Chcem, aby ma partner pozval a všetko zaplatil
Ahojte. Zamýšľam sa nad takou vecou. S priateľom som skoro 4roky, mame +-30. Nebývame spolu. Nemáme spoločné peniaze. Od začiatku si všetky výdavky delíme na polovicu. Moja fin. situácia je taká ustálená. On mával výkyvy. Teraz je v tom lepšom období. Či ideme na večeru, kávu, do kina, na výlet, pobyt, dovolenku všetko ide napolovicu. Alebo systémom raz Ty raz ja. Nákupy v obchode platí každý svoje alebo keď napríklad varíme spoločný obed rozdelíme si kto čo kúpi. Aby som bola spravodlivá už sa stalo že zaplatil dvakrát po sebe kávu alebo niečo. Boli obdobia kedy bol natom on zle, potiahla som to ja. Alebo ho pozvem doma a uvarim alebo on. Ale … proste zamýšľam sa nadtym že či by napríklad on mňa niekedy ako muž nemohol pozvať na dovolenku/pobyt. Alebo kúpiť mi nejaký hodnotnejší darček (parfém napr.) Alebo proste zachovať sa tak “chlapsky” bez toho, aby ja som mala výčitky že som nedala polovicu. Chýba mi to. Rozprávali sme sa otom a on mi povedal, že on ani nevie, že také dačo tak funguje. Žeby on “mal” mňa pozvať napríklad na víkend niekde. Že veď to riešime stále takto. A že čo ja potom budem platiť a vyslovene robiť s peniazmi. On vlastne stále rozmýšľa iba do tej výšky svojej polovice a je spokojný. Jemu to stačí. Na dve polovice - aj pre mňa by ani nemal. A ani nič preto nerobí, aby mal, pretože nemal dôvod nadtym uvažovať takto. Chápete čo tým chcem povedať? Chcela by som ten pocit keď mi povie, pozývam Ťa a všetko platím. A ani nečaká, že nabudúce budem ja. Samozrejme nakonci toho som ešte ja tá zlá lebo som majetnícka a mám vysoké nároky a dobre že nie zlatokopka, čo sa nechá vydrziavat. Tiež to tak vnímate?
Prosím mamičky, ktoré sú šťastné, že ich muž aspoň po sebe odprace tanier a uspí na ich narodeniny dieťa si nechajte názor pre seba. Ja sa pýtam na štandardne nejaký normálny a zdravý vzťah. Ďakujem.
Chapem ta... ale neskoro to riesis a myslim, ze uz tazko zmenis. On je takto zvyknuty, ze snazit sa nemusi..
Ale veď nebyvate spolu a ani nieste partneri,chodíte spolu a tak myslím,že on má pravdu, prečo ho nezoberies a na dovolenku ty ,bez toho aby si chcela od neho aby aj iin niečo platil.Preco má chlap všetko platiť,aký je nato dôvod.Ked by ste boli manželia ,alebo mali spolu dieťa,chápem ,že by mali byť minimálne náklady na všetko rozdelené pomerne k výške príjmu každého z vás alebo čo je úplne najlepšie peniaze by boli spoločne
Ale … proste zamýšľam sa nadtym že či by napríklad on mňa niekedy ako muž nemohol pozvať na dovolenku/pobyt. Alebo kúpiť mi nejaký hodnotnejší darček (parfém napr.) Alebo proste zachovať sa tak “chlapsky” bez toho, aby ja som mala výčitky že som nedala polovicu
Prečo by ťa on ako muž mal vziať na dovolenku alebo ti kúpiť dráhy parfém ,prečo takto rozmýšľaš, prečo sú muži povinný takto dokazovať žene svoju lásku
Zas sa opakujem, ale mne je tých chlapov fakt ľúto
Co ja viem, kedze spolu nebyvate, ani sa nerozpravate o manzelstve, tak mi to nepride ako nieco extra neobvykle. Mne by vadilo, ak by sa tie “delby” ratali pomaly na cent, pripadne ak by mi nic nekupil na sviatok a podobne. Proste obaja zarabate a ste “len frajeri”, takze ja by som neocakavala, ze my musi chlap nieco navyse platit ci kupovat.
