icon

Budete chodiť v tejto dobe zdražovania s deťmi na výlety?

23. máj 2022

Ahojte, mám otázku v súvislosti so súčasným zdražovaním, všetky základné veci nevyhnutné pre život išli brutálne hore, dražie aj benzín. Máme malé deti,takže ja som na RD. Ide leto, čiže pre nás čas, kedy sa viac minie na veci, ktoré nevyhnutné nie sú, zmrzliny, opekačky, výlety....Chcela by som sa opýtať priemerne zarábajúcich, aký máte na toto názor.
Ukrátiť tie deti o zážitky ? Nejakú viacdňovú dovolenku ani neplánujeme, ale pri súčasných cenách benzínu,potravín, služieb môže byť problém aj jednodňová návšteva zoo, kúpaliska, a to aj keď si vezme človek šnicle medzi chlebom a pitivo so sebou. Prírodu v blízkom okolí nemáme, musíme za ňou vycestovať desiatky km, už len za parkovné pýtajú nehorázne peniaze. Prípadne máte tipy na výlety s deťmi, kde sa neminie veľa peňazí?

Strana
z3
markus1
Odpoveď bola odstránená
autor
23. máj 2022

@nerko Presne to ! Všade je to tu dražoba, už len za parkovanie a vstup človek nechá kopu peňazí, a to ešte nič nejedol, nič si nekúpil. Keď už budeme platiť za všetkých 4, tak to ešte len budú pálky. Ale už aj teraz sme sa niekde stretli s tým,že za deti drahšie vstupenky ako za dospelých. Služby oproti zahraničiu biedne a ceny rovnaké, ak nie aj vyššie.

Ja teda neviem, kde vy chodíte na tie výlety zdarma, ale už pomaly všade sa za všetko platí.

viestta
23. máj 2022

Výlety zdarma? Napríklad vlani sme boli v Zadieli. Zaplatili sme akurát za autobus a obed v reštaurácii. Alebo Jasov. Par eur vstupné do jaskyne, potom dlhá prechádzka cez les a autobusom domov. Alebo vlakom do Slanca, vyšli sme na hrad, na obed pizza. Okrem toho sa okolo nás dajú robiť celodenné tury, s tým, že niekde si dáme obed, alebo si zoberieme jest so sebou. Príroda je všade zadarmo. Ci z toho bude aj zážitok bez potreby platenia vstupného, na tom musíte popracovať vy rodičia. Deťom naozaj netreba veľa aby mali zážitkové leto.

markus1
Odpoveď bola odstránená
ketrint
23. máj 2022

Tu 2€ kopček zmrzky v meste 😱😱😱

betulinka1
23. máj 2022

Vymyslíte nieco co je menej ekonomicky narocne. Napriklad mozete ist vlakom, tam su deti zadarmo do 5 rokov, cize platite len sebe, jedlo si zabal zo sebou, aj ked to pomaly je take drahe ako ked si na mieste date pizzu ci hranolky, treba pripadne pozerat akcie v okoli. Nie vsade sa plati vstup. Nesedela by som doma, hladala by som ako viem dietatu dopriať a sucasne neminúť kopec penazi.

lasona
23. máj 2022

Zobrať košík na bylinky, huby, či lesné ovocie a ísť sa prejsť do prírody. Vziať špekačky, chlebík, zeleninu a obed na svete. Ak niečo sladké, upiecť bublaninu. Urobiť piknik, nájsť prírodné jazero, vziať deku, stan. ...ísť vlakom, autobusom..ísť na minerálnu vodu...veľa prameňov je zdarma ..i tak sa dá, len treba trošku plánovať ♥️🍀

viestta
23. máj 2022

@betulinka1 vlaky zadarmo sú pre všetky deti, stačí vybaviť preukaz

peter0123
23. máj 2022

Napr čo sme v posled ne dobe boli Zvolen -Pustí hrad, dva týžde do zadu hrad v Divíne a priehrada Ružiná okr LC, Vlani to bol Maginhrad (okrRS) a Soví hrad(okrRS) hras Šášov (okrZH ) - tieto zrúcaniny sú volne prístupné. Predvlani to bol Tisovec a Zbojská náučný chocník Juraja Surovca,v arboréte na Borovej horeZV, vo Hviezdárni v BB to všetko vlakom. Autom sme boli na hrade Muráň a na sisloviku Bile vody deti boli nadšené, mojim osobným favoritom je Zádielská dolina a vodopád v Hrhove, takťiež vodopád Bystrô (okrDT).

