icon

Dá sa vyžiť z 350 eur mesačne?

katka3535
19. aug 2017

Po vyplateni vsetkych poplatkov kazdy mesiac, najom, elektrika, pozicka, hypoteka pre 4 člennu rodinu nam ostane 300-350€ da sa vyžiť?

emilia25
20. aug 2017

Tie obalky som si kupila aj ja popisala no mozno raz som ich pouzila.ale je to skvely napad aj s tymi 31 obalkami ked tyzden nepojde do obchodu tak minie 7 obalok na vecsi nakup.co sa tyka zdravej vyzivy u nas nic neni zdrave sme odpad vsetko dovazane.uz ten vzduch neni to co byval.rajciny v nasej zahrade bez postrekov by proste z plesniveli toto nikdy predtym nebyvalo stari rodicia toto nerobievali a mali krasnu urodu no v dnesnej dobe z toho neni nic bez postrekov.a to sme prvy rok pestovania rajcin nechapali kde sa stala chyba.

hettinka
20. aug 2017

@mircalla prečítaj si môj další príspevok, ktorý som písala pre bluka2. Ak použiješ zdravé náhrady muky a urobí to mamina raz ta mesiac aj ako náhradu iných sladkosti z obchodu, deti určite neotravi. Naši rodičia a prarodičia sa tak stravovali tiež a žili mnohí aj do 100 rokov. Moja babka konkrétne 98.

mircalla
20. aug 2017

@hettinka asi preto je slovensko medzi prvymi, co sa tyka rakoviny hrubeho creva. za to, ze sa tvoja babka dozila tohto veku, to neznamena, ze to stravovanie bolo dobre
co je prosim ta zdrave a langosi a ako sa da urobit zdravo, ked ho vyprazas v hektolitri masti ci oleja? nejako si neviem predstavit ako moze byt langos zdravy
tiez pises, ze nemusi byt biely rozok denne na ranajky.....nuz biely rozok by vobec nemal byt denne na ranajky, akurat by som ho nenahradzala langosom ci buchtami

simkamatko
20. aug 2017

Cawte dievčata mam otazku je možne že zamestnavatel može zaplatit menej za dovolenku?

mircalla
20. aug 2017

@hettinka I ked je fakt, ze taky grahamovy rozok z obchodu je ovela vacsi humus, ako biely.

emilia25
20. aug 2017

minule som pozerala v telke o jablkach napichaju ich vseliskymi blbostami aby boli akoze krasne a pritom to jablko ma 18mesiacov a my toto kupujeme.nic v obchodoch neni zdrave.

mircalla
20. aug 2017

@emilia25 nuz je to smutne...

emilia25
20. aug 2017

@mircalla o vode ani nehovorim sprchujeme sa s dalsou chemiou potom sa cudujeme ze 10r dievca ma ms predcasnu pubertu tak zas dalsie blbosti na zastavenie.no nic neni zdrave ani vzduch.

laila22
20. aug 2017

@emilia25 ja pestujem rajciny pre svoju spotrebu bez postrekov a neplesniveju...

hettinka
20. aug 2017

@mircalla bóže, langoš ja konkrétne robím raz do roka, ked ma decká uprosia, lebo si ho chceli kúpiť hnusný na kúpalisku a tak som im radšej spravila domáce. Rovnako šišky robím výlučne na fašiangy a nemyslím, že by som im uškodila, že od toho dostanú hneď rakovinu.

S rožkami máš pravdu, ono to je aj neekonomické kupovať pečivo, lacnejšie vyjde jeden chlieb. Tak to tak robím, že vezmem radšej chlieb, kym je čerstvý, jeme s maslom, nátierkami, starší spravím vo vajíčku, zapečený so zeleninou, syrom, alebo niečím iným ... proste zjeme ho celý. A ak predsa len niečo zostane, vysušený ho dávam jednej pani, čo mi za plnú tašku potom dá 10 domácich vajec.
Nie sme eko-bio-racio-rodina, čo do úst nič "nezdravé" nedá, jeme normálne, taký stred - to znamená, že rozmýšľam a nejeme denne vyprážené a nezdravé veci, ale občas aj "zhrešíme" a dáme si aj také. Však by človeku z toho preplo, keby mal v kuse len rozmýšlať, z čoho dostane rakovinu. Tú môžeš dnes dostať aj zo vzduchu a vody, ked sme pri tom... Ja aj manžel máme vybratý žlčník, takže musím variť dosť bez tuku, alebo s malým množstvom tuku.
Moje deti sú zdravé a štíhle, nemajú alergie ani dookola teploty, k lekárovi chodíme len na zubný strojček.

