Čo s účtom 600 eur za Orange?

martinhalas
16. aug 2020

Pozdravujem 🙂 poprosím o radu. Syn na prázdninách bez wifi. Orange ho pre prečerpaní dať dokola vyzýval na nové a nové data. Výsledok účet vyše 600E... syn sa bráni veď som nemohol vedieť že to bude tak veľa stáť.
Nie sú to šmejdi, keď neobmedzené dáte stoja mesačne neviem 40E a oni dokola (vyše 100x) vyzývali SMS dieťa aby si objednalo ich službu a účet je 600E?
Čo sa s tým dá robiť poraďte prosím niekto :(
Ďakujem

slawka2208
16. aug 2020

myslim že nič len zaplatiť.....myslím, že to je automatická sms kde vyzývajú že pri prečerpaní dát sa znova akutalizuju dáta. ony nemajú odkiaľ vedieť, že karta a telefon patrí dieťatu.

majkeel
16. aug 2020

Zobrat synovi mobil a nech si najde brigadu. Kazdy operator normalne posle, vycerpali ste data, ak chcete pokracovat, objednajte si dalsie. Ak ma niekto dost rozumu, ze si vie predlzit data, tak by mal mat aj dost rozumu si vypocitat, ci to stoji. Nic, na buduce sa chlapec hadam pouci. Toto je klasicky ofaj deti, mal to v trube, ved mama zaplati. Az ked zbadal, ze to v trube je az tolko, tak sa zacal vyhovarat a robit blbeho.
Na buduce daj synovi O2, tam je 1GB za 0,5 eur na den a za mesiac prenetuje max.15 eur.
Skus to reklamovat, nic za to nedas, mozno ti odpustia aspon polovicu.
Decka maju mat jasny zakaz netovania mimo wifi a vybavene.

pribinak
16. aug 2020

@martinhalas existuje niečo ako ombudsman pre mobilných operátorov. Skús napísať že konali neeticky

syslik81
16. aug 2020

ked je dost stary na to aby maql wifi a mobil tak by mal byt natolko rozumny ,aby vedel co to stoji... a ze dnesne decka vedia viac ako rodiacia ... takze vybavit splatkovy kalendar a zablokovat navysenie dat ...

vladka2503
16. aug 2020

Tiež si myslím ze to nieje chyba operátora.. Pred tým ako niekde šiel a dala by som mu telefón tak by som si dobre pre zistila co a ako pri prečerpani a taktiež by som dala nejaké obmedzenie, viem, že sa to tam dá. Teraz ti zostáva jedine, zaplatiť to, robila som v orange, reklamáciu ti neuznáju, ak nemáš naraz toľko, dohodni si splátkový kalendár a taktiež by som to dala zaplatiť synovi, nabudúce porozmýšľa ci mu tie dáta stoja zato..

maciatkolulu
16. aug 2020

@martinhalas 600 eur? To co robil? Prečo nemal zablokovaný možnosť po vyčerpaní, neobnobovat? Na prázdninách minút toľko? A to mimo sk? Nejako sa mi to nezdá. Každopádne toto je chyba rodičov a nie operátora? Kto podpisoval zmluvu? Syn? Kto nesie zodpovednosť? Myslím, že je to jasné. Inak bacha, keď nezaplatí a nebudeš riešiť exekúcia ta neminie

marsmykkok
16. aug 2020

@maciatkolulu decká veľa sťahujú filmy, pozerajú YouTube a to ide oveľa viac do dát ako bežné prezeranie stránok.

liz_lemon
16. aug 2020

skus slusne poziadat Orange o nejaku zlavu, vysvetli im, ze islo o dieta, ved vidia, ze sa to stalo len raz, mozno sa zlutuju

penelope11
16. aug 2020

Este som sa nestretla s tym @liz_lemon aby sa zlutovali, vacsinou povedia, ze to nie je ich starost, ze si mali dat na to pozor mali si dieta ustrazit pre nich su to peniaze, ich to nezaujima.

patka06
16. aug 2020

nič sa s tým robiť nedá, len zaplatiť ...vyzývali, ale nevedeli, že to je dieťa ...veď tel,č. je na dospelého

marsmykkok
16. aug 2020

A myslím ze si na to mohla myslieť aj ty, že mladý bez internetu nebude, že ak tam nie je WiFi vopred si zistiť poplatky alebo zablokovať možnosť obnoviť dáta. Stačilo kúpiť nejakú simku na kredit a mal by to za celý mesiac za pár eur.

marlenka369
16. aug 2020

@liz_lemon skôr splátkový kalendár ako zľavu🤔

majkeel
16. aug 2020

@marsmykkok Inak si teraz udrela klinec na hlavicku., Deckam dat iba simku s kreditom a nehrozi, ze pretelefonuje majland. Minu len tolko, kolko je na kredite. Ziaden pausal!

lauriema
16. aug 2020

@martinhalas Ahoj, podľa mňa len zaplatiť, chudák syn nekric naňho, fakt nemohol vedieť ze koľko to bude stáť, urob si splátkový kalendár. A nabudúce ho neposielaj na prázdniny tam kde není WiFi 😂😂😂

fokuska
16. aug 2020

@martinhalas Co s uctom? Zaplatit, ved dana sluzba bola realne vyuzita, data boli spotrebovane.

Kolko rokov ma syn? Ak ma dost rokov na to ze nemas kontrolu mad jeho pausalom a nema zablokovane niektore veci, tak smad ma aj dost rozumu a zodpovednosti.

veronikaszabova
16. aug 2020

@martinhalas jasne, ze bude treba ucet zaplatit. Sluzbu si aktivoval, data minul.
Co chces s nimi riesit?
Smsku posielaju automaticky kazdemu. Snad si nemyslis, ze niekto sedel nad pocitacom a cakal, kedy minie data, aby na neho tlacil, nech si dobije dalsie.

