Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?
Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹
Bavite sa tu o chlapoch co robia mimo tak prispejem aj ja. Moj ocino robil v zahranici pre slovensku firmu. A nie ako robia chlapi teraz ale bol tri mesiace mimo a dva tyzdne doma
Ako dieta som plakala vzdy ked odchadzal. Ale uz v neskorsim veku som si zvikla ked som mala 12 nas zobral na dva roky zo sebou bolo to super. Dakujem.mu za to lebo nemcinu ovladam vdaka tomu super. A ked som spoznala mojho muza bol tunelarom takze zase to iste. Raz som pocula oca ako hovori mame ze no to bude mat taky zivot ako ty. Ale nastastie to nie je pravidelne zarobi si a potom ked nic neni je doma a zijeme z toho a to si este kupi dopraj na svoje hobby a a veci okolo domu. Aj dom postavil sam bez pozicky vdaka to mu ze bol v zahranici. Casom si najde robotu aj tu menej platenu ale budeme si uzivat z toho co zarobil. A nase vydavky 100 eur byvanie 70 mobil ale znizujem.na 40 120 spotrebak. 45 poistka a zvisok tak 200 250.mimo handier s topanok.
@angelheart Jasné, invest sa neoplatí na pár rokov, je to beh na dlhé trate..a na tie prvé dva roky si treba dať menej a potom navýšiť...a to rizikové je super vec, mám aj ja aj manžel...a navyše, v jednej nemenovanej poisťovni na A🙂 majú teraz do konca februára zľavu na rizikové životné poistenie 20%..čisté sporenie by som si nedala, iba v kombinácii s poisteniami, vtedy sa to oplatí, lebo tie poistenia sú lacnejšie , keď sú aj so sporením...a ak niekto rozmýšľate nad poistením, ale nemáte moc peniažkov nazvyš, tak naozaj treba najskôr poistiť živiteľa rodiny a deťom stačí aj úrazové...
@angelheart Ešte som zabudla, jasné, že si poisťovňa účtuje nejaké poplatky..ale tak každý si účtuje...ale kto sám od seba, bez nejakého sprostredkovateľa, vie sám investovať do fondov a sledovať to..dnes je možné si meniť fondy (pokiaľ to ide cez poisťovňu) a tým aj znížiť nejakú stratu, v prípade, že ten fond, do ktorého my investujeme, vykazuje skôr stratu ako zisk, alebo prosperuje len málo..
@nikuska744 my sme zili pol roka z 300e ked muz nemal robotu 4-ria a tu sme. teraz ja bohuzial nerobim lebo v nasej diere to ani nie je mozne a este s dvoma malymi detmi a muz zarobi cca 600e a vyzijeme v pohode. ale fakt to zalezi aj on mesta asi kto kde zije. pretoze napriklad my tu na byvanie mame naklady iba 116e
@manzanillaa partner robí v poisťovni a zatiaľ teda poistení nie sme 😉
@tslobik neviem, co robis, zavisi aj aku mas kvalifikaciu....samozrejme aj od regionu....ja mozem len za seba povedat, ako by som si skusala privyrobit - ucenim jazykov a prekladmi..kazdy tym, co vie....asi by som si neprivyrobila hackovanim, na to som uplne drevo....tazko ti poradim, aj neviem, co vies.....moj akamoska napriklad vyraba nausnice
@tslobik nájomné 200 eur?? my sme mali obrovský trojizbák, traja, a platili sme 120...
@lenka110611 si predstav, ty bývaš niekde na Východe?
A navyše okrem toho, že málo zarobím, ráno vstávam o 3,40 na autobus aby som sa dostala do práce na šiestu a večer prichádzam domov o 19,30 a to za necelých 400€. Takže ani peniaze, ani čas s rodinou a hlavne malým synom. Taká je realita na SK bohužial
ano da sa vyzit ked musim tak musis.Muz zarobi cca 700 eur ja som na skratenom uvazku tam zarobim cca 250 eur a este chodim na dohodu do inej firmy ale tam idem uz len tak zo 3 az 5 krat do mesiaca lebo viac sa mi neda zklbit z 1 pracou chodim aj po nociach kde je priplatok za dohodu za jednu nocnu mam 13 eur tak ked odrobim zo 5 smien viac sa mi neda tak mam este k dobru 65 eur ale to si platim polku na cestovne a zbytok ked tak tak na daku drobnost pre mna takze zarobim e cca 1000 eur ale nie kazdy mesiac .Detom sa plati skolka skola a naviav miname na potraviny .Je to bieda aj s pracou vacsinou na plny uvazok je tazke sklbit aj pracovny cas aby sa stihli vyberat deti .
Zapajam sa -tazko posudit,ci sa to da lebo nie som v takej situacii ale ked uz je to raz tak ,tak sa musi dat.Tu nepomozu hadky ani bezradnost lebo si viac pridas ,ci uz starosti ,ci rozvrat rodiny ,ci zhorsenie zdravotneho stavu a potom uz tych penazi nebude ani tolko.Starsi chlapec,ked uz je na intraku moze pomaly prispievat tiez .Hlavne vysad lieky na depresiu a riad sa zdravym rozumom.Zi tak,na kolko mas hlavne nech drzite spolu ste zdravi a pojde to Pomaly ale pojde Manzel ak je zdravy sa musi poobzerat po vyhodnejsej praci lepsej platenej -kto chce hlada sposob kto nechce hlada vyhovorky .Nevzdavaj to a ver vseba i v to ze niekto zije este horsie.Tazko radit ,ked nie som v tvojej pozicii ale verim ,ze kto je zdravi dokaze aj nemozne len ,preto musi nieco urobit a hlavne nelutovat sa to je nanic.Prajem vsetko dobre a lepsiu buducnost.PS.ak nieco potrebujes z osatenia alebo obuvi napis ak to mam poslem
@tslobik nie, bývam v nitrianskom kraji, mali sme byt 79m2, prerobený a nájom 120, z ktorého nám každý rok pri vyúčtovaní vrátili 400 eur a to nie som nejako extra šporovlivá.... tak neviem...