Ja mam coskoro 31 a naozaj nikdy, nikdy v zivote sa mi nestalo zeby som natrafila na chlapa ktory by neplatil a uz vobec si neviem predstavit mat s takym vztah . Ja som zaplatila len ked som chcela. Len Ti napisem ze mas normalne moj obdiv ze si s nim a tak dlho
Inak komenty ine necitam
@minenkak prečo ti je chlapov ľúto keď objektívne zarábajú pomaly o tretinu viac než ženy? 😀
@laurita285 lebo sú na nich absolútne neskutočne požiadavky kladené a tento asi nezarába až toľko a fakt aby som dokazovala svojej frajerke lásku dovolenkou a drahým parfemom ,no môžem ju srať,chce nech si kúpi sama..Samozrejme obed ,káva kytica kvetov je niečo iné ,ale dovolenka ,je podľa mňa moc
Tak ja este dodam ze mne by urcite kontrolka blikala. Pretoze clovek ak ma niekoho rad a obzvlast vo faze zamilovanosti tak vacsinou milovanemu cloveku dopraje (a nemyslim tym pobyt na sri lanke). A mne je divne ze varite spolocnu veceru a v potravinach si rozdelite nakup na polku. To vazne? Vsak pokial nerobis steaky alebo sushi tak je problem zaplatit tych mozno 25eur za suroviny na jednu veceru. A urcite by som s takym muzom skusila najprv spolocne zit pretoze ak takto preratava naklady na zivot pol na pol tak by ma zaujimalo ci sa bude potom podielat na fungovani spolocnej domacnosti pol na pol.
Odisla by som zo vztahu po 2 rokoch, ak by sme spolu nebývali, sem tam by mi nespravil prekvapko nejakym pobytom, večerou, výletom na jeho naklady. Pre mna by to bolo jasne, so mnou nerataj do budúcnosti. Inak som sa s tym nikdy nestretla a to ani pocas vysokej skoly, kde sme teda nemali nikdy vela penazi, ze by ma priatel niekam nepozval, nesli by sme niekam na vikend na jeho naklady. Alebo rozratavanie vsetkeho 50 na 50. Nerozumiem tejto novej dobe.
ak by som mala mať takýto vzťah tak to radšej budem sama... vždy som mala doteraz chlapov ktorí za mňa zaplatili bez toho aby som nabudúce musela platiť ja...
predpokladám že keby ste sa rozišli našiel by si niekoho už len preto aby mu mal kto pomôcť po fin. stránke... 😉
skus si precitat tuto diskusiu a zidi s kratsej cesty.
@autor ahoj my s mojim sme skoro 2 roky a nakupi si rozne delime raz plati on raz ja. Ak nema on potiahnem ja, ak nemam ja potiahne zas on. Vylety povacsine financuje on. Boli sme minuly rok na Balatone. Celu dovolenku platil on. Za ten rok sme boli 3x a 2x platil on a ja 1x. Kupuje mi oblecenie, topanky bez toho aby som to ja ziadala. Az sa niekedy citim blbo. Teraz sme kupili dom. Sice je hypo nanho ale hypo mame napoly. Buduci rok chceme svadbu. Osobne mi to vyhovuje ale samozrejme ze aj ja mu kupujem veci, drobnosti atd.
Som uz starsia a rozhodne samostatna, ale dovolenku som si nikdy neplatila. Vzdy prislo pozvanie zo strany partnera, ktory mi to tym padom aj zaplatil. Ak si mam platit sama, mozem ist s kamoskou alebo vobec. Mne toto drzgrosenie a rozratavanie pride neimponujuce a tiez nechapem tuto dobu. Vsak aj na nas zeny su kladene vysoke naroky..
Ahoj, tak za mňa pokiaľ dvaja spolu len randia je v poriadku platiť veci na polovicu resp. striedať sa. V manželstve a pri spoločnom bývaní je to iné. Takže mne by striedanie nevadilo, skôr by mi vadilo, že chodíme spolu 4 roky a nikam sa to neposunulo.
ja sa spýtam- ak si chorá, dáš mu € aby ti išiel kúpiť lieky? kúpi ti len tak niečo napr. knihu, kozmetiku či prosto drobnosť aby ťa potešil? svadba či hypoteka? kto a ako by to platil? a keď prídu deti- máš dosť našetrené aby si to zvládla?? a čo ak náhodou príde dieťa so špecialnymi potrebami a už sa nikdy nebudeš môcť vrátiť do práce?
