icon

Dá sa na Slovensku rodinne žiť?

andrej69
15. okt 2012

Ahojte,
nakolko sa dostavam do veku 30 rokov a vidim ako to okolo mna rodi vsetko (som chlap inac) tak aj mna obcas napadne myslienka na decko. Ako vsetci vieme, 90% veci v zivote je o peniazoch a preto taka moja uvaha kolko tak treba na rodinu aby nezila jak zobraci a vypocital som teda:

byt: (predpokladajme ze hypo, kto uz dnes ma len tak byt v okresnom meste kde je aj praca) – cca 400E (nebudu sa 3 tlacit v garzonke to je na nervy, otazka casu ponorkovej choroby)

internet: neda sa bez neho, cca 20E

telefonovanie: tu ak clovek nepodnika a dava viac ako 10E mesacne tak je chory podla mna, davam 2x10E pre dospelych teda 20

jedlo: nesom typ co bude zrat texco mucne parky premiesane s kozou prasata a zapijat to sofotescokolou za 0.45Eura 2.5L. Ak ste mali (ak nie tak budete mat) niekedy zdravotne problemy tak viete ze jedlo je ako tehla na dom – ked je lacna tak ten dom sa zruti alebo ho bude treba draho stale opravovat a teda – na jedle sa nesetri: davam 450E pre 3-4 ludi.

Kedze sa bavime o ZITI a nie o PREZITI tak – AUTO! Davam 200E mesacne kde je palivo+servis+poistky s tym ze uz rodina dajake za 4000E z bazaru kupila!
(vsimnite si ze nepisem o audi A6 ale o dajakej skodovke ako fobia alebo ochcavka, cize nic moc ale staci :(

Krasa: tak kto chce mat doma tucnu zenu a pupkateho chlapa? Takze tu mame:
wellness – aspon raz za 2 tyzdne masaz si pracujuci clovek zasluzi
solarko, posilka, aerobic pre zenu, kozmetika..
tu same viete ze tak 300E je asi minimum pre dvoch

Oblecenie: tak predsa chodit cely rok v jednom to niesme cigani, davam 200E mesacne na nove oblecko aj pre decko, cinak u mna nieje riesenie ale priznanie si stavu zobraka..

Hracky: 50E mesacne nech ma detstvo a ne jednu tragediu

Lieky: kto uz je dnes zdravy.. uz len zubarka stoji kilo dva zuby spravit ked je zle.. davam priemer 70E mesacne aj na vitaminy a tak..

SUMA SUMARUM:

cca 1700 eur! A tam este niesu: dovolenka, lyziarsky pre decko, tabory, kruzky pre decko, oslavy (mamka ma 60tku – treba dar a nie kvet za 20 eur..), sporenia, poistky, neocakavane vydavky, choroba, stres..

odhadom za 2200 sa uz na slovensku za mesiac da..

ako vsak citam uduseneho (modreho) konika tak tu su rodiny co maju 500e a prezitju – to CO robite? Co jete? Ponozkovy vyvar? Chodite MHD? Wellness vidite len v telke medzi farmou a inou super inteligentnou reality show pocas nalievania si domacej? To vam takto vyhovuje???

zo zeny sa stane frigidka bo je utahana po celom dni a z muza co ma 2 prace impotent?? to vam zato stoji??? to decko?? na 30 rokov zo seba spravit otrokov, starat sa len o neho (aj tak mu nic extra nedate cize spokojne nebude, trie biedu s dvoja neschopakmi),

sexovat raz za 4 mesiace (ako som cital temu: ako casto mame sex)?? to vam nacisto sibe?? ja vas NECHAPEM.. NACO je to dobre? Preco si ludia zakladaju rodiny ked zena ma 400E a muz 600E?? su normalni? Alebo je vacsina deti nechcenych? Alebo iq je nizsie a proste si to nevedia spocitat? Kazda tretia mlada rodina do 5 rokov skonci na krku s vymahacmi od nebankovky nakolko prace je stale menej a za este horsiu vyplatu, potraviny za rok isli v priemere o 30% (to vacsina z vas nech si predstavi ze za to co sa plato 1 euro tak sa bude platit 1.30eura, cize kde ste dali za nakup 100e tak date 130e za to iste!).

