icon

Bonifikácia hypotéky: Aké sú vaše skúsenosti?

16. júl 2024

Ahojte,

žiaľ žijeme v kapitalizme, kde bohaté banky majú niekoľko sto miliónové zisky každý rok. Žiaľ minulý rok mi zvýšili splátku hypotéky zo 400€ na 605€. Dovtedy som preplatila na úroku asi 95€ mesačne. Čo sa však stalo, že úžerníkom aktuálne platím 410€ mesačne len úrok a len 195€ istinu.

Požiadala som o bonifikáciu hypotéky. Prešlo mi to na 3x lebo som mala príjem veľmi na hrane. Aké s tým máte skúsenosti? Ako často je nutné dokladovať príjem? Alebo keď mi to priznali, budem mať 150€ príspevok až do konca tejto Ficovlády?

Strana
z3
doriiis
18. júl 2024

@zuzanaete ....je možný súbeh týchto dvoch dávok,ak ide o dve deti.Na jedno poberá matka rodičovský,na druhé otec materskú.Vtedy to možné je

zuzanaete
18. júl 2024

@doriiis Nie je to mozne. Je mozny subeh iba 2 materskych.

doriiis
18. júl 2024

@zuzanaete ...aha,pardon.Som si to pomýlila.

iv007
18. júl 2024

@lienka.7 keby nesplnas podmienky alebo nemas hypoteku a prispievas druhym, nebola by si taka spokojna. Trochu alibisticke.

maminkadeticiek
18. júl 2024

@zuzanaete ani na 2 deti???

mirus11
18. júl 2024

@maminkadeticiek 2 dávky môžte poberať len ak ste vy s jedným dieťaťom na materskej a muž s druhým dieťaťom,ale taktiež to musí byť materská.Tak že jeden je na materskej a druhý rodiť s druhým dieťaťom na rodicovskej-to možné nie je.Len súbežne 2materake na 2 deti,iná kombinácia týchto dávok nie je

renesance80
3. dec 2024

@maminkadeticiek presne slovenský narod je národ odrbavačov a všetci všetko vedia a nikto nevie nič, podľa to ho to tu aj tak vyzerá na uradoch vslužbách aj všade, nekopetentnoť a nevychovanosť, len tvárenie sa ,že keks je torta, a velká neprajnosť a závisť,

Strana
z3