Mali ste sa so synom porozpravat pred tym, nie teraz, ked je neskoro.

hettinka
16. aug 2020

Jedine zaplatiť... a syna poučiť, že sa to nerobí. To ste mali urobiť dopredu.
A nie ste prví, ani posledni. Poznám prípad, keď pubertiak pretelefonoval tisíce korún (dávno) na erotickú linku, dalsi si sťahoval zvonenia, dalsi požičal kamarátom a ti volali kade-tade po svete. A teraz sú to zasa dáta... čo už.
Inak, môj má zriadené číslo pod manželovým kontom nejako a muž si to vie kontrolovať v svojej aplikácii. Alebo mu dajte len kredit, nie paušál, ak nie je zodpovedný.

veronikaszabova
16. aug 2020

@martinhalas inak kolko ma syn rokov?
Lebo napriklad aj moj syn si barskedy aktivuje data, ale vie, kolko stoja a aky ma limit. Ma 11r

marlent
16. aug 2020

Zaplatit a do buducna kredit...
Mas poucenie

damtiporiti
16. aug 2020

A ako mal operátor vedieť, kto ten paušál používa? Napísaný je predpokladám na teba alebo iného dospelého a podmienky si odsúhlasil pri podpise. Mali ste si na neho dať pozor.

liz_lemon
16. aug 2020

@penelope11 mne raz spominala znama, ze takto poprosila operatora (ineho), aby jej odpustili, a vyhoveli jej, ale fakt je, ze neslo o 600 E

thoughtfulweirdo
16. aug 2020

Ja som ako dieťa na tlačítkovom mobile aktivovala akúsi službu, chodili mi sms o počasí, športe, novinkách... Tiež to stalo peniaze, i keď nie až toľko, ale našich veru nezaujímalo, či som vedela, koľko to bude stáť. Zobrali mi celé našetrené vreckové a aj mobil a bola som istú dobu bez neho. Poučilo ma to dosť, už som potom nikdy viac nič nešťukala 😅 takže čo teraz? Zobrať synovi vreckové, ak má, a buď rovno aj mobil, alebo minimálne vymeniť paušál za kredit a nabíjať mu len na nejakú minimálnu sumu. Keď si vedel aktivovať ďalšie balíčky, vedel aj, že to nie je zadarmo a mal sa ťa opýtať, či môže. Nech chlapec zistí, že nič nie je zadarmo a rodič nie je dojná krava 🤷 a možno skúsiť požiadať o odpustenie u operátora, ale to je pravdepodobne len strata času, skôr vybaviť splátkový kalendár. Určite nečakať so zaplatením, zbytočne si koledovat o ešte väčšie problémy.

sasa1310
16. aug 2020

@martinhalas nič sa nedá robiť. Iba zaplatiť. Reálne tvoj syn tie dáta za tie peniaze minul, tak je povinný ich aj zaplatiť a tým pádom ti operátor neodpustí nič, lebo ste to minuli. Synáčik nevedel? Sranda, že vedel ako smskou obnovovať dáta.

nini1010
16. aug 2020

@pribinak Toto nemyslis vazne dufam? 😁

pribinak
16. aug 2020

@nini1010 koľko rokov má chlapec? Ak je to nejaký krpec, tak áno.

justify
16. aug 2020

Ja by som ho asi rozdrapila ako žabu ale po rokoch by sme sa na tom asi zasmiali 🤦‍♀️😀 skús aspoň ten splátkový vybaviť ak je to pre vás veľa naraz, chlapec sa snáď dobuducna poučí. Nemyslím že ich bude zaujímať kto minul dáta, to by potom ľudia zneužívali keby to takto fungovalo 🤷

danielinaa
16. aug 2020

To musel tych dat riadne minut. Ja som mala datovy pausal v orange okolo 10 eciek a 2 gb dat. To pozeral videa od rana do vecera? Lebo fakt nechapem, ved aj dieta vie, ze cez mobilne data sa videa nepozeraju, lebo to strasne moc zerie. Urcite zaplatit, ale aj synovi treba dat nejaky trest

veronikaszabova
16. aug 2020

@pribinak ale operatora nebude zaujimat, ze to aktivoval chlapec - pausal je na dosp.osobu.

nini1010
16. aug 2020

@pribinak Ked pohnes rozumom tak urcite prides aj sama na to ze pausal nemoze byt pisany na dieta ale na dospeleho cloveka nad 18 rokov a teda urcite na jeho rodicov.Ako mozu v Orange vediet ze dal tento clovek mobil do ruk dietata?Pre tento ucel sa daju mobilne data zablokovat. Akonahle minul data operator ho na to upozornil a ponukol logicky nove co on sam akceptoval.Na milion % mu tam nabehla aj suma za nejaky balik dat.Nech je ako je bola to nezodpovednost zo strany dietata a rodicov,naozaj nie operatora.

saja1
16. aug 2020

Ja by som skusila tu "reklamaciu". Napisat nieco v zmysle ze sa to stalo nechtiac, dieta, ze ste stali zakaznici a nemate ine problemy, bla bla, poprosit o zlavu... operator je v prave, ale tu ide aj o moralne pravo 🤷‍♀️ a ak natrafite na normalneho cloveka je mu jasne ze sluzba ktoru poskytli nemala hodnotu 600 eur a nemusia sa vobec bat ze by ich naklady zrujnovali. A mohli by logicky dat nejake mesacne obmedzenie na spoplatnenie takychto sluzieb 🤷‍♀️ inak ja by som tomu neverila, ale moj muz uz 2x nieco takto vyreklamoval v orange, odpustili nieco co vobec nemuseli- teraz je o zakaznika boj.