodne dni povolene v ramci manzelstva a planovania rodiny. 🙂
Niektore prispevky mi uz pridu ako chvastanie sa kto kolko ,zarobi a aky je " chudak " lebo aj tak nic neusetri.
Su ludia a rodiny co maju 1000 Eur spolu a jednorodicia nemusia mat ani tolko.....
@zuzanockamt čím má človek väčší príjem, má väčší apetít ..neušetrila by si toľko

Chapem, u nas podobne, nevychadza nam.to a nevieme preco a obaja zarabame....