Uz sa necudujem ze 9/10 zien na sLovensku ide po lovach – chcu bohatych podnikatelov – no da sa im cudovat? Niekedy som si z toho robil tazku hlavu ale dnes uz viem ze to vyjde len 1 z 10 a zvysnych 9 skusa do 30tky, potom im prepne a zufalo chcu rodinu uz aj s menej bohatym, ty ale v tom veku balia 20tky na bazarove bmw-cka a netreba im staru lumpu na krk.. 🙂

..kam to vlastne ale vsetko speje.. tam kde sa robi zivot..? :(

(text je vlastnictvo autora! Sirenie bez suhlasu zakazane, zverejnene pre forum modrykonik.sk)

maruska24
15. okt 2012

včera bola jedna relácia, resp. diskusia aj o rodičovstve a príjmoch. A padla tam jedna veta typu : Bez peňazí to nejde, nemáš peniaze, nemáš život. Predpokladám, že Andrej to myslel práve týmto smerom a takto sa nadtým zamyslel. Je jasné, že každý skáče do takej výšky, do akej si môže dovoliť. A tiež je pravda, že vo veľkých mestách je aj životná úroveň iná. /nemyslím tým solárko, kozmetika, kávička a masáže/ Aj to je vždy len závislé od toho, koľko peňazí dotyčný majú. Ale... neznamená to, že ten čo má rodinný rozpočet menší než 2200 EUR /a to je väčšina Slovákov, lebo platí, kto nekradne, poctivou prácou nezbohatne/ si nemôže založiť rodinu a zabezpečiť jej slušný život. To by sme tu asi polovica národa neboli, či? 😉

andreah25
15. okt 2012

@andrej69 Nikto Ti nekáže mať dieťa. Ak nechceš, nechaj tak. A taktiež myslím, že s Tvojím postojom, by Ťa ani žiadna žena nechcela.
Potom sa prosím ale o pár rokov nečuduj, že si sám - bez partnerky, bez detí a vlastne i bez kamarátov - chudákov, čo sa starajú o deti, čiže na výlety chodia s deťmi, do reštaurácii chodia iba do tým, kde sú detské kútiky a wellness si doprajú iba v podobe návštevy aquaparku s deťmi a keďže budú tak zaneprázdnení deckami, tak prepáč, neostane tým chudákom čas na niekoho ako si Ty...
Držím palce, aby Ti tento postoj vydržal čo najdlhšie 😀 .

andrej69
autor
Odpoveď bola odstránená
ranya
15. okt 2012

ze text je vlastnictvo autora 😀

amouramour
15. okt 2012

@andrej69 ja ta z casti fakt chapem, tiez mame s manzelom filozofiu, ze aj s malou nechceme zivot len prezivat ale zit a robime pre to vsetko co sa da🙂lebo len laska nas neuzivi

danjelca
15. okt 2012

@andrej69 :D Andrej "69"...kiež by si mal život ako ja, prsty by si si oblízal!:D
Neštastný mi pripadáš ty, lebo nevieš aká krása je držat v náručí svoje dieťa, vtedy všetky problémy sa nezdaju byt neprekonatelné..to čo ty riešiš a akým tónom to riešiš ukazuje iba to že si nedozretý a nezažil si zázrak mat deti🙂))))
Ale raz to pochopíš sa na sebe zasmeješ milý Andrej🙂
Prajem ti vela radosti zo svojich snád buducich detičiek🙂

danjelca
15. okt 2012

@andrej69 okrem toho 300 € na welnes:DD nedaj sa vysmiat pri malom bábu nemáš čas na tolký "welllnes":DD

mimikas
15. okt 2012

@andrej69 ked uz si to ponal takto financne tak este jedna moja reakcia, na to aby sme sa mali s muzom dobre a dovolit si pekny byt (80m + terasa v BA, , ja po dome netuzim), 2 auta, aby sme mohli chodit na aute do prace a stihali vyberat maleho z jasli, cez zimu lyzovacka, cez leto dovolenka, nejake 2 predlzene vikendy, kadernicka, kozmeticka, fitko, masaz, plavanie pre dieta, jasle, nejaky kruzok, hracky strava atd. aby to vsetko bolo konfortne a bez odretych usi tak ti treba cca 2700 eur v cistom. Ale povedzme si je to trosku nerealne v nasom veku (myslim tym mlady a este len karieru rozbiehame), ale poznam takych co to maju, ale su starsi, inak povedane ak niekto na sebe fakt maka moze to dosiahnut, ale to je uz asi na ukor inych veci. Ale usetrit sa da na roznych veciach, napr. nebudem mat 4 kabelky ale len 1, a budem mat len 1 auto a nie dve 😀 😀 😀 😀

