icon

Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?

tslobik
16. feb 2015

Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹

fidka79
Odpoveď bola odstránená
luslus
16. feb 2015

@fidka79 prosim ta,nauc sa citat. Dovi

fidka79
Odpoveď bola odstránená
shania31
16. feb 2015

@luslus
No v BA z menej ako 800 € je si myslim dost natesno zivobytie 3-clennej rodiny. Zrejme neplatite uvery, ani nic podobne. Ja beriem rodicovsky, muz zaraba a teda rozmyslim si, co detom nakupim.

luslus
16. feb 2015

@fidka79 a kedy som ja pisala,ze zijeme z nasetrenych?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
libka1
16. feb 2015

@tslobik my vyzijeme aj s 3 detmi, ale mam deti male a uplne ine podmienky ako ty. hlavne ale viem, ze z tych 800 eur zit nemusim. mas to tazke, pokial mas aj depresiu, ja si vela veci robim doma sama, nie kvoli setreniu ale preto, ze chcem kupovat co najmenej spracovane potraviny aby som vedela co v nich je. neznasam polotovary 😝 vela masa, zeleniny a ovocia dostavam od rodicov.. ty ale na toto pri svojej chorobe a tom dochadzani co spominas energiu mat nebudes. pis si striktne jedalnicky ako tu uz niekto radil a riad sa nimi, to naozaj vela usetri. trohcu mam pocit ze nemas o vasich nakladoch velky prehlad, tak si ich skus par tyzdnov evidovat, aby si ho ziskala. mozno tak zistis kde by si mohla "bezbolestne" priskrtit. keby sa vam nejak podarilo splatit uver tomu pribuznemu, asi by ti to velmi pomohlo na psychiku. v podstate ak som dobre ratala za 3 roky by ste ho mali mat skoro splateny. nepises nic o manzelovi, nema sancu nejako si zvysit prijem? viem si predstavit ako to neustale ratanie a obmedzovanie sa musi vyciciavat z teba sily...

nasta55
16. feb 2015

@kamilka1986 sa nechval a neprovokuj 🙂

euka210
16. feb 2015

my mame trochu viac, lebo dostavam rodicak a vieme zatial v pohode vyzit, aj ostane nieco. Mame zatial tu vyhodu, ze sme na dedine, male deti, o inkaso sa delime so svokrovcami. Ale je mi jasne ze ked deti budu vecsie, tak skola, cestovne atd. budu uz vecsou zatazou.

januska321
16. feb 2015

A co třeba zkusit jít na chvíli do zahraničí jeden z vás..myslím že to není špatný nápad jít si něco přivydělat...aj můj přítel bohužel odchází do zahraničí,nebo tu na Slovensku je to bída kdyby jsme neměli peníze z předešlé práce v zahraničí, tak bydlíme asi pod mostem nebo přítel už si asi rok nemohl najít práci...je hrůza a děs....ani stát se o svoje lidi neumí postarat..!!! Až k pláči vyhazují se peníze za zbytečné věci a pak to tak je jak to je zvyšují se ceny potravin,daní, a poplatků za léky a za různé úkony u lékaře..velmi smutné..!! ale že cigáni se mají dobře..!!!

oculik
17. feb 2015

@fidka79 necítímesa ako kostolne myšky.pre mňa znamená uskromnitsa napr.ako pises,nechodime na welnes,ale na prechadzky do přírody,každé dieta podporujem v tom co ho baví.Najstarsi prave teraz nastupil na privat ako osmak na sportovu školu,od rodiny mimo 250km.dcera chodía zboznuje folklor a mladší chalani idu v stopach st.syna a hraju futbal.a toto všetko tiež niečo stojí a nie malé peniaze.ale nepotrebujeme drahé dovolenky,pre nás je skvela dovolenka,keď sme všetci spolu na nejakej chatě,kde je v okolí krasna Priroda,netřeba nám bazény,ani žiadne cukrové vaty..........sme všetci spolu a všem,že mojim detom nechyba nic,právě naopak sú obohatene o svoju vzajomnu lásku.Není nic krajsie,ako keď najstarsi syn ide na privat a všetci doma zá ním placu,a keď sa vráti,tak už na schodoch má okolo krku dvoch mladších datové,ktorý sa ho nevedelidočkat.Nevymenila by som to zá nic na svete.ziadna dovolenka,alebo značkové tenisky to nenahradia.My sme bohatí až moooooocccccccc!!!!!!!!

