Dá sa prestravovať zo 40 eur na týždeň?
Ľudia, dá sa výjsť zo 40€ na týždeň už čiste len na stravu??? Sme 4-členná rodina a tento mesiac bol jednoducho pre nás tak finančne náročný, že po vyplatení všetkého mi ostalo 160€ :( z toho dcéra a manžel obedujú v škole/v práci, ja som na RD s drobcom. Moji nie sú nároční, nepotrebujú vkuse mäso ani varené...ale aj tak :( ďalšia výplata bude až 10.6. :(
keby môj muž bol ochotný jesť to čo ja tak by sme z toho vydržali, ale on keď navarím niečo múčne to berie ako zákusok a polievky nemá rád (okrem guľášu a pod.) 🙂 takže u nás by sa to nedalo, mne osobne stačí polievka, kopa zeleniny a trošku mäsa na sýty obed
Ja som si to vydelila na 7 dní a je to sakra málo. Keby som mala aj raňajky, obedy, večere, tak musím byť kúzelník.
Pozdravujem všetky baby kúzelnice. 😉
@22ke No asi da...ale takto sa zit neda...deti potrebuju ovocie, vitaminy a kvalitnu stravu (netvrdim, ze nejake bio potraviny), porozmyslajte nad tym, ako sa viac neocitnut v tejto situacii.
Mne osobne 40 euro vystaci tak na nakup na vikend. Ale uz som musela carovat aj vikend z 10 euro, stalo sa
@22ke kupis kurca, oddelis prsia, nakrajas na tenke rezance. Oddelis stehna - vrchne, spodne a kridla, vrchne, spodne.
- krk+chrbat do polievky,
- nasekane prsia na stir-fry s ryzou a zeleninou.
- spagety s paradajkovou omackou a so syrom.
- fazulovu alebo sosovicovu so spekacikom tak hustu, ze bude aj ako hlavne jedlo (robili nam to na gympli a bolo to vyborne :D).
Dalsi den francuzske zemiaky.
- langose a palacinky, k tomu napr. karfiolova polievka
- gulas (mas aj na dva dni)
- zo stehien a kridiel smotanovy perkelt s vela haluskami
Nic sladke nepiect. Jogurt si vies spravit z mlieka doma v rure. Chlieb si vies upiect doma.
Chlebik vo vajicku na ranajky, dobre zasyti, ked mas slabsi obed. Ziadne blbosticky medzi jedlami. To ide velmi do penazi.
To by Ti mohlo vyjst.
@anelehka drobec ma 2 roky, zje raz tolko ako dcera skolacka :D maly papa vsetko uz co my, aj strukoviny, halusky s bryndzou miluje. Priznam sa, este som nerobila domace halusky, nikdy mi nenapadlo ich robit ked aj moja mama kupuje take. Zial moznost zvat sa na obed nemame :/ nasi byvaju daleko a svokrovci, ked sme u nich (nie cielene na obed), detom aj muzovi svokra da, mne jedlo neponukne 🙂 uplne fakt. Minule muz hovori, ze nech jeho porciu rozdeli napoly a da mne a ona ze "ale no co siii, to ti bude malo!!!"..bolo mi tak trapne,ze som sa vyhovorila, ze ja absolutne hladna nie som. To iste ked tam muz nie je, dcera povie, ze nevladze/nedoje/nechce, a ze nech spapa mamka, tak svokra vezme tanier, ze doje tatino. Ale to su naozaj take chvile, zas ked sme pozvani priamo na obed, tak da najest aj mne :D
@22ke Tak to je dobre psycho. Ale vidis, napada ma riesenie. Posli jej tam manzela a deti kazdy den a ty mas 40 EUR na tyzden pre seba. Problem solved :P
@mircalla ano sanozrejme...zas ovocie, zeleninu mame stale. To radsej by som usetrila na inom. My praveze zijeme v pohode a mame dostatok, ale tento mesiac sa nejako prepiskol...dcere skola v prirode (150€), jej narodeniny (dalsich 200€), tenisky jej a muzovi (75€ spolu), havarijna poistka (803€), to vsetko su vydavky, ake bezne nemavame...a jasne ze do toho inkaso (300€), poistky, nafta, drogeria...ani nejdem menovat dalej...
@22ke da sa, poznam ludi co museli vyzit aj z menej isty cas a prezili....ja by som to na tvojom meiste robila tak, ze si vypracujem na cely tyzden jedalnicek a ake potraviny a veci mi k tomu treba, cenovo vycislim a preratam, to vsetko by som robila s rodinou alebo mozes sama, ty najlepsie asi poznas chute rodiny, lebo ako tu baby pisu kazdy ma ine chute a budes zbytocne robit recepty, ktore u vas nebudu chutit....rob nenarocne a overene jedla co u vas idu...cestoviny, privarky atd. uvaris viac mas na dva, tri dni vystarane...chod na nakup tam kde su akcie, sleduj si ceny, akciove letaky, plus v marketoch maju potraviny pod vlastnou znackou, ktore su dobre, ale nie su tak drahe, lebo neplatis za "luxusnu znacku a obal" a porovnavaj aj vyhodnost baleni a urcite nieco vykuzlis.... vela stastia....
