Dá sa bloček vytlačiť z internet bankingu?
Dobrý deň,prosím viete poradiť?Kúpila som synovi kopačky Adidas koncom marca tohto roka Dnes som zistila že palec sa mu už derie von na nich,robí sa diera.Maju tri mesiace...chcem ich reklamovať,ale nemám vločiek.Dal by sa prosím vás nejako vytlačiť Z IB,keď som platila platbu z IB?Dakujem
Nie,nedá.
@foodoorka Kupovala si cez eshop? Ak ano, pohladaj v emailoch fakturu a nasledne musis tovar zaslat do eshopu s opisom reklamovanej vady. Ak si kupovala v kamennej predajni, tak si nemohla platit cez IB, ale platobnou kartou. Tam bez pokladnicneho dokladu z ERP nevyreklamujes nic.
@tundra V ziadnom pripade. Musi byt doklad z ERP. Doklad o platbe nestaci.
Musíš mam blocik alebo faktúru...
Ak nemáš bloček, tak sú ešte 2 možnosti...
1/ Ak si kupovala v nejakom reťazci a používaš ich aplikáciu (povedzme v Lidli), tak tam ten blok v tej aplikácii budeš mať
2/ Natrafíš na fakt veľmi ústretového predajcu ktorý ti bloček dohľadá podľa dátumu a hodiny. On ho zo zákona musí mať. Ale či bude ochotný, to je už iná vec
PS: Doklad o platbe z IB naozaj nestačí.
@foodoorka v prvom rade - ze tvojmu synovi rastie noha nie je dovod na reklamaciu tenisiek !! Pripadne si kupila zlu velkost alebo nespravne naslapuje - toto preboha nie je chyba vyrobcu, nie je co reklamovat. Fakt ma neprestava udivovat vychcanost ludi 🙄
A druha vec - potvrdenie z tvojho IB nie je doklad o kupe, takze by na reklamaciu tovaru nestacil ani keby bola opravnena.
Bločky si ukladaj do aplikácie https://play.google.com/store/apps/details?id=s... odtiaľ ich môžeš použiť aj na reklamáciu.
Na reklamáciu ti stačí aj výpis z účtu pokial si platila len zavtubjednu vec. Vieš si to aj vytlacit. Už som tak 2x reklamovala a vždy ok.
oni ti vedia dohladat blok v systéme, otazkou vsak je ci bude ochota
“Robí sa diera”, čiže ste ich poškodili a ideš ich reklamovať?
@zuzanockamt nemusia, toto je na ochote predavaca hladat doklad o kupe.
@sissy27 Áno, radi to takto prezentujú.
@zuzanockamt zákon to možno neustanovuje. To znamená ale ze každá predajna resp môže mať svoje "zákony" a u nás toto naozaj neberieme
@zuzanockamt nie je specifikovane, aky doklad o kupe - ci je to faktura, zarucny list, blok z pokladne, paragon… vypis z ib nie je predsa doklad o kupe konkretneho tovaru, mohla som kupit 10 veci a ako dokazem, ze tie tenisky boli prave v tomto nakupe a nie tri roky spat? Predavacka povie, ze kopiu bloku nevie / nemoze vyhladat, resp. nenasla a dovidenia.
@klarissa25 Stačí zákazníkovi kontaktovať SOI a oni mu to potvrdia, že blok mať nemusí. Ako píšem, robila som reklamáciu aj bez bloku a pohoda. Ja mám šťastie na ľudí. Čo dáš, to sa vráti.
@sissy27 Ale môže to vyhľadať. Len sa im to nechce. Sám predavač v elektre mi to hovoril, bol veľmi milý, vravel, že úplne stačí výpis z IB, vedia to dohľadať, len okašlú zákazníka,že sa to nedá a ten to ďalej nerieši a ide s dlhým nosom preč.
@zuzanockamt nie kazdy predavac musi mat pristup k historickym datam kasy.
A zbytocne sa hadas - zakon sice tak uplne nespecifikuje aky doklad to ma byt, ale ani neurcuje, ze predavajuci musi akceptovat vypis z ib (co stale nie je doklad o kupe, je to len potvrdenie, ze dana platba bola zuctovana a stale o dva riadky nizsie moze byt aj storno danej platby, ze??) alebo ze je povinny dohladat doklad spatne.
@zuzanockamt to máš odkiaľ? lebo tu sa nerieši skupinový zájazd,a reklamácia sa podľa zákona vybavuje do 30 dní,nie ihneď.
Podľa § 18 ods. 4 zákona o ochrane spotrebiteľa, vybavenie reklamácie nesmie trvať dlhšie ako 30 dní.
@zuzanockamt len by ma zaujímalo,v akom systéme dohľadá predajca bločik,keď má len virtuálnu kasu...a žiadny zákon mu to ani neprikazuje
@rozculena Ja píšem moju skúsenosť, normálne mi predavač bloček vytlačil.

@foodoorka ak sa neda,odfot mobilom a vytlac si to.