Dá sa vyžiť z 350 eur mesačne?
Po vyplateni vsetkych poplatkov kazdy mesiac, najom, elektrika, pozicka, hypoteka pre 4 člennu rodinu nam ostane 300-350€ da sa vyžiť?
@katka253111 no utoda zo zahrady,zalezi aky je rok a ci to mysi nepozeru.my zme loni nemali nic,vsetku zeleninu pozrali mysi a potvory v zemi,ovocie tiez bieda,pred 2 rokmi zme vykopali 50,kg zemiakou loni len 15 kg,som zvedava ako letos
Myslím že na tom že životopis donesieš priamo do firmy nie je nič zle..je to len plus.ocenia to personalisti aj majitelia firiem či vedúci lebo ta hneď vidia.a je jedno ktoré je storocie
Zienky ako robite ten jogurt? Kolko vam toho vyjde z jednej davky?
300-350 len na stravu a drogeriu urcite v pohode.Na dovolenku pri mori neusetris,ale nejaky vylet v okoli tiez zvladnete
@nariva No mozno ale len v pripade ak ma tá firma na dverach alebo viditelnom mieste oznam,ze hlada zamestnanca na taku a taku poziciu a to dnes robí malokto-max.tak obchody-potraviny.😉
Inak neviem čo také by firma ocenila na tom,ze ides okolo -mozno niekoho hladaju tak im dam zivotopis a pritom nikoho nepotrebujú. Dnes uz sa vacsinou posielaju životopisy aj s fotografiou, niektore firmy to dokonca vyzaduju.
A pride mi jednoznacne praktickejšie kontaktovat danu firmu tak ako ona podala inzerát a nie chodiť cely deň osobne rozdavat zivotopisy po firmách,ktore ani nehľadajú zamestnancov. Ale to je moj skromný názor. ☺️
@bluka2 tak huby zasa neje človek denne, raz za čas robím polievku hríbovú, alebo do kapustnice, alebo k masu. To bolo pre príklad, čo všeličo človek môže mať aj zdarma, alebo za lacno 🙂
@ludkka0407 áno, sezonna zelenina je superl, dostupná, lacnejšia a zdravá. Aj ovocie, treba ho jesť, ked aktuálne dozrieva. Nemusia byť čerstvé jahody v zime, aj tak sú nekvalitné a bez vitamínov. Zato v lete si ch doprajeme, ký su lacnejšie. Alternatíva je aj samozber ovocia, deti majú aj výlet, zábavu a aj je úžitok.
@katka253111 ano aj ja obalkujem..ale ked porusim tak presvihnem
zahradku nemame..ovocie zel.draha dost je 😓..deti by chceli viac jest ale 5 ludom ..dost no...a aj keksik nanuk...hlavne deti chcu...vela peciem ale teraz v lete nie..
@evittam Ja som to s tym hladanim jobu osobne pochopila skor tak, ze networking a nie ze zvonit firmam a nosit im ho tam osobne. To by vobec niekomu napadlo? 😂 Niekedy som citala nejaku statistiku, ze 80% jobov (tusim to bolo ale v AT) nie je vobec vypisanych nikde. Myslela som, ze naraza na toto, zhanat po znamostiach ako sustredit sa iba na to, co najde na profesii.
