Dá sa prestravovať zo 40 eur na týždeň?
Ľudia, dá sa výjsť zo 40€ na týždeň už čiste len na stravu??? Sme 4-členná rodina a tento mesiac bol jednoducho pre nás tak finančne náročný, že po vyplatení všetkého mi ostalo 160€ :( z toho dcéra a manžel obedujú v škole/v práci, ja som na RD s drobcom. Moji nie sú nároční, nepotrebujú vkuse mäso ani varené...ale aj tak :( ďalšia výplata bude až 10.6. :(
@mircalla neviem, kto by sa citil trapnejsie 😀😀 niekedy zasnem, aki ludia existuju
No tak ja som si myslela, ze moju svokru nikto netromfne (v negativnom slova zmysle)...ale teda toto je fakt nieco. K nej sa skoda vyjadrovat, ale Tvoj chlap jej preco nieco nepovie?! V tomto pripade nechapem jeho spravanie...ze sa naje a nie je mu to blbe, ze Ty tam sedis, kukáš na neho a v duchu preglgas. 🙄 A Ty sa tu trapis, ako ich prestravovat...vsak nech mm zajde k mamicke castejsie a o jeden hladny krk menej, usetris nejake to euro pre deti. Sorry, ale nedalo mi nezareagovat na toto. 😕
@22ke
Ja to vidim tak, ze trosku inak hospodarit - a nie pisat, nemusime maso atd...dat 200 euro na narodeniny na urok stravy to ani ja neminiem a s peniazmi problem nemame, v takej situacii som bola len 1-2 mesiace....nie to prepisknut a potom mat na stranu 160 eur na mesiac @22ke bez urazky.....neber to v zlom
@martina833 mam trochu strach ze clovek co dokaze toto spravit ma miesto chrbtovej kosti retaz z bicykla a nie je mu trapne nic... 😅 skor ma prekvapuje ten manzel ze ho hanba nefackuje aj za nu 😅 urobit toto moja mama mojmu muzovi (co je teda uplna scifi) tak jej vycistim zaludok tak ze az. Mama nemama....
@majaxy ja tiez rozmyslam o mycke..pises ze uspora vody..vies ot porovnat? kolko vam cca usetrila ? mate to vo vyuctovani ci si kazdy mesaic pises a vidis ..lebo mne sa to zda tiez ako dost velka uspora.nehovoriac o tom ze je tamm kopec riadu stale a na nervy to je v kuse ten riad umyvat..
apropo mame susicku a uz mam problem aj pradlo z nej vybrat..tak si clvoek zvykne na dobre 😀 vela bab hovoir ze sa im nechce vybrat ani ten riad z mycky 😀 😀
@zibi nekontrolujem usporu, ale to vidíš sama. Ja som umyvala riad pod tečucou vodou, aj teraz ho oplachnem kym ho dam do myčky.... Ale je to super, ver mi kamosky maju pravdu, že sa ti nechce vybrať riad z myčky a ty sa potom len zabavaš 😀 že wau pred tym som musela umyvať leštiť utierkami a teraz len skontrolovať a odložiť 🙂
@22ke my sme tiež platili havarijnú poistku, ale keď som si spočítala koľko nás to stálo za 5 rokov, vôbec sa to neoplatilo... na ďalšie auto máme len zákonnú
a to na prvom aute muž urobil totálku, preplatili nám skrz havarijku zostatkovú cenu a bolo to menej ako som zaplatila poisťovni na splátkach, takže asi tak
Ja mám dakedy 20 euro na týždeň a to sme štyria, 2 dospelý a 2 deti, a v dnešnej dobe to je nič, všetko je drahé, snažím sa upiecť, ked treba tk aj chlieb
V pohode vyjdes, ja tiez varim takmer z nicoho ked je slaby mesiac a vzdy sa nejako da. Hlavne muka, zemiaky, vajcia, mlieko...drozdie. Sprav langose napr. urcite mas doma kecup. Tam ide sice vela oleja, ale ked to urobis 1 x za tyzden, nie je to ziadna katastrofa. Kup kura, urob na paprike, ked vyjde aj smotana, kup aj tu a sprav plny hrniec perkeltu, ja som to tiez tak spravila, k tomu cestoviny. Snazim sa setrit kde sa da. Miesto sladkosti upeciem kolacik napríklad lacny pernik alebo zo zavaranin bublaninu. Kupujem len potraviny v akciách a hlavne lidl a pod. Nestresuj sa hlavne, uvidis ze to nie je az take hrozne ako to najskôr vyzera. Ani si nevies predstavit kolko ludi takto zije.
