Chlap odišiel k milenke a nechce platiť hypotéku
Ahojte, zaujímalo by ma, či by mi mohla daka baba pomôcť objasniť aký je postup keď: dvaja manželia s dvoma deťmi- skolopovinnymi, si vzali hypotéku na dom a stalo sa po 6tich rokoch, že chlap si našiel inú a odsťahoval sa od manželky a detí. Chlap svojej ešte manželke ( ešte nepodal o rozvod),vykrykuje, že nebude platiť hypotéku... Otázka; banka môže pomocou svojho exekútora siahnuť na jeho plat, nakoľko jeho manželka má minimálnu mzdu a on zarobí v hrubom cca 1200e.....? Či ako bude banka postupovať, keďže majú z čoho to platiť len proste on nechce lebo v dome nebýva... ďakujem 🎀??
@carrot_apple ahoj, a on kde bude bývať? Pretože ak by si chcel napr. zobrať úver a zariadovať bývanie s frajerkou tak mu asi nedajú. Aby ju potom nenútil dom predať skôr ako bude ona chcieť.
@ivkazba deti su malé ešte, nemôže robiť nočné v nemocnici a 24rky služby
@asiska2 on ide k frajerke, na pár mesiacov do podnájmu, tá nová má svoj vlastný byt prenajatý lebo bola na misii ...keď sa skončí prenájom, pôjdu tam obaja,do jej bytu
@ivkazba
Podla mna v tom regione odkial pravdepodobnw pise nornalnej prace je nedostatok.....a este mozno su aj na dedine...nie v meste....naklady na auto a podobne......ja sa teda tak domnievam.
@carrot_apple Myslis, ze frajerka ho necha u seba byvat zadarmo, kym on bude polovicu platu posielat exke, aby mohla byvat v dome na uver? To by ho kazda rychlo pobalila ... 🙂
Ziadna nechce bezdomovca, co bude popri nej riesit cely cas iba stary zivot.
@carrot_apple v poriadku, ja len píšem, že kamarátka musí pochopiť, že ak on ostane vlastníkom, bude mať na dom rovnaký právny nárok ako ona. Plus sa tam môže kedykoľvek vrátiť bývať. Evidentne je kamarátka neskutočne naivná, vzhľadom k všetkému, čo si tu napísala. Poradila si jej, posuň jej rady odtiaľto a tam tvoja rola končí. Je svojprávna, konečné rozhodnutie je na nej, aj keď bude zlé a spôsobí jej v budúcnosti komplikácie.
@carrot_apple, ty vôbec nechápeš, že mimosúdna dohoda nemá žiadnu relevanciu, pri jej porušení známa nič nevymôže, Chlap síce teraz s previnilým pocitom (keďže odchádza od rodiny) súhlasí, že oficiálne zostane dlžník v banke - avšak o pár rokov (alebo aj skôr, ak mu niekto vysvetlí, aké to bude mať preňho dopady, ak si bude chcieť vziať úver na hocičo - nehnuteľnosť, zariadenie, auto) si uvedomí, aké je preňho takéto riešenie nevýhodné a začne nástojiť na riadnom vysporiadaní voči banke.
@carrot_apple banka nerieši či tie peniaze niekto z vas realne ma a len nechce... ale či pride splatka, banka nezisťuje aky ma kto prijem. V pripade neplatenia da dom do dražby. Ber to tak, že momentalne "dom patri banke".. obrazne povedane a vy ho splacate, ked ho splatite bude Váš. Ja by som podala o rozvod a vysporiadanie BSM... prvá, jemu to takto vyhovuje, predpokladam ze ked neplati hypo, dava ti peniaze na deti, vyživne ???
@ivkazba
Ano....dobry dotaz.......treba dat aj pozor na to aby to bolo jej rozhodnutie...aby sa ona dopracovala svojim myslenim k tomu...pretoze neskor moze osocit kamaratku ze to si mi ty poradila...ty si ta zla...cloveka naozaj nemozno nutit do nicoho...iba sa porozprvat o moznostiach,uhle pohladu......ale uz ju nechat radsej tak...nech si to ona premysli a potom znasa aj dosledky svojho rozhodnutia..
@pieksamaki tak tak, ako sa hovorí "komu niet rady, tomu niet pomoci"
@carrot_apple takže on v podstate aj tak tu hypotéku splácať bude ak jej odsúhlasí také výživné 😀..Ak dom nepredajú tak sa on spoluvlastníctva nezbaví a kedykoľvek sa môže znovu nasťahovať aj s frajerkou a možno aj ich spoločným dieťaťom, alebo bude trvať na predaji domu a ak sa rozhodne neplatiť ,ona nebude schopná platiť tiež , tak ako už bolo spomenuté, dom pôjde do dražby.. Až príliš jednoducho si to tá žena predstavuje..Nejaká dohoda u právnika je nič.. Ak nemá súdom určené výživné a on jej platiť nebude ,tak tieto peniaze si právne nevymoze.. Na tvojom mieste by som sa do toho nezapajala, aby si ešte ty nebola tá ktorá jej zle poradila..
@marianeta vraj budú brať aj príjem novej frajerky s ktorou bude žiť a že súd jej odklepne 400...
@carrot_apple prijem novej frajerky sa ratat nebude.
@evalin88 zatiaľ ešte nepodal o rozvod, platí hypotéku, na budúci mesiac, že nezaplatí lebo už bude u novej frajerky, bude platiť prenájom bytu možno 300?.. neviem ešte...nepovedala...
