icon

Aký príjem má najviac zarábajúci človek alebo rodina, ktorú poznáte?

13. dec 2021

Na jednu stranu si myslím, že máme nadpriemerný príjem.
Na druhú mam pocit, že si stále veľa vecí nemôžeme dovoliť (rozumej luxus).
Pomaly všade kam sa pozriem vidím veľké luxusné autá, drahé domy, často mladí ľudia.
Ja mám síce ešte len pod 30, no pracujem už nejakých 8 rokov, zarábam 5k brutto mesačne.
Muž má cez 35, zarába 7-8k brutto mesačne.
Občas tu čítam, ako ľudia žijú z 1000eur (netto) mesačne a verím, že ich nie je málo. Mňa by ale zaujimalo, koľko majú príjem tie rodiny, ktore majú veľký luxusný dom a v garáži aspoň dve autá drahšie ako 50tisic?
Statistika na platy.sk ukazuje uplne nizke cisla.
My máme jedno auto, 20tisicove. Starší dom, ktorý sme rekonštruovali - peniaze išli čiastočne tam.
Prípadne ak ste ok so zdieľaním vašich príjmov, aj taká info poteší.

tykat
14. dec 2021

@angi07 ono keby si nosila Gucci a LV tak si aj tak kazdy mysli ze je to fejk 😂

autor
14. dec 2021

Ake ste mnohe mudre, pri nasom prijme by som toto tamto. Mame male dieta, s ktorým som bola rok a pol doma - vtedy som nezarabala takmer nic, pracovala som vsak cely cas, na svojom biznise, ktory mam aj popri trvalom pracovnom pomere, to, ze mame tento prijem posledny menej ako rok neznamena, ze si mozem dovolit novy velky drahy dom, ci drahe auta. Ano, bežné veci si mozeme dovolit, samozrejme kupujem veci co najkvalitnejsie, napr. Autosedačku nevyberám podla ceny, ale podla bezpecnosti a podobne, ale veru, mať auto za 80-90tisic si nemôžem dovoliť. Poznam ludi, kde zarabaju tretinu toho co my a maju auto styrikrat take drahe ako my - a to si zadlzili dom kvoli tomu autu, toto je pre mna nepochopitelne este viac, posobit naoko navonok ze mam luxus. Dakujem, neprosim

laurita285
14. dec 2021

My máme o čosi nižší plat a máme dom v krajskom meste, máme drahé autá, dovolenky na Maldivách v najdrahších rezortoch takže asi máš mizivé manažérske schopnosti a nevieš si to ošéfovať pretože s takým platom sa dá žiť úplne krásne...

natalienka12
14. dec 2021

@karelova Nerobite nic zle, len proste v pracovnom pomere sa tolko zarobit neda. Bohati ludia nie su zamestnanci v korporatoch, ani nikde inde. Su to ludia, ktori investuju a maju vlastny biznis.

natalienka12
14. dec 2021

Autorka: Mnohi z tych ludi, ktorych vidis sa vozit na drahych autach, robia aj nelegalnu cinnost, snad ti nikto na Maseratti nebude priznavat odkial ma peniaze. Potom su ludia s vlastnym biznisom, ktorych prijmy su take, ze bezny zamestnany clovek ani nesniva o takych sumach. Takze radsej nepremyslaj odkial ludia beru na drahe auta. Mas to zbytocne.

lucia147852
14. dec 2021

Milionarka 😅 no veď buď. Nauč sa investovať správne a možno budeš. Z vášho prijimu by ste si mohli dovoliť aj iné veci čo píšeš. Ale vieš čo by má zaujimalo, načo ti tie milióny budú? Aby si sa mohla pochváliť? Najest sa v Paríži v restike za 1000€? Alebo aby si možno aj niekomu pomohla a spravila svet lepší? Vieš tie € si človek do hrobu nevezme.

angi07
14. dec 2021

@tykat 😅😅😅

poopsie
14. dec 2021

@lucia147852 tiež nechápem načo by jej bolo auto za 90 000.. Horšie investované peniaze ako do auta hádam ani nemôžu byť... Auto stráca cenu rýchlosťou blesku..

ivik4
14. dec 2021

Ved si si sama odpoveda v poslednom komente ako to vlastne je 😃 ( ja mam podobny nazor)
Ludia sa zadlzuju ako prasce aby mali baracisko jak krava kdesi na zdochnutej dedine kde nic nieje lebo aspon pozemok lacnejsi ,moznosti malo , do prace daleko . . ALE hlavne ze maju obr dom kt. Im aj tak ostane po odchode deti na pritaz . Auto to iste. Mne sa nad tym pozastavuje rozum aj ked to tu bezne na koniku vidim,citam. Splatka taka ze keby jeden nebude mat chvilu prijem tak nastanu velmi zle casy .
Nepytaj sa ked to vies. . A inak ja poznam jedneho co si kupil nove auto a vyslovene uz si nebol ochotny kupit ani jeden rozok aby neminal , mame dal pred kupou auta 500e aby ho zivila par mesiacov. Raz si ale zabudol do prace desiatu co mu mama nachystala tak si musel kupit cestou rozky a pasteku a skoro pukol od jedu 😃😃😃

luna379
14. dec 2021

Tak keby máme príjem 13 tísic brutto mesačne tak žijeme v luxuse, určite by nebol pre mňa problém si po pár mesiacoch bez dlhu kúpiť Lexus... asi neviete moc ušetriť na niečo hodnotnejšie.