peter0123
23. máj 2022

@diamand2326 ak chcem isť na lacný výleť tak predsa naplánujem, nie že hopp ráno vstanem a poďme dakam možno budú lístky na vlak

ibrunova
23. máj 2022

Tak za prírodu sa zatiaľ neplatí.

ibrunova
23. máj 2022

@diamand2326 výlet niekam ďalej sa väčšinou plánuje dopredu.. A napríklad na osobný vlak nie je obmedzený počet bezplatných lístkov,iba na rýchliky.

maja367
23. máj 2022

@struhanka chcem sa opýtať hrad Šariš môžem tam normálne prísť a opekať? Nedostanem pokutu ani nič podobné?

struhanka
23. máj 2022

@maja367 Je to vybudované opekacie miesto aj s altánkom. Takže, bez pokuty. 🙂

betulinka1
23. máj 2022

@viestta aha to som nevedela. Vlakom som isla naposledy pred 6 rokmi do Ke s malym.

hellwant
23. máj 2022

Okrem dovolenky pri mori urcite, raz sme mali Tatralandiu a este raz ju dáme zaciatkom júna, zajednany mame pobyt blizko Kosic na 4 noci na zaciatok augusta, chceme pozriet okolie aj metropolu vychodu.
Okrem toho 1 dnove cyklovylety mame nosic na auto na bicykle. Tesime sa

mkac
23. máj 2022

My tiez byvame v okrese NZ , veľa peniažkov nemame... Da sa ist od jula do Surian kupat sa na jazero s plazou , da sa aj najest na mieste , aj v Komoči je jazero , v Kolárove je vodny mlyn a most dreveny , v Nitre hrad , hidepark , dražovsky kostolik , za Nitrou oponicky hrad zrucanina , arboretum Mlynany , vyhladni je mnoho 🙂

enya00
23. máj 2022

Moji boli pred dvoma mesiacmi 1x na vlaku 9 a 11r 😂 Isli sme do Novej Bani na rozhladnu,tam sme si opekali.Chodime na rozne vylety a na takomto sme boli 1x,minuli sme iba na vlak pre dospelych,no a tam kavu a kofolu.Je tam aj mala ferrata,tak boli sme aj na nej,ale tak dalo by sa aj bez toho.Isli sestra s kolegynou,tak sme vyskusali aj my.Sice sme boli trosku obmedzeni tym vlakom,nestihnes ho-smola,ale urcite budeme taketo vylety podnikat castejsie,detom sa pacilo.Auto som nechala na stanici,tiez sme z dediny a do NR sme isli autom.Napr.Janosikove diery su tiez krasne,cesta vlakom sice neviem kolko vyjde tam,ale tak asi menej, ako autom, jedlo zabalis .Yetiland vo Valcianskej doline je super.Parkovanie tam bolo minuly rok zadarmo,vstupne deti tusim 8€ dospely 4€ na cely den a zabavy az,az.Da sa najst vela veci,Slovensko je nadherne.Len teda,treba trosku chciet.Zmrzlinu neriesim,ked chcu, vybehneme o dve dediny dalej.No doma musime tiez vzdy mat zasoby.Kupujem litrovu a v kauflande mas aj kornutky 21kusov za 1.80€

