icon

Benefit na zuby bude zrušený v apríli

15. apr 2024

Čo nová vláda, to naozaj super nové veci sa dejú... Ešteže Fico voliči vidia zubárov raz za 10 rokov... Všetko ide dole vodou a to som si myslela, že už nie je čo pokaziť :D

gemerka17
16. apr 2024

@zdenocka vráť sa fakt do 1 triedy základnej školy. Veľmi ti to pomôže. Ak ľudia nemajú na starostlivosť o zuby, tak nechodia a ani nebudu. Proste tých 50 eur použijú inde. Poobzeraj sa vo svojom okolí a sama sa riadne zamysli nad tým, či poznáš niekoho, koho by zubný benefit tak spasil, že bez toho nepôjde k zubárovi alebo nebude mať 2 dní čo jesť.
Ľudia sa bud staraju o zuby (podľa svojej peňaženky) alebo nechodia vôbec a tak to aj vyzerá. Ten čo ma zuby v zlom stave a stav neriesi, tak benefit je mu šuma fuk,lebo sa ho to netýka. Už neviem ako ti to vysvetliť, aby si to pochopila aj ty. Je to jednoduchá rovnica, pomôže to zopakovať si písmenká.

katusskaa
16. apr 2024

@gemerka17 celá rodina máme špičkového zubára, mikroskop, 3D CT, celá klinika, všetko na jednom mieste vybavím.... zároveň majú zmluvy s poisťovňou, čiže pre 4člennú rodinu jasné že benefit pomohol. nerozumiem tomu tvojmu rozdeleniu na kvalitných zubárov, u ktorých sa podľa teba benefit uplatniť nedá a na "nekvalitných" kde sa to dá... súhlasím s komentujúcimi, že ma tvoje komentáre dvihli zo stoličky a áno, čítala som s porozumením, o zuby sa staráme a nechceme to ani úplne zadarmo

gemerka17
16. apr 2024

@katusskaa kľudne sa na stoličku posad. Väčšina vybavených zubárov, nemá zmluvy s poisťovňou. Ak má, je to skôr rarita, ale dá sa najist.
Ja píšem o tom, a aj sama si odpovedz, či z daného benefitu ročne, ktorý teraz nedostanes, možno 200 eur, či to bude pre teba finančné rozhodujuce. No nebude, zubárovi pôjdeš aj tak, kúpiš si čo chceš aj tak, a budeš žiť ako doteraz. Fakt ten benefit nie je taká suma, žeby ľudia nemali na chleba a ten, komu by to veľmi pomohlo a je chudobný, tak tam väčšinou ti ľudia zubára nevidia vôbec, čiže sa ich to aj tak nedotkne.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
dadis
16. apr 2024

@gemerka17 zaujimave, ze nikto tu s tebou nesuhlasi...bolo to fest vyhodne napriklad pre matky samozivitelky, ako som ja..teda rataj benefit x 3. A mylis sa, budu nam tie peniaze chybat, aj ked mam slusny zarobok. A v mojej poistovni sa dal uplatnit aj u nezmluvneho lekara (ta hygiena v nasom pripade). Toto je prosim prosocialna vlada? Asi zacnem detom robit hygienu doma 😁

gemerka17
16. apr 2024

@jozko_z_lesa píšeme si o zubnom benefite a narážam len na ňom. V každom prípade zubný neberie cca 50 eur ročne na jedného, fakt nikoho finančné nezlozi. To čo sa stane ďalej, nevieme a ani krok vlády neobhajujem, ak si nevsimol.

@dadis lenže ja nemám názor na to, že je to správne. Narážam na to, ze je to tu vykreslene ako si ľudia nebudú môcť dovoliť zubnú starostlivosť, čo je fakt blud. So zrušením zubného benefitu sa nikomu nič zásadné v živote neudeje a budú pokračovať v živote tak ako doteraz.

katusskaa
16. apr 2024

@gemerka17 si jednoducho bohorovná, blahoželám ti, vieš všetko, odpovedáš za mňa. áno, dotkne sa ma to, samozrejme. nie je to 200 eur, sme 4ia, ako som písala, vyčerpali sme to vždy celé, veď napr. iba jedna endodoncia a máš vybavené.... áno, pôjdem k zubárovi, ale nepôjdem inam... už budem zvažovať.

matej2227
16. apr 2024

Si vážne taká hlúpa.. ?? Potrebuješ len urážať. Či nemáš peniaze na zubára?? Potrebuješ benefit? Si socka?? Ja sa len pýtam..

