icon

Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?

tslobik
16. feb 2015

Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹

sam2
17. feb 2015

@dai bohuzial taka je ale realita. Ale zasa 3x do roka je dost velky extrem. Ja som myslela klasicke tyzdnovky, tz.5 dni mimo, 2 dni doma. A ak ma odchod z domu zabezpecit pre moje dieta lepsi zivot v buducnosti (lepsie vzdelanie napr.)tak by som bola ochotna tak zit....ale to vec pohladu...

dai
17. feb 2015

@sam2 ano - je to vec pohladu... ja by som napr. volila odchod celej rodiny do miesta pracoviska muza - ja viem ze u mna by to nefungovalo😉

sam2
17. feb 2015

Dobre kocky, v mnohom mate pravdu, v mnohom s vami suhlasim, v mnohom nie. Ale o tom su diskusie.Prijimam vas nazor a akceptujem ho. Moj je trosku odlisny na niektore veci (co neznamena, ze je spravny). Uz to tu nebudem spamovat. Za chvilocku je drobec hore, idem mu pripravit olovrant 😉

sam2
17. feb 2015

@dai hej, aj to je riesenie, no nie vzdy je to mozne...

bianca
17. feb 2015

no neviem neviem ked to tu tak citam,mala by som sa zacat asi stazovat.My sme dlho 3clenna rodina zili s 450 eur a z toho 200 sme davali este na splatku za byt.Teraz mame mesacne 800 eur a mam pocit ze som v raji.Dokazem poplatit ucty a aj usetrit.Asi si clovek musi siahnut na dno aby pochopil ze i tak sa ma este dobre

sorciera24
17. feb 2015

@sam2 podobne ako dai....vidim "tyzdnove" manzelky, resp. uz ani nie manzelky......ja by som tak zit nemohla, to je ako by som ani muza nemala..... ja som napr. uprednostinila cas, kt. travi s nami a detmi pred vyssim zarobkom...ale kazdy mame ine prirority 😉

dai
17. feb 2015

@bianca zit sa da aj v skatuli pod mostom... tu sa bavime o normalnom standartnom zivote😉 ( ja som tiez zila zo 100 euro mesacne ked som zacala byvat sama v ba... ale to neznamena ze teraz napisem ze mat 200 euro mesacne je ok lebo ja som to dokazala zo 100🙂 )

2kocka7
17. feb 2015

My máme spolu s mužom cca 750e...so zálohou...z toho platíme nájom 273e, 150e splátky a každé 3mes. poistku za auto..mám problém víjsť..ťažko to je no... 😒 ale čo už mám zdravé deti a to je hlavné a prvoradé 🙂

mima4
17. feb 2015

@dai ja len rozmyslam, kde to zijem ja 😀
Minuly tyzden som nechala u lekarky 30 eur (normalka na predpis, mimo sirupu na kasel a kvapiek do nosa) ... kupovali sme zimne pneu (nastastie len na prednu napravu) za 200 eur... a tak by sa dalo pokracovat dalej ... 😀
Aspon u nas to nie je ze 130 byt, 200 jedlo, plus doprava, sem tam drogerka... no v kuse nejake vydavky... nehovoriac ze obycajny vylet rodiny do ZOO vyjde dost penazi (doprava, vstupenky, nejake drobnosti tam pre deti,... restika - aspon pizzeria,..)...

sam2
17. feb 2015

@sorciera24 tu uz nejde o moje priority (mimochodom, ja nie som materialne zalozena), ale o to co mozem ponuknut dietatu do buducnosti. To znamena, ze ak by mal vyssi prijem zabezpecit pre moje dieta do buducnosti lepsi start do zivota bola by som ochotna na to pristupit...Ale mozno keby k tomu prislo, nebola by som az taka hrdinka 😀
Ja viem, aky je dolezity vztah medzi otcom a dietatom. Mm sa malemu venuje na 120% A neviem si predstavit, zeby zrazu odisiel. Ale clovek je tvor prisposobivy...Uvedomujem si ze materialne veci nenahradia objatie, spolocne zazitky a spolocny smiech....ale mnoho rodin je takto nutenych zit, aby si zabezpecili aspon aky taky "standard" ☹ a nikde nie je zakonite pisane, ze muz musi manzelku podvadzat... a mozno sa takyto vikendovy otec venuje detom za tie dva dni viac ako otec, ktory pride kazdy den domov (staci si previtat par prispevkov na mk)

sisinka88888
17. feb 2015

AJ my máme na mesiac iba 950euro sme 4 clenna rodina som na materskej s malou.mame hypo a ztoho platime vsetko!nechodime na vylety ani nezijeme v luxuse ale zasa dá sa...mohlo by to byt aj lepsie...