andrej69
autor
15. okt 2012

@danjelca viem ze pre teba je to nepredstavitelne ale ten wellness mozes mat ze das malu postrazit za peniaze studentke co poznas alebo je znama ako to robia tie stastnejsie! a tak tych 300e sa uz da vyuzit! ne kazda je ovesana dietatom 24 hodin denne, ved aj matka potrebuje vypnut a obcas ist s kamoskami na vinko.. boze.. (ked nekoji samozrejme, nechytajte ma za slova)

mirka1308
15. okt 2012

Andrej, ale veď ty sa pýtaš na život, ale nemáš určené priority?? Či sa mýlim?? Môj muž nenosí domov 2000eur, žijeme skromne no dá sa! Pre mňa bola priorita dieťa a v mojom veku už tak trochu aj zázrak 😔 Spomínal si kamarátovu ženu, že tá rozmýšľala a má matersku 550E! Predstav si, aj ja som rozmýšľala, tiež mám materskú veľkú ale to nie je 3 roky. Materskú máš 8 mesiacov(približne) a potom je rodičovská tá je cca 220 evri, o tom tu kočky písali, ste sa asi nerozumeli 😉 Po pravde sa mi nechce čítať všetky príspevky, veľa žien si určite na..al, ale to je zrejme normálna reakcia 😲
A myslím si, že každý zdravo uvažujúci človek vie, že na Slovensku sa vôbec ľahko nežije, ak žiješ slušne len z platu. Asi by si musel byť na hooodne veľkej vedúcej-manažérsekj pozícii, aby sa ti splnila predstava vysokého zárobku, ale to by si určite trávil veľa času v práci a domov by si k rodine chodil zas len večer 😒
Mňa trochu prekvapilo, ako veľa by si míňal na manželku 😀 nie že by som to každej z nás nedopriala, ale určité veci ja osobne vôbec nemusím xixi také solárko iste nie 😝 😝 a miesto fitka sa idem radšej prejsť s kočíkom do lesa 😅
...preto si myslím, že je to stále o prioritách v tvojom živote 😉

andreah25
15. okt 2012

@andrej69 Ďakujem za poklonu 😀 . Už som bola titulovaná všelijako, ale Ty máš prvenstvo v mojom titulovaní na SLEPICU 😀, gratulujem. Nakoľko sa však neznížim na Tvoju úroveň, vopred sa ospravedlňujem, že ja Ťa titulovať nebudem.
A rada by som sa s Tebou stretla, keď Ti bude ťahať na 60 rokov a budeš starý zatrpknutý dedo, čo nenávidí celý svet a jediné pre neho dôležité ostanú v živote iba peniaze, pretože nič iné a nikoho iného nebude mať.
Potom sa ozvi 😀 , prajem pekný život osamote 😀 .