V pohode, uz sme zazili 90€ a prezili sme. Chlebik sme kupili v akcii v tesco hned 3 a dala som zamrazit. Jedlo ako rizoto je celkom lacne. Privarok mozes spravit, halusky take s vajickom, cestoviny su zachrana, zapekane alebo rozne omacky, zemiakove placky 🙂 aj teraz bezne varim jedla "co domdal" 😀 skus si hodit do googlu co mas v zasobe a istotne ti vyhodi nejaky dobry recept 🙂
ale ked clovek chodi do práce, minie viacej penazi,neviem sa najest včerajšich jedál ohriatych v mikrowl. hlavne tých mukových.....lacne mukove jedla su lacne,ale bohužial velmi nezdrrave, či placky, či langoše, či hranolky, lenže ak človek peniaze nemá, bohužial, nedá sa nič robit... a potom ze zabezpečte detom zdravu stravu, čo sa tyka mlieka, ja preferujjem kozie,ale liter stoji v obchode skoro tri eurá, kde je ovocie, kde su ryby, kde je zdrave maso,domáce vajíčka, ved to niečo stoji!pribináčik velky, vlastne ako kedysi milačik,stoji v bille 0,99 centov, je toto zdrave? 30 korun za pribináčik????? z principu by som ho nekupila,len v akcii za 0,50centov, taki rakusania by nechápali z čoho žijeme, pytali sa ma či 350 eur mame na tyžden, ze to sa vcelku dá........ja že nie na tyžden, !!! ale na mesiac!
@22ke
@majaxy
@chatape
baby dik
vazne nad nou uvazujjem, len to trochu preorganizovat v kuchyni a trochu nasetrit .. a aku znacku mate? ake maju programy? je tam aj nejaky kratky progam a tak ? mne ide aj o tu usporu vody. lebo mam pocit ze na tom riade sa dost minam... tiez sa snazim setrit , ved vsetko je hrozne drahe a preplatok stale potesi isto vaic ako nedoplatok...
len neodrazi sa to pootm na elektrine?
ja mam susicku a trochu sa to odrazilo, mali sme nedoplatok aj ked mam pocit ze to bolo skor kvoli nizkym splatkam za elektrinu. mycku mate A+ ci viac plusiek? alebo ma dakto aj B ? ake znacky? dik
treba vyberať, kt potraviny naozaj treba a ktoré sú zbytočne drahé.. verím, že to nemáte ľahké, držím palce
uf, tak to si ani neviem predstavit, ja bezne miniem za mensi nakup okolo 15-20e. a to este dost pozeram co kupim, snazim sa nekupovat blbosti a sladkosti 😉 ale ked nakupim ovocie, maso alebo prasok na pranie, tak koniec. podla mna sa da vyzit zo 40e na tyzden ked clovek ozaj kupi to najnutnejsie (chleba rozky cestoviny zemiaky maslo), ale inak bez sance, vsetko je strasne drahe na nase mizerne platy.
a keby som sa mala stravovat v praci ja aj manzel, tak pri cene 1 obeda za cca 4e na hlavu by sme asi zbankrotovali...
No tak urcite to zvladnes skus ked budes nieco potrebovat pozret medzi zlacnenimy vecam aj tak sa da usetrit 🙂 ja som vcera priklas kupila sliepku tescu velku za 1 e a 34 centov 🙂 sice je 3 dni pred ukoncenim zaruky ale 🙂 mali sme vyvar dnes a este som spravyla rizoto 🙂
Žienky ako ja na mesiac miniem max 150eur na stravu a teda mám tam aj čokoládu aj kupovanu vodu(sladkú, džúsi), aj chrumky aj keksíky... Neviem ako vy dá sa s toho pekne aj navariť ... Varím každý druhý deň mám napísané jedla a sú tam aj lacnejšie ale chutné to čo nám chutí nevaríme to čo nezjeme len aby som usetrila... Zelenina a ovocie sa dá tiež nakúpiť za super ceny a hlavne nekupujeme 15 mrkiev a 20 jabĺk len preto že majú dobrú cenu kúpim toľko koľko sa zje tak isto aj sladkosti možno pre niekoho nepredstaviteľné ale dá sa dlho som minala na stravu aj 500eur ale môžem povedať trištvrte s toho šlo do koša bo sa to pokazilo nezjedlo a podobne teda chce to prist na riešenie a dá sa všetko a neumrete od hladu
mozno v tom 2015 to jednorazovo aj slo,ale teraz sli potraviny ,zelenina ovocie,mliecne vyrobky tak hore,ze nie
@mariapuskasova a kolko sa vas za 150€ mesacne stravuje? ake jedla varis, ked aj ovocie, zeleninu, cokolady za to dokazes kupit? lebo pre mna osobne nepredstavitelne - nas je 5, z toho 3 deti, kazdy den 2-3 jogurty, 12l mlieka mesacne, ovocie kazdy den, mrkva takmer kazdy druhy... ranajky, desiate, obedy, vecere...
@mariapuskasova tiez by ma to zaujimalo ake jedla varis, ked len kvalitne maso stoji dost, ovocie, zelenina ani nehovorim.
To by teda aj mňa zaujímalo, lebo ja varím pre 2,5 človeka a miniem o dosť viac. A to nakupujeme sladké vody ani čipsy a chrumky a ani žiadne sladkosti.

@martina833 Celkom dobry napad🙂