manzanillaa
17. feb 2015

@bosoriak Mňa by zaujímalo, kde sa lepšie zhodnotia peniažky..keď nie na poistení ..teraz mám na mysli poistenie investičné, nie kapitálové-to už je prežitok.

dai
17. feb 2015

@mima4 🙂 tak... pre mna su tiez tie sumy co tu padaju nerealne... ja som minuly tyzden zaplatila 200 euro za operaciu maleho - obycajne mandle, dalsie lieky na doliecovanie, som s nim doma, cez vikend aspon do restauracie sme vypadli aby nebol doma zavrety ( von nemoze chodit ) - co je teda pre nas 4roch 2 obedy dalsia 100ka... a teda nakup a tak neratam... a to som teda este nenapisala a radsej ani nenapisem kolko mame fixne vydavky - ale ty vies🙂

ale tak obdivujem rodiny co su takto ochotne zit... ja by som hladala stale kde co zlepsit ako veci robit inak a tak aby som toto nemusela... aj ked beriem ze niekto to robi z presvedcenia, ci vnima svoju pracu ako poslanie - to si vazim...

0silvia0
17. feb 2015

@sam2
@dai
@mima4
Nechcela som to tu rozpisovať, ale rada vám priblížim, ako žijú manželky s manželmi na týždňovkách, pretože hodnotíte, nezažili ste a nepoznáte, ale prehlasujete, že žiť by ste tak nemohli.
Manžel pracoval ako živnostník v stavebníctve, chodieval v sezóne (mimo zimy keď sa vonku nepracuje) domov po šiestej hodine večer, skôr nikdy nie. V montérkach ešte pracoval do ôsmej okolo domu, keďže žijeme v RD. Deti z neho aj tak nič nemali. V práci sa narobil, deti nevidel a domov priniesol polovicu toho, čo teraz, keď pracuje v zahraničí. Jediná výhoda bola, že bol doma cez zimu, ale to nič nezarobil. Ale bol s deťmi, venoval sa im, varil, upratoval a robil čo bolo treba. Aby ste mali predstavu, manžel je chlap v rokoch, 50-ku už mal.
Minulý rok sa rozhodol, že odíde do zahraničia, nakoľko vedel (pracoval tam pred rokmi asi 10 rokov), že pracovné a platové podmienky sú tam omnoho lepšie. Nebolo to ľahké rozhodovanie, ale vzhľadom aj k veku, aj k zdravotnému stavu usúdil, že ako živnostník na SK musí tvrdšie makať, čo už nevládze ako 30-40 ročný. Takže rozhodnutie padlo, zvykli sme si, každý víkend je doma. Tak isto celý január-február je doma s deťmi, ale na rozdiel od obdobia ako živnostník, dostáva zo zamestnania 60 percent platu, takže v zime nie sme bez jeho príjmu. Deťom sa venuje, varí, upratuje a robí čo treba okolo domu. Vôbec to nevidím tak neakceptovateľne ako vy. To, keď chodil domov zmorený od únavy ako živnostník a večer deti pozdravil nebolo u nás žiadne terno, je to vlastne takmer to isté ako teraz, keď cez týždeň nie je doma. Mne ako pracujúcej matke a deťom ako školákom s povinnosťami týždeň rýchlo ubehne a manžel v piatok večer prichádza domov.
Takže chodiť na týždňovky neznamená vždy vidieť manžela 3x do roka ako napísala myslím @dai

dai
17. feb 2015

@0silvia0 ahoj... ja som pisala ten priklad o videni sa 3x do roka...
je fajn ze vy to pokladate za vyhovujuci vztah... v tomto myslim kazdy pise za seba ... aj to co si ty popisala by mne nevyhovovalo - ja to nepisem lebo si myslim ale preto lebo som to zazila a viem ze ja som v takomto vztahu problem - ze potrebujem omnoho viac k pocitu spokojnosti vo vztahu ako mi dava vikendovy vztah ci vztah na dialku... cize byt na tvojom mieste tak ako som pisala, zbalim seba a deti a idem za muzom - tvoje deti pojdu obe na strednu skolu, cize aj fajn doba na zmenu bydliska, este by mali cas sa aj naucit rec etc ...