henikav
15. okt 2012

@andrej69 Este nieco by som podotkla, ten rozpocet co si dal sa netyka specialne dietata, myslim ze vacsinu tych vydajov mas tak ci tak ci uz dieta mas alebo nemas. Skor by si si mal podla mna urobit rozpocet s dietatom a bez dietata a zistil by si ze ten rozdiel nebude taky obrovsky. Dalej nemozes posudzovat stastie rodiny podla toho aky maju prijem, tak ci tak sa predpoklada ze si mladi ludia buduju karieru, v zivote postupuju a vacsinou 30 rocny clovek nezaraba to iste co 20 rocny, takisto 50tnik je na inej prijmovej urovni ako 30tnik. Ako dieta rastie ma vacsie naroky, ale aj rodicia mavaju vacsie prijmy, matka zacne pracovat, po materskej dovolenke, to je dalsi prijem v rodine.. Takisto ak mate velke naroky, nikto nepovedal ze matka musi sediet doma na materskej 3 roky. Vsetko je vec pohladu, clovek porovnava pre a proti. V jednom mas pravdu, kazdy by mal mat tolko deti kolko dokaze korektne vychovat, ale napisal si to takym arogantnym a znevazujucim sposobom, ze sa necuduj, ze to niektore mamicky poburilo. Akoby vsetci co nemaju minimalne tych 2200eur boli nuly. A vidis aj to je len vec pohladu, niekto potrebuje k zivotu menej, inemu ani vela nie je dost. Kazdy zije podla svojich moznosti, kazdy byva v byte, alebo v dome, aky si moze dovolit (vdaka vlastnej sikovnosti), jazdi na aute ake si moze kupit, automaticky sa oblieka a dovoli si lepsie veci ak na to ma, no a ak nema, tak sa musi uskromnit. Kazdy by si chcel vediet vsetko dovolit, no nie vzdy sa to da hned zrealizovat. Ak chces zit na vysokej nohe, musis vediet vela vela zarabat. A este z vlastnej skusenosti ti poviem, peniaze ta nie vzdy urobia stastnym, mozes sa dostat do situacie, ked si s nimi mozes vytapetovat dom a aj tak ti nepomozu. Treba zdravy sulad medzi hmotnym a duchovnym bohatstvom na to aby bol clovek vyrovnany a stastny.

ivett1
15. okt 2012

Jaj, kočky netreba sa hneď rozčuľovať ... skúsme sa odosobniť a ...ukázať , aký je ten náš rodinný život ... veď väčšina z nás je šťastná a spokojná ... možno v tom to bude
inak díky @andrej69 za ten tvoj príspevok, konečne si mi trošku poodhalil myslenie "dnešných" mladých tridsiatnikov, ktorí sú ešte slobodní, užívajú si život a bývajú u svojich rodičov (môj brácho, sestra mojej švagrinky...vzdelaní, dobre zarábajúci ...hm ).... veď vy všetko vidíte cez prachy...a ani sa nečudujem, povedzme si otvorene, všade z médií na nás útočia extrémy rodinného života a snažia sa nám vsugerovať , že sa „neoplatí“ mať rodinu, lebo sú s tým spojené len a len problémy – existenčné, finančné, zdravotné a „bla-bla- bla... čo ja viem ešte aké“... je presadzovaný skôr štýl – užívaj si (nech si každý pod tým predstaví, čo chce..) ... a taký životný štýl je finančne trošku náročnejší, ale nevidím dôvod, prečo by si mal z neho ubrať... a celkom sa mi páči, že čo všetko chceš dopriať v budúcnosti aj svojej rodine🙂
pevne verím, že si nechcel nikoho uraziť a len tak si zisťuješ, čo by asi taký rodinný život obnášal z tej finančnej stránky... len si akosi nepoužil vhodný štýl písania 😅 ... v podstate sa uberáš správnym smerom... najprv zabezpeč príjem, bývanie a až potom si zakladaj rodinu ... nič proti, tak by to malo byť... len bacha na to, že niekedy má človek príliš veľké nároky a kým sa mu ich podarí naplniť a už je konečne spokojný s príjmom, bývaním ... akosi je už neskoro na tú rodinu ... nebudem ťa presviedčať, že sa dá vyžiť aj zo 600 eur mesačne... načo, je dosť takých rodín, ktoré to dokážu ...
podľa mňa je tých 2200 eur dosť a dá sa pekne s takýmto príjmom... žiť, nie prežívať ... ak toľko budete mať je to v pohode...😉 ... PS:... a nekukaj stále správy, lebo ťa porazí z toho všetkého... a kľud ... nemusíš hneď kočky urážať, lebo majú iný názor a nepochopili ťa ... potom budeš vyzerať ako taký J3B-ko (dobre som to napísala😀...)

