Dá sa prestravovať zo 40 eur na týždeň?
Ľudia, dá sa výjsť zo 40€ na týždeň už čiste len na stravu??? Sme 4-členná rodina a tento mesiac bol jednoducho pre nás tak finančne náročný, že po vyplatení všetkého mi ostalo 160€ :( z toho dcéra a manžel obedujú v škole/v práci, ja som na RD s drobcom. Moji nie sú nároční, nepotrebujú vkuse mäso ani varené...ale aj tak :( ďalšia výplata bude až 10.6. :(
@mircalla Presne tak ono vsetky diety ci uz Weight watchers, ci Dukan, Atkinson ci Lagerfeldova dieta vsetko je na velkom obmedzovani karbohydratov a minule sme sa s kamoskou bavili presne o talianoch ze ku.va pozeru kopy cestovin este omacku vytru bagetou a su stihli,myslim ze najstihlejsi narod v europe su prave oni.A ked som bola v Holandsku tak nemam pocit ze by boli nejako extra chudy narod oni su vysoky a aj stavany taky urasteny ale vsetci na bicykloch od deticiek po starcov,ale vela je aj o genetike stavba tela,pruznost pokozky,vrasky atd...
@ostorha no to mi vzdy bola zahada s tymi talianmi. na druhej strane maju aj vela sea foodsalatov ...ale pasta je teda kaloricka dost. a oni jedia radi a neskoro
mne teda holandia tiez velmi stihli nepripadali a to najma zeny nie - preste ako pises, vysoki (myslim, ze su najvyssi v europe) ale taky dost mohutni a to najma baby. nie tucni, ale dost robustni
@robin_claire si myslíš že si ma tym nejak urazila mňa môže uraziť len človek ktorý na to ma no ty to nie si ani zdaleka a môžeš mi tu aj nadávať svedčí to len o Tom čo v skutočnosti za človeka si
@mariapuskasova uz len veta, ze ta moze urazit clovek, ktory na to "ma" ja vskutku perla. nemam vobec zaujem ta urazat. len prezentujem svoj nazor, ja nemam problem ak na mna niekto "utoci" ci ako to formulujes. nemyslim si vobec nic,.
@mariapuskasova
robin_claire
hm..ja vam rozumiem obom.Jedna nestiha a prestravuje sa nezdravo lebo nedostatok casu, chuti, penazi..Inak ked nemam cas a po pobyte mimo domu ked uz nevladzem si dam radsej spagety s oliv.olejom a parmezanom ako s kecupom a lacnym syrom- ale tu uz stupaju financie..
a ano, slovaci sa stravuju nezdravo..Ci uz koli financiam, pohodlnosti ci lenivosti? kazdy ma iny dovod.
Keby som mala 50 eur na tyzden na stravu..zaplakala by som..Muke a sladkemu sa snazim vyhybat koli kg navyse a deti maju radi cerstvu stravu..aj ked ak kofolu aj cipsy maju sem tam 😊
@ajana1 Ono to nie je vydajom, ale genetikou. Maju predispoziciu na vacsie zadky. Ale maju stihle pasy a ploche brucha. Staraju sa o seba, ako maloktora nasa 50 tnicka. Vlasy, nechty, make - up. Aj obycajna predavacka v supermarkete.
Cestoviny jedavaju denne, ale kvalitne semlinove, olivovy olej a omacka z rajcin.Ciste, dobre, zdrave. To mnozstvo sacharidov telo prirodzne spali.
@mirage ja som nepovedala že nemám na viac alebo sa nutne potrebujem vopchať do tej sumy lebo potrebujem na niečo iné povedala som len že sa to dá a to v pohode tak ako som spomínala že miniem aj viac ale to málo kedy nepotrebujem mať preplnenu ladnicku vecami ktoré zhniju alebo im skončí záruka viem sa obmedziť to čo sa tu začali rozoberať je mimo témy nik neumre od hladu keď ma na stravu menej treba len hospodáriť poväčšine tu začali dobiedzat že je to nezdravé že deti nemajú pestrú a zdravu stravu a atd. Čo je na inú tému ako túto 🙂
@mariapuskasova nuz s tym, ze za take peniaze je to nezdrave musim suhlasit. 🙂 Neutocim, neurazam, vyjadrujem svoj nazor. Proste dobre jedlo - oleje, cestoviny, maso, strukoviny, zelenina, a aj sezonne dobre ovocie su zial drahe.
