Benefit na zuby bude zrušený v apríli
Čo nová vláda, to naozaj super nové veci sa dejú... Ešteže Fico voliči vidia zubárov raz za 10 rokov... Všetko ide dole vodou a to som si myslela, že už nie je čo pokaziť :D
@gemerka17 ja zo Slovenska neodídem... Mám tu korene, rodinu, kamarátov a keby nebolo ľudí kt. okradajú túto krajinu, lebo sú donekonečna nenažraní - mohlo byť Slovensko super.... Fico tu bol x rokov na čele, takže stav krajiny je aj jlavne jeho zásluhou.
@gemerka17 v UK maju deti do 16 rokov zubara zadarmo.
@simsalabim neviem,akú máš poisťovňu,ale mne Union preplatil hygienu u nezmluvného.A prepláca mi aj ošetrenie, 80% zo sumy,ktorú by preplatil zmluvnému zubárovi,to je asi 27 eúr na zub,keď som to spriemerovala.Ale o to treba vopred požiadať. Na klinike platím riadne pálky,lebo som zo zubami dopadla tak,ako som dopadla,aj napriek tomu,že som chodila na preventívky.Takže mi teraz dávajú doporiadku všetko.čo zmluvná zubárka "nevidela".........nechci vedieť tú sumu.....
@gemerka17 za mna to je v prvom rade genetika… moj muz venuje chrupu omnoho viac casu ako ja, umyva si zuby niekolkokrat denne, pouziva pravidelne medzizubky, jednozvazkovu kefku, kazdy rok preventivka, dentalna, zubnu nit nosi so sebou. RTG zubov ma kazdy rok, vzdy mu nieco nove objavia….
Ja som si do 40tky umyvala zuby 2x denne a raz za cas medzizubka. Zubara som navstivilaraz za par rokov. Prvy kaz sa mi spravil ako 40 rocnej. Okrem neho mi tento rok pribudol dalsi.
Ale od 40 tky uz chodim pravidelne na RTG, zubnu hygienu a mam aj medzizubk.
Keby to bolo o tom, kto sa ako stara, nemozem ja mat dva kazy a moj muz 20…
@rozculena vseobecnu.
Super, sme štyria a v máji ideme všetci na dentálnu 🫣 tak nič, no..
@gemerka17 ciastocne nesuhlasim. Taku dentalnu podla mna budu zvazovat aj ti co chodia pravidelne, lebo ta primarne neriesi problem a stoji dost penazi ( viacclenna rodina) Povedia si ze za cistenie zubov nebudu tolko platit...resp. nebudu chodit raz rocne, ale mozno raz za 2 roky atd
@gemerka17 s detmi chodím polrocne k zubarovi, nie raz za pat rokov, zuby si cistia 2x denne a ano, zial maju aj kazy, dokonca syn kvoli sprejom ma hnedy povlak na zuboch ktory sa mu znova vracia....holt nikto ma nepoucil ze po ventoline treba vyplachnut usta...tesila som sa ze sa vie nadychnut... ale ty to predpokladam vsetko vies a nechapem ked mas tak kvalitnych zubarov a umyvas si zuby, preco tam vlastne chodíš..ved zuby staci len cistit poriadne...
Nepatrim medzi socky ale teda u zubara nechavam rocne celkom dosť penazi a ano, budem chodit aj nadalej, ale niekde budem musiet obmedzit aby som nestratila komfort
@gemerka17 majú kopu kadejakých benefitov,ale veľa je takých,že to nemôžu využiť všetci,lebo to poskytuje napr.len jedna nemocnica na Slovensku...takže benefit "akože".
Ja som využívala zubný a očný,keď chodím 1x z rok na prehliadku,tak Union preplácal vyšetrenie na počítačovom tomografe,ak zrušia aj toto,tak už ozaj konkrétne ja nevyužijem nič.