My máme plat no ja priemerne tých 1000€ v čistom , keď prídu kvartálne odmeny tak aj 1500€ a priateľ zarába okolo 2 000€ v čistom +/- podľa mesiaca a úprimne si žijeme veľmi dobre a veľmi si to vážim.

angi07
14. dec 2021

@ivik4 toto nieeee😅😅😅🙈🙈🙈🙈

ivik4
14. dec 2021

Inak k tym 13 000 mesacne... vsak by som si kazdy mesiac odlozila 10 000 a za chvilu mam aj ja zbytocnu vilu . Ak nevies s tymto hospodarit tak si bud teliatko alebo si zadlzena az po prdel . ..fakt neviem 😃

mikadooo
14. dec 2021

Vieš čo, úprimne... Neviem. Raz sme sa o tím bavili so sestrami, zistila som že mám najvyšší plat, oni však kadejaké prémie a odmeny, tak nám to vyšlo, že plus mínus sme na tom rovnako. Čo sa týka tvojho platu, myslím si že je to dosť málo. Ale tak ja som z ba, možno bývaš niekde inde kde nie je až toľko možností. Tu napríklad aj predavačka v lidli zarobí okolo 1000-ky v hrubom, takisto v mäsiarstve ponukali 1000 v hrubom a aj v rádiu beží reklama na Amazon a tam majú tiež viac ako 1000 ak berieme normálny pracovný úväzok (aspoň podľa inzerátov). Mimochodom my máme jedno auto (Opel) a byt v paneláku, toť vsio 😁. Ale ja nie som nejaká náročná, naopak, teraz som spokojná, všetkého máme dostatok, aj na nejakú dovolenku zvýši.

karelova
14. dec 2021

@mikadooo plat 5000 brutto je malo? V BA? Fakt? Tak ja asi zijem v nejakej alternativnej Bratislave...

autor
14. dec 2021

Alebo to nepovazujem za dostatocne množstvo penazi na to, vyhodit peniaze na dom/auto. Áno, chcem tie veci, ale dovolit si tie veci znamena nie mat na ucte taku sumu, z ktorej mi na tie veci vystaci, ale mat nasetrene, investovane niekolko nasobne viac a to teda s nasim platom tak rychlo nejde. A pracovat rovnako do 60tky ani nechcem, ani to tymto stylom nepojde. Peniaze nevyhadzujeme nikde.

klip0
14. dec 2021

Z 13 000 odloz 11 každý mesiac a za trištvrte roka máš svoje vysnívané auto 😁 a z 2000€ môžte fajn zit každý mesiac... ale z prvej výplaty by sa zišlo zaplatit si radšej kurz finančnej gramotnosti
Ale toto je diskusia len o pochvaleni sa, alebo vymyslená. Neverím že to môžeš myslieť vážne 😅 fakt neverím 😁

katy084
14. dec 2021

O takýchto príspevkoch,diskusiách si človek nevie čo myslieť, pretože skutočnosť je oveľa oveľa horšia ako udávajú nejaké statystiky...chudobný a skromný človek je veľa krát šťastnejší ako ten čo má plnú r*t peňazí...ja žijem veľmi skromne s mojimi 2 deťmi,žila som tak aj ako dieťa a dnes keď si musím za deliť 30e na týždeň tak nemám s tým problém🙂...poznám bohatých,ale poznám takých,s ktorými sa delím o každý plech koláča,pretože oni nemajú ani na chlieb...

poopsie
14. dec 2021

Ty naozaj nie si finančne gramotná, dom môže byť dobrá investícia, auto rozhodne nie... Lebo vrážať prachy do starej haraburdy jej veľa na hodnote nepridá... Stale to bude v útrobách stara haraburda..

sima338
14. dec 2021

Autorka, a načo ti bude keď ti tu niekto napíše: ,,Zarábame 20 tisíc eur, máme doma AMG Mercedes, k tomu jedno Porsche a do tretice jedno Lambo na víkendy. Povedz mi, keď to tu niekto aj napíše, načo ti to bude? Myslím, že ti niekto povie rob toto a toto, aby si sa mala lepšie/luxusnejšie ( ako píšeš ) a vaše príjmy budú vyššie? No, ak sa chceš mať ešte lepšie a luxusnejšie, musíte na to s manželom prísť sami, ako zarobiť viac peňazí. A áno, aj na SVK je veľa bohatých ľudí, takí, ktorí s peniazmi naozaj robiť vedia a vedia z 100 tisíc urobiť 500 tisíc a pod. A tí ľudia fungujú trošku inak, lebo každý mesiac majú nejaký základ, s ktorým počítajú, ale ich príjmy sa líšia, kedže sa líšia aj výdavky ( investície, rozbiehanie nového biznisu, platy zamestnancov - ak podnikáš, pasívne príjmy, atď. ) A posledná vec - nemysli si, že bohatí ľudia kupujú všetko za ,,svoje", každý rozumný vie, že byt za 600 tisíc sa nekupuje za ,,hotové", ale berie sa hypotéka. Že auto sa oplatí hodiť na firmu a zvolliť vhodný leasing, atď. 🙂 Autorka - trošku sa vzdelávaj 🙂 a nepýtaj sa neslušné otázky ( otázky na príjem sú nevhodné a neslušné ) a ver mi, že nikto z bohatých ti ho nikdy nepovie, lebo si cudzí človek.