@angelheart A v ktorej?🙂 Väčšinou, ak človek nie je presvedčený produktami, ktoré predáva, tak si nekúpi..resp. nepoistí🙂 Ako mám pocit, že si každý myslí, že poisťováci strašne veľa zarábajú na ľuďoch, ale treba podotknúť, že len tí, ktorí sú v brandži aspoň 10-15 rokov, pretože začínajúci to majú sakra ťažké...a väčšinou vydržia max. rok..aj to som asi dala veľa..
@manzanillaa on neponúka poistky, a v ktorej poisťovni, tak to si radšej nechám pre seba 😅
@lenka110611 Aj my platíme 200, čo je na tom divné? Viem, že je to veľa, ale teraz sa mám zblázniť?
@petra7777 no nie nie je to divné, ale ak na to nemám, tak nebudem žiť v byte kde je nájom 200 eur. Aj takto sa na to treba pozrieť. Vyššie nájomné je zvyčajne v kraji kde je vyššia zamestnanosť a tam nie sú platy nízke, celé je to nejaké divné, sorry.
@frotta Ďakujem za povzbudenie, to je hodne.... 🙂 S mojím je to ťažko, on do zahraničia ísť nechce, najmä kvôli tomu, že tu má kapelu, ale tam zarobí minimum...a nie pravidelne, len leto. Ja chcem ísť do AT aj preto si robím opatrovat. kurz, napriek tomu, že mám VŠ. Len čakám až synček troška podrastie, lebo teraz je na mna naviazaný a ja by som to nezvládla asi....Možno on lepšie. Ale roky sme na neho čakali, takže mám taký blok - resp. chcem sa mu venovať maximálne.
@lenka110611 Fúha, tak mi máme 75 m2 a tých 200€
@lenka110611 no, tak tam kde žijem ja, nie je zhola nič. a nájom za 3-izbák, prerobený na 4 (s 2 malinkými izb.) 200€ (zateplený). Robota tu nie je žiadna, lebo je to miniatúrne mestečko - resp. štatút mesta , ale inak dedina.
@tslobik no, je to dosť, neviem síce kde bývate, ale ak to nie je nejaké väčšie mesto tak nerozumiem... z tých vašich nákladov sa mi to zdalo také "najviac zbytočne prehnané" alebo ako by som povedala...
@lenka110611 to sa mýliš, my máme nájomné 200€ a v tomto akože meste (skôr dedina) nie je nič, zamestnanosť slabota....fakt zhola nič.
@lenka110611 bývam Brezová pod Bradlom a nie je tu nič, žiadna veľká fabrika, ktorá tu bola aj tak skončila.....proste nič, len 3 obchody, 1 čínan.....to je celé.
Baby, som fakt nešťastná, dnes som bola prvýkrát po RD v práci - baví ma, len ma odrádza plat, to čo precestujem a hlavne čas, ktorý zabijem na úkor syna......
my mame menej ako 800eur, z toho platime za najom 300eur, uver 100eur, poistky a ine pravidelne vydavky a zijeme z vyplaty po vyplatu.....musime byt velmi skromni a setrime tam, kde sa da.....
@tslobik mi mame 820€ a z toho platime 430€ hypoteku a 200€ platime plyn,elektriku atd atd ☹
A to mame malu dcerku
Ja si teda myslím, že nie som náročná osoba, fakt nie......obehávam sekáče, kozmetika minimum, skoro nič, proste nič mimoriadne okolo seba, ale minieme najmä na lieky, moje zuby (bohužial sú aké sú), stravu kvalitnejšiu.....a poplatky okolo bývania, to je celé.

@mima4 tvoje videnie rodičovstva je síce fakt pekné, spravodlivé, ale nie komplexné. Rodičia sú síce rovnocenní, ale nefunguje to takto. My sme si v rodine vydelili úlohy tak, že ja ako matka síce menej zarábam, ale v prípade potreby zastreším očr-kami, lekármi, pn-kami starostlivosť o deti, lebo som matka a lepšie vnímam potreby dieťaťa. Manžel sa ujal úlohy zabezpečiť finančne rodinu, lebo sa na to cíti viac. Či sa ti to páči alebo nie, manžel sa síce postará, opatrí, navarí, ale to materské tam predsa len chýba. Tatovi dieťa musí povedať, čo mu je, matke nemusí, pretože ona to intuitívne cíti, chápeš??? V ideálnom vzťahu rodičia zarábajú rovnako, rovnako sa starajú o deti, striedajú sa na očr-kách, atď. Ale na SK väčšinou ženy zarábajú menej ako muži a deľba nemôže byť 50 : 50. Zatiaľ tu funguje tradičný model rodiny - matka sa stará o deti, otec zastrešuje finančne domácnosť. Ale vidím, že rozdiely sa začínajú stierať a začína to fungovať u mladších ročníkoch aj inak. Ale my sme vzhľadom k veku priblížení skôr k tradičnému vzoru rodiny, ak to ty budeš mať inak, ok, chápem a želám ti to. My to už asi meniť nebudeme, tento vzor je nám bližší 🙂