icon

Čo robiť, aby som dostala maximálnu výšku podpory po rodičovskom?

oslik21
21. sep 2020

Ahojte mamicky,obraciam sa na vas s prosbou,ako mam vyriesit moju situaciu. Dcerku mi nezobrali do skolky (v january bude mat 3 roky),v january by som mala nastupit opat do prace,co v mojom pripade nepripada do uvahy,kedze sa mi o dcerku nema kto postarat. Rada by som dostala max vysku podpory v nezamestnanosti a svagor mi spominal,ze sa to da,len nevie presne ako. Tak sa chcem spytat,ako mam postupovat. Som zamestnana v obchodnom centre ako asistentka predaja,teda tahane dlhy-kratky tyzden 12hodinovky. Viem len to,ze sa na vypovedi musime dohodnut a ze si cerpat nejaku cast dovolenky. Prosim ako,kedy mam dat vediet zanestnavatelovi?kedy a kolko dovolenky si cerpat?dakujem za kazdu reakci 😘

klarissa25
21. sep 2020

Po ukonceni rd zobrat den dovolenky ostatok preplatit..ukončít pp dohodou, a zamestavatel s tym musi suhlasit

draik
21. sep 2020

V niektorých prípadoch nemusí byť ani dohoda, ale to závisí od načasovania ukončenia RD a výpovede. Inak platí to, čo je uvedené vyššie.

oslik21
autor
21. sep 2020

No aby ste kocky vedeli aj datumovo mi poradit...15.1 bude mat drobcek 3 roky,je to piatok...a kedze u nas sa tahaju aj vikendy,ako som pisala dlhy-kratky tyzden,neviem ako to riesit datumovo. A este otazocka,aby bola max popora,musi byt ta cerpana a preplatena dovolenka na jednej paske,ci nevadi,ze by bola na dvoch?ste zlate,dakujem

zalka
21. sep 2020

@oslik21 určite musí byť na jednej páske ... ak bude na dvoch tj. preplatená dovolenka o mesiac neskôr , tak z nej sa odvody do SP už platiť nebudú a tým pádom ti to nedvihne podporu v nezamestnanosti .
Súhlasím v ostatnom s vyššie uvedeným.

jankavargova
12. nov 2020

@zalka Dobrý deň, prepáčte, že sa zase vraciam k tejto téme..prosím vás 🙏 má vplyv na poberanie max. dávky aj to, ak som po prvej RD išla na PN-rizikové druhé tehotenstvo a potom na ďalšiu MD..Co vlastne ovplyvňuje výšku max.podpory. Ďakujem pekne

zalka
12. nov 2020

@jankavargova výšku podpory ovplyvnuje príjem samozrejme po skončení RD ... a to či si na RD 2 roky bez príjmu.

jankavargova
12. nov 2020

@zalka ďakujem pekne

zalka
12. nov 2020

@jankavargova rado sa stalo, ... na max. podporu treba čerpať den dva dovolenky a zvyšok preplatiť