icon

Dlhy v nebankovkách

21. jún 2022

Neviem či to sem patrí, ale spýtam sa.
Moj priateľ mal kedysi velke dlhy. Cca 50 000€.
Ku dnešnému dnu to vraj všetko splatil, no bojim sa vztahu s nim. Išlo o dlhy v bankach, nebankovkach, …. Stávkovanie atd.
Šli by ste do vztahu s takym človekom? Vraj sa poučil zo svojich chýb.

Strana
z2
autor
21. jún 2022

@elizabet173 verim, že sa clovek dokaze zmeniť, no na druhu stranu viem, že nejake vlastne bývanie v budúcnosti alebo cokolvek, by som sa bála..

elizabet173
21. jún 2022

píšem, že by som o neho ani nezavadila, aj keby mal plat 5000 mesačne. Je to pre mňa nezodpovedný človek. Môže sa stať., že sa niekto pokĺzne, zabudne zaplatiť pokutu a narastie mu dlh, alebo za neho neodvedie zamestnávateľ, ale dlh 50000 eur? Aj v nebankovkách? Stávkovanie? Mňa by tento človek skutočne nezaujímal. Nie, žiadny človek sa nemení radikálne.

k0l0b3zka
21. jún 2022

Normalny clovek o nebankovku nikdy v zivote nezavadi, pretoze ked mas prijem tak si vies vzdy pozicat v banke hypo alebo prinajhorsom mensi spotrebak. Mozu sa stat rozne situacie, ale nebankovka nikdy.

stanulienkat
21. jún 2022

Stavkovanie je zavislost, choroba. Moze tomu hocikedy prepadnut. Ale ty ocividne nechces pocut negativa. Ty chces pocut happy end. Ano, su aj take. Ale 1 z miliona.

alexka89
21. jún 2022

@modraslamka až na tú poslednú vetu sa to všetko hodí aj na môjho ex

manqua
21. jún 2022

@stanulienkat hej ako neda sa povedat, ze aj niekto, kto je v pohode tomu raz nemoze prepadnut, len u takychto ludi, ktori tomu uz raz prepadli, je to podla mna tazsie. Ona nechce pocut nic zleho, tak je aj tazko nieco poradit, ked aj podla mna to moc v pohode nie je

hope87
21. jún 2022

Za ten cas (8rokov) to kludne mohol splatit, ak cely cas zarabal dost a naozaj ta vacsina vyplaty mu sla mesiac, co mesiac na splatku. Avsak otazka je, ci tomu tak naozaj je. Ci to naozaj splatil. Neviem, preco mal tie dlzoby (lebo aj to je velmi dolezite) ale neodsudzovala by som ho hned, lebo naozaj vela ludi malo za "mládí" taketo problemy...pobrali uvery z nebankoviek na kadejake blbosti alebo tam bola zavislost a len sa do toho zamotali. Clovek si zasluzi sancu napravit chyby ale mne by tam urcite blikala kontrolka a aj ak by som ho naozaj velmi lubila a bol by to super chlap, tak aj tak by som si na svoje financie davala velky pozor. Co by vo vztahu nemalo byt a mala by tam fungovat dovera ale vies ako sa hovori...Doveruj ale preveruj 😉

autor
21. jún 2022

@hope87 to nie je tak. Že by som nechcela pocut nič zle.. tiež z toho nie som stastna a je to proste na prd uplne ale nechcela som ho hneď odsúdiť… nič viac v tom nie je

