Digitálny žiak
Dobrý večer.Včera v správach dávali,že štát prispeje 350 eur na notebook alebo tablet pre deti,aby sa mohli cez net učiť.Ma to názov digitálny žiak.Kto všetko vlastne má na to nárok?
@matabb73 Viem že sa posudzuje celá domácnosť, ale ona písala, že tie deti nie sú jej biologické deti, ale zverené súdom a tam nie je úplne isté, ako by sa to posudzovalo, či naozaj tak ako pri vlastných deťoch, nakoľko tam sú aj kompenzácie od štátu a pod., nakoľko ak by mala napr. 4 deti v náhradnej starostlivosti, tak len príspevok na ich základné potreby by bol cca 800 eur a nedá sa povedať, či takýto príspevok dieťaťu na jeho základné potreby má ovplyvniť iné dieťa a celú rodinu.
Ale toto sú špecifické prípady a takých je viac.
Preto som jej písal, nech sa skúsi informovať, či by sa to nedalo v takomto prípade posudzovať inak.
Ako mam spravne uviesť,ak mam deti zverene do opatery ja a vydala som sa, manžel deti nema osvojene.
@ajka81 berie sa tvoj prijem aj prijem manzela kedze s vami zije aj vyzivne ktore beries na deti
Mna by zaujimalo ci sa rata ak je zena sama s dietatom a zije este aj s jej mamou ci ten jej prijem je do toho zaratany..
Pri tejto podmienke: žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka osemročných študijných programov, sa neskúma príjem.
Kočky nám dnes prišiel kód, aj švagrinke. Žiadosť sme posielali v marci, obe máme prváčky na SŠ.

@aaadkaaa posudzuje sa domacnost takze pravdepodobne vsetky prijmy v nej..treba skusit zavolat...v domacnosti urcite vsetci prispievaju do rozpoctu ked spolu ziju