faustinocka
14. dec 2021

Vieš …peniaze ti budú nahovn* keď nebudeš šťastná …

mikadooo
14. dec 2021

@karelova nie Ježiš sorry... Ja že 5k je 5 kilo čiže 500€ 😄😄😄. Tak keby že mám plat 5000 tak robím 5 mesiacov v roku a zvyšok si užívam 😁😁😁. A vôbec mi k tomu netreba luxusné auto ani luxusný dom 😄.

sima338
14. dec 2021

@grilazka Presne to mi napadlo, lebo ľudia s nižšími príjmami si vedia kúpiť auto za 50-70 tisíc, s leasingom s úplnym prehľadom...Neviem, mne to celé príde divné :D

zuzki1
14. dec 2021

Poznám človeka ktorý ročne zarobí cez 400k brutto, jednoosobova sro a robí to že naháňa klientov pre firmy … žiadne štátne zákazky… ma veľký dom na kolibe, další dom na rekreaciu , a vlastni pozemky na budúcu výstavbu. Dovolenky v exotike koľko krat ročne chce pre celu rodinu.
Ale teda neviem či ti to pomohlo 🙈
Potom sagan, cibulkova atd tých asi poznáme všetci 😉
Alebo stačí sa trochu povyzliekať vo videoklipoch, (ale aby to bolo reálne zaujímavé musíš mat dvojičku) a potom urobiť dieťa s futbalistom a pýtať 10000 EUR výživné - takto by si zdvojnásobila svoj príjem 😉
Keď sa ti zdá že to co máš je tak malo, prosím pošlem ti do IP číslo úctu že by si nám to malo poslala, ďakujem 🙏
Mna by zaujimalo koľko z toho príjmu odložíte bokom , investujete, a koľko pominate na luxus… co je vlastne pre Teba luxus?
Lebo sem chodia aj mamičky co nemajú za co kúpiť čierne oblečenie na pohreb svojich rodičov , alebo nové oblečenie pre deti , môžeš kľudne 10% z tvojho príjmu nejakou formou každý mesiac darovať a zabezpečiť tak luxus pre niekoho iného keď tebe to nestačí …

heln
14. dec 2021

ako sory ako....WTF???? som s bola par dni doma s detmi lebo boli chore a po niekolkych dnoch som sla do obchodu a bola som zmatena, lebo som mala pocit, ze som v nejakej divnej alternativnej realite, pretoze vsetko zdrazuje, vajcia 2€, maslo cez 2€, chlieb 1,50€ a mohla by som pisat dalej a suma na nakup ktoru som mohla minut bola 20€ do manzelovej vyplaty a veru som bola v riadnom strese co nakupim na jedenie pre 4 clennu rodinu. som na RD, z mojho rodicaku zaplatim hypoteku, uver, energie, dcere obedy, sporenie a nezostane mi nic, manzel mi da 300€ z jeho vyplaty a z toho musim kupit plienky, UM, oblecenie, drogeriu a jedlo pre styroch na cely mesiac. a potom pridem na MK a tu sa nejaka chuderka stazuje ze so svojim udajnym primom nezije dost luxusne. tlieskam. uz fakt neviem co k tomu dodat.

mackamizjedlaskrec
14. dec 2021

Toto nie je z mojej hlavy ale z tv .Predstav si skrinu s polickami v prvej policke su 3 zlate mega tehly a v dalsich polickach az nadol su malicke tehlicky a to az po spodok .Takto je to financne na celom svete .Aj na Slovensku aj v Afrike .Su multi bilionari a potom je uz vsetko iba awarage .

nevenka
14. dec 2021

@c_est_la_vie presne, moja rec. Ani niet co viac dodat 😊

ivet294
14. dec 2021

Ty to nemyslíš vážne, chod a zistuj si to z okolia tvojej rodiny, čo si taka zvedavá, podla mňa to čo tu píšeš sú vymyslené kraviny, že tvoj a manželov plat, dovoľ mi zasmiať sa 😉😉😉

luci310
14. dec 2021

Toto sa tu môže snáď opýtať naozaj len niekto z OVB :D prepáč, ale inteligentný človek, naozaj s vyšším príjmom si dokáže tie približne príjmy zistiť aj sám, nepíše tu presne sumy koľko zarába a nečaká že na mk sa dozvie čarovnú cestu ako zbohatnúť 🙂

iwesska
14. dec 2021

Pozri,tak Plackova dealuje drogy...aj to je cesta,ako mat Porsche v garazi🤷‍♀️ A nie je jedina,ktora sa takto zivi.

viestta
Odpoveď bola odstránená