icon

Budete chodiť v tejto dobe zdražovania s deťmi na výlety?

23. máj 2022

Ahojte, mám otázku v súvislosti so súčasným zdražovaním, všetky základné veci nevyhnutné pre život išli brutálne hore, dražie aj benzín. Máme malé deti,takže ja som na RD. Ide leto, čiže pre nás čas, kedy sa viac minie na veci, ktoré nevyhnutné nie sú, zmrzliny, opekačky, výlety....Chcela by som sa opýtať priemerne zarábajúcich, aký máte na toto názor.
Ukrátiť tie deti o zážitky ? Nejakú viacdňovú dovolenku ani neplánujeme, ale pri súčasných cenách benzínu,potravín, služieb môže byť problém aj jednodňová návšteva zoo, kúpaliska, a to aj keď si vezme človek šnicle medzi chlebom a pitivo so sebou. Prírodu v blízkom okolí nemáme, musíme za ňou vycestovať desiatky km, už len za parkovné pýtajú nehorázne peniaze. Prípadne máte tipy na výlety s deťmi, kde sa neminie veľa peňazí?

jahodka11
23. máj 2022

Ano,aj my budeme chodit,aj chodíme… sme sa naučili pocas korony,ked vlastne vsetko bolo zatvorene a my sme si spravili hádam najkrajšie vylety …. Zobrali sme si zo sebou jedlo,pitie…a sup do prírody.. my ju mae blizko,cize bicyklom…vo vašom pripade autom, ale to je aj vyhodnejsie pri malych detoch a v podstate moze byt minutých penazi viac len na benzín… opekačky su super…pozri, je to navyse…ale zasa je to obed alebo vecera,ktora by bola tak ci tak… a doma ostane navarené na neskor… vobec to nemusia bt drahe vylety na neviem ake atrakcie…mojim staci potok napr a vedia tam byt hodiny 😉 a to su velki…10 a 14 🙂

simca06022011
23. máj 2022

stale su miesta kam sa da chodit a nic neminut :D parkovne nepytaju vsade, treba ist mimo "hlavne turisticke aktrakcie". SI na RD, deti predpokladam male, zazitok je aj ist niekde k potoku... zbytocne nahanacky za "zazitkami". Alebo sup, do auta a do madarska na vylet (neviem z kade ste teda...) a cestou si aj natankujte plnu :D

diamand2326
23. máj 2022

@peter0123 na ten vlak zadara by som sa nespoliehala, išla som s deťmi posledné razy, trasa Žilina, Trenčín, Piešťany oboma smermi a ráno už bolo lístky zadara "minúte", nakoľko aj tých je len nejaký limitovaný počet a keď sa minú, smola. Ak má človek naplánované, treba kúpiť dopredu. Ale nie vždy sa dá zasa dopredu plánovať...

a_adamcova
23. máj 2022

My ideme tiež tento rok do Chorvátska, vyjde nás to síce drahšie ako v minulosti. Ale minulý rok sme napríklad neboli nikde kvôli rodinným problémom. Makám od nevidím do nevidím, dokonca mám na mesiac ďalšiu robotu, takže to čo zarobím v nej ide na dovolenku. Dlho som rozmýšľala či áno, či nie ... Ale rozhodla som tak, že áno. Šetriť môžem ešte po zvyšok roka.

basska_b
23. máj 2022

Ja by som ked tak sla vlakom... mate vlak vo vasej obci/meste? Ci su deti moc male na cestu vlakom? O zazitky ich nebudem ukracovat, len mozno tie zazitky trochu zmenim. Naozaj kupit si kazdy den zmrzlinu nepotrebuju ani deti, ani nasa penazenka. Zazitky sa daju zazit aj za minimum penazi. My mozno nepojdeme k moru, ale "len" na chalupu, ale deti budu mat pekne zazitky aj tam

abbey1
23. máj 2022

Našťastie preplnené kúpaliská nemusí dcéra a ani ja. Čiže na kúpanie bazén v záhrade a v prírode. ZOO na SVK tiež nie. Tie podmienky pre zvieratá veľká bieda. Tak na výlety do prírody, zvieratá obkukame tiež tie v prírode: srny, jelene, divoké prasiatka, kozy, volavky, kačice,.... Prírodu máme v okolí krásnu, to je obrovská výhoda.
Múzeá si odoprieť nevieme.
Dovolenky volíme radšej v zahraničí, stoja nás podstatne menej a služby neporovnateľne lepšie. Tam je more už zadarmo, čiže nemusíme Jonathan predražené a preplnené aquaparku, pamiatky tiež väčšinou zadarmo.
Takže naše leto bude hlavne o bazéne v záhrade a zahraničí.
Čo sa týka zmrzliny, z času na čas si dá dcéra v meste. Ale doma urobená chutí výborne, viem čo do nej dám a je za babku. ;)

