icon

Daňový bonus na deti schválený od januára 2025?

mamina7070
5. dec 2024

@hiro ale stat ma zaujem aby pracovali obaja a nie bola zena 2-6-9-12 rokov doma

terry658
5. dec 2024

@majka99999 treba fiktívne jeden mesiac nejakú dohodu spraviť a potom si žena spraví daňové priznanie a dá tam príjem manžela. Vtedy sa nekrati nič.

nikha2809
5. dec 2024

Môj muž má tpp aj živnosť.Nevie prosím niekto povedať ako sa to vtedy ráta, je to nejako inak pri živnosti?Len z tpp príjem nepresahuje ale ak sa tam zarata aj príjem na živnosť tak áno.Ja robím na skrátený, takže netuším či rovno prejdit na mňa alebo to bude menej ako by dostal on

zuzkat1
5. dec 2024

@terezkaarthuramax to dufam si myslela ako vtip tu otazku?

pau_linka
5. dec 2024

Prosim, vie mi niekto odpovedat, ci sa danovy bonus moze prehodit na osobu, ktora robi len na Dohodu o pracovnej cinnosti (25hod/mesiac) a zaroven je na predlzenej RD zo zdravotnych dovodov? Dakujem

rikarika
5. dec 2024

@mamina7070 štát má záujem aby pracovali obaja?? To mi je aká novinka....a kde prosím v akej legislatíve je takéto niečo uvedené??

mamina7070
5. dec 2024

@rikarika samozrejme ze stat ma zaujem aby pracovali obaja rodicia preto dotuje skolky, statne jasle ponechava RP do troch rokov aj ked rodic pracuje

chiara_elle
5. dec 2024

@nikha2809 podla mojich info, prijem sa rata z tpp + zivnost.

ekira1
5. dec 2024

@mamina7070 ale, že jeden zarába veľa a druhý +- nič nemusíš znamenať, že žena "sedí" doma. Môže pracovať na skrátený úväzok, ak povaha prace toho druhého nedovolí dieťa vodiť ráno, vyberať poobede, byť s ním popoludní atď. A je hlúposť meniť prácu, ak dobre zarobí, alebo nemá možnosť zmeniť prácu na tú, aby stíhal starostlivosť o dieťa, kým bude žena v praci. Takže môže nastať I takáto situácia.

rikarika
5. dec 2024

@mamina7070 ale toto je možnosť, nie povinnosť...taký malý detail.

mamina7070
5. dec 2024

@rikarika ja o povinnosti nikde nepisem tak neprekrucaj povinnost pracovat tu bola za komunizmu

@ekira1 ak pracuje ma skrateny uvazok narok na bonus ma

rikarika
5. dec 2024

@mamina7070 ja prekrucam? A čo prosím? DB bol nastavený správne, je to bonus za niečo ☝️....nie sociálna dávka☝️...v súčasnosti je opäť v rovine, že dane sa naozaj v tejto republike platiť neoplatí....vrátili sme sa opäť tam kde to bolo

mamina7070
5. dec 2024

@rikarika kde som ja pisala o povinnosti pracovat? a kolko si mala predtym danovy bonu a kolko budes mat po novom?

titi22
Odpoveď bola odstránená
rikarika
5. dec 2024

@mamina7070 už som to tu písala....škoda reci

kalifka
5. dec 2024

@rikarika nie je nastavený správne, lebo stredoškoláci sú s toho vynechaný! Toto je o tom, ako sa vyjadril politik - dieťa od 16 rokov môže ísť na brigádu a s toho má pomôcť,
rodičom dohnať chýbajúce peniaze. Dieťa nemá pomáhať finančne rodičom, dieťa sa má učiť do školy, lebo to je jeho prvoradá povinnosť. Nikto nepíše, že sa tu spoliehame na tie peniaze... Lebo xy rokov vďaka Ficovi sme mali almužnu a pri tom toľké peniaze dávame štátu, teda poniektorí. Ale ide o princíp, prečo zas oba niektoré deti dostanú?!?