oculik
17. feb 2015

Preklep:mladších bratov.

michaela1711
17. feb 2015

Myslím že dá sa vyžiť ale tak poskromnejšie aj my mávame podobný príjem. Občas si priateľ požičia od rodičov. A teraz keď bude priateľ mať marotku tak budeme mať ešte menej myslím že keď sa chce tak sa dá. Ja som momentálne na rodičovskej dovolenke.

adula12
17. feb 2015

@cecilia68 my mame tiez trojizbak a platime 140€. a to vtom je 40€ do fondu lebo budu zateplovat. pred rokom som platila 101€. 😉 zalezi kde zijes. kolegyna byva v 1izbovom a plati 220€ 😀 lebo zije v BA a ja 30km dalej. 😉

adula12
17. feb 2015

@tslobik a kde byvas, v akom meste? myslim, ze da sa vyzit z toho, hlavne ked nemate hypoteky. v prvom rade robis chybu v tom, ze sama nevies kde co platis. ja som si zacala odkladat blocky vsetky a vsetko som si spisala kam nam chodia peniaze. trva to uz tri roky a znacny posun tam je, lebo vidim kde co davam. takze odporucam a podla toho zistis kam ti ide najviac penazi. moj muz zarobi 960€, ja som na rodicovskom, takze traja, onedlho 4 zijeme s 1200€ a z toho mame len 300€ hypo, takze zijeme z 900€, skoro ako vy a to mame vsetci poistky a vieme krasne z toho vyzit, nemusime odtrhat od ust. takze zjavne je vo vasej rodine niekde chyba... a tiez pises, ze mas VS a robis nocne a 12hodin a to zarabas len okolo 400€??? ved viac zarobis ako sekretarka niekde na 8hodin. skus si pozriet aj inu pracu.

bonaqa2013
17. feb 2015

My máme tiež toľko a máme deti 4 vo veku 20, 9, 6,5 a 5 rokov. Syn chodí na VŠ, 2 do školy a s poslednou som doma - zdrav problémy.

janickacrazy
17. feb 2015

@tslobik Ja som myslela, že by na brigády začal chodiť starší syn, nie ty. Takisto sa mi zdá, že keďže máš VŠ, mohla by si si skúsiť nájsť lepšie platenú prácu ako makať 12ky aj nočné len za 400, to je ozaj veľmi nanič robota. Ja som teda robila aj nočné, ale len 8mičky a zarobila som viac ako 400. Takisto neviem, čo robí tvoj manžel, ale nemohol by si nájsť nejakú lepšiu prácu? Prípadne niečím privyrobit?

sorciera24
17. feb 2015

ja napisem strucne jasne: da sa

gabrielasofia
17. feb 2015

pokial bývate na východe, tak tie platy chápem, tam je to hrozné... ale pokial nie, tak nepochopím, ako manžel, ktorý má dve deti a ženu môže zotrvávať v práci, v ktorej dostane nejakých 400 eur, v prvom rade je živitel rodiny, aj keď to ste obaja, ale ako sa môže uspokojiť s takým platom? a ty tiež vyskúšaj zmenu... robiť nočné a dvanástky za 400 eur.. načo si študovala vš? presne ako tu nadomnou spomínali, už v administratíve máš trošku viac a kratší pracovný čas..
alebo ak aj ste tam, kde sú platy malé, tvoj manžel by mohol skúsiť zahraničie, bohužial, doba je zlá..