simca06022011
23. máj 2022

zase netreba sa kvoli tomu benzinu zblaznit :D ved ked natankujem plnu nadrz prejdem na nu ja aj do chorvatska, tak ten rozdiel nie je nieco preco by som isla vlakom 20km do lesa

eskop
23. máj 2022

Treba popozerať co mate v okolí kam sa dá ísť.. ako písali baby už, hrady, zámky, parky, zoo.. my mame v okolí napr vodný mlyn v Jelka, kaštieľv tomasove, biofarmu ahoj ulanoch,ekopark, malkiu a často chodíme do xbionic tam sú vonku koniky, vždy si dáme všade aspoň nejakú kávu a zmrzku, v lete napustim malej bazen doma na záhrade a bude 😅 ved zachviľu bude deň detí, popozerajte ci mesto alebo obec nechystá nejaký program.. možno ešte nejaký denny tábor pre deti..alebo ísť niekam vlakom ak nechodia to bude tiež zazitok😅

pink_lady
23. máj 2022

Nevěřím, že na Slovensku je miesto, odkial treba cestovat desiatky km za prirodou...a tiez že nie sú poblíž miesta kde sa neplati za parkovanie...a nie, o výlety neukratim ani deti ani seba...Na dovolenku ideme tiez, sice "len" do HR ale zas si potrpim na cistote apt takže to nebude tiez za 50/noc...A zbytok leta aspoň po okrese ale urcite par krát aj mimo okres..

zlomika
23. máj 2022

Nie, ja by som detom isto ako take leto a nejake tie vylety nezobrala. Ved da sa vymysliet bars co, co nestoji az tak moc vela. Hrady, zrucaniny, prirodne kupaliska, ono da sa, len to chce tak mozno viacej planovania

tosomja
23. máj 2022

Áno, budeme chodiť, každý deň ideme na zmrzlinu, víkendami opekáme, keď je priateľ doma, chodíme sa kúpať, chodíme do zoo, na rôzne výlety. Neukratim deti, radšej neuvarim 2x do mesiaca mäso. 🙂

mariaveronikag
23. máj 2022

@jana_eyre_2 toto je super 🙂

abbies
23. máj 2022

všeobecne už roky hľadáme skôr hrady, zrúcaniny, alebo lesy, väčšinou je vstup zadarmo, prípadne je vstupné nízke, deti majú hrady radi a páči sa im tam. Najčastejšie chodíme na maminu chalupu, tam minieme akurát za potraviny, benzín. Inak tam máme všetko, lesy, polia, potok, veru sa v ňom aj kúpeme, majú bazén, trampošku, pieskovisko, domček, kamošov a náradie, ktorým majstrujú. Tam sú najšťastnejší. Raz sme boli na all inclusive pri mori a v mori sme sa ani nekúpali, lebo jednému vadil piesok, druhému slaná voda, obom, že bolo more studené.. na zmrzku chodievame vždy v piatok, to je naša tradícia, tých 0,80E za kopček nás nezruinuje.

autor
23. máj 2022

Ďakujem za všetky tipy, múzea, to by ich nebavilo, pre nás najskôr tá príroda, ale v blízkosti ozaj nič také nemáme. Sme z okresu Nové Zámky, bývame na dedine, tak aj na tú zmrzlinu musíme cestovať do mesta. Teraz,keď už malý kopček stojí euro, bude aj to asi skôr výnimočné. Sme vďační aspoň za ten dvor, ale celé leto ich ani záhrada nebude baviť. Teda mladšiemu je to ešte jedno, on bude mať len 2 v lete, za neho by sme ešte nikam extra chodiť nemuseli, ale starší už sa doma nudí.

autor
23. máj 2022

@abbey1 môžem poprosiť recept na domácu zmrzlinu?

autor
23. máj 2022

@basska_b vlak tu veru nemáme, všade, kde chceme ísť sa musíme nejako dopraviť, aj k najbližšiemu vlaku

peta2202
23. máj 2022

jasne ze hej. zas ake by to bolo leto a vseobecne cas bez obcasneho vyletu. ono sa da na vsetkom co to usetrit

marci77
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
23. máj 2022

a kolko rokov ma starsi?

lucik194
23. máj 2022

40 km do Velkolelsky ostrov, krasna priroda, lesy, kone, zvierata, naucne chodniky a k tomu krasna dunajska plaz s kamienkami tisickami mušli..... pre male deti ako stvorene

jana_eyre_2
23. máj 2022

@marci77 do Rakúska familyparku sme my mohli ísť až keď sme ozaj nemali fin.problemy.. síce deti do 3r to majú zdarma, ale keď ma niekto hlboko do vrecka 60€ za vstupné len pre dvoch dospelých za jeden deň, je ozaj ťažké..