lenkakravcova
5. dec 2024

@hiro myslím, že rodiny, kde sú obaja v práci a deti sa vychovávajú v štátnych zariadeniach, aby zaplatili dajme tomu z tých 3000€ dokopy všetko potrebné sú na tom horšie, než rodiny, kde muž zarobí 3000€ a žena môže byť doma a venovať sa deťom. Môj muž tiež robil v IT a povedzme si pravdu - minimálne polovica IT pracovníkov už dávno nerobí na TTP a ani nevykazujú aktívne príjmy cez SZČO ale väčšina ide cez zahraničie a pasívne príjmy z autorských práv.. takže práve tým IT by som sa neohanala. Lebo tam sa platenie daní obchádza ako sa len dá. 😅

lenkakravcova
5. dec 2024

@rikarika "môžem ťa ubezpečiť že veľa nielen chlapov ale aj žien tento plat nielen dosahuje ale aj dosť prekračuje, vidím výplatnú listinu každý mesiac..."
Ak majú plat dvaja nad 3400€ kde majú 0% daňový bonus, tak už asi na ten daňový bonus ani nie sú odkázaní. A reálne taký plat má buď niekto kto ohrieva teplé miestečko (riaditeľ, politik, vysokopostavený právnik) alebo maká ako fretka (ten si to dá ale na živnosť, a ošetrí si to aby z toho niečo mal). Čiže myslím že tým, čo majú také platy, to ozaj nebude chýbať. Možno jedine k rýchlejšej splátky vily, drahého BMW alebo luxusného bytu v BA. Preto si myslím, že ide skutočne o solidárne zdanenie.

rikarika
5. dec 2024

@lenkakravcova ty si aká ekonómka😁....ale strašne nezmysly píšeš....ty si naozaj myslíš že z brutto 3400 eur ma niekto vilu....???

mapa
5. dec 2024

@mamina7070 strasne ucelove blbosti pises, rodiny s detmi pridu o TISICE eur rocne, VSETKY danove bonusy sa ZNIZUJU, tie rodiny s nizkymi prijmami budu mat NASOBNE vyssie vydavky koli inflacii, transakcnej dani, rastu cien energii a vysokej DPH. Danovy bonus sa RADIKALNE ZNIZUJE aj pri detoch 15rocnych, ktore brigadovat nemozu, toto nastavenie nieje solidarne k chudobnym, ale okrada strednu vrstvu a este viac ozobracuje chudobu...

titi22
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
5. dec 2024

dievčatá, 2 roky dozadu sa tu dávali OČR, predĺžené rodičovské a podobné skvosty skoro každej matke, ktorá namiesto do práce, bola s radosťou doma s dieťaťom. OČR sa dáva stále počas prázdnin, čo my sme mohli len snívať, tak tu je dôsledok. Možno najviac plačú tie, ktoré cez celý covid poberali OČR alebo rodičovský.

nikaeli
5. dec 2024

18-ročná tretiačka na SŠ tiež nič nepotrebuje.. tiež padnem zo 140 na 0 🤷🏻‍♀️ ďakujem
K téme brigáda - zo školy chodí domov okolo tretej/ štvrtej, učí sa na nasledujúci deň.. kedy má ísť na brigádu? kedy si má oddychnúť? kedy si má užiť študentský život? o rok skončí školu a bude už len makať....

sasa1310
5. dec 2024

@nikaeli ako rátam, tak rátam tak spadneš z 50 na 0

nikaeli
5. dec 2024

@sasa1310 rátaš zle, teraz mám 140
Má 17, narodeniny má začiatkom roka.

sasa1310
5. dec 2024

@nikaeli No spadla by si tak či tak na 50 keby nič nemenili. Tak nemôžeš tvrdiť, že spadneš z 140 na 0 lebo to sa podľa tabuľky nedá

hiro
5. dec 2024

Jedno dieta hore dole ale pri troch detoch je to celkom dost...

nikaeli
5. dec 2024

@sasa1310 je super chytať ma za slovíčka, že? aj 50 je lepšie ako 0. Rozvedenej matke zvlášť.

sasa1310
5. dec 2024

@nikaeli nechytám. Zo 140 na 0 môže spadnúť len ten, kto má nadštandardný príjem

nikaeli
5. dec 2024

@sasa1310 iste, ako učiteľka s 20 ročnou praxou zarábam naozaj nadštandardne 🙂