dadis
16. apr 2024

@matej2227 a si jasny 😀😀

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
ronny123
16. apr 2024

@simsalabim moja zubarka nema zmluvu ani s jednou poistovnou a benefit som si uplatnit mohla...ako je to mozne?len teda som do dovery musela nahravat papier o preventivke

miriam11
16. apr 2024

Stav zubov nesúvisí s genetikou! Raz a navždy

katka700
16. apr 2024

@jozko_z_lesa Krásne si vystihol
argumenty všetkých poprevratovych (proti)sociálnych vlád. Vždy to je prezentované "Rozhodli sme sa zvýšiť poplatok XY/zrušiť príspevok XY. Síce z toho čo zarobíte už berieme 45% a z toho čo vám ostane ešte na dphcke a spotrebných daniach u*ebeme ďalších 25%, ale " štát" nemá nikdy dosť. Ak finančne nevychádzate je to vaša chyba lebo ste socky."

zdenocka
16. apr 2024

@gemerka17, si veľmi jednoduchá v zmýšľaní.
Prečo sa mám vrátiť do prvej triedy? Lebo viem aj čítať, aj argumentovať, aj normálne vyhodnotiť situáciu?
Ty nerozumieš písanému slovu? Však Ti tu ľudia píšu, že ten benefit nie je len na zubárskej ošetrenie, slúži aj na prevenciu.
Ty nikde nepracuješ, živí Ťa manžel, alebo druh, že? Také sprostosti, čo píšeš... Človek čo sa podieľa a prispieva do rozpočtu, toto nikdy nenapíše, že ho 50, alebo 100 € nespasí. Je rád, že ušetrí, a tieto € minie na niečo iné, alebo niekde inde. A je jedno, či zarába 2000 €, alebo 700 €.
Obhajuješ tu vládu, že za nič nemôže, to poisťovne za to môžu. Ty vôbec sleduješ problematiku, čo sa deje? Zjavne nie.

gemerka17
16. apr 2024

@zdenocka kde ti ja obhajujem vládu? Fakt si veľmi veľmi jednoduchý človek. Odporúčam navštíviť psychiatra, pretože si vymýšľaš vo svojej hlave veci, ktoré tu napísané nie sú. To je len a len na lieky. Očividne si vôbec nepochopila, o čom tu cely čas píšem. Škoda reči ďalej pokračovať. Ideš si svoje, nerozumieš písanému textu a vymýšľaš si hlúposti, aby si mohla znova napísať bezcenny príspevok.

nika23t
16. apr 2024

@zdenocka ja sa čudujem sebe aj Tebe aj každému, kto sa vôbec snaží tejto jednoduchej osobe vysvetlit, o com to cele je. Ma rovnakú odpoveď pre každého, ten, kto s nou nesúhlasí, ma dookola čítať jej príspevky, aby pochopil a samozrejme, všetci sme nevzdelanci a hlupáci, ktorí vôbec nevedia čítať medzi riadkami. Strata času niečo vysvetľovať. No, sú aj takí ľudia. Podľa všetkého v reálnom svete ani nepipne, len tíško sedí a pozoruje svet. A tu sa takto potom potrebuje vyblázniť a vyventilovat.

mirka17
16. apr 2024

@gemerka17 už buď ticho, si ako pokazený mlynček na mäso. Melieš stále arogantne dookola to isté, čo sa nedá ani čítať a my mame akože čítať s porozumením. Chod si radšej vydrhnúť zuby

gemerka17
16. apr 2024

@mirka17 a ty si to stále nepochopila, len si si napísala zbytočný komentár, ktorý nemá absolútne nič spoločné s diskusiou. Gratulujem k takému výkonu. Nauč sa správať a doma šuchaj nohami.

mirka17
16. apr 2024

@gemerka17 jediná ktorá tu niečo nepochopila si ty. aj ked ti to človek povie priamo, že nikto nestojí o tvoje rady , stale točiš ako obohrana platňa. Tvoj nezor sme si prečítali a teraz sa už vypni. už nemaš čo povedať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
16. apr 2024

@ronny123 ja mam vseobecnu.

gemerka17
16. apr 2024

@lonely66 však ja ju neobhajujem. Okej zrušili to. Ešte budú mať priestor zrušiť iné veci. Tu sa môžu sukromne poisťovne viac vytiahnuť a dat iné extra benefity svojim poistencom. Vszp bude ťahať za kratší koniec.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
gemerka17
16. apr 2024

