icon

Do čoho investovať 100k alebo 200k eur?

27. feb 2025

Do coho by ste investovali keby mate napriklad 100k alebo 200k € ?

Strana
z2
jaja1979
27. feb 2025

Do kúpy nehnuteľnosti

miroslava2710
27. feb 2025

do nehnutelnosti

lucia23529
27. feb 2025

Tiež nehnuteľnosť

sevrin
27. feb 2025

Asi najskôr S&P 500

balerina2025
27. feb 2025

@sevrin to je co

krasneleto
27. feb 2025

ja urcite nehnutelnost

martinmmartin
27. feb 2025

podla toho na ako dlho . Akcie su teraz na historickom vrchole co znamena ze kratkodobo moze prist korekcia . Kedy ich budes potrebovat pouzit?

procrastique
27. feb 2025

Ľudia boží, vám to už úplne hrabe s tou kúpou investičnej nehnuteľnosti v krajine tretieho sveta :D

hellwant
27. feb 2025

@procrastique nie sme krajina 3 sveta,neprehanaj. Sme mafiansky danovo zdieracsky brloh s velkou castou asi masochisticky zmyslajuceho obyvatelstva, kedze podporuju diktatorske typy ako Ficiak.

gab1sol
27. feb 2025

@procrastique ale však nehnuteľnosť sa dá kúpiť aj v zahraničí. 😉

sevrin
27. feb 2025

@balerina2025 500 najväčších amerických spoločností na burze.

procrastique
27. feb 2025

@hellwant Pri kúpe nehnuteľnosti je časový test 5 rokov :D kde budeme za 5 rokov? :D

procrastique
27. feb 2025

@gab1sol tento hlupák čo je nútený písať na modrého koňa a radiť sa s osobami na materskej určite nebude kupovať nehnutelnosť v zahraničí :D

gab1sol
27. feb 2025

@procrastique a možno ide len o hypotetickú otázku zo zvedavosti a autor sa nikam nechystá investovať. 🤷‍♀️

vanilkovazmrzka
27. feb 2025

Nehnutelnost mimo slovenska a podla moznosti co najdalej od vychodnej europy

hellwant
27. feb 2025

@procrastique nie krajinou tretieho sveta. Skus do takej zajst a pochopis. Mne stacila dovolenka v Zanzibare. Ked som vysiel mimo rezortu na vylety, cez ich dediny... no zaplakal by si, netvrdil by si toto nikdy. Tam by si nechcel zit.
Za 5 rokov budeme presne tam kde sme teraz, kedze u nas zmeny prebiehaju pomaly. Pôjdeme dalej, stat si pozicia znovu atd.. Jedine vojna by bol problem. Klesajuce obyvatelstvo sa ti prejavi tak za 25- 30 rokov az. A aj to v centrach ako krajske a hlavne mesto to az tak nepocitis, iba v mensich mestach, na vychode, juhu. Tie sa vyludnia.

espeo
27. feb 2025

Ja by som kúpila nehnuteľnosť a priebežný výnos by som dávala 50:50 zlato a nejaké fondy

balerina2025
27. feb 2025

@gab1sol nehrozi

balerina2025
27. feb 2025

@sevrin takze kupit ich akcie?

tilly
27. feb 2025

100tisic neviem, ale 200 by som si kúpila apartmán a presne viem kde aj ktorý 😅

procrastique
27. feb 2025

@hellwant Už som zo školy nejaký ten piatok ale krajina tretieho sveta okrem očividného spĺňa aj napríklad obmedzený prístup k vzdelaniu- spĺňame.
nestabilné vlády až autoritatívny režim-splňame.
nedostatočná infraštruktúra- splňame
kratšia priemerná dĺžka dožitia- splňame
a tuším aj závislosť od medzinárodných a neziskových organizácií a to tiež splňame...