Cize vyzit sa da. Zdravo nie.
@robin_claire už má to naozaj nebaví ok máš pravdu ľudia nežijú zdravo a budú obezny ok beriem keď budem mať 100 kg tak si nateba spomeniem 🙂 maj sa krásne a užívaj v zdraví všetko čo máš
@mirage pokiaľ musíš mesiac čo mesiac všetko kupovať áno je to málo ak bývaš niekde kde nemáš možnosť dopestovať uskladniť je jasné že nevydes ale o Tom to nebolo každý má iné podmienky a ako už bolo spomínané je rozdiel bývať niekde v BA ako napr na Orave de ešte dnes funguje ja mám toto ty toto ja ti dám z môjho ty mne z tvojho a polovicu máš zadarmo
@robin_claire Pozri si ine fotky z Mariinho albumu je to naozaj stihla zena ma tenucky driek,akurat vybrala na profilovku nedobru fotku co znamena ze sa nejak extra nesleduje a neide sa zo seba pokakat.Ja som minule pozerala dokument s byvalou modelkou dnes uz 45 rocnou zenou uz pribrata fotomodelingom sa uz nezivi ale fotografuje a povedala ze zle nastavenie a zle svetlo ti urobi take fotky ze budes plakat,alebo ta vie tak nafotit ze nikto nebude chapat ako dobre vyzeras,Maria sa fotila z podhladu na co si herci a spevaci davaju extra bacha lebo to hrozne pridava kil .
@mariapuskasova ved nekupuj veci, ktore zhnju - cerstva zeleniana vydrzi den, dva - zial - cize zas ist kupit. a treba si to nplanovat, aby veci nehnili a nevyhadzovali sa po zaruke.
no, cerstvy spenat sa skazi rychlehie nez suche potraviny. 🙂
@ostorha ďakujem 😘 ja som zo sebou spokojná aj z dvojitou bradou 😂
@mariapuskasova mne sa veľmi páči Tvoj nadhľad a to, ako tu vystupuješ. Ja som tu dnes už penila, doľahlo na mňa, že každý deň sa tu nájde niekto, kto si do Teba rypol 😝 A tak som v rámci ukľudnenia a na počesť tejto a ešte inej diskusie urobila makový závin, z bielej múky a droždia .-)
@mirage všetky tu píšete ako keby sme jedli len pečivo múku a cestoviny ospevujete tu aká je zelenina dráha no mne dráha nepríde neviem ako u vás no u nás mrkva špenát,paradajky papriky, stoja minimum a čo sa týka cibule cesnaku mám ešte domáci vypestované ale ani to nie je extra položka čo sa týka ovocia tiež to nieje o Tom že by to vyšlo 50 eur tak isto ani olej olivový nestojí 20 eur ja používam iba kokosový ale tiež nestojí neviem aku súmu a 15 eur naň si nájdem a tiež ho nekupujem každý mesiac neviem ako čo robíte s toho toľkú vedu ako keby ľudia jedli len to čo napísali riešilo sa tu či sa dá s toho vyžiť a to sa dá aj zo zeleninou ovocím a neviem čím
@ajana1 oficialna statistika - taliani su nastihlejsi v europe
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6148456.stm
vychadzala som len z toho, co vidim a je to tak aj podla statistik
@mandala77 a ja som si dala parádne buchty na pare z domácim jahodovým džemom a zabila som to roztopenou čokoládou joj tak som si pochutila a myslela na tie čo si nedajú lebo by pribrali alebo nedajbože by sa im zhoršil zdravotný stav 😋
@mirage ešte k tomu že zelenina vydrží dva tri dni áno no ja osobne nemám kedy chodiť každý druhý deň do obchodu aby som nakúpila zeleninu tu máme na začiatku týždňa na konci sú buď z mrazeného alebo aj nezdravé a čo pri dvoch malých deťoch som rada keď sa môžem v kľude vy..Ať a to je môj pohľad na stravovanie a nik mi ho nezobere ani keby motyky padali tak isto ako neberem ten váš
@mariapuskasova mňam, dala by som si 🙂 ono to je vždy v prvom rade o nastavení v hlave, pohode a keď človek to jedlo nejako moc neprežíva. Ale hlavne, nech sa každá pozerá do svojho taniera a je, čo si navarila a neohŕňa nos nad susedku 😘
@mariapuskasova ako ktore
rajciny lepsie takmer 3 eura za male balenie, paprika je 3.5-4 eur kilo, dost drahe, fenikel, spragla pomerne drahe. lacne su cuketa, brokolica...