@lonely66 písala som, že ďalšie vládne opatrenia, ktoré nevieme kedy a ako budú, nie sú súčasťou tejto diskusie, pretože tá diskusia sa vola benefit na zuby a nie čo ďalej spraví alebo nespraví vláda.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
ekira1
16. apr 2024

@bylinka25 presne na toto som čakala, kedy príde argument že všetko majú zadarmo.. tak mi to teda presne vypíš, čo všetko majú zadarmo, kvôli čomu ty tak strádaš 🙄

zdenocka
16. apr 2024

@gemerka17, si jednoduchá a nerozumieš základným veciam. Ty ani nevieš čo mi tu riešime. Aké len lieky? Však si mala benefit, ktorý si vedela využiť podľa svojho rozhodnutia na čo potrebuješ.
Tvoje vyjadrovanie, tvoj chaos v hlave, tvoje urážlivé komentáre svedčia o tom, že nevieš ani logicky, ani ekonomicky uvažovať.
Ty keď chceš niekoho presvedčiť o svojej pravde, musíš si naštudovať danú problematiku.
Veriť, že vláda ponúkne iný benefit, je tak naivné, ako veriť, že ty chodíš k špičkovému zubárovi.
Priala by som si, keby sa nie len zuby dali opraviť, ale aj rozum. Možno by to bol nový benefit, určený priamo pre teba.

missviolet
16. apr 2024

@gemerka17 vies na co bol ten benefit dobry? mojej rodine bol moj chrup ukradnuty, ale ako teenagerka a aj na VS ma ten benefit zachranil - chodila som 2-3x rocne na dentálnu hygienu vdaka nemu. musela som si odopierat jedlo, aby som prvotnu ciastku naskrabala, ale bola mi vrátená poistovnou na ucet. tu som si potom hned odlozila bokom na dalsiu hygienu, nech uz teda nezosekam budget na jedlo a takto som fungovala roky. Brigada mi platila malinko, pracovala som na polovicny uvazok na predajni a na ucet mesacne cinklo 180€ - z toho som platila skolu, jedlo, hygienu, lieky, vsetko potrebne. lukrativnejsia brigada v mojom meste nebola. Mne ten prispevok zachranil zuby v tie roky - keby nebol, nemohla by som si dovolit dentalnu hygienu ako prevenciu vacsich problemov. cize ta teoria, ze nikto neprestane chodit bez benefitu na hygienu - haha. ja by som MUSELA prestat, lebo ako stredoskolacka ci vysokoskalacka som na nu proste nemala a rodina by mi na nu neprispela. dokonca aj tento rok pre zrusenie benefitu budem musiet ist menejkrat, nez vy bolo idealne (mne najviac prospieva chodit 3x rocne).

gemerka17
16. apr 2024

@zdenocka presne tak, vôbec nemáš poňatia o tejto diskusii. Vytrhavas z kontextu veci, niečo si domyšlaš a sama si o tom píšeš a máš zbytočné komentáre, ktorú vyria diskusiu ďalej. Rovnako aj aj tvoj posledný prispevok, ach jaj.
Nedokazes ani z polovice napisat pointu prispevkov a pleties jedno cez druhé. Je mi ťa svojim spôsobom ľúto. Správať sa nevieš, rozum nula bodov, fantasmagorie k tomu. Musíme sa zmieriť, že aj takí ľudia existujú ako ty. Našťastie nikoho vo svojim okolí takého nemám.

@missviolet nikde som nepísala, že benefit bol zlý. To ze ho vláda zrušila, nie je moja vec. Dúfam, že sa ti finančná situácia časom zlepší. Takých ako ty nie je veľa ale áno sú. Pre 99% ľudí sa meniť nič nebude a preto moja teoria platí. Ono všetko ide hore (potraviny,
bývanie, hypoteky, sluzby, oblecenie, cestovanie atd) a peniaze utekajú na všetky smery, čize toto bude len ďalšia položka. To, že vláda za 4 roky niečo spraví - ruší, zavedie nové a iné veci je prirodzené. S tým proste neurobíš nič.

zdenocka
16. apr 2024

@bylinka25, tak si mala ísť voliť, keď máš pocit, že ľuďom, ktorí utiekli pred vojnou, dáva štát všetko zadarmo.
Oni totižto neodišli len tak, boli donútení. Všade naokolo vidím, že pracujú, zarábajú, učia sa cudzí jazyk. Pýtam sa prečo to robia? Však majú všetko grátis..
Závidite im tu vojnu? Ľudskosť sa vytratila?
Aj keby im ponúkli súkromné firmy potravinu zadarmo, je to len a len ich vec. Ale to im nikto neponúkol, robili sa iba zbierky.