vonicka
15. okt 2012

@andrej69 - nemozes cakat, ze tu najdes len pozitivne a logicke reakcie, proste je to zensky portal 🙂 🙂 🙂 Ano, vela zien si sa dotkol, lebo si na ne utocil a neopisal ich zrovna v najlepsom svetle (co si si tiez mohol odpustit btw) ale myslim, ze problem bude skor v tom, ze ked napises, ze potrebujes 2200 eur mesacne na rodinne vdavky, tak ludom proste stupa tlak automaticky, pretoze dobre vies aka je priemerna mzda na SK. Na druhej strane, zober to tak, ze aj vsetky negativne odpovede su na nieco dobre - dokazuju to, ze sa naozaj da vyzit z mensej ciastky, pretoze je pravda, ze pri rodine ma clovek ine priority ako ked je slobodny. Urcite sa vacsine rodinam nezije lahko, ale zvladaju to, pretoze musia. A ty zase nemozes cakat, ze chudobnejsi ludia nebudu mat deti. Tuzba mat dieta je dana prirodzene a nikdy sa to nezmeni. Ludia sa vzdy prisposobia podmienkam, ktore maju. Ak niekto ma na pohodlny zivot, na ktory si zarobi vlastnymi silami a vlastnou hlavou, tak asi mozme povedat, ze je stastny - samozrejme, tu plati aj to, ze okrem tych penazi clovek musi mat aj dostatok volneho casu, lebo byt otrokom prace, je smutne (aj ked niektorym ludom to tak vyhovuje...). Zelam ti, aby si mal zdravu a stastnu rodinu, a zelam to kazdemu, nech ziju z 1000 aur alebo z 3000 eur mesacne. My vsetci (myslim, ze neprehanam) sme deti socializmu a nevyrastali sme v neviem akom blahu a sme tu 🙂 Na druhej strane - ten socializmus sa podla mna odzrkadlil tak trochu v nasom egu, ktore je ine ako ego ludi zo zapadu, pricom si nemyslim, ze sme o tolko horsi, mozno sme len ovela viac negativni. Pekny den vsetkym. PS pre vsetkych - neberte vyjadrenia cudzich ludi osobne, naco je to dobre? 🙂

katren
15. okt 2012

@andrej69 😀 😀 😀 😀 😀 sorry, nechcem ti urazat kamaratov ale na toto musim reagovat:

"kamaratova manzelka ma 550Eur matersku LEBO si dala dodatkove poistenie ako sa chystali na dieta 2 roky pred porodom za par eur mesacne a O TOM TO JE! - ROZMYSLALA!"
- dotycna NEROZMYSLALA! preco??? LEBO keby ano, tak dostava necelych 770€! mesacne matersku 😉 a viem to uplne presne, bo mne bola v tej max. vyske materska minuly mesiac priznana 😎 a od buduceho mesiaca budem "bohac"ked budem dostavat taku sumu..... 😎
- a po 8-mich mesiacoch dostane aj tak za 24-hodinovu sluzbu 7 dni v tyzdni len necelych 220€ 😉
- je rozdiel dostavat materske a rodicovske...trosku si to nastuduj predtym, nez budes mat dieta 😉

"vidno ze tie mamicky co su vysmiate na bmw X6tkach, chodia do solarka a doobedu kavickuju v poluse v obleceni za 500 euro tu na toto forum nechodia"
- preco by sem nechodili???? vies o konkretnych???
mne sa X6-tka vyslovene dizajnovo a prakticky hnusi, NIKDY by som si take auto nekupila....som rada, ze mam 7-miestny Citroen, podotykam NOVY, nie z bazaru 😉 ...zmestim don vsetko, dokonca aj kocik, co teda v X6-tke nas surodenecky mal sakra problem /ano, jednu X6-tku v rodine mame, tak som skusala "prakticnost" toho auta/ 🙄

"davam 200E mesacne na nove oblecko aj pre decko, cinak u mna nieje riesenie ale priznanie si stavu zobraka"
- 200€ na oblecenie???? to ta neucili, ze po pouziti sa da aj vyprat a nosit znovu???na kazdy den mas nove alebo co???si viem predstavit tu skrinu...nove vpredu, "stare" vzadu a raz za cas najdes ze "ahaaaaaaaaaaaaa, toto som este ani nemal oblecene"
to je o com??? a naco??? 😕

- zuby si davam robit priebezne, takze ma to nestoji " kilo dva zuby spravit ked je zle" 😉 ale niekedy len 10€.....to je usetrenych penazi, co????? 😎

"na 30 rokov zo seba spravit otrokov, starat sa len o neho"
- nie na 30 rokov.....ked ma "dieta" 30 rokov, nema doma co robit, ma byt samostatne, mat svoju rodinu o ktoru sa stara, alebo ked je doma, tak pracujuce a prispievajuce na domacnost!....
podla toho popisu mi vyplyva, ze byvas doma...