@veronikaszabova vraj on podpíše u právničky, že dá výživné 400e a do dá na súd, že na výživnom takomto sa dohodli že to súd má odklepnúť
@carrot_apple pozor, súd pri stanovení výživného rieši reálne náklady na deti a to aby mali deti rovnaké životné podmienky ako rodič. Neprihliada na to, aby matka z výživného platila hypotéku. Pokým nemá súdom stanovené výživné 400 eur, nech sľuby berie iba v teoretickej rovine. Je úplne jedno, čo teraz podpíše jej právničke, podstatné bude čo bude komunikovať na súde.
@carrot_apple sorry,ale z diskusie mi pripada,ze si uuuplne financne negramotna a este aj naivna. Najdi si niekoho,kto ti s tym pomoze,lebo prides aj o byt aj o prachy. Neviem,co chces riesit s minimalnou mzdou s 2 detmi s tvojim pravnym povedomym?
@carrot_apple Keby si nasla ineho prva ona, tak by nechcela vyzivne na deti? Je jedno, kto odide zo vztahu, nema to vplyv na dalsie samostatne fungovanie po rozchode.
Treba byt realista a prikryt sa perinou, na aku clovek ma. Ak cely zivot pracujem za minimalku, nevyvijam dalsiu snahu o lepsiu pracu, po rozchode s niekym zijem sam, tazko mozem ocakavat, ze budem mat na dom a druhy mi dalej bude velkoryso posielat svoju vyplatu, sam bude iba pracovat a zit o chlebe a vode. Ludia maju od zivota nerealne ocakavania pri vyvinuti malej snahy... a su samonas.ani a sklamani ...
Rodina vie zit v mensom byte, zit z maleho platu, chodit po horach, radovat sa z malickosti a mat krasny zivot, ak drzia spolu. Dom nie je nevyhnutnou podmienkou stastia v zivote, aj ked si ho clovek kupil na uver a zvykol si uz na zivot v nom. A dupkat a zlostit sa nepomoze,... Vztahy su o tom, ze dvaja ludia spoja sily a maju lahsi a lepsi zivot, vyssiu uroven - dom, auto, dovolenky,... A ked sa rozdelia, tak rozdelia aj sily a na dva domy nemaju.
Ked clovek povazuje dom za stastie, tak ma nan on sam pomaly a trpezlivo pracovat cely zivot a odkladat nan. A necakat a mat velke oci, ze tu pracu odvedie za neho iny ... a byt nastvany na neho, ze tak nespravil.
Toto je "klasika". On ide zarobit peniaze do zahranicia, (misia), zena je doma s detmi. Oddelenie trva pridlho, kazdy si zije svoj zivot, ma svoje vlastne problemy, obaja sa zoznamia s dalsimi ludmi a zistia, ze s inymi si rozumeju lepsie ako s odcudzenym partnerom. Ona nechce stratit terajsiu zivotnu uroven a chce ho "potrestat" tym, ze on jej ju bude dalej financovat, lebo na nu sama nema, aj ked nie je ziaden Kollar.
Ked emocie pominu, treba sa na to pozriet realne.
@carrot_apple tak to určite nie.. Ona nemá žiadnu vyživovaciu povinnosť na jeho deti ,tak už len z logického hľadiska je nereálne aby súd bral v rámci návrhu na výživné do úvahy príjem jeho novej priateľky. Aj oni sa môžu po čase rozísť a potom akože čo? Keď pôjde bývať sám do podnájmu ,nebude schopný platiť také výživné a tak si zas on dá návrh na úpravu výživného..A ak mu odklepnú povedzme 200€ na obe deti tak čo ona spraví? Na hypo nebude mať .To kde ona žije na akej planéte?
@marianeta proste s ním podpíše u pravnicky, že to sú náklady na deti a to dajú na súd, že to bude výživné
@carrot_apple a ked sa ta opytaju,z coho budes platit hypo,co povies? Z minimalky? Co budete jest? Z coho cestovat? To,ze ti niekto slubi 400e vyzivne,to je pekne. Este si vsak nedostala ani jedno. A ked on ochorie a pride o prijem,o pracu? Odkial zoberies peniaze. Trochu reality by to chcelo. Pripadas mi ako moje 8 rocne dieta. Tiez ma taketo argumenty. Sorry,ale si uplne mimo.
@stanulienkat neurazis ma ,nejde o mňa, je to iná osoba, ja jej len zbieram informácie a overujem si jej informácie.... chcela ma za ručiteľa, nejdem samozrejme...to je o inom...
@carrot_apple nejde o to, čo podpíše u jej právničky, ide o to, čo povie pred súdom, takže ak kamoška nie je úplne hlúpa, s tými 400 eurami nech počíta až keď budú potvrdené súdom. A ešte raz zopakujem, ak jej ich aj bude platiť, on sa môže ako vlastník kedykoľvek vrátiť bývať do svojho domu. Inak tu už bolo poradené dosť, už nie je o čom.
@marianeta že vraj neodklepnu 200, idú mu dať vyššiu hodnosť, ešte vyšší plat bude mať, 400 v pohode môže posielať a ešte mu dooooost ostane 1400 bude mať v čistom
@carrot_apple prosim, nezbieraj nikomu informacie,lebo nemas paru o com hovoris. Si uplne mimo. Nikomu nerad,lebo niekoho dovedies do nestastia. Ten clovek musi byt uplne zufaly,ked od teba ziada rady. A uz vobec nechod za rucitela,lebo si financny analfabet a prides aj o gate.
@stanulienkat to nech si ona rieši,vraj s tým ráta, načierno si privyrobi

@carrot_apple a prečo si ide privyrábať načierno? Prečo si nezoženie normálnu prácu, aby mala taký oficiálny príjem, že si bude môcť prebrať hypotéku na seba a on sa vzdať vlastníctva. Kým je on vlastník, stále bude dom aj jeho.