@katkaseiner chodím kvôli prevencii a aj o tom tu cely čas píšem, len treba poriadne čítať. Radšej raz zaplatiť preventivku s RTG a pravidelnú dentálnu hygienu ako to zanedbat a nechodíť vôbec a potom riešiť finančné náročnejšie zákroky ako čistenie kanálikov, vytrhnutie zuba a následne protetiku a implantáty. To, že sa pri preventívnej prehliadke nájde kaz, je v poriadku, avšak je maly a zachytený v čas a suma za opravu nie je taká veľká.
Nerozumiem prečo to ONA zrušila. Poisťovne sa pre tento benefit rozhodli dobrovoľne, tak prečo to ona zakazuje? Prečo to zakazuje súkromnej poisťovni? Čo je to za nezmysel?
Benefit bol viazaný na ostatné prevencie a ľudia na neprestanú chodiť.Aj tak ešte stále malo ľudí chodí na prevencie a bude ešte menej.Aj, keď viem, že je to každého zodpovednost
@rozculena treba nájisť kvalitného zubára, ktorý robí pod mikroskopom. To je tá druhá stránka veci a to kvalita je spôsobená technológiami a vedomosťami zubára. Vo veľmi veľa ambulanciách sa daná technika nepoužíva a najmä ak máš problém tak ju treba mať, aby si vedela zuby zachrániť. Dobre ošetrení zub vydrží roky a roky.
@evicka530 samozrejme, že ju treba zaplatiť a áno aj toľko stojí, niekde menej a niekde ešte viac ale treba ju, tvorí sa povlak, niekto nevie tak dobre vyčistiť medzizubné priestory, prípadne zadné osmičky, ak má, alebo čokoľvek iné. To všetko prispieva k udržaniu zdravému chrupu. To, že to zrušili, no môžeš sa sťažovať, ale ľudia to aj tak zaplatia, ak sa o tie zuby starajú.
@lonely66 uvádzam veci na pravú mieru. A veľa ľuďom radím v dobrom, s tým ako by to malo vyzerať, aby nerobili zbytočné chyby. A čo sa týka teba, môže sa stať, skús reendodonciu - je možné, že v zube niečo je a nie je to na RTG vidno, aj ja som tak mala a pomohlo to. Proste náročný prípad a všetko bolo pri tom tip top - výborný odborník endodont aj mikroskop. Po prečistení je to lepšie a problém sa vyriešil. Ak ti nie je ľuto znova 500-600 eur, ja by som do toho išla. Nemusí ísť hneď von, ak nechceš.
Akurát som to čítala, škoda, ja som to veru využívala - nikdy nie v plnej výške iba na pravidelnú zubnú hygienu, a keď mi treba raz za pár rokov dorobiť odstiepeny zub (jeden ktory som si ako dieťa vyrazila). Ale tak čo už no
@gemerka17 No prave tam,kde sa ty pohybujes medzi ludmi z vyssej vrstvy,ktory maju 100e ako 10e ani nemozes poznat takych,ktory su radi,ze sa im tych 120e vrati. Napr.ja. A to sa teda nepovazujem za ziadnu socku. Nepijem,nefajcim, nezijem na ulici,pracujeme s muzom obaja a zivime 2 deti. A ano, 100e je pre nas slusny peniaz,ktory nam chybat bude. Nebudes nahodou p Dolinkova? 😂
@kakakina nás sa to tiež dotkne....mame 5 deti a s tromi staršími sme chodili na dentalnu......plus ja....a otras.
Ani som nevedela ze to zrusili

Autorka často sa tu (aj keď je to ako hádzať hrach na stenu) snažím vysvetliť že "sociálna" politika u etablovanych strán neexistuje. Fiko je v sociálnej oblasti úplne rovnaký ako Odor/Simecka/sulik, čím sa budú mať ľudia horšie tým lepšie. Prachaci si zdravotnú starostlivosť zaplatia a ostatní nech chcipnu.