"vety typu “ta dnes nebude sunka bo vcera bola” su podla mna smutne a nepatria do rodiny co je zabezpecena." alebo "Co jete? Ponozkovy vyvar? "
- sunku mame kazdy den aj cerstve pecivo, dokonca si mozme dovolit aj maso kazdy den! 😀 to je, co??? nejeme ponozkovy vyvar, ale ani sa nepotrebujeme kazdy den usadzat v restauracii len pre to, ze si nevieme nakupit a navarit vlastne, alebo vyuzit zahradu...vies, ono sa da v zahrade aj nieco pestovat, napr. vlastna zelenina, ovocie....zahrada nie je len o krasnom travniku, nakt. nikto potom aj taj nesmie stupit 🙄 ...a ty nemas rad zemiaky, ci ako??? ked si ich tak odsudil...

a tymto si to cele zaklincoval: "aj tak mu nic extra nedate cize spokojne nebude, trie biedu s dvoja neschopakmi" - DAM MU URCITE VIAC AKO TY!!!!! sice mu nedam peniaze alebo vsetko na co si ukaze.... ale DAM mu LASKU, pripravu do zivota, spravnu vychovu/kazdy ma svoj nazor na nu/ a budem veeeeeeeeeeeeeeeelmi dufat, ze raz nenapise na forum take debiliny ako TY! to by som sa za to svoje dieta fakt hanbila 😔 a myslim, ze keby si dal to, co si napisal sem na forum precitat tvojej mame, citila by sa presne tak isto

a nas prijem??? momentalne necelych 500€ mesacne.....nemame hypoteku, uver ani leasing a nic na splatky.....vsetko platime nacas 😉

dm1
15. okt 2012

@andrej69 presne do doplnila @henikav. Ved vacsinu tych vydavkov podla tvojich potrieb budes mat ci mas alebo nemas dieta takze neviem co riesis..

a si predstav ze vypnut z materskej a ist si posediet s kamoskami do nakupneho centra, kavicku, vinko sa da aj za menej ako 300 eur mesacne 😅.

matulienka.d
15. okt 2012

@katren waaaaau, tak toto by som ani ja lepšie nenapísala..... 😉 😉 😉

katkanova
15. okt 2012

Aj ja som uvazovala v istom veku velmi podobne – naco spavat 5 hodin namiesto 10, naco delit peniaze co zarobim medzi mna a deti, naco si dat niekomu vytahat kozy az ku kolenam... To co vsak cloveku da rodina pochopi az ked ju nema – kym je mlady este si prilis dobre pamata rodicov a surodencov a ich blizkost, ale ked si rodinu sam nezalozi, ta energia ktorou ho nabila jeho rodina v detstve uz tam nie je a chyba. Paradoxne sme teraz s mojou vlastnou rodinkou v zahranici, zarabame obaja nadstandardne – a viete co? Nerobim ine len uvazujem nad tym ci by nam nebolo lepsie zit z 1000 euro ale tam kde by mal maly blizko babku, krasnu prirodu a ludi citiacich a mysliacich podobne ako my. Slovensky rodinny zivot je uzasny, na vyjdenie s financiami tazsi, ale o to krasnejsi.

