icon

Asi nevieme hospodáriť

27. okt 2022

Muž zarobí 1600€ v čistom, ja mám RP 380€ plus prídavky. Sme v podnájme, lebo hypo nám nedajú. (neriešte prečo). Všetko ide hore, aj nám nájom.
Príjem dokopy 2000€
Vydavky
600€ nájom
180€ výživné bývalej
40€ poistka
80€ mobily
20€ internet
60€ tankovanie
600€ strava (v tom je aj strava v práci)
100€ plienky a mlieko
Zostáva nám minimum, niekedy som odložil a teraz sa nedá, to čo zvýši, vždy niečo vypadne, teraz som musel meniť výfuk na aute, 160€, treba mi svetlá, no nezvýši sa nič. A kde to ešte zážitky, výlety. Ako to máte vy? Viem, že dokážete odložiť aj 300€ niektorí, no asi nemáte také výdavky. A nájom asi tiež nie. 🙄

autor
27. okt 2022

@zoro9836 no, áno, máme v tom aj plátku za mobily, plus spoplatnene data mimo eu.

liljana
27. okt 2022

Stahuje vas hlavne ten najom 600 eur. Ak neporiesite ten, tak sa nepohnete dalej. Skusit hypo cez pribuznych atd. Ze oni budu na hypo, vy sisplacate. Osetrit vsetko zmluvou ...
Alebo ty do prace a pridat svoj prijem, alebo dokonca zvysit oba prijmy.

autor
27. okt 2022

A zase zarobí koľko zarobí, ale cestu má zdarma, čo iní zamestnávateľ chcel, aby si cestu hradil

autor
27. okt 2022

@liljana áno, ten nájom je hrozný. A kto ti dnes pôjde zobrať úver? Ani vlastný brat, môžeš mať akú chces zmluvu.

bublinka1426
27. okt 2022

popracujte na strave....NA TOM JEDINOM sa da dost usetrit. varit omacky, cestoviny..pomenej maso..doma piect chlebik...robit polievky vselijake proste system maso len v nedelu napriklad. pomazanky doma robit, kolace...600 eur je naozaj dost. ..obzvlast ked mate napriklad gastrace..muz krasne zaraba to sa musi nechat. a ty ekd mozes si najde dake privyrobenie si.

drahomirrra
27. okt 2022

Autorka, máte dlhy, však?

jana_eyre_2
Autor odpoveď zmazal
liljana
27. okt 2022

No nemusi to byt taky problem. Niekto si zoberie uver za vas. Kupi sa byt a dotycny bude napisany na liste vlastnictva. K tomu podpisat zmluvu o buducej kupnej zmluve, ze po splateni 25% uveru sa prepisete stvrtina bytu na vas, po dalsich 25% dalsiu stvrtinu,... atd. Popisat vsetko v zmluve a musite si verit. Ze on si nenecha byt aj po splateni. A ze vy budete splacat a davat na byt pozor, nech nezostane v situacii, ze nebudete splacat splatky ani energie, nebudete sa chciet s detmi odstahovat, pripadne mu nechate zniceny byt a nesplatene splatky na krku. Ok, uznavam, toto je poriadne velky risk pre dotycneho.

autor
27. okt 2022

@drahomirrra nie, nemáme. Len manžel mal v minulosti a nedajú nám úver kvôli tomu. Ešte 2 roky je v registri 🙄

lucia851
27. okt 2022

Mi nedokážeme odložiť nič.Manzel 1200 eur ja len ID 168 eur.Esteze som dostala ponuku na prácu tak hádam to bude lepšie

svetlonos
27. okt 2022

@medyna
ahoj 🙂 vies kolko je nastupny plat podla kolektivnej zmluvy v kancelarii v AT? 1400€ v cistom. A vacsinou sa mozes aj po… nenavyjednavas. Dokonca casnik moze mat kludne tych 1600€ ale je to aj o pracivnom case. Takze bezne platy na beznich poziciac ci v sluzbachvalebo kancelarii je 1400 v cistom. Pokial je to remeselnik, menezer, kamionista - ok, tam je zarobok vyssi.

maranco
27. okt 2022

Funguje v jednej krajine, alebo cestuje viacerými krajinami?
Ak v jednej, lacnejšie môže byť mať pre dáta lokálnu SIM kartu.
Skús pozrieť ceny či by mu niečo nevyhovovalo z tohto, sú tam aj regionálne a globálne SIM
https://www.airalo.com/cs

7lenka11
27. okt 2022

@veronicka1901 stravenky nie, dostávame príspevok cca 70 eur, ale to nám vykryje obedy tak na týždeň.. robíme obaja v BA, v oblasti biznis centier a priemerný obed sa tu pohybuje na sume 8-10 Eur.. niekedy aj drahšie, keď si napríklad potrebujeme nechať doručiť obed do práce.. vtedy len dovoz stojí 2-3 eurá.. je to extrém :-/

victory7897
27. okt 2022

Čo znamená s jeho praxou aj mimo nej čo by zvládol? Zvládne toho zrejme dosť keď chodí EU aj mimo...nech sa pozrie na firmy ,Rakúsko , Nemecko, plus prídavky si vybavíte na deti , situácia by sa zlepšila...treba zmeniť firmu , nech sa nenechá ošklbovať keď si už urobil všetky skúšky a má vodičák na kamion

bluka2
27. okt 2022

Mal by si nájsť lepšie platenú prácu v zahraničí, podľa mňa. Z tých výdavkov ťažko ušetriť

medyna
27. okt 2022

@svetlonos tak bavíme sa priamo o kamionstovi, nie o práci v kancelárii ...

