icon

Byt verzus dom

7. júl 2025

Tie co bývate v byte nenudite sa? My mame 80m² byt s veľkým balkónom ale ja sa niekedy idem ošalit od nudy a stereotypu a viem aj v dome by to bolo to iste ale aspon dvor tam je.Nie je vám niekedy doma dlho? Strašne chcem ísť do domu ale sama to nedám s deťmi stále tam niečo odide a viac peňazí treba

Strana
z2
pe_mi
7. júl 2025

@author ahoj, bývam v dome s manželom a dvoma deťmi.
Keby som bola s deťmi sama, smer byt

anjelicek26
7. júl 2025

Ved ked to financne nevychadza, tak na co spekulujes ze by to bolo lepsie...byt ma aj kopu vyhod, ktore mozno teraz ani nevidis... my mame dom, kym su deti male, je to fajn... starsim detom je to uz uplne jedno, resp. sa to preklapa na stranu nevyhod, skoro vsetky zaujmy a skolu maju v meste...

maryetta
7. júl 2025

Veru dom je narocnejsi. Ako interier a exterier tiez. Vzdy nieco.

oceanahory
7. júl 2025

@author 😅 nie nenudim sa...a nenudila by som sa ani v dome, ani v stane a ani v maringotke.
Ja vazne nechapem, co ma spolocne miesto kde zijem s tym, ako si vyplnim svoj cas. Zivot ponuka tolko moznosti, tak neviem, preco by mi v tom branilo miesto, kde maximalne varim a spim 😮‍💨.

dadushka007
7. júl 2025
@oceanahory

@author 😅 nie nenudim sa...a nenudila by som sa ani v dome, ani v stane a ani v maringotke.
Ja vazne nechapem, co ma spolocne miesto kde zijem s tym, ako si vyplnim svoj cas. Zivot ponuka tolko moznosti, tak neviem, preco by mi v tom branilo miesto, kde maximalne varim a spim 😮‍💨.

@oceanahory ja v nasom dome zijem, nemam to miesto na prespanie. Ak ty zijes niekde kde len prespavas, treba to zmenit na domov...a potom netreba utekat odtial prec...

lucia13022023
7. júl 2025

My v bytoch sa nudíme, deti vyrastajú v obchodných centrách a betónových ihirskach, keďže nemáme bazén tak vlastne nemáme nič.

Realita - nudiť sa dá všade, ten kto život žije a nie len prežíva sa nudiť nebude.

anjelicek26
7. júl 2025

Nemas bazen - ale mas plavarne a kupaliska, nemas zahradu - ale mas mestske parky a verejne ihriska. A mas kruzky, vacsi vyber skolok, skol, lekarov, nakupov... ja nemam ani len skolu zakladnu v dedine, jazdi mlada 14km autobusom rano a potom nazad a to ma len 9...

oceanahory
7. júl 2025
@dadushka007

@oceanahory ja v nasom dome zijem, nemam to miesto na prespanie. Ak ty zijes niekde kde len prespavas, treba to zmenit na domov...a potom netreba utekat odtial prec...

@dadushka007 Pre mna je domov moja rodina a zazitky s nimi, je mi jedno kde ten cas travim s nimi. Neviazem sa k ziadnym hmotnym veciam a ani neplanujem nic na tomto zmyslani zmenit, kedze som takto nadmieru spokojna a stastna. 😉 Ja v nasom byte zijem tiez, ale nezijem pre dany byt a neprisposobujem moj zivot k nehnutelnosti.

dadis
7. júl 2025

Zalezi od preferencie, ja by som sa nudila v dome mimo mestskej civilizacie - zahradkarcenie ma nebavi, vysedavat pri bazene ma nebavi. Ale viem, ze xy ludi by toto nevymenilo za byt. Vsetko ma svoje pre a proti. Ja som s detmi malo ostavala doma - kupaliska, ihriska, vylety, v lete sme mali byt iba na prespanie. Kym boli malicke a doobeda mi trebalo navavarit - napustila som im detsku vanicku na balkone, dala hracky a oni sa aj tam vyhrali. Vecer mi stacilo si sadnut s drinkom na balkon - nepotrebovala som zahradu.

patka06
7. júl 2025

Nenudím sa v byte - idem von do mesta, na prechádzku, na výlet
Bývala som v dome, nikdy viac by som sa už domu nesťahovala.

bosorkabb
7. júl 2025

Nenudím sa. Ešte sa to nikdy nestalo. Bývam v byte v centre mesta a cez voľné dni som na chate. Ale keby aj nie tak sa v byte nenudím.
Vždy je čo robiť, kam ísť.

dskjhfdlkdjhl
7. júl 2025

Byvala som v byte, byvam v dome a este som sa nikdy v zivote nenudila. To nie je o tom, ci si v byte, alebo v dome, to je len a jedine o Tebe.

marsmykkok
7. júl 2025

a čo s dvorom? By si sa nudila na dvore a nie na balkone?

autor
7. júl 2025
@dadushka007

@dadushka007 práve že máme krajší byt ako kopa ludi aj veliký skoro ako dom len ta sloboda mi chyba a trochu viac roboty keď že nie som veľmi sedavy tip

autor
7. júl 2025
@marsmykkok

a čo s dvorom? By si sa nudila na dvore a nie na balkone?