O tom zdravotníctve keď si odkázaný len na štátne a nemáš známosti by sa tiež dalo diskutovať, o vzdelaní, ubytovaní tiež keď sa nepozeráš len na strednú vrstvu. Nuž ale honkajme si, že nie sme úplne tretí svet, len dva a poltý.

apolka77
27. feb 2025

Práveže kúpa nehnuteľností je veľmi dobrý spôsob ako legálne zdierat napr.pracujucu chudobu. Jednak ľuďom s príjmom trebárs 1000-1200 eur už nikto nedá hypo, ale bývať niekde musia, tak platia hypo majiteľovi nehnuteľnosti.
Tento spôsob sa na Slovensku veľmi osvedčil. Cena prenájmu vo veľkých, väčších mestách sa pohybuje na 3 izb.byt bez hanby od ! 800 eur a vyššie takže je to dobrý biznis.
Irónia osudu ako pracujúca chudoba robí z ľudí čo mali šťastie na kúpu nehnuteľnosti trebárs spred 5-10 rokov či tých čo dedili v horizonte ďalších rokov bohatých ľudí. Ja vravím a nikto ma nepresvedčí o opaku že je to legálne užernictvo.
A kto by to nevyužil keď ma financie na kúpu nehnuteľnosti bol by hlúpy.
Žiaľ ostatných ľudí ktorí sú nútení bývať v podnájme je to začarovany kruh .
Dostupné bývanie na Slovensku neexistuje .

hanaxxx
27. feb 2025

Ak by som byvala na slovensku(neviem, ci byvas) a mala tie volne peniaze, o ktorych pises, predala by som vsetko, co mam na slovensku,pridala by som ich k tym 200k a zabezpecila si byvanie a buducnost v zahranici. Kde, to by som sa este rozhodla. Bola by to investicia do seba (mojej rodiny) a lepsej buducnosti.

amonet
27. feb 2025

nehnuteľnost mimo eu

hellwant
27. feb 2025

@procrastique vyberas si ceresničky. Tych veci je ovela viac a v ovela horsom meradle ako drobne odchylky co ma Svk. Tie ho tam vôbec neradia. Skus najprv navstivit taku krajinu staci na dovcu a ist mimo rezort a pochodit vidiet to, co by si nechcel. Nieze jeden Lunik IX, ci časť Secoviec, tam to mas kazdu druhu dedinu. Potom pochopis. Svk je niekde medzi tym. Co je smutne, je to slabe na krajinu EU, ale niet sa co divit.

procrastique
27. feb 2025

@hellwant Ešte koľko krát sa ideš pochváliť, že si bol na Zanzibare? 😀 Ja mám svet schodený, dokonca som bola aj v Iraku a idem tam v lete zas :D

hellwant
27. feb 2025

@procrastique pisal som len raz o nom, druhy prispevok bol o tom ze to je otrasne vseobecne v tych krajinach. Tebe ani cestovanie nepomaha vediet co je a co nie je krajina 3 sveta🤣 Lebo procrastique to vie a vsetky aspekty, ktore sa hodnotia co su a ako sa delia krajiny na rozvinute, ci 3 sveta su mimo. Kludne chod, ja radsej Juzny Cyprus v lete ako v Iraku😅

procrastique
27. feb 2025

@hellwant Spät k téme :D Odporúčaš kúpu investičnej nehnuteľnosti v tejto bohom zapadnutej krajine, kde príde ruská invázia do cca 10 rokov?

hellwant
27. feb 2025

@procrastique v jednej debate nedavno som pisal, ze kvôli vojne nie. Ale kvôli vojne, nie kvôli vlastnej situacii Slovenska- môže sa vojna rozširit. Ja som kupoval v 2008, cize pohoda, uver uz iba 33624( možno pre syna, ak ostane na Svk)Ked som sa v 2018 rozhodoval, ci kupit dalsiu, nekupil som, lebo pocas rokov zena aj ja budeme dedit a starat sa o tolko murov je neefektivne. Radsej som investoval do komis. zmluvy a chodia mi bez starosti dividensy ( vlastnik bratislavskeho Auparku ju vyplaca zo ziskov za prenajom obch. a kanc. priestorov- da sa aj lahsie odpredat ako byt) Uz iba akciove a dlhopisove etf mame.
Autorke/ovi by som nehnutelnost neporadil.

procrastique
27. feb 2025

@hellwant Lenže to je všetko prepojené. Prečo tu bude vojna? lebo je to krajina tretieho sveta, tam vojny jednoducho bývajú :D

Strana
z2