icon

Daňový bonus na deti schválený od januára 2025?

lianka123
5. dec 2024

@mamina7070 my zarabame nad 3500 obaja, cize 0

mamina7070
5. dec 2024

@lianka123 rovnako je to aj v inych krajinach skor horsie pozri napr cechy ako oni vyplacaju davky aj take co u nas maju narok vsetci

ariesi
5. dec 2024

@majka99999 a osamelá matka ani nemá na koho prehodiť

lianka123
5. dec 2024

@kalifka ja mam dvoch malych a teda prideme mesacne o 280eur

lianka123
5. dec 2024

@mamina7070 ja zijem tu, nie v inych krajinach... akoze neplacem, ale sme na polceste von stadeto

hellwant
5. dec 2024

@andreakotesova jasne priemeruje na ročny. Čize aj keby si presiahla tak ak mas viac vyplat mensi hruby, neovplyvni ta to.

kalifka
5. dec 2024

@lianka123 ani ja nebudem napríklad nič....

lusyc
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
5. dec 2024

@lianka123 ved ok ak v zahranici necakas financnu podporu rodin tak je to ok v SVK je v ramci EU velmi vyrazna podpora rodin , inde to tak vyrazne nie je v pomere k priemernym mzdam (tehotenske materske rodicovky bonusy prispevky pre prvaka atd, OCR neobmedzene na rok

andreakotesova
5. dec 2024

@ariesi tak podaktore matky sú účelovo "osamelé"...

lianka123
5. dec 2024

@mamina7070 toto su take veci co uz sa zbieraju a teda myslim, ze skor ci neskor u nas doma rozhodnutie padne

rikarika
5. dec 2024

@andreakotesova som vdova a po novom dostanem na 3 deti daňový bonus spolu cca 100 eur. Čo vidíš na mne účelové??? Sa prosím zamysli, kým nieco napíšeš. A nemám na koho prehodiť.

andreakotesova
5. dec 2024

@rikarika ja píšem o podaktorych matkach, nie o tebe 😉

kalifka
5. dec 2024

@andreakotesova Prosím napíš, akú majú výhodu "osamelé matky" ??? toto ma fakt zaujíma.

andreakotesova
5. dec 2024

@kalifka vyhľadaj si to cez Google. Je tam toho dosť.

kalifka
5. dec 2024

@andreakotesovatu píšeš, ako keby neviem, aké mega výhody majú, lebo viem len o jednej dlhšia materská. Inak viac nie .... takže by ma toto zaujímalo, čo ešte všetko, kedže googel ti len toto napíše. čo sa týka výživného to samozrejme do toho netáratajme, to isté má aj rozvedená žena.

andreakotesova
5. dec 2024

@kalifka aj v zamestnaní ma určité "nadvýhody" napr.

slniecko66
5. dec 2024

@andreakotesova ake prosim "nadvyhody"?

lenkakravcova
5. dec 2024

@mamina7070 tiež na to pozerám, že je to vlastne solidárne nastavené voči tým, čo zarábajú menej. Reálne nepoznám nikoho, kto zarába nad 2300€ na trvalý pracovný pomer.

andreakotesova
5. dec 2024

@slniecko66 vygoogli si.

kalifka
5. dec 2024

@andreakotesova prosím potom nezavádzaj, lebo to čo píšeš nie je pravda. Pokiaľ to majú vo firme, v interných tak to je iné, ale zákonník práce nerozdeľuje slobodná -vydatá.

rikarika
5. dec 2024

@andreakotesova žena ty už nič nepis radšej. Ja som vdova a v práci nemám vôbec ale vôbec žiadne výhody oproti hoci ktorému inému zamestnancovi. Moju prácu milujem a určite by som nemenila profesiu....ale to nemá nič spoločné s tým aké bludy tu píšeš ty.

mell27
5. dec 2024

@mamina7070 tak v Bratislave je to celkom bežné a je tam život oveľa drahší...

lucik194
5. dec 2024

@andreakotesova nepis hluposti, osamely rodic nema ziadne vyhody(tak akuratne osamela matka ma dlhsiu matersku).

napr. mozem napisat za moju robotu, je to v BA, kde mame v interných predpisoch, ze osamely rodit (dokazatelne osamely) moze cerpat jeden den mesacne navyse dovolenky, takze ma 12 dni navyse. ale musi ho minut v ten mesiac, inak nie je prenositelny do ineho mesiaca...... neviem o ziadnej firme , kde by toto mali.......

rikarika
5. dec 2024

@lenkakravcova môžem ťa ubezpečiť že veľa nielen chlapov ale aj žien tento plat nielen dosahuje ale aj dosť prekračuje, vidím výplatnú listinu každý mesiac....a už som to tu písala xkrat, že volá sa to daňový bonus preto že je to bonus za to že platím daň....nie preto že som porodila dieťa....bože tento národ slovenský🙏

la_dolce_vita
5. dec 2024

@lucik194 suhlasim a na studenta vš velke NIC... vraj moze
brigadovat. Ja tiez platim dane a vydavky su vysoke. Ale 50 e prezijem..

mamina7070
5. dec 2024

@lenkakravcova ja poznam takych vela ale to je tym ze sa pohybujem v IT v BA ale tiez to vnimam ako ty

hiro
5. dec 2024

@mamina7070 "zas az tak hroza to nie je kolko je parov kde obaja zarabaju nad 2500€"
Skorej asi bude situacia ze jeden zaraba dost nad a druhy +- nic.

hiro
5. dec 2024

@lenkakravcova "Reálne nepoznám nikoho, kto zarába nad 2300€ na trvalý pracovný pomer" - no vidis mojej profesii (IT) asi ani nik nezaraba pod...
To o solidarnom nastaveni som uz pisal - ak rodina kde dvaja zarabaju povedzme priemernu mzdu - 1500€ tak dostanu daleko viac ako ked v rodine jeden zaraba 3000€ a druhy nic hoci ich rodinny prijem je rovnaky.

mamina7070
5. dec 2024

@hiro nemas pravdu aj v IT su oblasti a pozicie kde sa zaraba pod 2300€ takze zasa az tak vyskakovat netreba

v kazdom pripade je to solidarne nastavena hranica celkom a vo vacsine statov je to tak