Inak, dcéra má teraz v puberte ten ošiaľ zdravej stravy tak si robí aj sama pre seba všeliaké tie superzdravé smoothies a celozrnné kaše, avokádové veci atď, tak sa občas k nej pridáme. No niečo sa aj "nedá jesť" - bez cukru, bez tuku a bez chuti 😀

laila22
20. aug 2017

@katka3535 350 € na strvu, alebo cely chod domacnosti.. pomocky do skoly, drogeria, benzin...?

mircalla
20. aug 2017

@emilia25 ono pomaly 10 rocne dievcata maju menses, to je ozaj zle - vsetky tie hormony v mase a podobne

jurio
20. aug 2017

Pozorne som citala vase prispevky a mam kamosku,ktora zije sama,bezdetna v malom meste a vo vlastnom 3 izbovom prerobenom byte bez hypoteky.ma v cistom 1100eur a doucovanim si este mesacne privyraba cca 100eur mesacne.Minule som s nou sedela a rozplakala sa,ze co to je za zivot vyjst z 1200e, ze stale len musi pozerat na peniaze. A teraz pointa...dlho zila v zahranici pracovala na manazerskej pozicii kde zarabala 4x viac ako teraz. Co je samozrejme pre nas taka suma,ze dovi dopo..ale ona si tym zarobila na byt na prerabku,nasetrila peniaze a usudila,ze je cas vratit sa domov a zalozit rodinu...takze poviem vam,ze ju uplne chapem,ze teraz narieka,ked jej doterajsi zivotny standard bol na urovni vrcholoveho manazera na slovensku..ked nezazila,co to je zit z ruky do huby..a ma take obavy si tu rodinu vobec zalozit,lebo jej priatel jej tento jej standard sotva zabezpeci...
Co z toho vyplyva?..ze kazdy uvazuje v svojej rovine...kocka co zalozila prispevok nevyjde z 350e a pre vela z vas co tu pisete by ste boli happy za tych 350e

vydrnik
20. aug 2017

@mircalla u nas sa vari kazdy den,Ja kvoli drobcovi nemoze davat 2 dni rovnake jedlo,a ani to co by ostalo z obeda takze kazdy den obed,vecera nieco ine ma specialnu dietu,vela veci nesmie,takze si nemozem dovolit lacnu nezdravu stravu ci potraviny pre neho sa vari vsetko zo spaldovej muky,nesmie nic sladke,ani biele pecivo atd.takze niesu may vsetky rovnake

dai
20. aug 2017

@emilia25 tak ja pestujem rajciny na balkone, moja mama v zahradke - v zivote sme nic nepostriekali a krasne sladunke rajciny ktore uplne pokryju nasu apotrebu v lete a na jesen - to pritom moje decka fakt rajciny miluju...
Ked zostane 350 euro tak prezit sa urcite da - pre mna urcite docasne, robila by som vsetko preto aby som sa z tej mizerie dostala...
Zijeme ako zijeme, clovek tak ako ine tvory sa nastastie svojim podmienkam prisposobuje - tak tej chemii vsade ako aj nedostatku financii...

dai
20. aug 2017

@mircalla mi to zas pride ze prehaname - ja mam 10rocnu a obklopena som 10 - 13 rocnymi dievcatami - teraz prva dostala z nich menzes v 13tich... ostatne si sledujeme a este ziadna nevyzera ze by mala menstruovat. Pritom jedia aj langose pri jazere, aj biele rozky aj sladkosti a chemicke ovocie z obchodov☹ ja sama som dostala menstruaciu v necelych 12tich a to je nehaky ten rocik dozadu ked veru este tych postrekov bolo velmi malo ...

laila22
20. aug 2017

Neviem si predstavit z 350€ pokryt poistky, satstvo, pomocky, zubara, benzin, necakane opravy v domacnosti..

hettinka
20. aug 2017

@emilia25 jablká chodím rada kupovať od tejto firmy https://fructop.sk/predajne/ , majú viacero odrôd. My aj vela odšťavujeme (jablkovú šťavu používame aj na zriedenie smothies z iného ovocia), tak maju extra odrodu na odšťavovanie.

jana_eyre
20. aug 2017

len jedno rychlo napisem - postrekov bolo aj za naseho detstva vela, chemie v ovzdusi, vo vode atd.. Bolo to mozno aj horsie ako teraz, pretoze nikto nic nesledoval, neboli moderne filtre, zakony - jednoducho ludia kedysi ani nechyrovali o tom co sa okolo nas deje.. Ak je slovensko na poprednych miestach co sa tyka rakoviny, tak je to preto, ze sme my a nasi blizki predkovia jedli a pili veci, o ktorych sme vobec netusili co obsahuju.. (staci si precitat o vsetkxch tych skladkach co teraz musia riesit, ktore su na zitnom ostrove zakopane xrokov)