@22ke prepocitaj si to na den,a snaz sa z toho limitu navarit. Potom ak budes chciet,tak napis ako sa ti dari.
Inak myslim,ze je tu skupina-jedla do 5 eur. Tak si na drzovku sprav tahaky 😀
my z toho vyzijeme,len je otazne co radi papate napr.
@22ke da sa to my tak zijeme da sa povedat uz 5rokov a v pohode nic nam nejak nechyba jasne su dni pred vyplatou ze je to o hubu alebo necakane vacsie vydavky ale inak sa to ako tak da my mame 50eur na tyzden a v tom su aj plienky a drogeria
terZ UZ plienky mame na predpis tak zas bude cosi lepsie
@aqwalin123 ved mna vzdy toto dorazi, tie necakane vydavky :/ clovek si povie, ako super to tento mesiac vyjde, ze usetrim a odlozim na horsie casy rezervu...a just pride take cosi, ze az zurim...servis auta (inak "milujem" tie neocakavane hlasky muza, ako - treba vymenit brzdne dosticky, okolo 50€...treba vymenit olej do auta- kupit+ robota atd.)...ja sa rozculim a on len "ved to su normalne veci, co treba na kazdom aute raz za cas!!!"..a nehovoriac o tom, ak niekto z nas ochorie, lieky, probiotika, a zrazu je 30€ behom dvoch minut fuc :/ na nervy
@22ke no my mame na lieky mesacne 30eur len zakladne lieky pre deti a mna co musime uzivat + ak ochoeju...
@aqwalin123 :/ to su tak sproste polozky :( najlepsie, keby neboli vobec.
@22ke
V Telerane zvykne Gizka Onova varit take lacne jedla a ozaj dobre, taku klasicku slovensku kuchynu a vzdy jej aj na kolacik zvysi.
http://varenypeceny.markiza.sk/tv-varenie/307/g...
najvyssi cas sa nad sebou zamysliet, ak nemate odozene ziadne peniaze... treba zacat setrit, aby si nabuduce nemusela takto rozmyslat... okresat pausaly za telefony, preskumat moznosti lacnejsieho internetu, televizie, poistiek, urobit skromnejsiu oslavu, cestovat lacnejsie, robit domace halusky atd...
a za 40 € sa da vyzit, len musis porozmyslat a preratat si to
Mi sme trojclenna rodina a v pohode aj vela 40€.
Ale zasoby mame.
Ja chodim do ibchodu kupovat len pecivo
@kotatko1232 Tak to sa dá. Inak ja robím aj tak, že keď mám prachy tak nakúpim do zásoby a potom mám z čoho vyťahovať.
@natalym presne to robime aj mi.1x do mesiaca ideme do lidla nakupime tam aj za 150€ a mame zasoby az az🙂
tak dá sa...my sme dvaja a 50 euro je mi málo, ak chcete jest trochu zdravšie, je to velky problem, ak chcete kvalinejšie potraviny, je to tiež ťažko,zohnať lacno...ale čo je dnes už zdrave ...maso raz za tyýden stači, ani nemusi byť
@22ke co sa tyka tych halusiek, tak velmi dobre a hlavne rychle cesto je kysle mlieko plus krupica. spravit z toho take huste cesto a rozdiel vobec necitit... len treba zistit, ze kolko toho kysleho mlieka pre urcity pocet ludi... krupice tam ide celkom dost, s tym treba pocitat a mat ju nachystanu 🙂
@22ke to je akože zly vtip že vas svokra pozve a teba neponukne a ty sa divaš ako oni jedia tak ja by som v tu chviľu sa zdvihla a odišla bez slova preč by som sa vratila domov poslala muža a deti k jeho matke a sebe by som kupila a uvarila čo ja chcem a ked muž a deti pridu domov tak nech im mila svokrička nabali do nadob aby mali jesť z čoho že jej nieje hamba pozvi svojho muža a deti k tvojim rodičom a nech tvoja mama povie že no vnučatka moje a dcerka moja sa najedzte a otec nech počka do zajtra alebo nech sa ide najesť aj do rešaturacie to je akože čo že ju hamba nefackujem to iste by som urobila ja jemu aby vedel ako to je zavolaj ho k vašim a ked budu nakladať do tanierov povedz rodičom že on hladny nieje že iba ty a deti nech zažije tu potupu čo ty držim palce ale tvoj muž svojej matke nepovie nič ohľadom toho že tebe neponukne jedlo to je potom čo za muž.
@22ke byt tebou, k svokre by som si priniesla v obedari svoju porciu, aby si neostala hladna 😀

@majaxy Však ja viem. 😀