Dá sa vyhlásiť osobný bankrot po podvode?
Ahojte.
Prosím vás stala sa nám v rodine taka vec. Moja mamina sa cez sociálnu sieť zoznámila s nejakým debilkom. Písali si pol roka,stretávali sa chceli spolu začať bývať. On ale nechcel platiť podnájom a nahovoril ju ze nech si vezme mamina úver a ze budu mat spoločný byt. Mama mala odlozene nejaké peniaze (celkom dosť,keď sa pred rokmi rozviedla s otcom,vyplatil ju z ich domu a ona si to odložila ze keby nieco. Jasne ze si z toho kúpila malé autíčko,zaplatila depozit atď atď ale stále jej dosť zostalo) zobrala si teda úver,kúpili dom ale on ju nahuckal nech to prepise na neho ze ja ju o to oberiem keďže som jej dcéra a úplne hlúposti proste čistý podvodník. Mamina teda dom prepisala na neho,úver ma ona iba na seba. Rozišli sa..samozrejme. co teraz? Dá sa vyhlásiť osobný bankrot a zbavia ju toho? Platila úver cca pol roka...co ďalej prosím vás?
cize investovala svoje peniaze + 70 tisic spotrebak a dom/byt je na chlapa
aktualne ma tieto moznosti
1. prestane platit spotrebak a zacne sa exekucia pri cistej mzde 800€ jej exekutor necha 300€ (je schopna z toho dlhodobo vyzit ? kde a s kym byva?
2. po roku takejto exekucie poziada o osobny bankrot este nejaky cas bude takto zit zoberu jej auto ak nahodou nieco zdedi a pod aj z uctu ak jej nieco ostalo
3 ak jej schvalia osobny bankrot tak potom sa exekucia zastavi ale uz nedostane ani telefon s pausalom
s chlapom neporiesi nic kedze to bol spotrebak a zjavne to neslo ako dar
toxicka matka bola mudra robila akomchcela do konca zivota bude znasat dosledky
@liv1 ta matka dom nevlastni pisany je na chlapa nema pravo tam ona zit
@mamina7070 ak ma tam trvale bydlisko, tak nie je take lahke cloveka vystahovat. Takze ako hovorim, zalezi od okolnosti
Spotreba 70 000 eur neexistuje......my sme mali kedysis potrebak v tatrabanke 10 000 eur a myslim ze to bol max....ale booo to kedysi....8 rokov .....dnes mozu byt ine produkty........chod za mamou....nech ti dá papiere.....véd tvoja mama je naivná.....konaj kým sa dá.....zaplaťte právnika
Vôbec tvoja mama žiadala od teba nejakú pomoc v tomto, keď ti "hovorí" polopravdy a zavádza ťa?
@liv1 nie su manzelia trvaly pobyt ma len evidencny charakter nema ziaden podiel na byvani
tj zrusenie jej TP je otazkou par minut

Musis vediet uplne detaily inak sa nepohnes. A okamzite s tym k pravnikovi. Skor nez to on preda alebo co. Pozerala by som inzertne portaly ci to nema niekto v ponuke. A snad sa mama odtial neodstahovala 😳