ak ti blikla kontrol, či to kamošky povedali že oni to majú inak.... myslím že to sama už vidíš
@minenkak áno na chudáčikov mužov sú vysoké požiadavky, našťastie na ženy nie sú žiadne :D
@minenkak inak aj mňa môžeš polutovať, môj partner nezarába tak ako ja a tak ho ja pozývam? (to je to správne slovo?) na dovolenku za ročný až dvojročný plat priemerného slováka, ľutuj ma prosím za to že keď zarábam viac príde mi normálne podporiť partnera :D ojoj, také naroky sú na mňa dávané, normálne neviem ako to prežijem
@laurita285 a
A tento kus ti vybrala mama, ked ho reklamujes? Nebyvate spolu, nemate spolocne deti ani dlhy. Zbytocne s nim stracas cas, jednoducho to sekni, chod si resetnut hlavu na welness s kamoskou a viac sa s nim nekontaktuj. Jedno stare prislovie hovori, lepsie je vratit sa, ako utekat zle.
neodporucam v takom vztahu pokracovat, moji rodicia su spolu vyse 35 rokov - ze na financie vsetko na polovicu. :( je smutne sa na to pozerat.
pokial chlap nie je dzentlmen, alebo aspon obcas ze stedry, grand, ale vsetko kalkuluje, nie je to dobre.
a co potom v case tvojej MD, RD, PN??
podla mna vo vztahu manzelskom ❤️ by sa takto vobec nemalo kalkulovat. ved nie ste obchodni partneri v s.r.o.
Otazne je, preco je to tak, ci hrdinsky si od zaciatku trvala na tom, ze polovicu vsetkeho si platis a on to len zobral, alebo to nastavil on. ALebo ste sa proste "dohodli". A uz je to len cisty zvyk.
Urcite to treba prebrat, pre mna je toto uplne nepochopitelne. Ja som teda ani na prvom rande nikdy nic neplatila, urcite by si moj chlap nebral odo mna polovicu na ucet za kavu (by sa pod zem prepadol)a urcite, aj ked nie sme velmi darcekovy, nemal problem mi kupit darcek, akykolvek... parfum je dnes, taky bezny, uplne minimum. Pre mna su taketo vztahy 50/50 nepochopitelne, nechapem ako niekto travi dni preratavanim uctov. Este to tak aby sme aj blocek za suroviny na veceru rozratavali... Ale uz som asi stara na to :D
Pol na pol je cesta do pekla. Predstav si, že budeš na rodičáku a on pôjde v tomto absolútne chorom móde naďalej... Good luck
Takeho držgroša by som už davno kopla do riti
Tazko sa k tomu vyjadrit, nastavili ste si to tak na zaciatku a on si zvykol. Mozno to ani nemysli zle. Ja som vyrastala v dobe, ked platili chlapi, doteraz to tak robia. Mne pridu divne aj manzelstva, co maju oddelene financie. Neviem si predstavit, ze jeden zije z viac penazi a zena na materskej sa musi doprosovat.
Tak dajte otvoreny rozhovor, nech vies, na com si a ci Ti to v zivote bude postacovat
pes je zrejme zakopany v "Moja fin. situácia je taká ustálená. On mával výkyvy." vedome alebo podvedome sa to riesi a prejavuje, nemas v nom financnu/hmotnu istotu
Ak môžem tak aj my sme to takto mali… ale na polovicu byt, všetko vo sme kúpili do bytu na polovicu, aj dovolenku si platil každý sám. Na rande má pozval, raz ja raz on… no ako vy. Keď sme sa vzali tak každý má svoj príjem, mame rozdelené výdavky… kto čo platí… ale bežne položky raz ja raz on… a normálne fungujeme, myslím, že sme ak dosť finančne gramotní.

Podla mna to ze ti muz cas od casu zaplati veceru, alebo pobyt vobec nezarucuje ze sa o teba postara ked budes na materskej. Tam su ine veci na ktore by som sa pozerala, ako napriklad to ze dodrzi slovo, ze splati vcas dlhy, alebo aj take prkotiny ako to ze ti podrzi dvere, poda ruku ked vystupujes z auta... proste ze sa o teba stara takymto sposobom.
Ja som ta zena ktorej vyhovuje si delit vydavky na polovicu. Nikdy som od muza necakala ze sa o mna postara. Mam potrebu sa o seba postarat sama a nie to nechat v rukach niekoho ineho, takze ja ti nerozumiem a nemyslim si ze je u vas problem.
Vravis ze ked bol na tom zle, tak si potiahla za neho ale tvoja financna situacia je ustalena, takze nikdy nedoslo k tomu ze by on musel potiahnut za teba. Takze ani nevies ci by to neurobil. Ked ste sa o tom bavili tak si od neho ziadala aby za teba nieco zaplatil teraz ked peniaze mas. Opytaj sa ho ci by sa o teba postaral ak by si mala financny vypadok a podla tej odpovedi by som sa zariadila.