andrej69
autor
Odpoveď bola odstránená
cecil36
15. okt 2012

@andrej69 predstav si ja sa mam s prichodom mojich deti na svet lepsie, ked na to pozerame cez peniaze. Kym som bola studentka, jedla som co prislo pod ruku, hlavne, aby s tym nebolo vela roboty 😀 Chodila som busom, byvala u rodicov. Pozor a teraz zmena! S prichodom deti sa zmenili moje priority a cely zivotny styl. Mam vlastne byvanie, takze odpada stres s rodicmi 😀 Mame dve auta, jedno na plyn, jedno na bezin. Varim. Je to zdravsie (a v konecnom dosledku ekonomickejsie, ale toto neriesim). Potraviny kupujem zväcsa v bio kvalite (cize od znamych, pripadne overeny obchodnik na trhu). Chlieb si peciem (je chutnejsi, lepsi, zdravi, lacnejsi). Chodim so synom vela na prechadzky (fakt mi posilka nechyba, rychla chodza a cerstvy vzduch mi robia super kondicku). Vlasy mi farbi manzel, pouzivam bezamoniakove farby, ktore ja uznam za vhodne, nie ktore mi "nagebri" kadernicka len aby na mne zarobila. Nechodim do zafajcenych priestorov (predtym som to neriesila), lebo nechcem aby moje deti dychali cigaretovy dym. Ani ja nemienim dychat cigaretovy dym, kedze niekto sa o tie deti musi do buducna postarat. Cize chodime na ihriska, zvieracie farmy, aquaparky, les, obcas nefajciarska restika ci kaviaren s detskym kutikom, plavanie. Sem tam si vybehnem so starsou dcerou do welness (Ma 13-nast, takze mi nic nebrani oddychovat v jej spolocnosti, naopak, utizujeme vztah matka- dcera). S muzom sme zas absolvovali par koncertov a buduci rok ideme na depeche mode, co tiez nebyva lacna zalezitost. Beznym chorobam sa snazim predchadzat bylinkovymi cajmi (od zaciatku jesene), cibulovymi sirupmi, dostatkom vitaminov. Toto by mi za mojich studentskych cias ani len nenapadlo riesit. Obcas vybehnem kozmeticke, oblecenie kupujem kvalitne, v obchodoch a co nevynosime posuvam na bazariku (za tie zarobene peniazky zas kupim nieco detom). A predstav si toto vsetko nas urcite nevyjde 2200 Eur. P.S nijako speci nesetrim, co potrebujeme si doprajeme.

diusik
15. okt 2012

@andrej69 ja neviem tak ma napada,skus ist na mesiac do Peru a to ti da odpovede na tvoje otazky.Inak podla mna sa da velmi slusne rodinne zit na slovensku,ja zijem na dedine,ale co vidim okolo seba nie je take zle...podla mna
odpovedam len na otazku,necitala siom prispevky...

andreah25
15. okt 2012

@katren Ahoj medzi ,,slepicami" 😀 . Ale nie, to len, že si to napísala presne ako si to ja myslím, no bola som titulovaná na slepicu, tak preto Ťa vítam ku mne do klubu 🙂.

katren
15. okt 2012

@andrej69 NIE....!!! prestuduj si co je matersky prispevok a co rodicovsky....
MATERSKY prispevok 770€ mesacne po dobu 34 tyzdnov potom ti tento matersky prispevok zrusia! a budes dostavat RODICOVSKY prispevok 220€ mesacne do 3 rokov dietata.....IBA 220€ na dieta....tam uz ZIADNU matersku nedostanes....to nie su detaily, to su zakony....staci si precitat 🙄

a pre mna je TOTO ZIVOT, NIE PREZITIE 😉
a predstav si, chodime aj na dovolenky k moru, aj na lyzovacku.....nie do Alp, ale staci mi aj Slovensko....nie penzion, ale 3* hotel 😉

andrej69
autor
15. okt 2012

@diusik - ak platis ideme aj na dva mesiace 🙂)

damy - dalsia sukromna sprava, dufam ze sa pani neurazi (slecna) ked zacitujem "Sam si to spravne zhodnotil na slusny zivot (byvanie na dobrej adrese, kvalitne jedlo, pekne oblecenie a upraveny vzhlad, kulturne a spolocenske vyzitie)"
ze tych 2200 je zaklad 🙂 asi mam radsej tie co pisu sukromne spravy ako verejne zakomplexovane (pozor nemyslim vsetky, aj verejne som dostal pekne odpovede

katren
15. okt 2012

@andreah25 dik 😉 som rada, ze ma niekde do klubu prijali 😀 😀 😀

wieruska1
15. okt 2012

@andrej69
Necitala som prispevky ostatnych takze ja len jednu otazku.... Kde je pointa? Lebo predstav si, mame krasny troj izbovy moderne a novo zariadeny byt, internet, mobil, dve auta... Ani jedno nieje starsie ako rok, chodime k moru aj lyzovat, ku kadernikovi aj mala chodi dvakrat do tyzdna plavat a cvicit a teraz pointa mojho prispevku....1700€ mesacne ma to nestoji... Kazdopadne drzim palce lebo ta tu asi zozeru zaziva....