mirkaz156
27. okt 2022

V zahraničí robí za 1600? A ešte si z toho 300e necháva na stravu? 😳 To je čo za blbosť. Po prvé v zahraničí sa zarába viac a po druhé čo viem tak vždy chlap prežil bez ujmy z diét a ešte mu aj ostalo 🤔 to robí niekde v Bangladéši či čo? 😳😳
Alebo ťa proste klame má ešte buď jeden príjem alebo dostáva peniaze na ruku, o ktorých nevieš.
Inak si to vysvetliť neviem.
A nedá sa ušetriť z tvojich 300e pre troch ľudí a živiť domácnosť. On 300 jeden a ty za 300 všetko ťaháš?
Obdivujem ťa že sa to dá.
Ja mám 600e na domácnosť mesačne -strava,drogéria, lieky oblečenie atď. Sme dvaja dospelý a jedno dieťa. A vždy sa vyskytne niečo kde ešte idú peniaze 😳😳😬

sense
27. okt 2022

Ak vie aspon trochu jazyk nech si hlada kepsie platenu pracu. Vodicov hladaju takmer vsade. Byt mimo rodiny a mat 1600 e na paske nic moc a teda 80e ta tekefony sa tda aj mne vela

petrahl
27. okt 2022

@majulino lososa a steak? Ame 4 clenna rodina, hovadzie a ryby som okresala na jeden nakup mesacne (vyjdu z toho obedy na 2 dni) a minieme 600€ na stravu tiez.

To ja ked vidim, ze niekto napise, ze 5 clenna rodina minie 400€ na jedlo mesacne, tiez mam chut sa spytat, ci len cestoviny s kecupom tlacite🤷‍♀️🤦‍♀️

600€ pri 4-5 clennej rodine je absolutne minimum, ak nekupujes samozrejme polske smejdy

layla123321
27. okt 2022

No jedine, čo sa tu spomínalo, mobily a strava. A manžel určite sa poobzerať po inej práci.

Napr https://www.profesia.sk/praca/ingco/O4451465

petrahl
27. okt 2022

@bublinka1426 kks, mne dekel ide vyrazit, ked citam tieto odporucania na okresanie financii na stravu.

A tie omacky, chlebik a pomazanky robis z vody a papiera, ci co?
Pomazanka ma vyjde drahsie nez chleba s maslom a platkom syra napriklad.
Robim aj pomazanky pre spestrenie jedalnicka, maso jeme vyrazne menej nez by sme chceli, cestoviny so zeleninovymi domacimi omackami bezne, polievky "co dům dal" a si predstav, ze pod 600€ pri 4 ludoch sa nedostanem.

Vies co stoji zelenina? A to sa bavime o beznych supermarketoch.

Daj recept na nejaky mega lacnu pomazanku, omacku a polievku, nech teda viem, kde robim chybu.

Ja si este aj jogurt doma robim, aby som tych posranych par centov usetrila, ale ozaj to inak nevychadza.

vler
27. okt 2022

Tazko usetrit ked zijete z jedneho platu a jedneho prispevku a este plati vyzivne

bublinka1426
27. okt 2022

@petrahl

to vazne toto? ved som sa snazila len pomoct a ano vsetko stoji peniaze, viem ze vsetko daco stoji.... kazdy inac varime a mame zvyky preco sa do mna navazas ked som len napisala svoju radu?
najlacnejse mas cestoviny a omacky kde mas zemiaky.... ale ked chces napisem ti kludne podrobenjesie aby tvoj dekel klesol...

to vazne tu uz clovek nemoze nic napisat? kazdy sa snazi ako moze...

mamusa123456789
27. okt 2022

@majulino 400e pre 5 clennu rodinu? Nás je 5 tiež a teda zo 400e by sme sa nenakrmili... U nás na stravu 800-900e aj s plienkami

nwnw
27. okt 2022

Muz v zahranici zarobi zalostne malo ked tam este prefutruje 300€. Najom mate fakt vysoky na to ze si doma ty a 3 deti. Mobily + internet 100€ je dost. Tankovanie mas nizke a nikde nevidim ostatne naklady ako kruzky a oblecenie.

autor
27. okt 2022

@maranco chodí hore dole. ČR, Nemecko, Španielsko, Dánsko, Švédsko, Nórsko,, tam je aj dva dni a potom naspäť. Niekedy ma Francúzsko. Ale väčšinou je v Nórsku

autor
27. okt 2022

@nwnw krúžky platí ex pre dcéru. Dohodli sme sa, že mi nebude platiť výživné kým som na RD. Ale platí jej všetko on. Ja len kredit dobíjam a sem tam dám do kina, či keď idú von s kamoškami.

drahomirrra
27. okt 2022

@mamusa123456789
@petrahl Ja tiež nechápem, čo také rodiny jedia. Každá napíše jedným dychom, že na stravu 400 Eur, a to majú zeleninu, ovocie a takmer každý deň mäso. Ja sa pýtam, kde nakupujú a čo varia. Či tým mäsom myslí kuracie prsia, ktoré sú momentálne za 8,99 kg, a päťčlenná rodina odhad na dva dni varené jedlo cca 2,5 kg. Alebo či normálne bravčové karé, pliecko, čo stojí cez 6 Eur na kg. Alebo či myslí pečienky za bagateľ s rovnakou výživovou hodnotou, alebo čo. Fakt ma to úprimne zaujíma.
Lebo ja mám pocit, že zo 400 Eur mesačne sa dá prestravovať na Múke, Zemiakoch, Kapuste a litroch prívarkov. Nech rátam ako rátam.

wayway
27. okt 2022

nezda sa mi, ze by mal v Norsku tak malo zarobit. bud ma mizerneho zanestnavatela alebo dostava peniaze na ruku, o ktorych nevies.

autor
27. okt 2022

@wayway tak asi zamestnávateľa na prd.