Čo robiť pri vysokých nedoplatkoch v podnájme?
Dobrý deň, prosím o radu. Som v podnájme v garzonke. Majiteľ mi aktuálne oznámil že prišiel nedoplatok za vodu a kúrenie. Ide o dosť veľký nedoplatok 220€ z čoho som dosť prekvapená keďže za rok som minimalne 2-3mesiace úplne mimo kvôli cestovaniu. V zmluve mám že nedoplatky hradím ja. Zapisujem si spotrebu vody každý mesiac, spotreba je 2 kubiky za mesiac čo je na osobu úplne fajn. Kúrenie som používala minimalne az skoro vôbec. Majiteľ však mal nizke zálohové platby. Preto zrejme tento nedoplatok. A mne teraz neostáva nič iné len zaplatiť to?
@erikavesela nerozumiem?
@lindus_esterka to, co pises o svojej kamoske nedavs cele zmysel....preto pisem, ze ti nepovedala vsetko...ja byty prenajimal uz od 1998 a u mna by ani omylom s tym nemala uspech...ale ja som zas korektna a xmluvh mam postavene spravne
@erikavesela lenze to, ze ty si korektna a mas spravne napisane najomne zmluvy, neznamena, ze vsetci su taki. Tiez som mala len nejaku vytlacenu predpisanu zmluvu, kde sa dopisala len celkova suma najmu, nic nebolo porozpisovane, kolko na co ide. Len ze je v tom zahrnuta aj voda, elektrina, tv, internet, ale ziadne konkretne sumy.
A pani prenajimatelka so mnou s tymi nedoplatkami riadne vybabrala. A este pochybujem, ze to vobec robila oficialne, teda prenajimala len tak na cierno.
@erikavesela ja som tu zmluvu videla, ked riešila ten nedoplatok. Skor si myslim, ze prenajimal nacierno, kedze po najom chodil osobne a nechcel kvoli 150euram riskovat vacsi pruser.
Ja mám v ba v garsónke zalohu 28. Ak riešim nedoplatok, tak automaticky prilozim podnajomnikovi vyúčtovanie, kde je jasne uvedené aj suma preddavkov a vyvoj spotreby.
tu mám otázku.. kúpili sme byt.. predtým tam nikto nebýval lebo pán zomrel, dcéra bývala mimo... nikto tam teda nekuril ani nič.. môžem sa po prvom roku obávať nedoplatku? alebo to ešte urobia pani ktorá nám byt predala? platby sme už na bytovom za seba platili.. ale vyúčtovanie bude pre nás asi len o rok.. ďakujem a pardón že som sa sem votrela ale zaujalo ma to

@lindus_esterka kamoska ti nepovedala vsetko..