Digitálny žiak
Dobrý večer.Včera v správach dávali,že štát prispeje 350 eur na notebook alebo tablet pre deti,aby sa mohli cez net učiť.Ma to názov digitálny žiak.Kto všetko vlastne má na to nárok?
Na infolinke nemaju žiadne informacie. Vobec nevedia odpovedať.
@matabb73 Viem že sa posudzuje celá domácnosť, ale ona písala, že tie deti nie sú jej biologické deti, ale zverené súdom a tam nie je úplne isté, ako by sa to posudzovalo, či naozaj tak ako pri vlastných deťoch, nakoľko tam sú aj kompenzácie od štátu a pod., nakoľko ak by mala napr. 4 deti v náhradnej starostlivosti, tak len príspevok na ich základné potreby by bol cca 800 eur a nedá sa povedať, či takýto príspevok dieťaťu na jeho základné potreby má ovplyvniť iné dieťa a celú rodinu.
Ale toto sú špecifické prípady a takých je viac.
Preto som jej písal, nech sa skúsi informovať, či by sa to nedalo v takomto prípade posudzovať inak.
Ako mam spravne uviesť,ak mam deti zverene do opatery ja a vydala som sa, manžel deti nema osvojene.
@ajka81 berie sa tvoj prijem aj prijem manzela kedze s vami zije aj vyzivne ktore beries na deti
Mna by zaujimalo ci sa rata ak je zena sama s dietatom a zije este aj s jej mamou ci ten jej prijem je do toho zaratany..
@miki1987 toto isté aj mne prišlo
To každemu pride tato sms? Mne neprišlo nič,takže to mam chapať že to neprešlo?
Pri tejto podmienke: žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka osemročných študijných programov, sa neskúma príjem.
Už sa niekomu vyjadrili,že má nárok
@miki1987 áno mne dnes prišla sms aj s Validacnym kódom
@veronika1603 môžem sa spýtať kedy ste sa registrovali?
Kočky nám dnes prišiel kód, aj švagrinke. Žiadosť sme posielali v marci, obe máme prváčky na SŠ.
@ladynika na začiatku marca

@aaadkaaa posudzuje sa domacnost takze pravdepodobne vsetky prijmy v nej..treba skusit zavolat...v domacnosti urcite vsetci prispievaju do rozpoctu ked spolu ziju