bianca
17. feb 2015

@dai vidis a o tom to je.Ked nemas nedas,nejdes do kina na 8D i keby dieta neviem ako chcelo a nedam za mandle 200 eur (si predstav ze sa to da i zadarmo) a i tak ma moje dieta vsetko.A ano .Jedine v com sa citim ukratena je pocet deti.A nebolo to vzdy tak,.Spadli sme z 2000 na 450 a sme tu,Stastni ako blchy ze sme spolu a konecne doma.

sorciera24
17. feb 2015

@0silvia0 nie, ja som to nepisala, skoda, ze si ncitas prispevky poriadne a tak to aj vyzera;)....pozri, mne by nevyhovovali ani tyzdnovky, ani to, keby chodil domov o 6tej zmoreny a deti by tiez z toho nic nemali.....a to uz mal pracu, ked chodil domov o 6tej.....ale! zarobil viac, musel dochadza do drueho mesta (stale sa to opatilo( a nemali sme deti......ked deti prisli, povedali sme si ...toto nie...a radsej som obetovala vyssi plat v prospech casu straveneho s nami.....co aj je....ja pisem za seba.....chcem mat muza pri sebe a detoch....preto nerobi na tyzdnovky, ani do noci, ci neskoreho vecera..... chapem ta, ze isiel za vacsim prijmom, mas uz aj vacsie deti rpedsa (mozno je to len ine ako ked su male)...ale mne by prsote z osobneho pocitu chybal ako manzel....

0silvia0
17. feb 2015

@dai no tak zasa toto je pre mňa neakceptovateľné. Vôbec nie som akčný typ a vôbec nemám rada nemecký jazyk a vôbec nemám chuť presadiť deti aj s koreňmi do cudzieho prostredia. Teraz sme s manželom nonstop 9 týždňov v kuse a tieto týždňovky a jeho prácu v zahraničí nepovažujeme za nezvratné rozhodnutie. Ak sa rozhodne, že už stačilo, vráti sa domov. S rozbehnutými školami a začatými školskými rokmi v zahraničí by sme si to riadne skomplikovali celá rodina.

sam2
17. feb 2015

@0silvia0 vsak ja tvrdim ze sa to da. Ze to ze manzel ide na tyzdnovky zakonite neznamena ze bude manzelku podvadzat... ze vztahy mozu fungovat aj za stazenych podmienok. Ale vidis kazdemu vyhovuje nieco ine 😉 proste kazdy sme rozdielny. Ale myslim ze keby sme boli nuteni, tak by sme sa dokazali prisposobit a akceptovat veci tak ako su 🙂

0silvia0
17. feb 2015

@sorciera24
nemám toľko času čítať poriadne všetky príspevky, je to 6 strán a stále pribúdajú a ja mám kopu iných povinností, ale tvoje pokarhanie môjho neporiadneho čítania je veľmi rozkošné 😀

0silvia0
17. feb 2015

@sam2 ježíš, ty zas do toho miešaš podvádzanie? Fu, to mi ani nenapadlo, podvádzanie do tohoto ekonomického okienka už neťahajte preboha! Baby, tie reakcie sa na mňa valia, nestíham, manžel uvaril kávu, idem sa mu venovať 🙂