jana_eyre_2
23. máj 2022

Autorka, zhodou okolností sme kedysi travievali čas v okrese Nové Zámky (mama sa tam blízko plánovala s otcom presťahovať, toho sa už nedozila, dom ostal prázdny a patril môjmu bratovi, chodievali sme tam cez leto, keď sme nemali financie, potom ho predal) takže to tam troška poznám.. pre nás bola zábava vtedy ísť aj do nových zámkov sa prejst, keďže ste ale odtiaľ to nie je tak zaujímavé.. na tvojom mieste by som využila ten vlak zadarmo pre deti.. môžete ísť do bratislavského okresu, tu je toho dosť čo vidieť a nie je to ďaleko.. sú tu lesy, vidieť mesto a okolie je podľa môjho pohľadu super zážitok.. keď pôjdete takto viac krát, tak o zážitky nebude núdza..

zazrak1991
23. máj 2022

Aj my máme 4rocneho a určite ho o nič neukratime...na dovolenku nejdeme ,lebo väčšina financií ide do stavby ktorú už máme skoro dokončenú a čoskoro sa budeme sťahovať ,ale výlety mu neodoprieme..nebudeme chodiť každý deň takže myslím že zopár krat za mesiac zvládneme ísť na výlet ...chystáme sa do zveroparku ,tam sa už malý teší ,do nejakej ďalšej zoo ,do ekoparku v Piešťanoch,a možno aj niekam na kupko (naši aj svokrovci majú bazén tak preto píšem že možno 😁) , a určite ešte niečo pohladam ...ušetríme inde ,na výletoch nie 🙂 a ako tu veľa báb aj písalo ,dá sa ísť aj za lacný peniaz na pekný výlet ☺️
A to teda nie sme milionári ,ja som momentálne na rizikovom ,čiže na PN , platíme hypotéku ,inkaso a všetky bežné veci , ale vždy sa dá ušetriť inde aby deti mali zážitok ,aspoň pár krát za leto ...
Ešte ma napadlo ak nemáte bazén pre deti ,dostať "nafukovacie ihrisko" čo je bazén aj so smykalou a nejakými nafukovacím somarinami ,dá sa kúpiť aj za 50 € ,ale zabaví na celé leto 🙂

ukulela
23. máj 2022

pre deti je paradny vylet aj na ihrisko do vedlajsej dediny, alebo ku potoku/rieke .... sorry, ale ze nemate vlak? tak ku nemu tych 10-15 km autom prejdem. odveziem sa do Zvolena (hocikde) - prejdem na zamok, namestie, kuknem ihriska, fontany, dam si daky lacny obed a vecer rychlikom domov. alebo do Stiavnice na jazera .... aj my zijeme na dedine bez vlaku. my vyletujeme autom. ale ked chceli decka ist vlakom, tak sme sa odviezli ku vlaku a cesta vlakom najvacsi zazitok ... a muzea - deti bavi, to, co im urobis zaujimavym. trocha sa uvolni a popusti uzdu fantazii.

elizabet173
23. máj 2022

Pre deti bude najdolezitejsie, ze ste spolu. A je jedno ci si budete na luke opekat spekaciky, pojdete do ZOO alebo na kupalisko. Dva krat mesacne date financne nenarocny vylet, raz pojdete napr. do tej ZOO, alebo do zamku, ci na kupalisko. Usetri radsej na obleceni pre ne, da sa kupit v bazariku za par supov, nekupuj ziadne sladkosti, upec kolac, pripadne si jeden z vas najde brigadu

kvetinka75
23. máj 2022

a nemá v dedine parťáka? My sme nejako nechodievali s rodičmi na výlety ale tak nudeiť sme sa nikdy nenudili. Dá sa spraviť táborák, stanovačka, menší bazén - ak máte vodu zo studne, a zabavili sme sa. Nikto nám ani program nerobil. Deti si vystačia aj samé. Netreba ich naučiť že treba mať stále organizovaný program. Nech si aj samé nájdu aktivity - bicykel, korčule, futbal

autor
23. máj 2022

Starší má 5, jasné,má tu aj kamošov, aj športy ho bavia, ale ten čas strávený s rodinou, asi by mu tie výlety chýbali. Tak sa musíme teda snažiť šetriť na iných veciach

nerko
23. máj 2022

Po 3 rokoch pojdeme konecne k moru. Sice len do Chorvatska autom, ale pojdeme. Co sa mne osobne nepaci na Slovensku, ze su tu velmi drahe vstupy do aquaparkov, a na rozne atrakcie pre deti, lanovky…To ma ozaj vide tyzden pri mori lacnejsie, detom stacia hracky do piesku a vystarane. Okrem mora sa chystame na navsetvy po najblizsej rodine. Kvoli zmene prostredia a tam si urobime vylety. A ak sa podari, tak aj do Tatier. A drobne vylety v okoli, zoo, parky pre deti, kupko… Stoji to vela, niekolko tisic za rok minieme na tento druh zabavy. Ale radsej sa uskromnim inde, ako nedopriat detom zazitky. Ked som bola mala nechodili sme nikam.