melanta
21. jún 2022

Píšeš dlhy v bankách, dlhy v nebankovakách, stávkovanie. Čiže nejde o jeden úver v banke, ktorý bol zobratý z blbosti. Z toho je jasné, že bral niekoľko úverov v bankách a nebankovkách. Nebankovky zrejme preto, že banky mu už úver nedali. Stávkovanie. Toto nie je jednorázová chyba z mladosti. Toto musel byť dlhodobejší problém, vedome robil jedno zlé rozhodnutie za druhým. Jednorázový prešľap v mladosti sa dá pochopiť, toto nie. Absolútne súhlasím s @elizabet173 ja by som o takého chlapa nezavadila, proste nie. Ale ak už musíš ísť do vzťahu s takýmto človekom (čo fakt nechápem), tak oddelené financie, žiadny spoločný majetok, žiadny trvalý pobyt v mojom byte/dome (prípadný exekútor môže prísť do obydlia, kde má exekuovaný TP a majiteľ musí potom pred súdom dokazovať, že čo v obydlí je jeho a nie exekuovaného), ak svadba tak jedine so zrušeným BSM. A chcela by som vidieť, že sporí každý mesiac. Za mňa by ale nebolo okej žiť s niekým, komu by som neverila a musela myslieť na možné riziká.

katkakatarinka
21. jún 2022

Nech si pýta výpis z bankového a nebankového registra. Bude to pre Teba dôkaz aké dlhý mal...či a kedy ich splatil...

maribell
21. jún 2022

Samozrejme, že gambler sa z toho môže vyhrabať a môže abstinovať, tak ako aj alkoholik, narkoman.. tu je však otázka, či ti taký život stojí za to.. pretože on môže do toho kedykoľvek spadnúť znova...
Ja som s mužom ostala, ale boli sme manželia a mali sme deti. Na rovinu ti poviem, že ak by to bol nový vzťah bez záväzkov, tak by som utekala 🏃. To radím aj tebe.
Kľudne mi napíš ip.

autor
21. jún 2022

@maribell napíšem

spadnutaslivka
21. jún 2022

Keby si napísala, že za tie prachy chcel rozbehnúť biznis, odpísala by som ti, aby si tomu starému capovi dala už pokoj a neriešila ho, zvlášť, keď aj tvojím rodičom vadí.
Ale ak aj je toto iný prípad, radšej asi ani tak neriskuj. Ľudí "vraj sa poučil" behá po svete dosť a 99% z nich padá naspäť do tých istých sr*čiek.

autor
21. jún 2022

@spadnutaslivka akému starému capovi? Nechapem.. spojoch rodičov nepozna. Odkiaľ to máš?😃

altair
21. jún 2022

Ahoj, zlé, zlé, celé zle. Závislosť je choroba na celý život, množstvo recidív, obyčajne sa pridružuje aj druhotná závislosť (alkohol...). Reálny život je veľmi ťažký, a to aj v prípade, že človek chodí na terapie, spláca dlhy. Nikdy nevieš, čo môže byť opätovným spúšťačom závislosti. Stávkovanie je o to horšie, že to nemáš šancu podchytiť v začiatku, ani pri recidíve. Prídeš na to až keď ti zmiznú šperky, zaklope exekútor a podobne. Ak chceš predsa len skúsiť spoločný život, musíš myslieť dopredu. Striktne oddelený majetok, v prípade manželstva okamžite zrušiť bezpodielové vlastníctvo - jednoducho sa už dopredu poradiť s právnikom, aby si v prípade recidívy neprišla o strechu nad hlavou.

autor
21. jún 2022

@altair do tohto by som ani nikdy nešla ☹️ Strasne ho mám rada, je uzasny clovek (po ľudskej stránke) na toto všetko čo urobil, aj keď je to minulosť, je moc ..

luccija
21. jún 2022

Dufam, ze nesiel do osobneho bankrotu.Ako dlho ste spolu?fakt mu hra do karat len to, ze to priznal ...nemusel...ale, ak niekto stavkuje a pobral si take dlhy neverim takemu cloveku.Hoc by sa aj liecil jeden neuspech, stres a hra znova aj po 5, 10 r

macikovaiveta
21. jún 2022

NIE nikdy

spadnutaslivka
21. jún 2022

že cca každý týždeň-dva sem píše baba, ktorá si chce nabaliť starého a s dlhmi

valeria_h
21. jún 2022

Prever si či nie je na zozname dlžníkov.

autor
21. jún 2022

@spadnutaslivka to nie som ja

autor
21. jún 2022

@valeria_h kde to najdem?

valeria_h
21. jún 2022

Skús pozrieť na www dlznici.sk

Strana
z2