@marsmykkok práve že nenudila nechcela by som tam hospodarstvo ale bazén a podobne

zitaje
7. júl 2025

Napíšem ti takto. Máme byt aj dom. Cez šk.rok sme v meste v byte, na leto a často na víkendy ideme na dom, nazvime to chalupou. Ale tým, že v meste je všetko dostupnejšie peši aj mhd, mne príde, že v byte je menšia nuda ako v dome - ja nešoférujem, takže pre mňa keď sme v dome, sme v dome, na dvore a v okolí, a jasne že všeličo pestujeme, zaváram, decká lezú po stromoch a ja neviem čo, ale ja cítim, že mám viac možností v meste.
Keď nie si sedavý typ, prečo sedíš doma? Veď choď na výlet, prechádzku, v meste máš neobmedzené možnosti.

marsmykkok
7. júl 2025

Autorka však ak sa nudíš urob pred bytom skalku, chod vyzbierať odpadky, do útulku vyvenčiť psy a tak.

marsmykkok
7. júl 2025

a čo s bazénom? Si myslíš že by ťa bavil od mája do septembra celé dni bazén? Poznám ľudí čo si urobili aj veľký bazén a rýchlo ich prestal baviť a využívajú ho minimálne.

zitaje
7. júl 2025

Môžeš ísť do múzeí, na bicykel, do kina, na kúpalisko, stretnúť sa s kamoškami, s deťmi na ihrisko, jednodňové výlety po okolí, možností dopopuku...

ivik4
7. júl 2025

Mala som moznost porovnat aspon na chvilu a nudila som sa v dome po par dnoch ako pes a navyse tam bolo podstatne viac roboty nez na byte. Jediny dom kt. By som brala by bol priamo v centre mesta, inak v ziadnom pripade. Cestovanie a zit v kolonach, nikdy.Pre mna je naj moznost mat byt v centre a nejaku vikendovu chatu. Ale kazdy preferujeme nieco ine, ja pisem ako osoba ktora je denne v meste strcena tam a tam a mame radi pokoj ked spravime nevyhnutne... rovnako mame aj vsetko hned pod nosom. No to sme my 💁🏻‍♀️.
Zbytocne sa tu budu zas natahovat 2strany ktora sa ma lepsie,ktora horsie a este ked vela ludi v dome nevie pochopit ze niekomu moze byt ozaj lepsie v byte. Zatial co ja chapem ked niekto preferuje dom a este aj na samote. Jeho zivot
Za mna pri malinkych detoch fajn dom, neskor uz nie

13uzivatelka11
7. júl 2025

Prenájom záhradky by nebol riešenie? Ale podľa mňa nudila by si sa aj v dome s takýmto nastavením. Zas ani na záhrade sa nedá robiť každý deň od rána do večera, ak nemáš fakt nejaký veľký dvor so zvieratami..

ivik4
7. júl 2025

Inak ale to bude asi skor o Tebe ked sa nudis. Rovnako sa nudis v byte ale aj v dome ak Ta nic nebavi.

deti95060810
7. júl 2025

ak chceš ísť sama žena s deťmi bývať do domu tak to ani neskúšaj... na dome je chlapskej roboty viac ako dosť. jedine žeby si mala veľa peňazí na rôzne firmy čo ti porobia prácu...

deti95060810
7. júl 2025

kúp si zatiaľ chatu, chalupu a pod. ... uvidíš koľko je tam práce. keď ti to nebude vyhovovať - predáš. to len na takú skúšku ....

gantleman
7. júl 2025

Pre mňa osobne nemá byt žiadnu výhodu. Ale to je len môj názor lebo od mala som žil v dome a keď som bol sám v prenájme v byte bolo mi hrozne.samozrejme všetko záleží od financií.

billy_jean
7. júl 2025

Nie, nenudím sa. Mohla by som byť v dome, ale cielene som nechcela. Už nemám 35, ai 40, už budem len starší s mužom. Máme menej starostí so správou a údržbou, netreba kosiť trávu, odhŕňať sneh, čistiť žľaby ani riešiť pravidelne strechu. Máme blízko obchody, školy, škôlky, MHD, lekárov, služby, reštaurácie, komplet občiansku vybavenosť. Zeleň máme rovno pred bytom, záhradku s kvetmi, bylinkami. Za 10 min som v lese alebo pri jazere. Chcem si život užívať a nie len pracovať okolo domu a byť otrokom nehnuteľnosti.

kofa77
7. júl 2025

Bola som aj v dome aj v byte. Mne vyhovuje viac byt. A ak dom, tak bez kompromisov, tie bungalovy s trampolinami a bazenom z hornbachu na dvore su moja nocna mora.

anonym_34190b
7. júl 2025

Využívam obidve formy bývania a takto mi to vyhovuje.

66simonka66
7. júl 2025

Cely život ako dieťa som bývala v dome, neskôr s manželom dva roky v byte a teraz sme zasa v dome. Dom je na dedine cca 13km od mesta, v byte sme bývali priamo v meste. Poviem ti pravdu, že život v byte mi úplne vyhovoval, nemala som toľko roboty, mala som viac možností kam ísť. Keby to bolo na mne, isto by som chcela bývať v byte, manžel nie, ten je len za dom a je v ňom spokojný, máme malé deti, tým dom tiež vyhovuje viac, chodíme aj do mesta na ihriská aby mali zmenu, ale väčšinu času trávia doma na záhrade, muž im urobil vlastné ihrisko. Keď budem ale staršia a deti raz odídu z domu, predstavujem si, ako pôjdem bývať do bytu.

ivangeline
7. júl 2025

Myslím, že je zjavne, že nudiť sa dá všade a aj všade sa dá nenudiť. ;D

Strana
z2