dai
17. feb 2015

@bianca viem ze sa mandle daju robit v nemocnici - ja som sa vedome rozhodla pre lekara na zaklade mnohych odporucani a ten to robi len na sukromnej klinike... a tuto moznost jednoducho chcem mat aj v buducnosti...
inak som tiez doma a som rada ze som doma🙂
@0silvia0 vidis, ako sme si pisali - kazda sme ina - pre mna je svet a zivot otvorenou knihou - co prinesie tomu sa prisposobim na zaklade priorit ktore mam🙂 doma je mi dobre, keby zajtra prisiel moj muz ze chce ist do trantarie lebo sa mu tam splni jeho sen tak pojdem s nim... a viem ze keby ja pridem za nim ze chcem ist do kocurkova lebo tam sa mne ma splnit moj sen tak sa zbalime s rodinou a pojdeme - lebo sme rodina🙂 co nam zivot prinesie absorbujeme , zoberieme z toho najlepsie a prisposobime sa tomu ako rodina🙂

sam2
17. feb 2015

@0silvia0 jeziiis, ja som len reagovala na vyssie( mozno strana 4)pisany prispevok. Ale vidim ze nestihas citat 😀 v pohodickeeee. Bola to len vsuvka...akosi sme sa zamotali. Ano aj ja suhlasim, ze sa da plnohodnotne fungovat aj ked mm pracuje na tyzdnovky, aby sa rodina mala dobre. Ano a aj v takomto pripade nemusia byt zakonite deti a rodina o vsetko ochudobnene 😎

mima4
17. feb 2015

@0silvia0 ty si vies predstavit fungovat cele roky na tyzdnovkach, a teda zeby si v piatok dosla domov a v nedelu odchadzala od deti, od rodiny? Stacilo by to tebe ako rodicovi?

0silvia0
17. feb 2015

@sam2 😀 😀 😀 😀 fakt nestíham 🙂
@dai no ja taku vrtulu v zadku nemam ako ty 🙂 pre mňa hlavná rodina je síce manžel a deti, ale aj tí ostatní sú pre mňa dôležití a chcem byť v kontakte aj s nimi, hlavne keď už sú starší a potrebujú občas pomôcť. Keďže máme už deti v puberte, tak tam už treba konzultovať balenie kufrov aj s nimi, pubertiaka nezbalíš a nepresadíš preč od kamarátov, zázemia zo dňa na deň 🙂

0silvia0
17. feb 2015

@mima4 ja ako matka by som na týždňovky nechodila. Otec ako živiteľ rodiny je v našej kultúre je "poctený" úlohou finančne zabezpečiť rodinu. Svojho manžela som na týždňovky nikdy neposielala, ani som mu toto rozhodnutie nepodsunula, ani som ho neovplyvňovala. Môžem ti povedať, že toto bolo výsostne rozhodnutie môjho manžela a rozhodoval sa asi 3 mesiace. To, čo rozhodlo v jeho prípade, som rozpísala vyššie. Ja osobne by som oželela tie peniaze, nikdy som nebola na peniaze ani na materiálne statky. Ale on si potreboval už oddýchnuť od mordoviska s názvom živnostník v stavebníctve. Akceptovala som jeho rozhodnutie s tým, že je to dočasné riešenie. Toľko na vysvetlenie

tanickae
17. feb 2015

:D my mame 700 platime uver inkaso a všetko a kolko krat sa stane že týžden pred výplatou je to len tak tak :D a tiež by som privitala trosku viac :D

mima4
17. feb 2015

@0silvia0 to ci si matka, to je jedno, ste vo vztahu k dietatu rovnoceni rodicia. Cize sama si uznala, ze by si nesla od dietata na tyzdnovky. A vidis kolko rodicov ide a nema s tym problem... ci je to otec alebo matka je jedno, pretoze pre dieta sa jedna o rovnocenych rodicov, ktory po citovej stranke davaju rovnako potrebne veci.
Ja netvrdim, ze ty manzela niekam vyhanas, to nie... ale sama vnimas, ze to nie je OK, inak, by si nemala problem tiez odist na tyzdnovku.

jaja102
17. feb 2015

moji milí,som na rodičovskom,náš mesačný príjem(oboch dokopy) je 650-maximálne 670 eur.Platíme hypotéku a z tohto príjmu žijeme 3 + pes a dá sa to. Dokonca aj 2x ročne s dovolenkou.Všetko je to o tom, ako vysoko chcem skákať a či na to mám.....Ak nemám na dovolenku v Egypte, stačí mi aj Jasná v akciových ponukách,hlavne že sme spolu a je nám super. Nič nám nechýba. 🙂