monciky
17. feb 2015

@gabrielasofia
ked som sa ja vyjadrila u nas doma, ze nepochopim ako moze byt clovek spokojny s platom 500€v cistom, tak ma div neukamenovali, plne zdielam Tvoj nazor.....

natalym
17. feb 2015

@monciky Mne by to stačilo a s mojím zameraním kľudne viem zarobiť aj oveľa oveľa viac. Záleží od potrieb. Všeobecne, kto viac zarobí, viac aj minie.

monciky
17. feb 2015

@natalym
nazor beriem, ale u nas je to o tom, ze len 500€ je hypoteka, takze keby sme nemali hypo, ja by som bola tiez spokojna s takym platom...., neodsudzujem ziadnu pracu, ani malo platenu, ale u nas musi byt praca dobre zaplatena, lebo inak sme nahrati....

sorciera24
17. feb 2015

@gabrielasofia my sice byvam na strednom Slovenku, ale aj tu mas bezne take platy okolo 500E..my s muzom amme obaja VS, robime dokonca vo svojom odbore...cize nie nieco podurovnou a u ans prsote za tu pracu tolko davaju a ak sa nepai, mozes ist, kopu ludi caka na nas job (a to je teda viac ako administrativa, kt. spominas).....ano v BA by mal za tu situ robotu cca. 1000E....ale aj tie nakaldy sua si ine, ze?...a popravde, ako pisem, normalne si z toho zijeme a ja som rada, ze sme o 15tej, ci cez vikendy vsetci spolu, cize muz sa venuje aj detom.....nechcela by som chlapa, kt. by siel do zahranicia, ci an tyzdnovky....to pre mna nie je manzeltvo/vztah...ako vravi moja mam, je to na rozvod....ako ja azs nepochopim, ze toto niekto nechape?...vynechajme BA a pozrime sa aj na zvysok SLovenska....

gabrielasofia
17. feb 2015

@monciky ono ešte u žien to pochopím, bohužial, vždy mali nižšie platy než muži... ale sakra, aby sa muž uspokojil s takým platom, ak má rodinu, dve deti? keď už ženy sú nižšie ohodnotené, tak bohužial, muž sa musí posnažiť, hocijak, aj odchodom za hranice.. ak nemá možnosť na SK zarobiť viac.

natalym
17. feb 2015

@sorciera24 S týmto nesúhlasím, že keď je chlap vzdialený od rodiny je to na rozvod. Ako kde. Nemusí to byť pravda. Môj muž keď chodil na týždňovky, tak sme spolu vychádzali lepšie ako keď je doma. Takže nie je to vždy tak.

gabrielasofia
17. feb 2015

@sorciera24 ja nie som z BA 🙂 a tiež nemám rada porovnávanie s BA.. to nie. veď som aj spomínala že verím, že smerom na východ sú tie platy nízke. beriem aj tvoj pohlad, je maxi super byť o tretej doma 🙂 len ako aj vyššie spomenuté, skús si vyrátať, čo by ťa stáli splátky hypotéky na dom, jeden váš plat. a potom dalšie výdavky a už by ste živorili. to je len príklad.

sorciera24
17. feb 2015

@gabrielasofia mali sme hypoteku, nie na dom,a le na byt...ale ajsne, ze sme si ju neastavili na 500E, ze?...dali sme ju na ovela nizsiu spaltku a dokazali sme ju do 5tich rokov splatit.....takze nie, nezivorili by sme, stale vravim, kto ma aspon 2 matematicke bunky a zakaldy ek. zmyslanai, hospodarit a aaj usetrir dokaze aj s malom;)

sorciera24
17. feb 2015

@natalym ktovie preco...;)...ja netvrdim...to je heslo mojej mamy a ja ho pozorujem len v realite.....proste pre mna nie;)

mima4
17. feb 2015

@natalym
"tak sme spolu vychádzali lepšie ako keď je doma"

a je toto normalne a zdrave?