No a nech neodbocujem od temy - ano da sa vyzit z takej sumy.. Boli sme uz v situacii ked sme museli a dalo sa to, len to chcelo najst dobry system.. bola sme aj v situacii ked som s mamou a otcom musela vyzit z 1000skk, po zaplateni vsetkych nutnych vydavkov.. Nebolo to lahke, ale prezili sme..

lenicka6697
20. aug 2017

@jurio ahoj, ja mat 350 eur zostatok na mesiac tak skacem po plafon (aj ine mamicky co maju iba RP a nemozu ist pracovat). 1200 eur je sakra vysoka ciastka, vela mamiciek mozno nevidelo nikdy viac ako tych 230 eur co dostavaju. Niekto vyplakava ze 350 je malo, mat 1200 e mesacne som v baliku

mircalla
20. aug 2017

@dai to je z homonov, najma z kuracieho masa

lenicka6697
20. aug 2017

@laila22 1.poistky naco? Zbytocnost, draha, vyhadzovanie peniazi 2.benzin? Ked nemam peniaze na co mi je pana krala auto? A potom, ze su deti lenive ist do skoly peso ..
3. Oblecenie sa da kupit aj lacnejsie, Pepco, Kik, Tesco alebo tu na MK. Nepotrebuju, nepotrebujete drahe znackove. Pomocky do skoly mozu stat vela no da sa usetrit

janinah
20. aug 2017

@dai
@mircalla najväčšie nešťastie je,ak mamičky tých dievčatiek jedia antikoncepciu popri dojčení,kým su tie dievčatká ešte bábetká...vraj neškodlivá,no to určite☹ ale nebudem tému meniť,len na okraj

sticker
misiatko87
20. aug 2017

@emilia25 no moja babka nepouziva absolutne ziadnu chemiu a ma krasnu urodu .

fokuska
20. aug 2017

@lenicka6697 Poistky nie su az taka zbytocnost - teda na byt/dom a domacnost je pre mna nevyhnutnost. Zivotne a urazove ano, to mozu byt zbytocnosti.

laila22
20. aug 2017

@lenicka6697 zit z 350€ je fakt bieda.. ja si to neviem predstavit.... Ale ked clovek musi, asi to da...

simsalabim
20. aug 2017

@lenicka6697 poistky na nehnutelnost zbytocnost nie su. Uz sme vyuzili a aka to bola pomoc! Detto na auto. Benzin je pre niekoho nevyhnutnost, napr. mne usetri 2,5 hod. casu denne. Oblecenie kupujem dievcatam rozne, ale realna skusenost je, ze veci z Tesca po sezone vyzeraju podstatne obnosenejsie ako napr. z Nextu. To je proste fakt, takze niekedy je lepsie si priplatit- ak na to clovek ma, samozrejme. A topanky uplne bez debaty treba kvalitnejsie.
@emilia25 nieco s tymi paradajkami robite zle, nase rastu bez chemie a to manzel pestuje 8 roznych odrod.
Inak k tomu menzesu - ja som mala 10, skoro 11, ked som dostala. A to som cele detstvo prezila v sociku ( blizim sa k 50ke). Myslim, ze za to moze aj genetika, nielen hormony v strave, a svoj podiel ma isto aj vacsi prisun stravy.
350€ minam na potraviny mesacne aj ja (4clenna rodina, 2 velke dievcata), ALE nejake potraviny kupuje manzel, nieco mame zo zahradky, nie su v tom zapocitane obedy v skole aj robote a obcasna restika. Minieme skor 500€. Inak isto zalezi aj na regione Slovenska. Boli sme s rodinou na vylete na Orave a obedovali sme v restike. Za 7 komplet obedov ( nie obedove menu) s napojmi sme platili cca 24€. V BA to je nemyslitelne.

simsalabim
20. aug 2017

@katka3535 myslim, ze velmo pomoze aj planovanie jedal, ak musis vyjst z urcitej sumy. Ja mam na to appku v telefone a je to velka pomoc.

mircalla
20. aug 2017

@simsalabim tak v BA su das horko tazko 2 za tu cenu🙂 Ja som napriklad nazoru, ze poistky na majetok ano, zivotne poistky nie.
Co sa tyka oblecenia, tak Tesco po case naozaj vypada otrasne, H&M ostane zachovale, mam skusenost s Nextom, ze tiez po par praniach to nedopadlo najlepsie, najma co som objednala cez net...Topanky suhlasim treba investovat do kvalitnych

pink_lady
20. aug 2017

@simsalabim môžem poprosiť meno tej appky?