Benefit na zuby bude zrušený v apríli
Čo nová vláda, to naozaj super nové veci sa dejú... Ešteže Fico voliči vidia zubárov raz za 10 rokov... Všetko ide dole vodou a to som si myslela, že už nie je čo pokaziť :D
@pieksamaki mne dnes manžel povedal,ale my sme boli v piatok všetci štyria na dentálnej .Tak snáď ešte preplatia
veď nech zrušia len v štátnej všeobecnej...ale to by im ľudia prešli hneď inde
@kakakina je mi z toho smutne.....dnes technicky e možné všetko.....ale kto na to zarobí.....
Strašne som nahnevaná 🤦🏻♀️ tento benefit sme využívali celá rodina .... ma ani vo sne nenapadlo že na toto siahnu
@gemerka17 neskutočne nepríjemné a arogantne vystupovanie máš. 80 % z tých, ktorý si benefit uplatňovali, to pocíti, ale o zuby sa starať neprestanú. My máme tri deti, sme dvaja dospelí. Dentálna hygiena, preventívky a vyšetrenia boli u nás pravidelne, aj keď žiadne benefity neboli. Ale uvítala som túto pomoc. Ideš sa tu oháňať tým, do akej vrstvy patríš, ale podľa Tvojho správania si niekde úplne inde. Hanba, takto zhadzovať ľudí, ktorým tento benefit pomáhal a využili ho. Ci splnil svoj účel, ťažko povedať, ale určite pomohol mnohym.
@nika23t precitaj si moje príspevky ešte raz. Nikde nezhadzujem ľudí, ktorí benefit využívajú. Treba len čítať s porozumením a nenamyslaj si nieco, čo v mojich príspevkoch nie je. Ak si nepochopila tvoja vec. Prispevok, že sociálne slabší nebudú kvôli tomu chodiť k zubárovi je blbosť. Život pôjde ďalej aj bez benefitu.
No som zvedavá na akú ambulantnú starostlivosť to teda pôjde. Žeby do spriaznenych pentackych nemocnic?
@gemerka17 ale zhadzujes... vyvysujes sa nad ostatnych pretoze mas hrubsiu penazenku... ako ja ti z toho nezavidim ani cent, ale skus byt trosku milsia a nenosit hore nos lebo ti raz do neho riadne naprsi...
@pandusica ale radšej na zdravotnú starostlivosť 😀 v našom štáte? Nie nie, tie peniažky sa pekne stratia ako vždy.
@777januska777 to si myslim aj ja, to bola skor reakcia na to, ze tie su sukromne peniaze poistovne, ale vsetkych poistencov
A co to predtym akoze preplacal stat poistovnam? Ci to skor nebola dohoda medzi poistovnami, ze to zrusia, aby dostavali viac penazi od ludi a vyhovaraju sa na vladu 🤷 inac na zuby su vsade na zapade extremne drahe opravy a si aj pamatam v anglicku ako mali mladi ludia totalne skaredy chrup.
@gemerka17, ty sa prosím Ťa na čo hráš? Si zubárka, že píšeš, ako sa má starať o zuby, alebo si len pojedla všetku múdrosť sveta? To, že sa prezentuješ, ako si ty môžeš dovoliť nadštandardnú starostlivosť o zuby, tu nikoho absolútne nezaujíma. Tu sa diskutuje o tom, že zrušili benefit pre ľudí. Samozrejme, že sa to dotkne veľa ľudí, ktorí ho využívali, či už sa to týka bežných ošetrení, zubného strojčeka, dentálnej hygieny....
@zdenocka ja nikde nepíšem, že sa ich to nedokne. Nauč sa čítať s porozumením. Je to tu podane koľko ľudí si to nebude môcť dovoliť. Blbosť. Ľudia budú chodiť aj tak o zubárovi. A ten kto sa o zuby nestará a nechodí k zubárovi, nezačne aj tak, či s benefitom alebo bez. Je to obrovské množstvo diskusii o zuboch a pacientoch, tam si vybi svoju zlosť a minimálne znalosti (a skus niečo odborne vypotiť, čo pomoze) a to sú iné diery v systéme ako benefit.
Okrem toho si treba fakt uvedomiť jeden zásadný fakt, že daný benefit, ročne v hodnote 50, 100 eur, ktorý bol často krát aj umenie od poisťovne dostať, tak na tom fakt nemôže stáť rodinný rozpočet. Ak stoji, tak sa jedná o finančného negramota.
@jozko_z_lesa ideš do ďalších opatreni (danovy bonus, nie je nic schválené) a vládne rozhodnutia súčasnej vlády a ich možno bude opatrenia, ktoré momentálne touto temou benefit na zuby nič nemaju. Čo si slovensko zvolilo, to ma. Zbytočne polemizovať, čo bude a ako bude.
Ps : ak niekde žije v chudobe, nikto mu nekaze mat 5 deti a byt 15 rokov na materskej. To tu dávaš veľmi extrémy prípad nezodpovedných ľudí.
@gemerka17, ale píšeš.
Citujem tvoje slová: Ale budeš to platiť rovnako aj bez benefitov a neohrozí to tvoju finančnú situáciu. O zuby sa budeš starať ako doteraz a nestojí ten benefit na tom, či pôjdeš k zubárovi alebo nepôjdeš vôbec.
Ty ako vieš, koho sa to dotkne finančne, a koho nie? Samozrejme, že budeme chodiť k zubárovi, ale len na zákroky, ktoré budú nutné. Tí, ktorí bohužiaľ na to nemajú, nepôjdu na dentálnu hygienu, na rentgen, ktorý je preventívny....
Asi si si nevšimla, pri tom poučovaní, že tu do diskusie píšu ľudia, ktorý benefit využívali, a ich nezaujímajú tí, ktorí k zubárovi nechodili.
Kde ja píšem o zlosti, a o mojich znalostiach o zuboch, alebo o dierach v systéme? Náhodou si si seba nepomýlila so mnou? Toľká múdrosť ide z teba!
U niekoho môže aj tých pre teba smiešnych 50, alebo 100 byť veľa pre rodinný rozpočet!
Ale so svojím jednoduchým zmýšľaním to ty ťažko pochopíš. Ty na to máš, hotovo bodka. Ale ty nikoho nezaujímaš! Ľudia riešia seba a svoje potreby, nie tvoje!

@iwesska však každého benefity potešili, ja to neberiem. Ale budeš to platiť rovnako aj bez benefitov a neohrozí to tvoju finančnú situáciu. O zuby sa budeš starať ako doteraz a nestojí ten benefit na tom, či pôjdeš k zubárovi alebo nepôjdeš vôbec.