dm1
15. okt 2012

@andrej69 preco beries ze len biele ci cierne je spravne? pytal si sa za kolko sa da slusne zit a kazda ti za seba napisala ci da ci nie. Ja som nikde nenapisala ze zivorim! to si vyprosim! Podla mna si zijeme tak akurat. Samozrejme ze ked niekto zaraba viac idu aj jeho vydavky priamo umerne tomu - nejde na dovolenku na slovenkso ale do exotiky a podobne. Pre jedneho je malo aj 3000 na mesiac ved si zober ze su taky co zarabaju taku ciastku mesacne. neznamena ze ked tebe napise x - ludi do sukromky ze 2000 eur je akurat ze my preto zivorime nie?

andrej69
autor
15. okt 2012

@wieruska1 - no a vies ze ty sa cca dostavas k tej pointe? 🙂 no a ten byt mate na hypo? tie 2 nove auta? potom to MUSI byt aspon 1700 mesacne...

majka99999
15. okt 2012

@andrej69 predstav si, su tu take zeny, co vyhovuju tvojim poziadavkam - VS, prijem nad 2200 eur a sex 4x tyzdenne. Aj ked teraz je toho pomenej, myslim penazi, nie sexu. 😀 A nejazdia v BMW - naco by mi bolo, ani nekavickuju v OC - uz len preto, ze sa tam fajci, a ani nemaju Stokke (ked to tu citas, tak asi vies, o co ide). Vyzili by sme aj s polovicou, ver mi. Je to o tom, ze ked mam dieta po 30ke, tak mam nieco nasetrene ako rezervu, nie? Kazdy vyskakuje ako moze, ale clovek je niekedy prekvapeny, kolko z tych 700 eur toho vyzmyka. Volaldy som si myslela podobne veci, ale realita je uplne ina a ano, fakt nemam chut rodit po 40tke, ked uz budeme mat hypo splatene. 😔

peta1510
15. okt 2012

Mily Andrej🙂 Mna najviac,okrem teda tych rozne nadsadenych sum v tvojom rozpocte, zaujalo vyjadrenie,ze vsetci okolo teba rodia a tak aj ty nad nejakym deckom rozmyslas...A v tom je,podla mna,aj problem.Pretoze to nie je,ze tuzis,ale ked vsetci,tak aj ja? Keby si po dietati tuzil,mnohe veci z tvojho povinneho zoznamu by ti prisli zbytocne.Viem to podla seba.Mne vzdy moja mamina hovorievala,ze jak ked budem mat deti,budu chodit hole,hlavne,ze ja budem vyobliekana v najnovsej kolekcii 😀 Ale cuduj sa svete,hned ako som toho maleho cloviecika porodila,stal sa u mna maximalnou prioritou a podriadujem odvtedy vsetko v prospech jeho blaha.A nerobim to nasilu,ale uplne automaticky,dobrovolne a z lasky, a potom zistis,ze si zbytocne prehanal.Nehovorim,ze musis svoju urcenu sumu znizit,ale podla mna by ti z nej este vela ostalo a zil by si si v pohode a sexoval,kolko vy sa vam chcelo (pretoze sex raz za 4 mesiace nie je "problemom" materstva). Ale ked je zena na materskej,nepotrebuje si kazdy mesiac kupovat super nove handry(opat viem podla seba),pretoze zisti,ze k tomu kocaru toho skutocne tolko nepotrebuje,ze nebude chodit ani do solaria,pretoze zisti,ze tym,ze je matka a ma zodpovednost za seba aj dieta,ze solarium je skutocne nezdrave a namiesto fitnes mam ja 2x denne 2 hodinove prechadzky na cerstvom vzduchu a mozno preto sa ma kazdy pyta,ako mozem byt pri dvoch detoch taka chuda🙂 Je od teba sympaticke,ze chces svoju pripadnu novu rolu ponat co najzodpovednejsie,ale nehnevaj sa,vidno,ze nemas predstavu,ako to v skutocnosti naozaj funguje.Ale to je normalne,kto predtym ju mal??? Takze moj zaver je,ze zbytocne v tvojom vydajovom zozname prehanas a dramatizujes.Uvidis,ze potom nam das za pravdu. 😝 Kazdopadne ti drzim palce,nech ti to vyjde podla tvojich predstav a nabuduce,trosku jemnejsie s niektorymi tvojimi rozdielnymi nazormi,vsetko sa da povedat aj normalne 😉