cecilia29
23. máj 2022

S deťmi podjdeme určite na kupko - obyčajne mestské má nižšie vstupné ako aqua park. Malým deťom to stačí. Potom je super výlet vlakom, hocikde - deti do 6r vlak zadarmo. Alebo ist niekde busom je tiež zážitok sám o sebe - deti do 3 r (0,5centa). Hrady a zrúcaniny ich fascinujú , príroda , jarok s kamienkami, opekacka. Zajist k niekomu kto chová zvierata...to sú všetko veci kde minies málo peňazí

betulinka1
24. máj 2022

autorka pozri kolko typov si dostala od @mkac. A to jazero je super typ, malym detom uplne staci byt pri vode a zabavia sa. Este ma napadlo aj v Komárne su nejake hradby, tam sa chystame aj my kuknut. Ale my mame vacsie deti, takze pri malych voda jednoznačne.

truthy
24. máj 2022

Ale jasné že sa dá. Ako sťažovanie nepomôže nikomu. Treba sa vedieť len trocha vynájsť, nech deti z toho voľného času aj niečo majú a vy tak isto. Nápadov kopec, tak môžeš začať nejaký ten výlet plánovať

denithestrange1993
13. jún 2022

Mozete ist vlakom,autobusom na nejaky jednodnovy vylet. Neviem preco ludia co otacaju kazde euro potrebuju chodit vsade autom...dalsia vec ist k starym rodicom pokial byvaju v nejakej vidieckej lokalite. Myslim,ze detom to vela da ked stravia prazdniny so starkou/starkym. Treba vyuzit aj mestske trhy/jarmoky/akcie co su zadarmo. Deti to urcite zaujme. Urcite vsak treba vyhradit par tyzdnov z prazdnin len beznym cinnostiam. Deti sa potrebuju aj nudit,chodit bicyklovat,poflakovat sa,robit zlobu 🤪. Samozrejme s prihliadnutym na vek deti. Urcite deti nepotrebuju neustale vylety a aktivity. Co vam vyjde z vyplaty to im dozicit,ale naozaj niekedy je obycajna prechadzka za dedinou lepsia ako velkolepe dovolenky.

barborkab
14. jún 2022

Ja stále tvrdím , že výlety a dovolenky nemusia stáť veľa a zážitky sú pre deti na nezaplatenie 🙂
Radi chodíme do Tatier na “víkend “ - vyrazíme v v sobotu skoro ráno , rovno zbalení na túru , po turistike maly nákup na večeru a ubytujeme sa - na jednu noc - ceny za apartmán na 1noc sa dajú nájsť od 50€ , za 100€ už úplne krásne 🙂
Večer prechádzka o lomnici , ráno další výlet a večer prídeme domov plní zážitkov a takýto víkend v tatrach si môžeme dovoliť kľudne každý mesiac , lebo to nie je all inc hotel za 600€ na víkend . Každý to ma inak , nám to takto vyhovuje 🙂

barborkab
14. jún 2022

Aj v skupine “ako sa dá ušetriť “ som rozpísala tip na takýto víkend s Tatralandiou pre 4 na 2 dni za 100€ 🙂

viestta
14. jún 2022

@barborkab ale už aj, že to už musí byť samozrejme obetavý a nadšený učiteľ, ktorý bude deťom chystať raňajky aj večeru. Áno dá sa to, môj brat so ženou už boli s jej triedou aj na takom výlete, že sa takmer o všetko starali spolu s deťmi, doviezli sa vlakom, ubytovanie skromne (mnohé matky by k riešili ak by sa dozvedeli, že na tej chate boli spoločne WC na chodbe a netiekla tepla voda. Ale jeden z rodičov sa obetoval, odviezolna tu chatu batožiny a zásoby svojou dodávkou, kazdy deň zbehol pre čerstvé potraviny do dediny, narubal drevo do sporáka. No a na ten výlet si vzala švagriná aj manžela, aj syna a ešte tam bol ten otec a vzal so sebou ďalšieho syna, čo nebol z tej triedy. To by sa tu niektoré úplne scvokli z toľkých cudzích ludi na školskom vylete.

Strana
z3