bataty drahe, tekvica pomerne tiez najma hokaido, z ovocia - zlty melon drahy, lepsie hrusky tiez, cucoriedky - male balenie 2,50 co ma asi 100 gramov - to je prec hned, jahody nejako neriesim, to je vacsinou nejedle, slivky ci ringloty drahe, nektarinky detto
jedine jacne polozky - korenova zelenina, jablka, banany
cesnak a cibula nic nestoja, to je fakt.
ja chodim do prace a nakupujem kazdy den - pripadne kazdy druhy aspon maly nakup - tiez mam 2 male deti a jedno vyzdvihavam z jasiel cestou z prace.. cesto nesiem domov kocik, tasku do jasiel, nakup a pocita a idem 35 minut peso. tym som nechcela nic povedat
@ajana1 chodila som do Talianska velmi dlho, pracovala som pre nich. Chodila som casto do Milana a vies co? ked som odtial prvykrat prisla, som zhodnotila, ze ja som nevidela ani jednu tucnu Talianku ! je pravda, ze oni sa v relaciach na RAI o tom bavia, stazuju sa , ako mladez pribera. lebo o nieco je to horsie, ako boli zvyknutí, tym ze mladi sedia, hraju hry, jak aj u nas..... ale teda realne tam tak tucnych ludi, alebo starsie damy ako tu nevidis. ani omyloom... takze suhlasim s Mircalla...
@mariapuskasova
hm..no neviem. dobre rajciny- co mi chutia teraz - slovenske - stoja 2,50 250 gramov. - zjeme za den.Kupim malokedy - ehm - drahe su.radsej dam detom mrkvu slovensku ako lacne zelene zimne paradjky. , plastova vanicka mix salatu/rukola, polnicek atd atd/zjem ja s muzom ako prilohu k veceri.a veceriame denne 🙂 Cerstva spargla - 2,99..
Moje deti miluju parene buchty - aj ja. Ale dam si jednu, alebo ziadnu. Zial, proste ano - zabite ma - chcem byt stihla. a to s buchtami a haluskami nedosiahnem.
@ostorha podla mna je to tym, ze Taliani malokedy kombinuju maso so sacharidmi...
Oni ked si daju cestovinu, tak so zeleninou... a jedia veeeela olivoveho oleja... ten robi svoje...
+ minimalne obeduju a ranajky tiez.. u nich su ranajky len biscotti a kava, max. croissant... s kavou... Ked vidia nas jest parky, vajcia, sunku, nechapu, ze ako to mozeme nalacno zjest :D
Tym dost usetria energeticky, xkrat denne kava ich tiez zasyti a vela piju vodu a nie sirupy ako vela slovakov..
Ked si daju maso, maju k nemu nejaku zeleninu , max. par zemiakov, ale nic im neplava v mukovych omačkach, ako nam....
Ryzu - len ako risotto, nie ako priloha k masu, to oni vobec nejedia spolu...
a stale vela vela zeleniny....
tym padom, aj ked jedia vela sachrov v cestovinach, vahu si drzia...
@mariapuskasova dlho netrvalo a zas budeš musieť niečo vysvetľovať, choď kuknúť tie bločky a vysvetľuj, nejako tu ležíš ženám v žalúdku 🙂
@mariapuskasova
mam 2 deti. 2 prace. a na dobru stravu a obchod si cas najdem. Chcem - dokazem to. Nechcem - je mi jedno - kaslem na to.

@mircalla vidis a preco mas trpiet ked nemusis a stale mozes vyzerat dobre? Radsej budem nasledovat priklad svojej svokry ktora si aj ten cookie da a aj tak je chuda