Inak aby nic nebolo take lahke, zelenina zo zahradky obsahuje v priemere viac olova ako ta zo spanielskych sklenikov 😵 Preco? Lebo na dedinach chodi viac aut (vyfuky) ako v nejakej odlahlej oblasti v Spanielsku, kde sa premelu tak 2 nakladaky denne. Takze niekedy aj tie jahody v zime mozu byt v istych ohladoch zdravsie, bohuzial
@deniska96 úplne najjednoduchšie sa robí v jogurtovači (ja mam BRAVO) a to je na 1l plnotučného mlieka a 150 ml jogurtu, samozrejme, dá sa aj vylepšiť. Ja dávam do mlieka ešte aj trochu smotany na varenie (10 alebo 12%, asi deci), aby bol krémovejší. A ak chceš sladší, tak pridáš polku SALKA,a lebo 1 vanilkový cukor (čo tiež dávam len ak mam doma a chceme sladší)
niekto dáva aj sušené mlieko, ale ja nedávam
a treba si dať pozor, aby bol jogurt "živý", to znamená čo najobyčajnejší klasický biely jogurt, ideálne BIO jogurt
No a konzistenciu ma domáci jogurt trošku iný ako z obchodu, ak poznáš jogurt Holandia, tak asi taký, nie je taký "našlahaný". Jeme ho s ovocím, džemom, občas aj čistý a syn si da aj granko do neho (to nie je už až taká zdravá alternatíva)
Kedysi som robievala z mlieka z mliečneho automatu, to som vopred prevarila a nechala vychladnúť, aby bolo také letné. Aj normálne môžeš trošku ohriať, aby nebolo úplne z chladničky ... ale príliš teplé mlieko tuším nad 40°C "zabije" tie baktérie a jogurt sa už neurobí.
@bluka2 ale no
ved sme jej napisali ze zalezi aku pracu hlada.. ak chce robit v obchode predavacku tak je lepsie osobne obehat a dat CV ...
ak hlada specializovanu pracu tak su aj specializovane portaly ako spominany linkedin.com
Ak hľadá a nevie ani čo tak uplne kludne nech rozhodi siete po znamych rodine ... to asi kazdy robi uplne prve .. lebo vela miest sa u nas obsadzuje na osobne odporucanie
@loginexistuje Tu sa nic take nepisalo😉. Asi si si pomylila diskusiu.😉 Tato je o inom.
@evittam hej pozeram teraz .. no musim si dat pauzu .. 🙂
@candii myslíš na Slovensko dovezené a na Slovensku prebaľované ? S nálepkou vyrobené na Slovensku? Lebo aj keď sú to slovenské kurence a slovenské vajíčka, kŕmené boli zmeskou vyrobenou niekde v EU tak, ako aj poľské kurence. Nie je šanca skontrolovať, čo je a čo nie je slovenské. Napr. losos bol pre mňa príkladom zdravej ryby, dovezenej zo Škandinávie, z čistých fjordov. Ale otvoril mi oči dokument o rybách. Preto ryby nejem, jedine sardinky z konzervy, spracované v Maroku. Nosí mi ich kamoška z Rakúska.
@katka253111 Alebo rozdelit do 31 obalok, to mas 11€ v jednej na den a teda 3€ na den na cloveka - na jedlo a ine potreby a z toho treba odlozit na necakane vydavky ako lekaren, pripadne nejaky nedoplatok, uff. Lahsie je si premysliet, co si za to nekupis, sa mi tak zda
S tym behanim po firmach - to je podla ma zarucene NIE, ak sa nejaky uchadzac o pracu niekde objavi bez terminu. Sefovia (nielen) maju zvycajne plny a presne naplanovany kalendar a prekvapenia, resp. vyrusenia, neocenia
@bluka2 preco do 31obalok? Ved do 4obalok - na kazdy tyzden... 🙂
@hettinka buchty, langose, biely rozok.....no presne takto sa deti stravovat nemaju, vobec nie pravidelne - a to ozaj mam ozaj daleko od zdraveho stravovania, ale toto je extrem, cele zle, este aj 12 likov si dostala, nepochopitelne.
suhlasim s @bluka2
@katka3535
Tak mne nie - minam dost penazi pre deti na vylety, zabavu, aktivity a to je vcelku drahe. Oblecko kupujem v beznej konfekcii (napr. H&M) a pod pripadne aj tu. Ale potrpim si na kvalitnejsie potraviny, nevarim v style privarok 3 dni pripadne dalsie 3 dni halusky. Ale co citam tak vyjdu aj z ovela menej penazi, ale casto ze cenu lacnej, nezdravej mucnej strany a nekvalitnych potravin

@evittam dostala som odezvu na majl.v Pondelok si mam zavolat na dohodnutie pohovoru,ked to vyjde budem stastna,a i ked je to na Strbskom Plese,